Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2014 20:48 - Къде отиваш, човече? zlatnavoda5, /https://anonybulgaria.wordpress.com, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1910 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Задаваш ли си тоя въпрос сутрин – когато започваш поредния ден, от небесния дар който си получил, наречен ЖИВОТ? Почти сигурно – НЕ. Без мисъл за чудното стечение на обстоятелствата, които са те довели тук днес – и ти може да усещаш, да чувстваш, да живееш – започваш поредният си ден като роб на парите. Започваш поредният си ден с идеята – да не закъснееш да си платиш и да изкараш пари. Независимо как.

Преди 2 хиляди години Божият син слиза на Земята в човешко тяло. Той гони лихварите, менячите (т.е. ченчаджиите) и търговците от храма. Една седмица по-късно те го разпъват на кръст, като престъпник. Това е истинската история в Библията. Господ се отвращава от деянията на творенията си и напуска Земята. Със слизането на Исус на Земята, Господ отменя и кървавата жертва, отменя и богоизбраността от народа на Израил и казва: „Ще съдя всекиму според делата”. На практика след тази случка евреите вече не са богоизбран народ – това е и причината те да отричат Исус като месия.

2000 години по-късно „науката” ръка за ръка с властта направиха всичко възможно хората да се отрекат от Бога, от Душата си и да повярват, че Дявола не съществува. Някои читатели даже вече спират да четат статията и си казват – „поредните бабини деветини в интернет”. Те не са виновни – те са продукт на столетия пропаганда. За учебниците с невярната „Теория на Еволюцията” на Чарлс Дарвин, може би са изсечени милиони хектари гора. Стотици хиляди животинки – божии творения – са намерили смъртта си, за да може да се отпечата на хартия, и може би още толкова при опитите да се докаже нещо толкова абсурдно. Обаче вие вярвате на еволюцията – учили сте я в училище.

image

Съвременната парична система е направена така, че винаги да е в недостиг. Т.е. благодарение на лихвата вие сте роб до живот. Ако приемем, че сме в точка нула на създаване на парите –  нямате пари и те все още не са създадени /вие не можете да ги създадете нали?/. Отивате в банката и вземате кредит от 1000 лева – тя иска да й върнете 1005 лева. Вие връщате 1000-та взети, обаче няма откъде да намерите още 5 лева. Вариантите – да ги фалшифицирате, да ги откраднете, да продадете нещо и от изкараните да платите тези 5 лева. Обаче – първите две са подсъдими, а третото невъзможно – защото други пари освен тези от банката кредитор няма. Така на практика лихвата поддържа вечният финансов дефицит и вечната задлъжнялост. Така на практика този древен занаят лихварството вече управлява живота ви.

В зората на индустриалната ера хората много са се радвали, че вече няма да работят, че животът им ще бъде улеснен, че машините ще работят вместо тях и е много хубаво това, че вече има пакетирани храни и автомобили. Резултата от тази радост днес – шепа богаташи могат да купят половината земно кълбо със всичко по него само с една банкова транзакция. А брутният вътрешен продукт на редица държави, взети заедно, е в пъти по-малък от активите на Кока Кола примерно, или Монсанто. Резултата за децата и внуците на радващите се – Земя осяна с депа за отпадъци, храна която не става за ядене, въздух, който не става за дишане, вода която скоро ще се продава, сонда за шистов газ в задния двор – следствие от глобалната инициатива на Барак Обама и Хилари Клинтън за добив на шистов газ. Работен ден над 8 часа, хронични болести, скъпи лекарства, смърт, войни … много е хубаво. И като капак – постоянно следене на банковите транзакции. Пълен контрол над финансовите потоци. Контрол над интернет. Да – още има къде да избягаме – ще каже някой. А дали има къде да се избяга? Всяко кътче на Земята е заснето със сателит. Във всеки телефон почти има GPS. Всеки един банкомат, от който теглите пари, ви локализира автоматично. Като си говорим за банкомати – кога за последно си пипнахте цялата заплата в брой? Колко пъти използвахте картата за да платите през пос-терминал? Така е по-удобно. Удобно е, спор няма – обаче за кой?

И малка радост за свободата в тунела на несвободата – скоро стана ясно, че 32 щата в САЩ разрешават законодателно гей-браковете! – „Всичката Мара втасала – само липсата на гей-браковете ни прави несвободни” – както се казваше в една народна българска поговорка.

В цялата история на човечеството еднополовите бракове, не са били разрешавани и не са били повдигани като тема. Имало е еднополови съвкупления, но еднополови бракове – не. В нито една религия. При нито една нация. Сега обаче май за най-голямата свобода се определя това да си избереш, какво искаш –  да си мъж или жена. Т.е свободата в съвремието се измерва само с това, което е свързано с външният ти вид или пола и сексуалните ти предпочитания. Ако ти искаш да си свободен от финансовата система, от това да избираш дали да си даваш заплатата на транснационалните компании, ако се опиташ да избереш да бъдеш нормален – е няма как да стане! Това няма как да стане – не може да избереш да си свободен от лихваря.

В момента по всички медии вървят материали за климатичните промени. Да намалим въглеродните емисии до 2020 г. Да бъдем толерантни. Да ограничим раждаемостта. Земята е пренаселена. Да дадем пари за борбата с ебола. Да вдигнем възрастта за пенсия. Да бъдем „граждани на света”. Да стягаме коланите – финансова криза е.

Интересното е, че някои хора се връзват и наистина си го мислят. Мислят си че страшната ебола е паднала от космоса, а не е създадена в лаборатория. Мислят си, че глобалното затопляне е факт и въобще не могат да се вържат на „конспирацията” за ХААРП. Мислят си, че е напълно нормално да има епидемия от гей-хора и тя не е провокирана с нищо. Съвсем сериозно си мислят, че Земята наистина е пренаселена, и че кариерата, парите и личния комфорт са много по-важни от семейството. Те стават сутрин за да отидат на работа, изкарват пари за да ги дадат за борба с еболата /примерно/ или да погасят някоя лихва. И така ден след ден. Ядосват се, че в магазин има ГМО от незнайно къде си – обаче през ум не им минава да отидат и да си произведат сами. (Да, но в много страни на Запад, а вече и у нас, се забранява да си произвеждаш сам растителна или животинска храна, - под различни лукави предлози, като този - да не се отровиш, - понеже "много са загрижени" за твоето здраве и живот!!?).
Казват – „нямам време, ходя на работа”. И какво се случва, всичкото им време отива за да изкарат пари, с които да си купят ГМО. И през ум не им минава, че могат да скъсат затвореният кръг. Съвременният човек някак си не си представя живота без миризмата на кемтрейлс, на изгорял бензин и на смарт-телефон. Съвременния човек все по-често забравя, че е човек. Преди около 50 години, когато машините навлизаха в производството имаше много морално-етически дилеми. Хората се питаха – машината ли ще ни измести? С какво тя е по-добра? Къде остава човека „венеца” на природата? 50 години по-късно май „венеца” на природата остана без морал и без етика. Той даже не се пита: – Аз или машината. Предаде се без бой. Избра „на хлеба мекото”. Това направиха и работодателите. Избраха евтиното – машината. Много скоро десетки милиони излишни хора ще усетят написаното в тези редове. Вие също. Живеем в последните времена. Все още имаме права на избор. Да се предадем доброволно или да ограничим по всякакъв начин настъпването на глобализацията. Не разбирайте погрешно, не е нужно да се има нещо против науката и против достиженията на цивилизацията. (Напротив! Точно "науката", задължителното светско образование, и "цивилизацията", и насила натрапвания атеизъм, – са главните оръжия на юдомасонския сатанизъм който се прокарва и натрапва с революции, терор и масова пропаганда!! Григор Симов) Но против това те да се използват за облагодетелстване на малка група хора, които помислили себе си за „богове”. Против това малка групичка приела себе си за „световен елит” да се разпорежда с живота ни. С бъдещето ни. С правото ни на вода, въздух, чиста храна и истинска свобода на избор. Ние сме преди всичко хора и чак след това – човешки ресурс, работници, капитал, месо.

image

Защо когато Бил Гейтс и Джордж Сорос заявяват, че земята е пренаселена – не дадат пример първо със себе си? Защо не кастрират децата си или не се самоубият първо те? Така ще дадат добър пример. Защо е много лесно някакви експерти да пропагандират толерантност от екрана на телевизията, а когато стане на въпрос дали биха били доволни ако собствените им деца са гейове – скачат като ужилени? (впрочеем, те почти всичките, освен всичко друго, са и "гейове", така че, това никак няма да ги трогне!) Защо всички политици и банкери пропагандират затягане на коланите, а когато им пожелаеш да изкарат месеца с една пенсия от 155 лева – те проклинат?

Ограничаването на глобализацията започва от теб.

Не плащай лихва. Животът ти не е заем от лихвар. Той е Божи дар.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28374837
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930