Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2014 08:12 - "Свободни и демократични медии" или къса памет, Автор: worldissue
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1734 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Помни ли още някой, че наскоро в Донецк швейцарски сътрудник на Червения кръст загина в резултат на поредния обстрел от страна на укроармията? (След този инцидент организацията прекъсна дейността си в града) Новината доста бързо се загуби в информационното пространство, тъй като пак не можаха да хвърлят вината върху опълченците. Така стана и с малайзийския боинг, тъй като и там не можаха да докажат вината на опълчението. Пошумяха, пошумяха и край. Балона се спука твърде рано.
Но да се върна на швейцареца. Доблестната и победоносна укроармия активно използва касетъчни снаряди (между другото, най-демократичната и свободна страна на планетата, САЩ, не е подписала спогодбата за забрана на този тип въоръжения. Е, богоизбраната нация има право на изключения, нали?) и обстрелва с тях градовете и селата в Донбас. Подобен снаряд разкъса на парчета и служителя на Червения кръст.
Та, в този ред на мисли, цивилизованата западна общественост е в трудна ситуация. Да хвърлят вината върху опълченците не се получава, тъй като няма доказателства (но пък абсурдното обяснение, че опълченците-сепаратисти постоянно се самообстрелват се приема като абсолютна истина), в същото време не върви да обвинят украинската армия, тъй като това няма да е политкоректно, пък и ще трябва тогава да отварят дело за военни престъпления. Заради това ли западните политици и преса хвърлят толкова усилия да правят пиар на киевската власт? Не, разбира се!
Е, в такъв случай се налага всички дружно и демократично да си мълчат и да повтарят като зомбирани, че руснаците са виновни за всичко. И без това са накарали мнозинството да мисли така, защо да подкопават убежденията им?
Между другото, Вашингтон и Брюксел признаха парламентарните избори в многострадалната Украйна за успешни и (иска ли питане) демократични. Нищо че няколко милиона души не участваха в тях, нищо че в страната се води гражданска война, нищо че в парламента отново са същите хора, които са виновни за разрухата и войната. В такива условия надеждите за промяна към по-добро изглеждат малко нелепо. Още по-нелепо е този кошмар да се нарича демокрация.
(Но това е то, демонокрацията! Г.С.)   



Гласувай:
3



1. pando - МНОГО ИНТЕРЕСНО
28.10.2014 10:35
Зеленият брояч показваше един глас.Гласувах зелено-нищо не се промени.След пет минути се върнах на статията -винаги с един зелен глас.Натиснах зеленият брояч-появи се лентичката "Вие вече сте гласували".
Браво на електронното Гестапо.

Очевидно авторите на статиите се делят на удобни и неудобни.

И всичко това под звуците на цигулката за "свобода,демокрация,Европа "и прочее изтъркани клишета.

цитирай
2. budha2 - НЕ
08.11.2014 22:17
СЕ ПОДМАЗВАЙ/ОПРАВДАВАЙ ПАНДО , ПРЕВЪРНАХТЕ НЕТА В ЯВОЧНА КВАРТИРА НА ДС/КГБ.ГЛАСУВАЙТЕ ПОД СТРОЙ БЕЗ ДА СЕ ПОДМАЗВАТЕ!!!! ХИХИХИ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356918
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930