Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2014 08:16 - Ни мир, ни война, Автор: worldissue
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1114 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има нещо гнило в Дания Украйна.
Укроармията се готви да разконсервира поредната порция съветско оръжие, по-конкретно, самоходните артилерийски установки "Пион" с калибър 203(!) милиметра (представете си подобно нещо да падне на вашата улица или блок и да го изстрелва не кой да е, а собствената ви армия).
На парада по повод независимостта на Украйна преди няколко месеца укропрезидента Порошенко нарече операцията в Донбас "отечествена" война. Но имайки предвид, че войната все пак е гражданска, тогава би било по-логично да я нарекат "между-отечествена" или "вътре-отечествена". 
Също така тези дни украинското Министерство на отбраната развали (поредната) сделка за продажба на 50 модифицирани танка Т-55 и Т-64 на Конго и реши да ги прати в Донбас (в някои коментари из интернет казват, че СССР бил оставил на Украйна купчина ненужен скрап. Обратното, от съветската епоха остана доста използваемо тежко въоръжение, което украинците активно модернизираха и продаваха, къде официално, къде контрабандно, основно в Африка и Азия). Конго от своя страна заявиха, че не смятат в бъдеще повече да купуват бойна техника от украинците. И какво излиза? Зачеркнаха оръжейна сделка за няколко милиона в зелено, загубиха апетитен клиент и всичко това в името на безсмислената гражданска война в Източна Украйна. Всичко в името на олигархията!
Холандците протакат и търсят всякакъв повод да не съберат улики от мястото, където падна сваленият малайзийски боинг. Киев им помага като постоянно обстрелва мястото с артилерията си. Да разследват трагедията безпристрастно и да съберат всички доказателства значи да признаят вината на Киев. Тоест това значи да провалят цялата титанична PR-кампания по очерняне на Москва и опълченците и да подхлъзнат вашингтонските клиенти (лакеи) в Киев. Следователно разследването ще буксува и всички ще чакат докато останките на боинга станат негодни за експертиза и ще може да пратят делото в архива поради липса на достатъчно доказателства. Загиналите пътници вече всъщност нямат никакво значение (всекидневно загиващите в Източна Украйна мирни жители пък още по-малко вълнуват просветената международна общественост) – от случая бяха изтискани всички възможни политически дивиденти и след това той беше изхвърлен в кошчето като спукан кондом.
ЮАР се отказа да продава повече въглища на Украйна (официалната версия е, че африканците не искат да навредят на търговския си имидж заради корупционния скандал около сделката, неофициалната – украинците, както и в случая с руския газ, не са платили цялата сума и просят вересия), Украйна принципиално не иска да купува въглища от "сепарюгите" и, по ирония на съдбата, се изправят пред необходимостта да ги купува от... познахте, Русия (което също не им е по вкуса). Между другото редица мини в Донбас бяха затворени именно защото са обстрелвани от укроартилерията. Вода да газиш, жаден да ходиш както се казва.
На всичкото отгоре киевската власт се разсърди на ОБСЕ и Хюмън Райтс Уотч за това, че те посочиха като виновни за обстрела на донецкото училище преди няколко дни украинската армия, а не опълченците (което, признавам, бе неочаквано дори за мен). Украинците веднага заподозряха ОБСЕ, че са руски агенти и заявиха (естествено във фейсбук, къде другаде), че престават да сътрудничат с организацията.
Впрочем скоро ще се навърши година от началото на Евромайдана, как бързо лети времето. Всичко започваше толкова хубаво, с такива хубави лозунги и мечти за евроинтеграция. Година по-късно всичко изглежда с краката нагоре и страната се интегрира не в EU, а в някакво страшно WC, от което бие огромен фекален фонтан.   



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311696
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031