Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2014 19:38 - За пореден път – уволнени журналисти заради филм срещу ГМО храните и Монсанто, https://alterinformation.wordpress.com, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 12253 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Фокс Нюз уволни двама свои журналисти и забрани излъчването на документална поредица, уличаваща в мащабни злоупотреби големи корпорации като Монсанто. И за пореден път се доказа, че „свободата на пресата“ съществува само на хартия, дори (особено) в Съединените щати.

image

 

Това е кратък откъс от неизлъчената документална поредица „Корпорацията“, която разглежда безнаказаността на съвременните корпорации и вредите, които те нанасят в името на собствените си печалби. В поредицата бяха включени интервюта с известни хора като проф. Ноам Чомски, Наоми Клейн и Хауърд Зин.

Стив Уилсън и Джейн Акре са работили над документалната поредица, в която са засегнали и вредите от Генно-модифицираните храни (ГМО), с които всеизвестната компания „Монсанто“ залива Съединените щати, а след подписването на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и Европа най-вероятно и европейските пазари.

Така, например, в материалите на двамата американски журналисти е включено заключението на Здравното министерство в Канада, според което хормонът на растежа, използван при ГМО-продуктите на „Монсанто“ не е безопасен. В последния си официален доклад, обаче компанията премахна това становище, продължавайки да рекламира натъпканите си с химикали, стабилизатори и ГМО продукти като напълно безвредни.

Дни преди пилотния епизод на поредицата да бъде излъчен журналистите получили факс от един от лобистите и адвокат на гиганта „Монсанто“ в Ню Йорк, в който те били предупредени, че компанията ще заведе дело срещу „Фокс Нюз“, ако поредицата бъде излъчена. Така изпълнителния директор на телевизията опитал да накара Стив и Джейн да се откажат от документалната си поредица, ако в замяна получат щедри „бонуси“ към заплатите си. Условието включвало и да не споделят, че въобще са работили над подобен журналистически проект. Двамата американски журналисти отказали и в последствие били уволнени…

Alter Information припомня, че в последния си доклад Комитетът за защита на журналистите заключи, че официален Вашингтон използва медиите като „пропагандна машина“, а президента Обама и неговата администрация „третират медиите като врагове и възпрепядстват свободата на словото“.

 

Тези заключения не са изненадващи, тъй като ако през 1983г. 50 големи корпорации са притежавали повечето медии във страната, то днес те са под контрола на едва 5 корпорации. (А всъщност, тези 5 корпорации, на практика са една корпорация, заедно със всичките им останали "многонационални" юдомасонски корпорации, вкл. и въпросната Монсанто, и всичките останали корпорации, и картели, и всякаквите им други фирми, вкл. и медиите, и науката, и образованието, и правителствата, и политиците!!  Защото собствеността в света е само в едни ръце, както при комунизма, където единственият собственик е "Партията", а на Запад - банкерите евреи. И всички те, са едно неделимо цяло - под властта на тайния Синедрион - задкулисното Световно Правителство!)

image




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319299
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031