Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 21:20 - Почеркът на ЦРУ в Киевската касапница. Проблемът не е че Русия е в Крим, а че САЩ са в Украйна! - Оливър Стоун, Автор: stoyan80
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 8826 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.01.2015 00:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въоръженият преврат в Киев болезнено наподобява операциите на ЦРУ за отстраняване на нежелани чуждестранни лидери в Иран, Чили и Венецуела, заявява американският филмов режисьор Оливър Стоун след като интервюира отстранения от длъжност президент на Украйна във връзка с документален филм.
Стоун прекара четири часа в Москва, разговаряйки с Виктор Янукович, който беше свален от власт по време на преврата през февруари 2014 г., режисьорът написа на страницата си във Фейсбук

"Подробности очаквайте в документалния филм, но изглежда е ясно, че т.нар. "стрелци", които убиха 14 полицаи, раниха около 85 и убиха 45 протестиращи мирни граждани са били външни, чужди агитатори", споделя той. "Много свидетели, включително Янукович и полицейски служители вярват, че тези чуждестранни елементи са били внедрени от прозападни части- като следата в това води до ЦРУ."

Филмовият творец добавя, че събитията в Киев, които доведоха до сриването на Украинското правителство и налагането на ново правителство, враждебно настроено спрямо Русия са подобни на тези в други страни, като той нарича това: "Американската нежна техника, наречена "Смяна на режим 101"."

В исторически план, такива са извършените от ЦРУ преврати срещу иранския министър-председател Мохамад Мосадег през 1953 година и чилийския президент Салвадор Алиенде през 1973 г.- и двамата водачи, провеждащи политики, нежелани от Вашинтон или неговите съюзници.

По-скорошен случай беше превратът от 2002 година във Венецуела, където президентът Хюго Чавез беше за кратко детрониран "след като демонстранти за и против Чавез бяха обстрелвани от загадъчни стрелци в офис-сгради" и анти-правителствените протести срещу наследника на Чавез Николас Мадуро, който "беше почти свален, заради насилието насочено към протестиращите срещу Мадуро", по думите на Стоун.

"Мръсна история погледнато отвсякъде, но в трагичната последица на този преврат Западът поддържа доминиращия разказ за "Русия в Крим", докато истинният разказ е "САЩ в Украйна." Истината не бива излъчвана на Запад," е написал Стоун."Това е нереално извращение на историята, което се случва още веднъж, както по време на кампанията на Буш, предшестваща Ирак с неговите "оръжия за масово поразяване". Но аз вярвам, че истината в крайна сметка ще възтържествува на Запад, надявам се на време, за да може да се спре по-нататъшна лудост."

 В добавка към документалния филм за украинския преврат, Стоун понастоящем работи върху филм, посветен на сигнализиращия за нарушения от Националната Агенция за Безопасност (NSA) Едуард Сноудън, на когото беше предоставено политическо убежище в Русия, след разкриването на практиката за масовото електронно следене от страна на САЩ и техните съюзници. Сноудън беше блокиран в транзитната зона на московско летище, тъй като паспортът му беше анулиран и той не беше в състояние да продължи своето пътуване до Южна Америка. САЩ искат да го изправят на съд заради неговите действия, но за много защитници на правата на човека и защитници на личните данни той е герой, който е преследван за това, че е разкрил мръсните тайни на едно правителство.

/Източник: http://rt.com/news/218899-stone-kiev-massacre-cia/

image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28368607
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930