Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2015 19:17 - САЩ и НАТО усилено се готвят за война! България става плацдарм за започване на войната с Русия. Автор: deta7, Автор: jivko1128
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3448 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За тази цел  до гр. Шабла  се строи нов команден център на НАТО. Около центъра ще бъде изградена и военна база, чиято основна цел ще бъде охрана на изнесения команден щаб, пише Георги Мангинов във в. "Стандарт".
Наблизо има зенитен полигон и летище. Разстоянието до Крим е само 400 км. Турция отказала подобен на нейното Черноморие.

image

 
Официално за натовската база бе съобщено по време на посещението на генералния секретар на алианса Йенс Солтенберг миналата седмица. Обявяването на новината предизвика изненада в повечето български политици.

Алиансът взе решение за изграждането на подобни командни бази на срещата на най-високо ниво в Уелс през септември миналата година. Освен в България, такива ще има в Литва, Латвия и Естония на север, и в Румъния до нас.
Според "Стандарт" южното крило е трябвало да бъде попълнено с команден център и в Турция, който да бъде разположен на нейното черноморско крайбрежие. Анкара обаче е отказала, за да не разваля отношенията си с Русия.
 Командната база на НАТО край Шабла ще има за цел основно контрол на морския трафик, управление на многонационалните военни формирования на пакта в региона, разузнаване - основно електронно и радиолокационно и аналитичен център.

 НАТО има практика в подобни командни бази да бъдат изпращани най-подготвените офицери. Основен момент ще бъде и изграждането на логистиката, която включва на практика създаването на малко градче с всички удобства за военните в него.


 

 Командният център на пакта в България се очаква да има основните отдели на останалите подобни бази в Европа.

 

 Въпреки че със сигурност ще бъде по-малък, той ще включва: отдел личен състав, който ще прави подбор на кадрите, разузнавателен отдел, чиято цел е събиране на информация чрез електронно и радиолокационно разузнаване, оперативен отдел, където се разиграва чисто военната обстановка и се вземат решения, технически отдел, който се грижи за техниката в базата, логистичен и свързочен.

 

 Шабла е само четиристотин километра от Крим. Край града се намира единственият у нас зенитен полигон, на който десетилетия наред са тренирали български ракетчици и зенитчици. В непосредствена близост е и военното летище на Добрич. 
 

 

Офицерите, които служат в подобни командни бази, като тази в Шабла, са от всички страни членки на пакта. Официално те общуват на английски. Престоят им е две, максимум до три години. 

Шумотевицата в южната ни съседка е много удобна за нашите управници. Медиите увеличават шумотевицата. Борисов и ОПГ се спотайват, имитират някаква трескава дейност по разкриване на разни убийства, а през това време се извършват други убийства.
Далаверата тече, като пълноводна река. Направо плавателна река!
Не се залъгвайте с делата на ромеите! Че нашите дела са по-важни.

Неонацистите от Украйна са по-опасни от ислямистите - Novinite.bg - Новините от България и света



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312137
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031