Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 08:59 - 10 от най-полезните билки в борбата с рака, Автор: doktora757, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4800 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

1. Зелен чай
На челно място сред основните билки против рак. Зеленият чай от Китай помага за предотвратяването на почни всички видове рак, включително на гърдата, червата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и на дебелото черво. Това е така поради високото съдържание на антиоксиданти в зеления чай.

2. Невен
Невенът е едно от най-важните лечебни средство при ракови заболявания, когато вече не може да се направи операция. Препоръчва се да се пие чай от невен продължителен период от време. Прясно изцеденият сок от невен пък може да се прилага с много голям успех даже за рак на кожата.

3. Алое
Алоето е известно лечебно средство от древни времена. Гелът от това растение стимулира имунната състема и има противовъзпалително и антисептично действие

4. Босилек
Босилекът е билка използвана често в италианската кухня. Той действа като естествен защитник срещу образуването на канцерогенни клетки, а при вече образували се такива, босилекът ограничава растежа им.

5. Куркума
Куркумата е известна подправка за готвене, но също така са признати и нейните противоракови свойства. Някои от последните резултати показват, че дневна доза от куркума от около половин чаена лъжичка намалява възможното нарастване на фалшиви модели на ДНК и канцерогенни вещества, които причиняват развитието на раковите заболявания. Честото приемане на куркума намалява риска от рак на гърдата.

6. Розмарин
Розмаринът е една от най-често използваните кулинарни билки, която съдържа в себе си мастни киселини. Препоръчва се против рак, понеже тези мастни киселини спират образуването на ракови клетки. Приемът му е силно препоръчителен, особено при пациенти, подложени на химиотерапия.

7. Джоджен
Някои билки от семейство "ментови", като джоджена, спират кръвоснабдяването на раковите тумори

8. Магданоз
Магданозът предпазва от формиране на ракови тумори. Той обаче не се препоръчва на бременни, тъй като може да доведе до проблеми.

9. Червена детелина
Червените детелини съдържат  антитуморни съединения, които са богати на витамин Е. Въпреки полезните си действоя тази билка не се препоръчва на бременни жени и хора, страдащи от проблеми със сърцето.

10. Корен от глухарче
Коренът на глухарчето има силно лечебно действие срещу много видове рак, при условие че корените са сушени под 40° С и са ръчно стрити на прах, т.е. без електрически миксер или мелничка. То обаче не е ефикасно при мозъчни тумори и рак на кожата, по време на химиотерапия или радиотерапия.

Списъкът на билки против рак определено не свършва тук. Има още много други билки със сходни свойства, като лук, чесън, целина, джинджифил, астрагал и други. Важно е да се знае обаче, че въпреки лечебните им свойства някои от билките могат да имат вредни странични ефекти, ако се взимат неправилно без консултация с лекар.




Гласувай:
2



1. vielichkata - Няма билка,
27.02.2015 04:05
която да не е полезна. Всички изброени помагат не само за борба с рака, а и за много други заболявания. Нямаше да е лошо, ако бяхте споменали някоя друга рецепта. И диета. Ако знаете, евентуално, което ме съмнява. :(
цитирай
2. grigorsimov - на vielichkata :
27.02.2015 14:06
Аз само популяризирам, онези публикации, които считам за важни. А който се интересува и иска да знае повече, той ще намери сам, каквото търси, - стига да е настойчив.
И който може да добави нещо към публикацията, нека напише коментар, или пък в негова публикация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314381
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031