Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2015 16:45 - Има ли руска заплаха за България?
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 4022 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отговора еднозначно е - ДА
А, защо е така ще разберете като прочетете.
Заплашена ли е България от Русия, има ли индикации, че Русия готви агресия към страната ни, основателни ли са страховете на някои българи, че след Крим и Донбас, България може да е следващото руско завоевание?
Тези въпроси са актуални с оглед събитията от последната година свързани с присъединяването на Крим към Русия и войната в Украйна. Още по-основателни ги прави напрежението което се създаде през този период между НАТО и Русия.
По отношение на отговорите обществото ни по дефиниция е разделено, няма как и да не е разделено, защото то принципно е разделено на стотици групички - сини и червени  футболни запалянковци, сини и червени политически запалянковци, бедни и богати, политици и народ, всеки срещу всички, понякога всички срещу един и т.н.
Хубаво е обаче да си отговорим на въпроса с руската заплаха извън контекста на разделението си, чисто логически, обективно, защото въпроса съвсем не е маловажен.
Няма да се спирам на различните мнения изразявани от отделни хора или групички. Важно е каква е официалната позиция на България по отношение на проблема. Та има ли военна заплаха от руска страна към България според управляващите ни?
Не, такава заплаха няма, управляващите както ни увериха не виждат заплаха за България от Русия, нито се готвят да воюват с Русия.
Това е чудесно и много успокоително, както обикновено обаче има едно голямо - НО.
Това голямо НО е свързано с членството ни в НАТО и ангажиментите които поемаме в рамките на това членство. Де юре всяка страна в пакта е равнопоставена, тоест България има същата тежест в НАТО каквато имат САЩ и Англия. Защо при това положение питам аз, България е обявена от командването на НАТО за фронтова държава по отношение на Русия? Как става така, че нашите управници не виждат руска заплаха, а се съгласяват страната ни да стане фронтова по отношение на Русия, и у нас да се изгради команден център на НАТО и кой знае още какво? Тези управляващи дават ли си сметка, че подобен статут на фронтова спрямо Русия страна на територията на която се разполагат командни центрове и сили на алианса по същество е враждебно спрямо Русия действие? Дават ли си сметка управляващите ни, че Русия отчита това действие и предприема контра мерки в които страната ни като евентуален агресор се превръща в цел? И след като сме равноправни в НАТО, и след като не виждаме руска заплаха за страната си, как тогава допускаме и приемаме изявления на натовски командири и щатски политици от сорта - разполагаме допълнителни сили в страните от Източна Европа за да отговорим на страховете на тези държави от руска агресия? Още много въпроси свързани с липсата на логика между не виждането на заплаха и предприемането на мерки заплахата да стане реална могат да се зададат, но и тези са достатъчни за да събудят притеснение.
Тази позиция на държавниците ни, че от една страна няма руска заплаха, а от друга ние ставаме фронтова спрямо Русия държава е меко казано лишена от всякаква логика. Но това не е голям проблем, защото логика между действия и говорене в нашите политици принципно никога няма.
Проблема е в това, че несъществуващата за страната ни руска заплаха се превръща в напълно реална такава поради действията на българското правителство насочени против Русия.
Всеки българин трябва да си даде ясна сметка, че при сблъсък на НАТО с Русия (вероятност огромна в последно време), страната ни имаща статут на фронтова спрямо Русия, се превръща в мишена за руска атака!
Ако на българина такава възможност му се струва слабо вероятна, нека си припомни историята от ВСВ (по-долу я припомням), нека си зададе въпроса, защо например една силна натовска държава като Турция, не е включена в списъка на фронтовите по отношение на Русия страни? Отговора е прост - защото турските управляващи не виждат заплаха от страна на Русия, съответно зорлем не я и предизвикват, напротив в нейно лице те виждат изключително изгоден търговски партньор. Турските политици гледат интересите на страната си, защо нашите не ги гледат? Ами защо Германия не стане фронтова държава, или Англия? Срещу Русия се насъскват пинчерите - Литва, Латвия, Естония, България, Полша - пушечно месо! Ако избухне война в Европа, ние ще сме първите смачкани, а след това ако НАТО прецени, че Русия е прекалено силна, тия дето са ни насъскали срещу нея ще се споразумеят и ще спасят собствените си кожички.
Ако не можем за друго, то поне да вземем да се обединим пред заплахата от физическото ни унищожение и да накараме политиците си да действат отговорно - след като няма заплаха, да не я предизвикват с действията си!
Историята се повтаря защото уроците й не се разбират - През декември 1941г. българските депутати единодушно и с бурни аплодисменти обявяват война на САЩ и Англия. Както по-късно ще се оправдаят някои от тях, те са смятали подобен акт за чисто символичен, САЩ и Англия са далеч, а Третия райх мачка по всички фронтове, защо тогава да не се направим на велики! Съвсем не символични са бомбите над София пуснати от английски и американски бомбардировачи, реални са и хилядите жертви! Символичната глупост на управляващите води до реална разруха и смърт сред българския народ! Днес историята може да се повтори!

Бонус - Я Русский Оккупант (Аз съм руският окупатор) гледайте интересно е:)
ако клипчето не тръгва, отворете го от тук:
www.youtube.com/watch





Гласувай:
14



1. анонимен - Добре написано. :)
28.02.2015 17:05
Добре написано. :)
цитирай
2. анонимен - Клипът е върха. Пуснах го във фейса.
28.02.2015 17:11
Клипът е върха. Пуснах го във фейса.
цитирай
3. freeoldmen - Видеото е култово...
28.02.2015 18:01
А наште измекяри- властници говорят едно, а всъщност тласкат страната
към поредната трагедия.
цитирай
4. mt46 - Поздрав!...
28.02.2015 18:32
Има интересни асоциации с ВСВ... И сега България е използвана... Разликата е, че преди царят и управниците ни трудно са били убедени да се включим във войната на страната на Германия /срещу което сме получили територии/. Тогавашните ни управници не са били антируски настроени, за разлика от сегашните... Моето мнение е, че България трябва да се стреми към неутралитет по отношение на конфликта между САЩ и Русия...
цитирай
5. jelezov - Клипчето е отлично! Текста на по...
01.03.2015 02:31
Клипчето е отлично! Текста на постинга - също! За съвременните български политици: глупаците се раждат (наследствена обремененост), при това процентът им винаги и навсякъде е бил приблизително еднакъв. Глупаци са управлявали малки и големи държави и народи. Но за разлика от други народи, на българите им върви на глупаци. Ако не осъзнаят тази злочеста участ - нищо добро не ги очаква!
цитирай
6. didanov - само 100 %
22.03.2015 08:23
Пълен неутралитет би защитил максимално националните интереси .всяко държавно лице, което с действията си или с изказванията си нарушава държ. Неутралитет трябва да се преследва от закона поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1688715
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930