Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 23:06 - В Украйна - кръстоносен поход на еврейството срещу православието, ANONYMOUS BULGARIA, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1797 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Еврейският "елит" на Украйна, срещу украинското Православие! Кога е било друго? Н.М. В Украйна върви пълномащабна религиозна война. Провежда се активно налагане на католицизма. Горят православни църкви. Православните свещеници търсят начини да преселят семействата си от Западна Украйна в други региони на страната.

 

За това съобщи киевския правозащитник, координатор на движението „Майка Украйна“ Галина Запорожцева, коментирайки последните събития в Суми.

Както по-рано бе съобщено, на 01.03.2015г., в седмицата на тържествата на Православието, на входа на сумската катедрала Преображение, 20 човека с маски и камуфлажи с емблеми на „Десен сектор“ устроиха поредната провокация.

С тях беше и активистът на партия „Свобода“ Владимир Ганзин, който по време на богослужението преби дежурния охранител на Катедралата. След това „Десен сектор“ блокираха входа и заплашиха със саморазправа управляващия архиерей, духовенството и миряните. Съобщава се, че част от нападателите са били под въздействието на наркотици. Все пак миряните успяха да изблъскат радикалите от архиерея и на нападателите се наложи да се оттеглят.

Преди две седмици на 12.02.2015г. националистите оскверниха храмове в областите Волин и Ровно, строшиха вратите на катедралата „Възкресение“ в град Ковель, а в храма „Св. Йоан Богослов“ повредиха църковната ограда и разбиха стъклата на църквата. По-рано в обл. Ровно вандали оскверниха осем храма, още два бяха изгорени в Киев.

На Рождество беше подпалена сто-годишна църква в Львов.

Напомняме,че в нощта на 27.01.2015г. зломишленици подпалиха една от църквите на Московска патриаршия в Киев, а ден преди това се опитаха да запалят църквата в национално-историческия мемориален резерват „Бабий Яр“.

Огромен брой храмове пострадаха в зоната на т.нар АТО. Те специално бяха обстрелвани от ГРАД. Десет храма в Донецка епархия бяха превърнати в руини, повече от 70 пострадаха частично. Галина Запорожцева забеляза, че всички кръвопролития и актове на вандализъм се провеждат по време на православни празници.

Това само потвърждава събитията от миналата година. На Рождество възникнаха стълкновения на Крешчатка в Киев. Цветница беше отбелязана с безредици в Запорожие, когато митингуващи обкръжиха пет хиляди радикала, докарани от Днепропетровск. В седмицата преди Великден, радикалите обсипваха хората с брашно и ги замеряха с яйца.

Правозащитничката също напомни за трагедията в Дома на профсъюзите на 02.05.2014г., в деня, когато православните ходят на гробищата и правят помен. По това време цялата милиция беше ангажирана именно там. И радикалите, възползвайки се от това, устроиха в Дома на профсъюзите „Одеското клане“.

„Всичко, което се случва в Украйна е кръстоносен поход срещу православието. Към мен вече се обръщат свещеници от Западна Украйна, които ме молят да им помогна да преселят семействата им в други региони. Обект на нападения са не само свещениците, но и техните жени и деца. Самите те не могат да се преселят, защото за това е нужно разрешение от Патриаршията. Медиите не показват това, но в Украйна действително върви пълномащабна религиозна война, целяща разкол в страната.“ – резюмира Запорожцева. В Московска патриаршия също са уверени, че унищожавайки православните храмове в Украйна, определени политически кръгове в сегашната киевска власт преследват мултиполитически цели и се опитват да придадат на противостоянието между Изтока и Запада в страната, религиозен характер.

„Твърде печално е, че някой се опитва да напада храмове.. даже по времето на най-страшните войни местата за богослужение обичайно остават невредими, воюващите страни не ги закачат. Даже по времето на най-острите противостояния в Киев, хората са намирали убежище в храмовете. И призиви за завладяването на едни или други божи храмове слава Богу не бяха осъществявани. Никой досега не се бе опитвал да осъществява актове на вандализъм“ – коментира събитията председателя на Синодалния отдел по взаимодействие на църквата с миряните към Московската патриаршия отец Всеволод.

Ето какво съобщи по-рано Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил:

„Десен сектор не само, че издевателства с иконите и светините, но и жестоко малтретират служителите на църквите. По този начин, националистите вече убиха трима православни свещеници и арестуваха повече от десет монаси. Православните служители постоянно са подлагани на мъчения, издевателства и гонения. От страна на „бандеровците“ (евреи!).

Преди няколко дни бойци от „Десен сектор“ завзеха храма в село Бутин, Чернополска област, В западна Украйна. Радикалите отказваха да пропускат прииждащите в църквата миряни, заради което вярващите не можаха да проведат сутрешната литургия. А когато свещеникът дойде в храма, той беше вече зает от представители на Киевска патриаршия. А в деня на годишнината от Майдана, в Украйна бяха разпространявани листовки, съдържащи призиви за унищожението на свещенослужители на Московска патриаршия в Украйна. Фашистите (евреи!) правят всичко за да изкоренят Руската православна църква в Украйна, а нито т.нар. „чисто“ правителство, нито обикновените граждани не предприемат някакви мерки, за да бъдат спрени тези страшни репресии. Напомням, че именно от бандеровци през 1941-1945г. беше устроен истински терор срещу православието в Украйна (и срещу неевреите!!!). Планирайки да създадат толкова бленуваната от тях Киевска патриаршия (а всъщност - Нова Хазария), за пет години те убиха над 900 православни свещеници.

Източник: sputnikbig.ru

В Киев вандали замерят православен храм с молотов:

 

 

В Горловка изгоря православен храм:

 

В Новорусия наемници на киевската хунта запалиха православен храм:

 

Украйна, “Десен сектор“ унищожават православен храм:

 


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни за да достигнем до повече хора!



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319570
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031