Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2015 08:59 - Meдиен вирус, наречен "руската агресия"
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1164 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Meдиен вирус, наречен "руската агресия" Гледна точка - 02.02.2015

Идеята е, че Русия е огромна растяща заплаха за мира и стабилността в света. Руските бомбардировачи заплашват Ламанша (Ламанша), обаче, изключително от международното въздушно пространство. Русия - агресорът атакува суверенна държава, по-специално,  Украйна. Бъдете нащрек - след теб!

image

По време на дискусията, че нито един сдържан представления. Никой не попита генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, минаваща по протежение на границата с Русия, ако поне един военен самолет на НАТО (което го прави). Никой не е казал, че истинската същност на украинския конфликт не е руската анексията на Крим, и анексирането на силите на Украйна в НАТО, водени от САЩ.Коментатори, последователни в студиото, бяха единодушни в мнението си, че НАТО трябва да се изправи срещу тази заплаха. Президентът Владимир Путин - опасно чудовище, което отказва да се подчини на международните правила. Страните от НАТО трябва да увеличат разходите за отбрана, за да спрат руската агресия.

Нито един от участниците припомни, че анексията на Крим към Русия е почти без нито един изстрел, и е подкрепена от по-голямата част от населението по време на референдума отразява волята на народа. Ако някой все още се съмнява, за сравнение, че с присъединяването на продължаващата анексирането на Палестина от Израел.

Лъжата е, че медиите пренебрегват истината

Никой не пожела да обсъди плана, включително разширяването на НАТО до границите на Русия, неговото разположение на ракетни системи по границата, изземването на военноморската база на руския Черноморски флот в Севастопол и прехвърлянето й към американския флот. В допълнение, според автора, е достоен въпрос: как ще реагира, ако Русия Америка прави подобно действие в Мексико или Куба.

Докато «BBC News» склонни да говорят за един милион бежанци от разкъсвания от война източните райони на Украйна, там не е един единствен споменаване на факта, че те са най-вече е намерил убежище в Русия - странно място, като се предполага, че Русия е действително агресора в този конфликт.

Нищо не се казва за каква ужасна хуманитарна криза в източната част на Украйна, което принуди бежанци да напуснат домовете си, причинени главно от артилерийски и ракетни обстрела жилищни райони на Донецк и други градове. Или, че бунтовниците правят отчаян и успешна битка за летището на Донецк, трябваше да го използват като база за тежката артилерия на Киев, който черупки цивилни Донецк.

Не намек не звучеше в Би Би Си и че Малайзийски MN17 граждански самолет свален над Източна Украйна, може да е бил свален не е Русия. И когато бяха там някои индикации, че самолетът е бил свален от украинската Су-25, историята изчезна напълно от съобщения за пресата.

Разбира се, BBC не може да се предположи, че реалната заплаха за мира и стабилността не е Русия, а именно НАТО и Атлантическия съюз като цяло.

Друга заплаха, която е безкрайно предупреждава BBC - ислямския екстремизъм. Въпреки това, новината никога не се споменава, че до неотдавна, три независими светския режим действал като надежден защитник срещу ислямистки фундаментализъм: Ирак, Либия и Сирия. И ако се вгледате малко по-дълбоко, те могат да бъдат добавени към Афганистан, където ни е създал Ал Кайда за сваляне на умерена ислямистка режим.

Авторът продължава безмилостните си въпроса: "Дали BBC някога се осмели да каже, че това е умишленото унищожаване на светската или умерени режими силите на НАТО и техните съюзници, довели до създаването на вакуум във властта попълнено от Ислямска държава? Че това беше последвано от нарастващото влияние на ислямския фундаментализъм в Северна и Западна Африка, включително появата на кърваво група "Боко Харам?"

Никога не е било казано и че 15 от 19-те похитители, които нападнаха Световния търговски център на 11 септември бяха саудитски граждани, основният съюзник на САЩ в Близкия изток, както и че в това отношение изборът на стратегия на НАТО в Афганистан като военно противникови погледи меко казано, парадоксално.

Повтарящо дежа вю

Каквото и да е, за текуща информация атаката срещу BBC "руската агресия" е много подобен на навечерието на войната в Ирак, когато радиото е също толкова уверен и леко се разпространява лъжата, че Саддам Хюсеин е реална заплаха и неговите агресивни амбиции трябва да бъдат спрени от военна сила.

"Всичко това ме прави ужасна идея, че ние подготвяме за следващата война. Все пак, този път не е така, както преди. Тъй като много заподозрени оръжия за масово унищожение на Саддам Хюсеин, и сега всеки знае, е изобретяването на нашите доблестни политици и специални служби. Въпреки това, руските ядрени оръжия са повече от реално, както и на смъртна опасност те представляват. Пълен мащаб ядрена война би било немислимо бедствие за всички народи на света. Въпреки това НАТО умишлено започна преследването на "руската мечка" и т.нар руската агресия се крие във факта, че Русия е започнала да се ядосвам и да се покаже зъбите си, това, което има пълното право ", пише Оливър Tickell.

Какви са мотивите на НАТО? Една ясна причина за своите действия е, че НАТО е основана като военен съюз на Студената война и с него до края на изчезналите причините за самото съществуване на устройството. Просто казано, това вече не е необходимо и оттогава е обект на ненужните разходи. По този начин, въз основа на логиката на НАТО, трябва да се създаде причина за съществуването си изкуствено. Какво правят те, а в действителност, авторът вярва.

Втората причина - желанието на САЩ да формация на еднополюсния свят, в който Америка доминира във всички сфери. Тези идеи са неоконсерваторите, които дойдоха на власт по време на управлението на Джордж У. Буш. Сега те са се превърнали в основата на концепцията на американската империя и Барак Обама се ангажира да я не по-малко желание от неговия предшественик Джордж Буш.

Да не попадат в този капан!

"Това, което сме ние, обикновените граждани могат да направят, за да се спре войната, която е в състояние буквално да доведе до унищожаване на цивилизацията и живота на планетата Земя?", Пита Oliver Tickell.

Виж ТУК

Автор - Oliver Tickell - британски журналист и писател, автор и водещ на популярното радио BBC BBC, редактор на «The Еколог»

Източник 



Тагове:   Наречен,   meдиен вирус,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. 1997 - Заплаха е тероризмът, държавният тероризъм
12.03.2015 09:33
Украйна, под външността за Антитерористична операция води терористични действия срещу част от населението си в югоисточната част на страната. Те се характеризират с насаждане на страх чрез инцидентни, непредсказуеми стрелби, взривяване на важни инфраструктурни обекти, прекъсване на доходи на населението, създаване на обстановка на страх и недоволство, така че населението само да свали властта от ДНР или поне да бъде безразлично към съдбата й.
Долу държавният тероризъм на Киевската хунта!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39755204
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031