Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 01:26 - Построяване царството на антихриста е реалността на нашето време. logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3022 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Доклад на конференцията «Православното учение за антихриста и признаците на приближаването му». Москва. 17 май 2015 г.
Автор на доклада: В.П.Филимонов, писател-агиограф, академик на Православния богословски отдел на Петровската академия на науките и изкуствата, специалист в областта на кибернетиката и системите за управление...

Великият отец на Вселенскат Църква – свети Григорий Палама казва: «ние считаме, че истинно е мнението, не което са постига с думи и разсъждения, а това, което е доказано на дело в живота»... Днес самият живот неопровержимо доказва, че пред очите ни вече реално върви построяването на царството на «сина на погибелта» (2Сол. 2, 3), за което даже и не подозират мнозана православни християни. Ние сме свидетели на изпълняването, на пророчествата от Апокалипсиса...

Не ни е дадено «да знаем времената или сроковете» (Деян. 1, 7), но да различаваме знаменията на времената ни е заповядано от Самия Господ:  “Лицемери! Познавате какво ще е времето утре, а знаменията на времената не разпознавате ли (Мат. 16, 3)… Трябва да известяваме вярващите и да влагаме в душите им добронамерено безпокойство, което да ги принуди да се подготвят добре».

Макар че самия антихрист не виждаме, но духа му, за който пише свети апостол Йоан Богослов, вече господства в света. А според думите на свети Игнатий, приемането на този дух води след себе си, до отричане от Христа и поклонение на «сина на погибелта»!

Още в 70-те години на миналия век архиепископ Аверкий (Таушев) писал: «Ние трябва да си даваме ясна смека в какво време живеем. Защото само духовно сляп или който вече е продал душата си на враговте на нашата свята вяра и на Църквата, може да не усеща, че сега в света се усеща диханието на приближаващия антихрист… Слугите на дявола – слугите на идващия антихрист, използват духовната слепота на мнозинството съвременни хора и нахално вършат своето дело, - наистина, със сатаннска енергия...

Основната задача на служителите на наближаващия антихрист е, да разрушат стария свят, със всичките му представи и “предрасъдъци”, за да построят на негово място “нов свят”, готов да приеме идващия “нов господар”, който да заеме в очите на хората мястото на Христа. Трябва да си напълно сляп духовно, и напълно чужд на истинното християнство, за да не разбираш всичко това!»

«Новият свят», открито прояви мрачните си качества, в процеса на построяването на електронната система за тотален контрол, в страните на Евросъюза, а и в невижданото преди нравственно разлагане на обществото.

Затова, в края на 80-те години преподобният Паисий Светогорец предупреждавал: «Зад светския дух на съвременната “свобода”, зад неуважението към църквата Христова, към по-старите, към родителите и учителите, които имат страх Божий, се крие духовно робство, ужас и анархия, които водят света към безизходна духовна и телесна катастрофа. Зад ”съвършената система на кредитните карти” и зад компютърната безопасност, се крие световната диктатура и игото на антихриста».

Атонското монашество, като духовен авангард на Църквата и пазител на Свещеното Предание на православието, бе принудено да оповести силното си безпокойство от въвежданата система за всеобщ електроннен контрол, със всичките му негативи и последствия за богодадената свобода на човешката личност и спасенето й в Христа».

Под най-благовидни предлози, на всияки граждани на планетата беше предложена идеята за построяване на «глобален електронен рай» на грешната, подлежащ на унищтожение с огън, земя (2Пет. 3, 7-10). «Мир и безопасност», «устойчиво развитие», «повишаване качеството на живота», «всеобща компютъризация», «джендърно равенство», «прогрес и процъфтяване» - вече не в отделна страна, а в световен мащаб. Широки са вратите, просторен е пътят към новото «светло бъдеще», където смъртният грях се въздига в добродетел и се утвърждава със закони!...

За първ път в историята на човечеството, на най-високо политическо ниво, бяха приети международни съглашения за построяване на планетата Земя, на единно, наднационало, глобално, информационно, мрежово общество. Това стана с Окинавската «Харта за глобално информационно общество» 2000-та година, и приетата 2003 г. «Декларация за принципите: построяването на информационно общество е глобална задача в новото хилядолетие» и «План за действие за построяване на глобално информационно общество», подписани и от представителите на Руската Федерация.

Но ако се строи единно, наднационално, глобално общество, то възникват резонните въпроси: «Кой и с каква цел предлага на различните народи да се обединят за строителството на “нов Вавилон”?», «В какъв дух ще се обединят в него хората?» и «Кой ще оглави това ново всемирно общество?»

В Посланието на Светия Синод на Украинската Православна Църква, към Московския Патриархат, от 29 декември 2003 г, напълно справедливо беше отбелязано: «Царството на антихриста няма да се създаде без съответната техническа база, с помощта на която той ще постигне своите цели… Сегашният процес за цифровизация на гражданското население, непосредственно засяга политическата и стопанска дейност на гражданите. Той се внедрява във форми, които имат типологично сходство с апокалиптичните времена. При това, в същото това време се игнорират и блокират реалните алтернативнни начини за осъществяване на държавно регулиране и контрол в областта на общественото стопанство и в политическата дейност, което предизвиква във вярващите апокалиптически паралели… В религиозен контекст, споменатите действия на властите приемат апокалиптична нсоченост, което може да се оценява, като съдействие за създаване на техническата основа, спомагаща за възцаряването на антихриста». От което става ясно, че и гражданите, приемащи лични номера /ЕГН/, съдействат за възцаряването на антихриста, което е греховно деяние!

Вътрешната богоборческа същност на глобализационните процеси блестящо разкри в изказването си на VIII Всемирен Руски Народен Събор, 2004 г. докторът по богословие, митрополит Одесский и Измаилский, Агатангел: «Трябва да назовем нещата с истинските им имена. Истинските цели на христоненавистниците са: разрушаване на христианския свят с неговите духовни ценности и традиции; всеобща компютеризация, създаване на световно мрежово общество и построяване на богоборчески “нов световен ред” – царство на антихриста, предречено от светия  апостол и евангелист Йоан Богослов в Откровението… В настоящия исторически момент абсолютно всичкио, случващо се в света, има духовни причини, а последствията са апокалиптични! Без вземането предвид на всичко това, не е възможно правилно да се разбере същността на случващите се в света събития. Срещу целия православен свят, в т.ч. и срещу Русия, е хвърлено предизвикателството на глобализма... Сегашният процес на глобализацията несъмнено ще доведе до възцаряването на антихриста и до края на света. Това ние трябва да свидетелстваме пред всички, като неминуема даденост. Политическата, икономическата, етическата и светогледната база на бъдещото царство на антихриста вече се строи, а целият процес на построяване на тази база се нарича “глобализация”… Този процес е реализация на “тайната на беззаконието”, за което е говорил светият апостол Павел във второто си Послание до Солуняните». Но за съжаление, малцина в църковните среди са чули този пророчески глас.

А 2005 г. вече в Тунис, се проведе поредната Световна среща, на високо ниво, по въпросите за построяването на глобалното информационно общество, с участието на представителна делегация и от Русия, където беше прието «Туниското задължение» и «Туниската програма за информационното общество».

Същата година, за първ път в историята на човечеството, в Монреал беше подписано съглашение за утвърждаване на единни световни стандарти за машино-четените «електронни паспорти», с които гражданите биха могли да се ползват във всяка точка на света, независимо от използваната технология».

И накрая 2013 г. беше приета «Хартата за отворени данни», т.е . – «новата глобална инициатива за разкриване на данните, намиращи се под распореждане на правителствените и търговските организации, във всичките страни по света, с цел – осигуряване на прозрачност в тяхната работа». Така Русия, чрез международни задължения, беше здраво обвързан с построяването на единно глобално цифрово кибер-общество, управлвано от транснационалните /тотално еврейски/ структури, засега нямащи официален статус на Световно правителство, но вече активно изпълняващи тези функции.

Това не са брътвежи за масонски заговор, не е измислица на конспиролози, а е реално действащият, пред очите ни, модел на транснационалното, глобално управление в областта на политиката, икономикиата, финансите и другите сфери. Сега вичко се върши напълно открито и никой нищо не крие. Нещо повече: различните глобални инициативи, утвърдени с многостранни международни договори, ни се поднасят, като голяма благо за човечеството. Президентът на Центъра за глобални интереси (във Вашингтон, САЩ) Николай Злобин констатира: «Суверенните държави губят възможностите си да управляват монополно главните процеси в собствените си територии… Националните правителства се превръщат в провинциални мениджъри /т.е. колониални администрации!/».


Извадки от:

logoslovo.ru/forum/all_1/topic_12159/

Превод, Григор Симов




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356130
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930