Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 11:59 - Солените превръзки правят чудеса и лекуват почти всичко! logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 17338 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 29.06.2015 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тази рецепта не е забравена, а е добре изтрита от паметта ни. Прилага се при кашлица, грудки в гърдите, натъртвания и т.н. Правят се и промивки на носа, солени вани, изтриване на лицето със солен разтвор, против бръчки, и т.н. Всичко това е проверено и действа!

Този разказ е намерен в стар вестник. Става дума за удивителните лечебни свойства на солта, която са ползвали още по време на втората световна война, за лекуване на ранени войници.
.............

По време на войната бях старши операционна сестра в полевите болници, с хирурга И.И. Щеглов. За разлика от другите лекари, при лечение на ранените той успешно прилагаше разтвор от готварска нейодирана сол.

На обширната повърхност на замърсената рана той налагаше голяма рехава салфетка, обилно напоена със солен разтвор. След 3-4 дни раната ставаше чиста и розова, а температурата, ако е била висока, спадаше почти до нормалните показатели, след което слагаше гипсова превръзка. И след още 3-4 дни ранените ги пращаха в тила. Соленият разтвор действаше прекрасно, и при нас почти нямаше смъртност.

Десет години след войната аз се възползвах от метода на Щеглов за лекуване на собствените си зъби, вкл. кариес, усложнен с гранулома. И успехът дойде още след две седмици. След това започнах да изучавам влиянието на соления разтвор въру болести, като холецистит, нефрит, хроничен апандисит, ревмокардит, въспалителни процеси в белите дробове, ставен ревматизъм, остеомиелит, абцеси след инжекции и т.н.

Това бяха отделни случаи, но всеки път аз доста бързо получавах положителни резултати. След това работех в поликлиника и мога да разкажа за редица доста трудни случаи, когато превръзките със солен разтвор се оказаха по ефективни от лекарствата. Удаваше ни се да излекуваме хематоми, бурсит?, хроничен апандсит...

Работата е там, че соленият разтвор има абсорбиращи свойства и изтегля от тъканите течности с патогенна флора. Веднъж по време на командировка бях на квартира. Децата на хазайката боледуваха от коклюш (магарешка кашлица). Те непрекъснато и мъчително кашляха. Аз им наложих на гръбчетата солени превръзки, за една нощ, и след час и половина кашлицата им престана, и не се появи до сутринта. А след 4 превръзки болеста изчезна безследно.

В поликлиниката, за която става дума, хирургът ми предложи да опитам слоления разтвор при лечението на тумори. Първата пациентка беше жена с ракова бемка на лицето. Тя обърнала внимание на бемката преди половин година. За това време бемката почервеняла, увеличила размера си и от нея започнала да се отделя кафява течност. Започнах да и поставям солени лепенки и още след първата, бемката избледня и се смали.

След втората, още повече избледня, сви се и течението спря. След четвъртата марля, бемката придоби първоначалния си вид, а след петата лечението бе прекратено, без оперативна намеса.

След това беше случаят с момиче, с аденом на гърдата. Предстоеше и операция. Аз посъветвах болната, до операцията да направим солени превръзки за неколко седмици. И нуждата от операция отпадна.

След половин година й се появи аденом на втората гърда, и тя отново се излекува със солени превръзки, без операция. Срещнах я след 9 години, чувстваше се добре и даже не си спомняше болестта.

Мога да продължа с историите за чудесните излекуваня с помощта на солените превръзки. Ще кажа за преподавателя от един от курските институти, който след девет солени марли - подложки, се избави от аденом на простатната железа.

Жена, страдаща от левкемия, след като нощем обличала напоени в солен разтвор (тесни) блузи и панталони, за една седмица отново възвърна здравето си.

Начини за използване на солените превръзки.

1. (Не повече от) десет процентен воден разтвор на готварска сол. (Внимание! В България не се продава не-йодирана готварска сол! Предлагам да се ползва счукана или смляна на ел. кафемелачка, каменна сол, или морска?  Г.С.) Солта извлича всички нечистотии. Но лечебен ефект ще има, само ако превръзката е въздухопроницаема, т. е хигроскопична, което зависи от използваните за превръзката материали.

2. Солената превръзка действа само локално – само на болния орган или на частта от тялото, на която се прилага. Заедно с попиваните течности от подкожния слой, в солената превръзка се всмукват и тъканни течности от по-дълбоките слоеве, които увличат със себе си всички болестотворни причинители: микроби, вируси и органични вещества.

Така, по време на действието на превръзките, в тъканите на болните организми се извършва обновяване на течностите, очистване на патогенните причинители и – ликвидиране на патологичните процеси.

3. Превръзката със солен разтвор действа постепенно. Лечебен резултат се постига за 7-10 дни, а понякога и повече.

4. Използването на солен разтвор изисква известна внимателност.  Аз не бих препоръчала използане на превръзка с концентрация повече от 10%, а в некои случаи даже 8%.

Некои ще попитат: а къде гледат лекарите, - щом солените превръзки са толкова ефективни, и защо този метод за лечение не се използва широко? - Всичко е много просто – лекарите са в плен на медикаментозното лечение. Фармацевтичните фирми предлагат все нови и нови, и все по-скъпи лекарства. Бедата за солените разтвори е там, че са много евтини. А мен животът ме убеждава, че солените превръзки са прекрасно средство за борба с много недъзи.

Например, при хрема и главоболие аз слагам превръзка на главата, около челото и тила, за през нощта. И след час и половина хремата минава, а до сутринта изчезва и главоболието. При всякякви простудни заболявания, още при първите признаци, слагам превръзки. А ако вече съм закъсняла и инфекцията е проникнала в гърлото и бронхите, тогава правя пълна превръзка на главата и врата (с 3-4 слоя меко и тънко платно) и на гърба (с 2 слоя влажна и 2 слоя суха кърпа) обикновено за цялата нощ. Излекуването се постига след 4-5 процедури. При което продължавам да ида на работа.

Преди неколко години ме потърси роднина. Дъщеря и страдала от остри пристъпи на холецистит. В продължение на седмица аз и полагах памучна превръзка на болния черен дроб. Сгъвах плата в 4 слоя, намокрях го в солен разтвор и го оставях за цялата нощ.

Превръзката на черния дроб се слага, от основата на лявата гърда и под дясната, надолу до напречната линия на корема, а назад, до гръбначния стълб, на гърба. Бинтова се плътно с широк бинт. След 10 часа превръзката се сваля и на същото място, за половин час, се слага грейка. Това се прави, за да се разширят жлъчните пътища и да се оттече сгъстената жлъчна маса. Затова грейката в дадения случай е задължителна. Що се отнася до момичето, след това лечение минаха доста години, а тя не се оплаква от черния си дроб.

Вярвате или не, след налагане на 4-слойна памучна солена превръзка на двете гърди, за по 8-9 часа на нощ, една жена се избави от рак на двете млечни жлези. А моя позната, с помощта на солени тампони, налагани директно на шийката на матката, за по 15 часа, се справи с рак на шийката на матката. След две седмици туморът изтъня двойно или тройно, стана по-мек и спря да расте. И си остана такъв до днес.

Соленият разтвор може да се ползва само като превръзка, но в никакъв случай, не като компрес. Концентрацията на сол в разтвора не трябва да превишава 10%, но и да не е под 8%.

Превръзка със солен концентрат повече от 10% може да доведе до разрушаване на капилярите в тъканите, в областта на превръзката.

Много е важен и изборът на плат за превръзката. Той трябва да е хигроскопичен. Т.е. лесно да поема вода и да не съдържа никакви остатъци от мазнини, кремове, спирт и йод. Те са недопустими върху кожата, където ще се поставя превръзка.

Най-добре е да се ползва ленена или памучна тъкан, употребявана многократно и прана не веднъж. В краен случай може да се ползва и марля. Последната се сгъва в 8 слоя, а всеки друг материал – в 4 слоя.

При полагането на превръзката разтворът трябва да е доста горещ. Платът трябва да се изтисква средно, за да не е сух, но и да не е много влажен. Изтисква се толкова, колкото да не капе от него вода. От горе трябва да се превърже сравнително стегнато с бинт или да се залепи с лейкопласт, за да не се размести марлята, по време на сън.


При различните белодробни процеси (с изключение, при кръвотечения от дробовете) превръзката е най-добре да се поставя на гърба, на мястото на болестния процес. Гърдите трябва да се бинтоват достатъчно стегнато, но да не се пречи на дишането.

Коремът трябва да се бинтова стегнато, та превръзката да остане добре притисната през цялата нощ, защото ако се разхлаби, ще престане да действа. Сутринта, след свалянето на превръзката, платът трябва добре да се изплакне в топла вода.

А за да остане превръзката добре притисната на гърба, аз слагам между лопатките на гърба, малка възглавничка и я бинтовам заедно с марлята.

Ето как да се направи 10%-тен солен разтвор.

1. 1 литър прекипяна, снежна, дъждовна или дестилирана) топла вода.

2. На 1 литър вода се слага 90 грама (не йодирана) сол, което е около 3 непрепълнени супени лъжици.  Разбръква се добре и се получава 9-процентен солен разтвор.

3. Взима се памучна 8 слойна марля, отлива се част от разтвора и в него се потапя8 слойната марля, за 1 минута,  и се изцежда леко, колкото да не тече.

4.  8 слойната марля се поставя на болното място. Отгоре задължително се слага чисто вълнено парче плат или чиста вълна. Това се прави преди сън.

5. Солената памучната тъкан се бинтова с памучен бинт, без да се слага никаква полиетиленова подложка. Сутринта се сваля, а следващата вечер всичко това се повтаря.


Тази учудващо проста рецепта лекува много болести, извлича токсините и убива всички причинители на инфекции. Лекува вътрешни кървоизливи, тежки вътрешни и външни травми, вътрешни тумори, гангрени, разтягания на сухожилия, възпаления на ставите и други възпалителни процеси в организма.


Използвайки тази рецепта, неколко мои познати и роднини се спасиха: 

- от вътрешен кървоизлив,
- от тежка травма на белите дробове,
- от възпалители процеси в коленната става,
- от заразяване на кръвта,
- от смъртоносен изход при кървоизлив от крака, вследствие на дълбока рана от нож.
- от простудно възпаление на шийните мускули...

И хочется мне, чтобы медсестра, пославшая в газету этот рецепт, и профессор, лечивший солдат на фронте этим способом, долго-долго здравствовали. Низкий им поклон.

Иска ми се от тази рецепта да се възползват много-мног остро нуждаещи се, в нашето тежко време, когато скъпите медицински услуги не са по силите на пенсионерите, и не само на тях. Уверена съм, че тази рецепта ще им помогне. И нека после и те да се помолят за професора и медицинската сестра, създали и изпитали тази рецепта. На тях – низък поклон!

logoslovo.ru/forum/all_3/topic_12339/


Превод, Григор Симов




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28296858
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031