Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2015 08:27 - Унгарците се борят с достойнство – замразиха приема на бежанци напук на Европейската комисия http://obshtestvo.net/, Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4488 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Докато българското правителство прочиства собствения си народ като го гони от страната и я заселва (волно или неволно) с нелегални емигранти от Азия и Африка, унгарското правителство на премиера Виктор Орбан обяви, че замразява едностранно европейския регламент, свързан с молбите за убежище в ЕС, позовавайки се на „защитата на националните си интереси“, предаде Франс прес, цитирана от в. Преса.

imageФормулировката „Защита на националните интереси“ е непозната за българския политически елит

Лодката е пълна„ заяви правителственият говорител Золтан Ковач в интервюта за австрийския в. „Пресе“ и за унгарския сайт „Индекс“, напомняйки, че Унгария се сблъсква с небивал приток на емигранти от началото на годината. Българската лодка потъва и на никой не му пука за нея.

Унгарската система за предоставяне на убежище е претоварена, най-претоварената сред страните от ЕС, засегнати от нелегалната имиграция„ каза говорителят, цитиран от Ройтерс.

Същевременно българското правителство освобождава нови 800 места в лагерите за бежанци, като изкарва обитателите на външни адреси. Това е форма на прочистване на коренното българско население.

Унгария изчерпа капацитета, с който разполага. Ситуацията изисква бързи действия и при тези обстоятелства страната трябва да действа отвъд решенията на ЕС„, се казва в изявление на унгарското правителство.

image

Временно замразеният регламент, известен като „Дъблин 3″, определя правилата за разглеждане на молбите за убежище в Европа. Той предвижда молбите да бъдат разглеждани в първата европейска страна, в която пристига даден емигрант.

В резултат на днешното си решение Унгария няма да приема повече върнати на границата й бежанци, влезли в ЕС през нейна територия, а после продължили към друга европейска страна, отбелязва АФП.

Основната част от тези емигранти (според Будапеща 54 000 от началото на годината) пристигат в Унгария през сръбската граница като идват през Македония и България. С намерение да стигнат до Германия или друга страна в Северна Европа, те се опитват да продължат пътя си към Австрия или Чехия, но там никой не ги иска и ги връщат откъдето в ЕС са дошли.

Либералната Европейска комисия призова Унгария да обясни незабавно защо замразява едностранно ключовия европейски регламент. След като Будапеща ги финтира с аргумента „технически причини“, ЕК поиска Унгария да изясни незабавно естеството и мащаба на този технически проблем, както и какви мерки са взети за решаването му“, каза говорителка на Еврокомисията.

Общество.нет

23.06.2015




Гласувай:
6



1. dimat - Шака правят истинските народи!
05.07.2015 09:20
Истинските народи си излъчват И КОНТРОЛИРАТ истински управляващи.

Народите тип "аморфен планктон",какъвто имаме "честта" да бъдем ние,стоят блеят и чакат да си отидат от Света.

Те затова си и заминават.

Такъв тъп,страхлив,инертен малоумен "народ",като нашия няма никъде по Света.Даже и у най-примитивните племена по Света има развито някакво чувство за самоуважение и самосъхранение.Само овчия булгаристански планктон стои и чака накъде ще го издуха вятъра.

Е,вече го издухва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316928
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031