Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2015 20:27 - Сенаторът Дик Блек заяви, че ако САЩ престанат да въоръжават и обучават джихадистите, войната ще спре.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2036 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 07.10.2015 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Надявам се и само за това се моля, САЩ да се събудят и да прекратят тази касапница. Време е да спрем да сваляме правителства, а да установим мир на Близкия Изток и да прекратим кървавото клане. Ако ние престанем да подготвяме и да обучаваме джихадистите, войната ще спре.

«Много се радвам, че Русия изпрати там свой контингент, който реално да се бори, защото сега не зная Съединените Щати на чия страна са. На мен ми се струва, че ние понякога подкрепяме едната страна, а след това, в зависимост от ситуацията, другата», — добави той.

Сенаторът твърди, че САЩ от много отдавна са знаели, че Ал Рака е база на Ал-Кайда и на другите екстремисти, но нищо не правеха за да ги разбият. Блек заяви, че ако Русия продължи участието си във военната операция в Сирия, Рака ще падне. Той добави също, че би посъветвал Путин да сътрудничи с кюрдите и със всякаквите други сунити, противопоставящи се на ИДИЛ, за да завземат града. Но преди това трябва да се даде време на жителите да напуснат града.

«Този град трябва да се изравни със земята и да се превърне в прах. Защото това е столицата или цитаделата на ИДИЛ». 

Блек каза, че е шокиран от американската политика, още от април 2014 г., когато изпратил на президента Асад официално писмо, в котето благодарил на него и на Сирийската Арабска Армия за спасението на християните в Каламуна. Той му благодарил също и за уважителното му отношение към християните и евреите в Дамаск.

Блек твърди също, че обединението на силите на САЩ и Турция е довело до появата на преки пътища за снадбяване на джихадистите, от Турция, направо в сърцето на ИДИЛ — Рака. И че това е направено именно за да не бъдат отрязани ИДИЛ от снадбителните им пътища. Турция за цялото време на военната операция направи 300 авиоудара, от които само един процент са били срещу силите на ИДИЛ, а останалите, според думите на сенатора, били насочени срещу кюрдите, сражаващи се на страната на Асад.

Говорейки за Хилари Клинтън, сенаторът заяви, че по времето, докато е била на постта Държавен Секретар, били предприети редица мерки за сваляне на светските правителства в страните от Близкия Изток, за да се поставят на тяхно място радикални ислямисти.

«Тя има мощни връзки, в т.ч. финансови, в Саудитска Арабия, Катар и Кувейт, т.е. с най-големите тирани в арабския свят», — добави сенаторът.

Блек каза, че Щатите са се провалили в Египет, но са преуспяли в Либия: «Погледнете Либия, сега там вече няма правителство, а цялата страна е територия на хаоса».

 

http://rusvesna.su/news/1444219045

Превод, Григор Симов




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361185
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930