Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 19:59 - Полет А321 беше свален от Израел. Автор: xodjov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2418 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 31 октомври самолет А321 на руската авиокомпания Метроджет, полет 9268 от египетския курорт Шарм Ал Шейх до Петербург се разпадна във въздуха на 300 км северно от летището, на 20 км от границата с Израел. Загинаха всички пътуващи 224 души. Това беше най-голямата катастрофа в историята на руското въздухоплаване. Започна разследване.

 

На 13 ноември, петък, в Париж беше осъществена голяма терористична операция на бойци от Ислямска държава. Според официални данни убити бяха 130 души, ранени 350.

 

От многобройните версии постепенно се оформи картината, че и зад двата терористични акта стърчат ушите на Израел, в сътрудничество с ЦРУ и френските служби.

 

Почти три седмици след катастрофата на руския самолет Кремъл официално съобщи, че причината за падането на А321 над Синай е терористичен акт. Обсъждаха се много версии – дистанционно отвличане, разпадане на самолета, обстрелване с ракета... Официалната руска версия в края на краищата счете, че става дума за внесена самоделна бомба, поставена под една от седалките, въпреки че за експертите от самото начало беше ясно, че самолетът беше свален с ракета от територията на Израел.

 

На 17 ноември беше публикувано изявлението на директора на ФСБ Бортников, че причината за катастрофата на руския самолет на 31 октомври на Синай в Египет е терористичен акт. "На борда на А321 е взривено самоделно взривно устройство с мощност 1,5 кг тротилов еквивалент". Освен това, според Бортников "върху останките от самолета са били намерени следи от взривни вещества чуждестранно производство".

 

Преди това, в течение на 17 дни, Москва упорито отхвърляше възможността за взривяване самолета отвътре. Но за експертите беше ясно, че самолетът беше свален с ракета от територията на Израел и че Кремъл предлага лъжлива версия, за да бъде укрит, заради някакви (еврейски) съображения, този факт.

 

Всъщност версията със самоделното устройство, която веднага беше приписана от една от групировките на Ислямска държава, наистина беше за най-големите наивници.

 

Погледнете снимката – така изглежда бомбата, направена от кръжока "сръчни ръце" на терористите, която беше представена като модел на устройството, с което е взривен самолетът. Но едва ли някой ще повярва, че копчето от компютъра с изолирбанд може да се прикрепи към батерийката и че в средата е детонаторът върху кутия от швепс за 300 гр /взривът вътре е бил... 1,5 кг/. Къде е таймерът? Вероятно бедуините са го направили от една микросхема под WF. Картинка за идиоти.

 

Но защо Москва се съгласи с тази версия? Причината, както и с унищожението на подводницата "Курск" едва ли ще узнаем. Междувременно купеното от клана Ротшилд скандално известно френско парцалче Шарли Ебдо почти две седмици се радваше от смъртта на пътуващите с руския самолет и тръбеше за "поредна победа на Израел". Израел?

 

За разлика от официалната версия други източници анализираха крушението и стигнаха до извода, че самолетът е унищожен с ракета, изстреляна откъм израелската граница. Това не беше толкова трудно. Само няколко минути анализ на фотографиите са достатъчни на експертите да разберат, че това наистина е било ракета. Криминалистиката тук наистина е проста. Погледнете пробивните отвори, тяхната насоченост и изходните отверстия, които са "визитна картичка". Снимките показват осколочно попадение на ракета. Стоманените топчета и кубчета са преминали през целия салон на самолета, излизайки от другата страна. Уврежданията показват проникване в долната дясна задна част и изходни отверстия в горната лява част на самолета. Това означава, че ракетата е била изстреляна откъм израелската страна на границата.

 

Използваният от експертите термин "външно механично увреждане" означава ракетен удар. Освен това се знае, че евентуалните бомби вътре в самолета се поставят или в салона или в товарния отсек и се изготвят само от взривен материал без осколочни елементи, които не са нужни в случай на взрив вътре в самолета. Изключено беше използването на преносими зенитно-ракетни комплекси от местните отряди на Ислямска държава заради по-ниската им височина на действие и защото Синай се контролира от египтяните и от военни на ООН.

 

Някои американски източници също посочиха Израел. На 3 ноември се появиха и някои израелски анализи. "Могла ли е ракета, изстреляна от израелски или американски самолет да свали А321.

 

И за първи път крушението на лайнера беше свързано с провежданите по същото време в същия район въздушни маневри Blue flag – 2015, най-крупните в историята на израелските ВВС, с участието на САЩ, Полша и Гърция. В тях израелски и американски самолети имитираха въздушни цели на 20 км от мястото на гибелта на руския самолет. Ученията базираха на летището Увда, на 70 км от Ейлат, недалеч от египетската граница, покрай която летеше руският самолет.

 

Още на 30 октомври изданието Times of Israel съобщи за началото на най-големите за цялата история на страната учения на ВВС. Целта им беше отработка на действия по нанасяне на удари по ракетни установки, авиационна техника и личния състав на противника, т.е. по целия комплекс въоръжения в състава на руските сили на територията на Сирия. Изтребители F-15 и F-16 извършваха облитане на почти цялата територия на Израел.

 

На 2 ноември някои американски източници съобщиха, че руският самолет е бил свален от израелски F-16, излетял от базата Рамон. Ударът е бил преднамерен, т.е. акт на обявяване на война.

 

F-16 на израелските въздушни сили носят израелските ракети от клас въздух-въздух Rafael Python 5, чиято характеристика позволява без проблеми да порази пътнически самолет, тъй като ракетата има топловизорна глава за самонасочване, "прехващане след пуск", далечина повече от 20 км и съответните поразяващи осколочни елементи.

 

Израелските F-16 са въоръжени и с американски ракети въздух-въздух от семейството AIM 120 с далечина 50-120 км в зависимост от модификацията и радиолокационна самонасочваща се глава.

 

Става дума за преднамерено убийство на 224 мирни руски граждани в пътнически самолет. В отговор Русия би трябвало да нанесе удар по Израел, тъй като само няколко часа след трагедията, в Москва са знаели истинската причина.

 

Няколко думи и за Синай /територията, над която беше унищожен руският самолет/. Самите ционисти от 1982 г. го наричат част от "Голям Израел", от Нил до Ефрат, (под фалш-флага „Ислямска държава“, свирепства Световното еврейство /както, впрочеем, и навсякъде по света, - но под най-различни, други маски/. Г.С.).

 

По-рано, през 1979 г. Израел и Египет подписаха споразумение, според което след израелската окупация Синайският полуостров беше разделен по вертикала на 4 зони. В най-западната зона Египет има право да държи дивизия от 20 000 души. В следващата полоса базират 4 батальона гранични войски, които поддържат сигурността съвместно с полицията. По-нататък на изток, военното присъствие на Египет не е разрешено. С поддържането на относителния мир в този район се занимава международен военен контингент, в който влизат 12 страни, в това число САЩ, Канада, Нова Зеландия и Израел. Четвъртият вертикал е тясна полоса на територията на Израел, на която той държи до 4 пехотни батальона.

 

Синай е разделен още на три зони по хоризонтала.

 

Южен Синай, където са разположени курортите, в това число Шарм Ал Шейх е относително укрепен район, който Египет счита за стратегически важен.

 

Среден Синай е малко населен и слабо контролиран от египетските сили за сигурност.

 

Северен Синай и зоната около градовете Ер Ариш, Рафак и Шейх Зувейд е на границата с Израел, и практически не се контролира от Египет.

 

По този начин западните медии укриваха, че руският самолет беше свален над "израелската зона" на Синай, на 20 км от израелската граница, където Израел заедно със САЩ провеждаше най-големите въздушни учения.

 

Най-вероятно истинската причина за крушението беше известна по-рано на Кремъл. Откриването на поразяващите елементи и следите от взрива може да стане с експресен анализ в течение на няколко минути от спасителните екипи, изпратени от Русия на мястото на крушението.

 

На мястото на катастрофата те също така не можеха да не забележат и пробойните в крилата и физелажа на самолета.

 

В Кремъл отдавна имаха информация за израелската ракета, но явно не знаеха какво да направят – да нанесат удар по Израел или да замълчат.

 

Унищожението на А321 над Синай за Путин стана нова скрита катастрофа, както беше с атомната подводница "Курск", загинала в резултат на подводен бой с американската подводница "Мемфис" и торпедна атака то другата подводница "Толедо". Тогава Путин и неговият американски "партньор" Клинтън се договориха да потушат инцидента. След това Путин известно време се считаше "равен с равените" в глобалната върхушка. Дали и сега Путин избра същия "хитър план" и за какво говореше с Барак Обама на Г-20 в Турция. И за какво долетя набързо до Вашингтон изплашеният до смърт Нетаняху.

 

Но едно е ясно – няма по-голямо поощрение на престъплението от безнаказаността.

 

Доказателството не закъсня – терористичните актове в Париж на 13 ноември, новата психологична военна операция в която "терористи от Ислямска държава" убиха над 130 души. И тук нещата бяха ясни – поредна операция на Моссад, след предишната с Шарли Ебдо.

 

Какво последва от събитията в Париж?

 

Оланд, марионетка на Нетаняху, изпрати френски самолетоносач срещу Ислямска държава и беше включен в коалицията, въпреки че целите им с Русия са коренно различни. Франция въведе извънредно положение и затвори границите си. На 30 ноември 120 световни лидери трябваше да се срещнат в Париж, за да обсъдят световната глобална затопляне. Очакваха се огромни протестни демонстрации.

 

Путин заяви, че възмездие ще има и че "за кучето е отговорен стопанинът му".

 

Дали наистина този път ще има възмездие и наказание?




Гласувай:
0



1. oia - Много точно. Никой не иска, като че ...
05.12.2015 09:18
Много точно. Никой не иска, като че ли да разбере, а и проумее, че по земятя всичко що е зло, е от еврейско потекло.Защо Путин е замълчал, ами според мен--има логика. С такива, като еврейте, се постъпва по подобаващ начин. Войната в Сирия е мистична. Защо не казват, а който се осмели да го коментира, ще го изкарат луд. Но всичко с времето си, а после ще се разбере, кой, кой е бил в пъзела. На чифутите времето изтече. Малко гтубо казано, но е вярно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362869
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930