Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2016 19:22 - ЕДИН ЗЛОСТЕН ПАСКВИЛ СРЕЩУ МЕН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1932 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.04.2016 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЕХ, ПАУНОВА, ПАУНОВА! А СЕГА КАКВО ЩЕ НАПИШЕШ?
Преди половин година Полина Паунова, която официално работи в "Медиапул", ак не ме лъже паметта, написа долния поръчков пасквил за мен и го публикува в "Дойче веле"-България.
Сега нещата цъфнаха. Тази "журналистка" дори не ми се обади, за да спази журналистическата етика, за да ме попита защо протестирам.
Предвид това, че нещата се изясниха, ще се обърна към съда и ще заведа гражданско дело към Ивайло Московски заради позобни клевети, обиди и набеждавания, към Цецка Цачева заради подобни хули и свободни интрепретации, включително и към влезли в сила решения на съда и към още един депутат, който си позволи злостни нападки към мен и подкрепящите ме.
Вече имам всички оправдателни решения на съда и започвам търсене на справедливост.
Ето какво е написала въпросната Павлна Паунова:

България
Какво е общото между Домусчиев и Босия

Натрупването на няколко събития през последните дни няма как да е просто случайност. Защото те сякаш преследват една обща цел: да задушат недоволството и да компрометират неукрепналото гражданско общество в България.

image

Коментар от Полина Паунова:

Какво е общото между Николай Колев - Босия и председателя на КРИБ Кирил Домусчиев? На пръв поглед - нищо, пък и Босия не се е обръщал към репортери с думата „олигофрени”. Тази оценка е обаче може би прибързана, особено на фона на силно преувеличената, но пък обилно дискутирана в медиите „протестна вълна“.

Все пак да започнем от разликите. В сряда Николай Колев и неговият съратник Дончо Дудев, познат от бунтовете срещу високите цени на тока от началото на 2013 година, бяха арестувани пред Народното събрание. Причината: двамата не се съобразиха с ограниченията, които постави полицията, и продължиха да хвърлят домати и яйца по депутатите. В същото време Домусчиев пребиваваше в парламента, където проведе поредица от срещи с народни представители. Основната цел на тези разговори беше уж да предупреди депутатите, че на 30 септември ще се проведе протест срещу високите цени на тока, които бизнесът у нас не може да понесе.

image

Кирил Домусчиев

И докато Босия и неговите хранителни продукти бяха прибрани, Домусчиев обяви спогодба с правителството, с която запознал и парламентаристите. А именно, че частният бизнес влиза в държавната енергетика. Странно решение, което е смятано за една от мерките, които ще намалят цената на тока. С тази договореност най-вероятно ще се предотврати протестът, предвиден за края на месеца. Според медиите, така нямало да възникне и напрежение преди местните избори.

Приликата

Цялата налудност на другото недоволство - това на Босия и компания - на практика пък предотврати възможността някой да прегърне каузата, която „оцелели“ лица на няколко бунта опитаха да лансират като своя. Именно това е приликата между Николай Колев и Домусчиев - убиването на последната енергия на недоволството в България. Всеки по собствени причини и със собствена мотивация.

Въпреки арестите на Дончо Дудев и Босия, техните сподвижници (не повече от 10 на брой) продължиха да изразяват пред сградата на Народното събрание несъгласието си с управлението. Въпросните хора уточниха, че причина за техния протест е замитането на аферата КТБ, законът за НСО, "който няма нищо общо с практиките в една европейска държава и саботирането на съдебната реформа и антикорупционния закон”.

Дискредитираните теми

Босия беше арестуван и миналата седмица - заедно с още четирима души, след като групата посрещна депутатите с домати, лук и яйца. И именно тук е големият проблем. След съставките за миш-маш, чието катапултиране по случайни депутати се превърна в традиционна сутрешна закачка по телевизията (и традиционен повод за арест), дори тема като съдебната реформа едва ли е в състояние да мобилизира каквато и да е протестна маса. Защото подобни бунтове изглеждат налудни, лишени от смисъл, а дори и да са припознали някаква кауза, тя не се чува, тъй като говорителите ѝ са „обичайните заподозрени”, които на третата инициатива, която подхващат, и след втория им „доматен” арест, могат да събудят единствено състрадание или насмешка. В този ред на мисли: няма как човек, който следи събитията, да не реши, че „Томатината”, с която стартира новият политически сезон, не цели именно дискредитирането на важни теми. До пълното им обществено опротивяване.

image

Николай Колев - Босия в действие

Съвсем отделен въпрос е, че получаването на постове, с каквито се обзаведоха представители на двете основни граждански недоволства, довели до падането на първия кабинет на ГЕРБ, а впоследствие и до този на Орешарски, поражда редица въпроси и съмнения тъкмо сред онази част от обществото, която би трябвало да бъде двигател на евентуални бъдещи недоволства. Примерите са очевадни и съвсем публични - изявеният флейтист Кристиян Коев, станал известен като един от най-активните критици на кабинета „Борисов” по време на протестите от февруари 2013, към момента е съветник на лидера на ДПС Лютви Местан. Поетът Ясен Атанасов пък, който бе един от протестиращите срещу кабинета „Орешарски“, впоследствие бе назначен за съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова.

Последствията

И докато едни каузи се маргинализират съвсем съзнателно, за да престанат да бъдат невралгични точки, определени хора се опитват да получат възможно най-голям пай от властта, заплашвайки с тип „ведомствени протести“. За участниците в управлението е ясно, че такъв тип недоволства не представляват сериозна заплаха. Тъй като „синдикалните“ бунтове са по-скоро средство за получаване на утешителни награди.

И така: атакувано от най-малко две страни, зараждащото се гражданско общество, което тепърва се учи да отправя искания към своите управници, е застрашено да бъде задушено или от смрад на развалени домати, или от позиции, раздадени срещу мълчание. А заплахите за организирани протести се правят очевидно с уговорката, че няма да се състоят, ако например някой предприемач получи място в държавната енергетика. И няма как натрупването на всички тези събития да е просто нелепа случайност.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741073
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031