Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2016 12:03 - Руският Синод се превърна в Синодрион. enotcorp.org
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2111 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.04.2016 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Достойно за съжаление е, че православният Патриарх пада в прелест, отстъпва от основите на Светоотеческото учение и с това, не само той отпада от Църквата, но довежда до смут и цялата Църква, и провокира разкол.

Стократно, обаче, по-грешни са тези персони от обкръжението на Патриарха, които с манипулиране го подтикнаха към пагубния път. Но не по-малко грешни са и онзи йерарси, които, разбирайки всичко това, вместо да пресекат, без лицемерие, очевидното грехопадение, не само не го осъждат, но всячески се опитват да го оправдават!

В събота се проведе заседание на Синода за обсъждане Хаванската среща на Патриарха и декларацията за «Всеправославния Събор». Предполагаше се, че първите, по достоинство, йерарси на Руската Православна Църква трябваше да мислят за бъдещето на своята Църква, за стоенето в истината и за предотвратяване на всичко, което, по един или друг начин провокира разкол в Църквата. Но приетите документи напомнят повече на адвокатски усилия, целящи да оправдаят криминален престъпник, а по процент на гласуване с «да», църковните йерарси надминаха даже и конгресите на КПСС.


Как може да се върши подобно нещо, без страх от Бога, в когото вярваш, и от идващия последен Съд?! Как може да поставят по-високо благоволението на Патриарха, от благоволението на Бога?! А отговорът, общо взето, е прост. Спомните си поразителната по дълбочина «Легенда за Великия инквизитор» на Достоевски: Христос дошел в света и незабавно бил хванат от Великия инквизитор, който, разбира се, веднага го познал и добре разбрал, колко опасен може да е Той за Ватикана и папизма.

«Защо да крия от Тебе?… ние не сме с Тебе, а с НЕГО (с дявола), и това е нашата тайна! Ние отдавна не сме с Тебе, а сме с НЕГО, ето вече осем века. Точно преди осем века ние взехме от него това, което ти с негодувание отхвърли, - последния дар, който той Ти предлагаше, като Ти показа всичките земни царства. А ние взехме от него Рим и меча на Кесаря, и се объявихме за царе земни, царе единствени, макар и до днес да не сме успели да доведен нашето дело до края… И сега хората са уверени, повече от когато и да било, че са напълно свободни, а всъщност, те ни поднесоха свободата си и покорно я положиха пред нашите крака... Повторям Ти, че утре ще видиш това послушно стадо, което, след първия ни знак, ще се хвърли да натрупва главните на кладата, на която ще изгоря Тебе, задето си дошел да ни пречиш».


В тези думи е отразена цялата истинска същност на концепцията на папизма, и самата римско-католическа ерес, която вече ни е предписано да я считаме за «братска църква», максимално да се сближаваме с нея и заедно да се борим за нещо по-добро. И от сега изобщо не трябва да наричаме тази сатанинска по същество, бездна на ерестта, - «ерес», понеже, както ни учи Патриархът Кирил, еретика не трябва да наричаме еретик, защото може да ни се обиди, и това ще попречи да го върнем на пътя на истината…

Опитвам се да си представя, какво би станало, ако на последното «съглашателско» заседание на Синода се беше явил Самият Христос, и изведнъж Спасителят с ужас разбере, че никого от присъстващите, с нищо не може да убеди. А ще чуе от Синода същите думи, които Достоевски е вложил в устата на Великия инквизитор: «Защо си дошел да ни пречиш? А че си дошел да ни попречиш, и Ти Самият го знаеш. Но знаеш ли, какво ще се случи утре? …утре ще Те осъдя и ще Те изгоря на кладата, като най-злият от еретиците, и същият този народ, който днес целуваше краката Ти, утре, само след един мой знак, ще се хвърли да прибутва главните към Твоята клада... Защото, ако има някой, който най-много да е заслужил нашата клада, това си Ти».

И наистина биха го изгорили! А водената от йерарсите тълпа тъпи «ватиканстващи», които сега повтарят заблудата, че «Патриархът е прав, защото е началник, а началството винаги е право», - вдъхновено биха трупали въглените въз Неговата клада.

И всичко казано до тука, за съжаление, не е само хипотетично предположение, защото СИНОДЪТ, превърнал се в «СИНОДрион», вече започна репресии против Църквите, които не са съгласни, че думите на Патриар Кирил (новопридобития «брат» на папа Франциск), са над Светоотеческото учение и над самия Христос.

 

Но какво да се прави? Отпадане на Свещеноначалието и репрессии против несъгласните да отпадат от Истината, вече са се случвали в историята на Православието: и в епохата на иконоборчеството, и в Западна Русия, след въвеждането на унията. Тях ги «отлъчваха», като ги горяха живи и ги закачаха на ченгели, забити между ребрата им…

Предците ни, го изтърпяха и не се отрекоха. Дано и ние не се окажем по-недостойни от тях, ако се уплашим от СИНОДРИОНА?!


И.З.Енотов


http://enotcorp.org/синодрион-рулит/

 

Превод, със съкращения, Григор Симов




Гласувай:
4



1. zaw12929 - Някой се е нагърбил с тежката задача ...
03.05.2016 19:40
Някой се е нагърбил с тежката задача да дава непоискана оценка, да се упражнява в омраза, щом иде реч за нещо руско, без да подозира, че си навлича божия гняв... Ще го узнае, когато му дойде времето.
цитирай
2. grigorsimov - В истината е Бог, а не в силата!
04.05.2016 10:05
Защото Самият Христос е казал: "а като дойде човешкият син, ще намери ли вяра?"
И на много места в Писанието и в пророчествата се говори за отстъплението от вярата (апостасията), в последните дни.
И пак, Самият Господ наш Иисус Христос е предупреждавал: (по памет) "с очи ще видят и с уши ще чуят, и пак няма да повярват..."

А Апостасията т.е. отстъплението от вярата, отдавна е налице, и с натрапения от масонството, нови календар, и с екуменизма, и с първата в историята, и то - тайна среща, на Руския Патриарх с Папата /а всичко това е абсолютно недопустимо, според каноните на Православната Църква/, и с насрочения "Всеправославен Събор" през юни, тази година... на който, ако Бог допусне да се проведе, ще бъде унищожено Православието, ще бъде подчинено на папата и ще се подготви Обединената църква на Антихриста, която ще обедини (за да ги заличи) всичките вероизповедания, вкл, юдаизма, мюсулманството, будизма, индуизма и всичките всевъзможни "шаманизми". И в тази дяволска религия, името не Христа и неговите заповеди, не се споменават!!!
Но отстъплението от вярата идва и чрез масоните в ръководствата на всички църкви. И т.н. и т.н.

И който си вярва, че началниците винаги са прави, - само защото... са началници (а уж са слуги), е много зле, и е много далече от истината!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311993
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031