Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2016 13:30 - Олег Платонов: ПРОВОСЛАВИЕТО СРЕЩУ МАСОНСТВОТО
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2102 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

1991г. Платонов попада в хранилище на секретен архив на КГБ в СССР, със стотици хиляди документи, от средата на 18 век до 1939 г. Там се съхранявали протоколи от заседания на масонски ложи, инструкции, финансови отчети и кореспонденция, в които напълно определено се говори за престъпния от заговорнически характер, с главна цел - политическо влияние и господство на тези тъмни задкулисни сили.

image
Авторът обръща внимание, че за разлика от западното масонство, играло приимуществено роля на задкулисно идеологическо  и политическо лоби, «руското масонство», запазвайки всички черти на задкулисно лоби, поради зависимостта си от чуждестранни масонски ордени, е било съставено от лица, без национално самосъзнание, преминаващо в паталогични форми на русофобия и ненавист към традициите, обичаите и идеалите на руския народ, и към погазване на националните интереси на Русия.
В тази книга Олег Анатолиевич Платонов успял да събере главните документи, свидетелстващи за антихристиянския (и антинароденостен) характер на масонството.

Освен това, голяма част от публикуваните в книга материали не са излизали до сега на бял свят или са се загубили в чуждестранните архиви или малотиражни, предимно чуждестранни издания, напълно не достъпни не само за масовия читател, но и за специалистите.

 

Православните хора са длъжни да се борят с масонството като с престъпна тайна организация. Митрополит Йоан Сничев

Такива сили се боят от светлината и от истината, и цялата им сила е само в тайнствеността, в подмолността и в постоянните лъжи. И като се азкриват лъжите им, и се осветява мрака, с който те обвиват дейността си, може, не само временно да бъдат обезоръжени тези врагове, но и завинаги да им бъде отнета възможността да продължават да разрушават Християнството.

Привеждат се и официални становища на Руската Православна Цъква, мнения на висши йерарси и на православни изследователи, за пресъпния, сатанински характер на масонството.

Тази работа е била осъществена от автора, с благословението на Санкт-Петербургския и Ладожски митрополит Йоан (Сничев)...

Книгата е особенио актуална, в светлината на събитията, разгръщащи се в Цъквата.

 

Българска редакция на News Front.

http://bgr.news-front.info/2016/03/22/oleg-platonov-provoslavie-sreshhu-masonstvo/

 

Превод, Григор Симов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318327
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031