Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2016 01:17 - Демокрацията поражда корупцията, а корупцията храни и крепи демокрацията! Novorus.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1869 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.08.2016 01:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Този разказ е от живота и всичко е самата истина. Основата на демокрацията са изборите! А избори и корупция е едно и също. Изборите са съревнование между лъжци, кой по-умело и красиво ще излъже. А може ли съревнование между лъжци и измамници, да е честно? Категорично ясно е, че това са натълно несъвместими неща.

image

Затова, не се смейте, защото не е и смешно, но – демокрация /в смисъл - народно управление/ няма, и не е имало. Абсолютно всичките, демократично избрани слуги на народа, - от общинските съвети, та до т.н. парламент, са аферисти, измамници и лъжци, назначени от уважавани момчета,  надзорници, служители на финансовите кланове и олигархическите групировки.

А прослойката на елитните надзорници, са - крадци, педофил, рекетьори и носители на всякакви подобни „титли”, характерни за рецидивистките затвори, където е и мястото на всичките, без изключение, политици, които докараха на избирателите си, сегашните ”европейски” заплати, пенсии, такси и задължителни застраховки.

А надзираващите са от тези, които са откраднали милиарди народни пари, но не са хванати и осъдени, защото са част от самата тази демократична власт.

Не вярвате ли?

Погледнете муцуните на тези, които сте избрали за всякаквите тем, депутати и съветници, и се замислете, дали бихте поверили на такива хора ключа от квартирата, където държите парите и ценностите си? Или да им оставите да ви попазят чантите, на гарата?
Погледнете отвратителните физиономии на министрите?
Вие сте ги избрали за депутати, а те назначили за министри, такива, които не са попаднали в листите за депутати, - но са си платили. И така, - всички те, са на хранилката, и всичките крадат и лъжат. Хапят се, дращят се и пишат безброй доноси, едни срещу други. И така, "властта на народа" /демокрацията/ кипи ли кипи, че и пара се вдига...


Демокрация, та дрънка!

Кажете честно, видяли ли сте беден депутат? Всичките, без изключение, демократични депутати са представители на интересите на някой олигарх или на финансов клан!

...................

Нищо не може да спре демократите, които са се добрали до властта, да крадат! Затова няма рецепта против корупцията, и не е възможно да се борим с нея. Както и с демокрацията! Защото тези две понятия са братя - близнаци.
Демокрация е възможност за
финансовите олигарси, които и стоят зад гърбовете на всичките депутати, да си умножат награбените пари.

Основата на демокрацията е многопартийността. А кражбите и злодействата, наречени от демократите -"Корупция", са основата на всичките политически партии.
А на всяка партия й трябват пари. Членският взнос не стига даже за закуски и пийване на централното ръководство, а за провеждане на избирателни кампании са нужни огромни средства, които няма от къде другаде да се вземат, освен от олигарсите, които, реално, са неуловени и неосъдени бандити. Те искат да забогатеят повече, но и да запазя награбеното. Те, разбира се, ще дадат пари, но не и – за мерси. И така, абсолютно всичките партии защитават интересите на най-богатите

Веднага след изборите, партиите прекъсват всякакви връзки с избирателите, както и с будалите, записали се в редовете на партии и коалиции, с надежда за някаква аванта, но от умрело магаре, и ушите са развалени.

Изборите са ритуал, провеждан заради народа, понеже на избирателите се внушава, че демокрацията и изборите са начин за участие в управлението на страната

Жалко за наивните хора...

Демократичните държави ги управляват финансовите и бизнес групи, които и влагат парите за избирането на депутатите!

В избори участват само богати хора, или зад кандидатите стоят богати хора.

Погледнете, чии интереси защитават народните избранници, които между другото, не забравят да откраднат и по нещо за себе си?

Докато е демокрация, корупцията ще е непобедима!

Наивниците считат, че основа на демокрацията е политическата (и икономическа) конкуренция и многопартийността. И задължителното наличие на опозиция, състояща се от партии, които не са успяли да се доберат до обществената хранилка.

Но на практика, правителството краде, а опозицията лае и се опитва да го очерни, та да заеме неговото място, и да граби самата тя.

Оппозицията е против, само докато получи подкупи, места в правителството и ръководства на парламентарни комисии.

Има опозиционери, които са си опозиция с години, но имат повече пари от некои олигарси.

Да сте видяли оппозиционер да умира за народа? Но за парични знаци, може да прежали и живота... на избирателите си

Крадците, за по-културно, ги наричат корупционери, - които се избират /чети – назначават от клановете/ и получават доходи, за предателството на интересите на избирателите си.

Така, на власт идват професионални предатели, крадци и корупционери, и е разбираемо, че в тези условия, те нямат стимули за честност и принципност, затова пък имат сериозни стимули за още по-мащабни предателства и далавери.

И така, - имаме парламентарна демокрация, която поражда корупцията и е хранителна среда за по-нататъшното й нарастване.
И обратното, - братя!



Александр Корпанюк
Центральное информационное агентство Новороссии
Novorus.info

 

http://novorus.info/news/analytics/48641-osnova-korrupcii-demokratiya-i-naoborot.html

Превод, със съкращения, Григор Симов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361125
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930