Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2016 13:12 - Корени от репей, пирей и глухарче лекуват всичко! Juli_Boozoolook
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 10353 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.08.2016 15:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ние пазим картофите, а плевелите изхвърляме, но - всичките плевели лекуват. Те понякога са по-ценни от картофите. Никой плевел не трябва да изхвърляме. Един ден, на всеки човек ще му потрябва лекарство, a не картофи. (Извадка от интервю с манастирската травница (билкарка) Елена Федоровна Зайцева).

 

Всичките плевели (или бурени) лекуват!

Всичките тези трудноизкореними плевели са доказали полезнстта си за всичко живо на земята.

Винаги съм казвала:
«Не искате ли да боледувате от нищо — накопайте си три вида корени — от репей, пир(ей) и глухарче,
и пийте чай от тях». Аз събирам за себе си 12 вида корени, но вие не можете да ги съберете всичките, достатъчно ще са ви тези три.

Пиреят е опасен плевел, който Господ ни дава, буквално в краката, за нашето лечение. Няма градина в която да не расте. Няма болест, която да не лекува, - от очите, до рака. С него се лекуват всичките диви животни, вкл. котките и кучетата. За човека е безценен, защото възстановява нарушения обмен на веществата. Настойка и отвара от коренищата му, се ползват при воднянка, при различни отоци, при цистит, незадържане на урината, камъни в бъбреците и в жлъчката, при всичките заболявания на дробовете и бъбреците, при хроничен бронхит, болести на дебелото черво, захарен диабет и високо кръвно. Корени от пирей се употребяват като болкоуспокояващо средство, при подагра, ревматизъм, лумбаго и артрит. Сок и отвара от свежо растение може да се пие през лятото, той добре помага при частична загуба на зрението. Коренът от пирея лекува остеохондроза, дисфункция на яйчниците, туберкулоза, ексудативен диатез, фурункулоза. Противопоказания няма. От корените на пирея мелехме брашно и печехме хлеб. Той е по-полезен и по-вкусен от пшеничния. От него може да се прави и кафе. В гладни години той спасява всички.

Глухарчето също е плевел. Ранна пролет трябва да се берат листа от глухарче (заедно с цветовете и дръжките), да се накиснат в солена вода за два часа, за да излезе горчивината, и се прави салата (а когато салатата не е само от листата на глухарче, а е смес от много зеленчуци, не е нужно да се киснат, понеже леката им горчивина добре подхожда на салатата). От листата му ние варехме супа, а корените изпичахме. Корени от глухарче лекуват злокачествена анемия, рак на стомаха и черния дроб, възпаление на лимфните възли, диатеза, деформираща артроза, артрит и остеохондроза на всичките стави. Есен, ако видите глухарчета, които не са цъфтели, и не са отдали силите си, изкопайте ги.

А репеят (Чичък, Arctium lappa) си седи в земята и чака, кога ще го вземе човек, да се излекува.

(Вижте снимките! Ако не се отварят, отворете посочените адреси!)

 

image

 image

 image

Сега хората почти всички са болни. Ракът просто коси хората, а репеят лекува всички онкологични заболявания. Лекува захарен диабет, бронхит, хайморит, ревматизъм, подагра, артрит, остеохондроза, счупени кости, между прешленни проблеми, атеросклероза, заболявания на ушите, и хронична коронарна недостатъчност. Репеят лекува и хепатит! В Москва много хора, особено мъжете, боледуват от хепатит. Даже устойчивият хепатит С, се лекува с репей, - без остатък. След два-три месеца лечение и няма никакъв хепатит. Коренът на репея лекува тумори на черния дроб и даже цирроза! Лекува холецистит, болести на бъбреците, раздробява камъни в бъбреците и жлъчката. Репеят лекува и всички кожни болести: изгаряния, рани от залежаване, екземи, трофични язви, опадане на косата, гнойни рани, псориазис, червена вълчанка и т.н. Никой от кожните лекари не може да лекува всички кожни заболявания, а репеят може! По време на епидемии на грип, хората тичат при лекарите, а те им предписват антибиотици. А коренът на репея лекуват грипа и свалят температурата. По време на войната нямахме обувки. Дойдат мразовете, а ние всички ходим боси, и понякога настиваме, и вдигаме температура. Мама ни даде корен от репей и цветчета от липа (вероятно чай), и ни обгръща топлина. Изпотим се и вече никаква температура нама. Коренът от репей лекува паралич (парализа)! Никой, никога не е лекувал паралич, а той лекува. От корените му печехме хлеб, варехме каши, правехме подправки и застройки. От млади листа на репей готовехме супа и салати. Самия корен печехме и правехме от него кафе. Когато съм на гости и ми поднесат кафе, аз пия и си мисля: нима това е кафе! Кафе трябва да се прави от корени на цикория, репей и пирей. Мама правеше такова кафе и то беше просто безподобно!

В моята практика имаше случай, когато лекувах един свещеник, който имаше големи проблеми с гръбначния стълб и медицински светила в Москва трябваше да му правят операция, а аз му казах: «Нека вашите светила почакат един месец».Той пи настойка от трите корена, и след месец го видях, идва от колата, към мене, свободно и каза: «Вече нямям никакви проблеми!»

Правило за варене на корените

Корените са най-ценни ранна пролет, но може да се изкопават и есен.

Репеят е — двегодишно растение. Трябва да се изкопава едногодишен репей, чиито листа са млади, защото такъв корен е много силен. А репей със сухи листа и стебла вече е безполезен, понеже е отдал цялата си сила при цъфтенето. От него може да се съберат стеблата, да се накиснат и после да се плакнат болни зъби, пнеже премахва болката.

Корените се изкопават, мият и сушат. Коренът на репея е дебел, затова трябва да се разреже. Една супена лъжица сухи счукани или размачкани корени се заливат с врела вода, и кипи 10 минути. Два часа трябва да се запари, да се прецеди и пие по половин чаша, три пъти на ден, 10-15 минути преди ядене. Когато пиете лечебната настойка преди ядене, кръвта веднага я всмуква и разнася по целия организъм.

Може да се пие смес от корени на репей, пирей и глухарче, по равни части, или да се пият по отделно: една седмица — репей, другата — глухарче, третата седмица — пирей.

 

Господ ни е дал всичките нужни ни треви. Не трябва да купуваме билки от Китай, Латинска Америка, или където и да е...

 

Juli_Boozoolook

 

Превод, Григор Симов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28378637
Постинги: 4303
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930