Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2016 18:24 - Самовъзстановяване на зъбите с храна. logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2803 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кариесът не се предизвиква от бактерии!
"ЕСТЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ НА КАРИЕСА" Рамиел Найгъл! Авторът привежда шокиращи факти за съвременната стоматология и алтернативните методи за лечение на кариеса. Бактериите не предизвикват кариес, а зъбите имат възможности за самовъзстановяване и със специална течност се самопредпазват...


image


Книгата е за американски читатели и некои моменти няма да са актуални за нас, но за хората, за които здравето е лична отговорност и информираност, книгата ще е полезна и интересна.

Част 1. Причини за кариеса и реминерализация на зъбите

▪ Внимание: бактериите не са главната причина за кариеса

Фундаменталната теория на съвременната стоматология е въедена 1883 г. от зъболекаря В.Д. Милер. Той забелязал, че ако постави изваден зъб във ферментираща смес от хлеб и слюнка, на зъба се появява нещо подобно на кариес. Той предположил, че киселините, отделяни от микроорганизмите в устата, разлагат зъбната тъкан. Но самият доктор Милер никога не е ввярвал, че бактериите са причина за кариеса. Той по-скоро вярвал, че бактериите и отделяната от тях киселина участват в процеса за  разрушаване на зъба. Но той считал, че здрав зъб не може да се разруши.

Доктор Милер, считал, че здрав и плътен зъб може да издържа «неопределено дълго време» на всякаква киселина, било от бактерии или от храни. Докато зъб, нямащ плътна структура, бързо би се поддал на въздействието на всяка киселина. Доктор Милер писал също, че «нападението на микроорганизми винаги се предшества от снижаване количеството на минерални соли. Което значи, че зъбът първо губи минералите, и чак тогава микроорганизмите могат да му причинят вреда.

А ето че, и след 120 години, науката стоматология се придържа към теорията на доктор Милера, изпускайки най-съществената информация. Сега се счита, че кариесът възниква, когато остатъци от продукти, съдържащи въглеводороди (захар и нишесте), например млекото, газирани напитки, стафиди, торти и бонбони, често остават на зъбите. Те създават благотворна среда за бактериите, които, в резултат на жизнената си дейност произвеждат киселини. С времето тези киселини разрушават емайла на зъбите и довеждат до образуване на кариес.

Разликата между теорията на доктор Милер, предложена 1883 г. и теорията, към която се придържат стоматолозите в наши дни е, че защитата на зъбите от разрушаване се осигурява от плътността на структурата, на зъбната тъкан. А днес учат зъболекарите, че само бактериите са причина за кариеса. Учените стоматолози са уверени, че кариесът почти никак не е свързан с храненето, а се влияе само от полепващата се по зъбите храна.
Съвременната теория за разрушаването на зъбите се разпада и от това, че белата захар, всъщност има способността да обезврежда микроорганизмите, понеже извлича водата. Микроорганизмите измират в 20-процентен разтвор на захар. Бактериите наистина присътстват при разрушаването на зъбите, като следствие (от разрушаването), но голямо количество захар, употребена наведнъж, ги убива...
Около нас има неизброими количества бактерии, и от тях практически не е възможно да се избавитм. За сега заболяванията по зъбите се свързват с повече от 400 вида различни бактерии, а и далече не всички все еще са открити. Понеже бактериите са полезни и вредни, и са неразделна част от нашия живот, и наброяват трилиони, стратегията за уничтожаването им, към която се придържат сегашните стоматолози, явно е безнадеждна.

1922 година зъболекарът Пърси Хауи прочел пред Американската стоматологична асоциация доклад, в който отбелязал, че неговата изследователска група безуспешно се опитвала да предизвика разрушаване на зъбите, на морски свинчета. С храната и с ваксинации въвеждали в животните различни видове бактерии, присътствието на които е прието да се свързва със заболяванията на венците и зъбите, «но нямало ни един случай, с който да им се удаде да докажат предизвикване на заболявания на зъбите, с помощта на тези методи». От друга страна, доктор Хауи съвсем лесно причинил кариес у морските свинчета, като изключил от храната им, витамин С... !!

 

Извадка от:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_15084/

Превод, Григор Симов




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361364
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930