Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2016 23:02 - Размисли за личните документи без графа - народност!! Novorus.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2082 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.10.2016 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В нашата страна периодично се провеждат преброявания на населението, и дойдат ли при мене, аз вежливо ги питам: «В анкетата ви има ли графа «народност»? «Да, разбира се», — отговарят те. — «Вие имате право да посочите народността си». «Нима?» — питам пак аз. — «А защо тогава не мога да запиша народността си в своя паспорт?» А те не могат нищо смислено да ми отговорят, и затова ги питам отново: «Защо не сте се подготвили по-добре? Когато сте достатъчно подготвени да ми отговорите, тогава заповядайте отново. Довиждане». Ето защо в документите от преброяванията моята скромна персона я няма. Защо да участвам в този фарс?


image


Когато смениха съветските паспорти с руски, графата «националност» изчезна. Разбира се, това не е направено случайно. Правя такъв извод, защото никакви протести не помогнаха (а имаше!). Особенно силно протестираха татарите. Но всичко което получиха беше, само хвърчащо листче – притурка в паспорта, която се попълва по желание. Но притурката си е притурка. «Слага се, вади се». Под всякакви предлози на гражданите на Русия отказват да издават официални документи, в които да могат да запишат, кои са предците им и от кога са на тази земя.

Да, разбира се, има и такава категория «граждани», които бяха много доволни от изчезването на графата «националност». Явно, те се притесняват от народността си. Или много искат по-бързо да се влеят във «всеобщото човечество». Други причини не мога да измисля. А точно тази категория «граждани» много обичат да лепят етикети «нацист» (и антисемит) на всички останали хора.

А следващата стъпка по отмяна на народността беше приемането на Конституцията на Руската Федерация, в която авторите й «забравиха» да споменат целия държавообразуващ народ — руския. Ние руснаците, официално, не съществуваме! И в собствената си страна Русия, руснаците нямат никакви особени права, пред който и да е новокацнал папуас...


В Съветския Съюз, където активно се насаждаше интернационализъм, макар че нациите и народностите се зачитаха, те се считаха за остатък от «проклетото минало». И с преминаването към комунизма, всички те трябваше да се размесят в един съветски народ. А после, след победата на прословутата световна революция, цялото човечество трябваше да се слее в една сиво-кафяво-малиненочервена маса.

Но всъщност, тази утопична идея е много стара...

Сегашният либерален списък с „идеи” малко е променен, но пак си е прекрасен: на Запад, например, искат да отменят даже половата принадлежност. Среден пол, средна националност, и всичко друго, било средно: Биороботи от всички страни, съединявайте се! И да не сте посмяли да си спомняте за никакви там, корени и предци! И за никакви отечества! И никакви различни «маймуни» не е имало: ние всички сме потомци на една-единствена африканска «Ева» и на не по-малко едниствен африкански «Адам»! И как смеете да не обичате негрите, - та те са ни всичко!?

Мисля, че цитираните глупости са достатъчни. А за какво се прави всичко това ли? Отговорът е пред нас: На глобалистите им трябва цялата планета (ако имаха възможност, те и други светове биха заграбили). А отделни «глупави, непрогресивни» народи, кой знае защо, отчаяно са се вкопчили в страната, която наричат своя. И те трябва да бъдат отучени от този тъп варварски навик!


Не затова ли отписаха руснаците в Русия? Не затова ли заливат с мигранти страните на Европа?
На мен категорично не ми харесват подобни игри. И докато думата «руснак» не се върне в основния закон на страната ни, и в документите за самоличност, аз няма да участвам в тях.


Борис Андреев,
Центральное информационное агентство Новороссии
Novorus.info

 

http://novorus.info/news/obshetvo/49329-razmyshleniya-o-rossiyskom-pasporte.html

Превод, Григор Симов




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28358005
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930