Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2016 01:04 - ОПАСНОСТТА БОРИСОВ, Автор: lyubomircholakov
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1915 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Какво умее Бойко Борисов? Умее да печели избори. По това спор няма. Резултатите го показват.
  Умее да говори ясно, разбираемо и просто. Това му е голямото предимство, което му осигуряваше и вероятно ще му осигурява и занапред печеленето на избори.

image

Струва ми се, че беше и добър главен секретар на МВР - макар, че тук специалистите ще се произнесат по-компетентно, някои имат възражения по въпроса.
Като кмет на София - също се справяше добре. Метрото тръгна, транспортните проблеми на столицата до голяма степен бяха решени.
Ех, де да беше строителен министър... Ножицата щеше да се захаби от рязане на лентички, а строителите нямаше да смогват да сменят разнебитения асфалт по току-що откритите магистрали.

С други думи - човекът се справяше и можеше да продължи да се справя и занапред с второстепенните проблеми на България.

За съжаление, България, освен второстепенни, има и първостепенни проблеми. И не просто първостепенни - а проблеми на живот и смърт. В съвсем буквалния смисъл смърт.

През 2012 г. тогавашният образователен министър Сергей Игнатов съобщи, че първокласниците, чийто майчин език НЕ Е български, са повече от онези с майчин език български.

С други думи: НЕ-българчетата на 7-годишна възраст са повече от българчетата.

  Това не някъде в Кирибати или Танзания.   А в България.  
  Както си им е навикът на официозните български медии, тогава информацията беше подмината с мълчание. Какво да се прави - хората си пазят хляба. Етническата и демографска тема в България е табу. Повдигнеш я - и току-виж от съответните "неправителствени" организации, спонсорирани от правителството на САЩ чрез "Америка за България" и от някои зловещи уолстрийтски лихвари, проявят интерес към съответната медия. Хвръкна й лиценза, ако е електронна; или, току-виж, я отрязали от разпространителските мрежи, ако е печатна...

Но дали има по-важна тема за България?
  Та нали тази информация още тогава означаваше, чепрез 2023 г. сред 18-годишните граждани на България българите ще са малцинство?   А мнозинството ще са ниско образовани (онези, които все пак избутат някак училище) и силно размножаващи се.  
  Някой да коментира тази тема?   Няма коментари по тази тема.

Това, че в публичното пространство по тази тема няма коментари, е разбираемо - политици, журналисти и чиновници си пазят хляба.
  Блогерите, малкото независими сайтове и дежурните коментатори в социалните мрежи дъвчат следите в небето "кемтрейлс", извънземните и колко сме били велики в миналото.   Което също е разбираемо - 2023 година е далече, освен това на всеки темата му изглежда малко абстрактна и неатрактивна - къде-къде по зрелищни са Бокова, Кристалина (виж, Кристалина поне е наясно с важността на темата за демографията, нали още през 2013 г. предлагаше да приемем колкото може повече т. нар. "бежанци", които щели да "оправят" демографския ни проблем; на всичко отгоре излезе права, масовите изнасилвания по цяла Европа го доказват), фалитът на някоя банка, поредните простотии по разните телевизионни брадъри или предстоящите президентски избори.

Така, че липсата на интерес към годината 2023 сред политиците, чиновниците, журналистите и обикновените потребители на интернет е разбираема.
 
Но министър-председателят?

Голямата, реална, истинска власт в България е съсредоточена в ръцете на министър-председателя.
Още повече, когато президентът е жалко недоразумение, а парламентът - предимно купчина от пиявици, които гледат да се насмучат максимално за отредените им 4 години, защото никой не знае дали ще се докопа до вкусния кокал на следващия мандат.

И след като властта е съсредоточена в ръцете на министър-председателя, какво направи този министър-председател, в дадения случай Бойко Борисов, за решаването на най-важния проблем пред България...

ПРОДЪЛЖАВА ТУК...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28371751
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930