Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2017 19:12 - Чия е Централната Банка на Руската Федерация - ЦБ на РФ? Професор Катасонов
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1564 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В света има неколко основни модела за създаване и работа на Централна или Национална Банка, и за съжаление, моделът който ние имаме в Русия, е Валутен Борд, макар и не в класическия му вид (какъвто имаме в България!). Защото руската банка има право да регулира курсовете на валутите, в определен диапазон. Но по същество, нашата Централна Банка работи, като обикновено валуто-обменно “чейнч бюро“. И образно казано „руската“ Центро-Банка само “пребоядисва“ придобитите от износа на Руски газ и петрол, и от чуждестранни инвестиции, америнански долари – в рубли (А американските долари се печатат от частната еврейска банкова корпорация, наречена, за маскировка, - „Федерална Резервна Система“, която, нито е федерална, нито е резервна, а е - частна юдейска печатница за пари, не контролируема, нито от Правителството на САЩ, нито от ООН!! И точно към тази ФРС, САЩ са задължняли 20 трилиона /20 хиляди милиарда/ долара, понеже за своите разходи правителството на САЩ няма право да печата пари, а взема на заем и под лихва, долари от “Федералния Резерв“. И имено от тези лихви, се е образувал огромният, абсолютно неизплатим държавен дълг на САЩ, - към интернационалните банкери – евреи, начело с Ротшилд. /Григор Симов/).


 

... У нас постоянно се говори за „пазара“ и пазарната система, но ако се погледне внимателно и непредубедено работата на Ценралната Банка, се оказва, че това е типична административно-командна система...

Но, не ние управляваме цените на петрола, на международните пазари, и не ние управляваме “международните“ (разбирай – юдейските) чуждестранни инвестиции, и на практика, напълно вярно е, че страната ни е под външно управление, с политически, но предимно с финансово-икономически механизми. И ако говорим за реалните центрове, които управляват стоковите борси и паричните потоци, това разбира се, е Федералната Резервна Система, и по-точно, не самата тази институция, а Главните Акционери, на тази частна институция.

Затова ние трябва да преминем към т.н. германска (парична) система, каквато, в общи линии беше и съветската система... Но има още един модел, който излиза извън рамките на нашия днешен разговор, и от моя гледна точка, това наистина е правилният модел, който понякога се е прилагал в историята на човечеството, но за съжаление “Световните Банкери“ или световните лихвари, както ги наричам аз, - люто ненавиждат този модел, а това е – държавното емитиране (печатане и пускане в обръщение) на парите. И на практика (на теория), държавата има всичките пълномощия и всички конституционни права, самостоятелно да издава пари, за да не е в такава унизителна зависимост от световните лихвари! ... Но ако сега отворите учебниците за парично-кредитните дела, вие изобщо няма да намерите там тази алтернатива, и тя изобщо не се обсъжда. Нас ни вкарват в много тесни граници на избор, и ние трябва да излезем от рамките на този тесен (парично-финансов) коридор (затвор), и да погледнем от високо, какви алтернативи имаме и имаме ли изобщо алтернативи. А тези алтернативи стават видими, чак когато действително започнем да разбираме световната финансова история, нейната интрига, нейните скрити пружини, когато разберем, защо ни вкарват именно в този тесен коридор, и т.н. и т.н. (А историята никъде не пише, че откакто се секат или печатат пари, тази заробваща ни дейност, по един или друг начин, винаги и навсякъде, е била монопол в ръцете на световното сатанинско еврейство).


 

https://www.youtube.com/watch?v=DPmkIfe9ZwI


 

Превод /извадка/, Григор Симов




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28364544
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930