Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2017 15:59 - Орбан се готви за битка: Унгария иска да спре Брюксел и Сорос
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1282 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Унгарските жители тези дни получават анкети, озаглавени «Да спрем Брюксел»! Анкетите се разпространяват официално по всички домове.

«Властта пита гражданите, как следва да се отнесат  към политиката на ЕС, която, заплашва независимостта на страната».

Допитването е в рамките на обществената кампания «Народни консултации — 2017».

В анкетата има шест въпроса, за миграционната и икономическата политика на Брюксел, и, в частност, за квотите на Евросъюза, за разселване в европейските страни на бежанци от Близкия изток и Северна Африка. Освен това, има и въпроси за данъчната политика и дейността на неправителствените организации.

Стартът на кампанията съвпадна с протестите, миналата неделя, в Будапеща. Неколко хиляди излязоха на демонстраця в центъра на унгарската столица, в подкрепа на Централно-Европейския университет, собственост на Джордж Сорос. Това учебно заведение може да бъде закрито, ако парламентът приме новите поправки към закона за образованието.

 

Мигрантите тук не са добре дошли

Подобно допитване беше проведено в Унгария, 2015 г., когато властта се интересуваше за мнението на гражданите, за увеличаващата се миграция и опасността от тероризма.

Допитването беше свързано с публикувания от Брюксел план за разпределяне на 120 хиляди близкоизточни и африкански бежанци, между страните — членки на Евросъюза.

Октомври 2016-та в Унгария беше проведен референдум, в който се предлагаше на гражданите, да отговорят с «да» или «не» на въпроса, - готови ли са унгарците да позволят на Евросъюза, да приема решениея за заеселване на чуждестранни лица в Унгария, без съгласието на Държавното събрание (парламента). Плебисцидът се провали, понеже гласуваха само 40%, а трябваше да уастват най-малко 50% от всичките избиратели.

Но от гласувалите 40%, повече от 98% казаха «не». Този резултат премиер-министърът на Унгария, Виктор Орбан, нарече «забележителен» и каза, че европейските политици трябва да го вземат под внимание и да «не натрапват на Унгария своята воля».

Унгария е една от най-непримиримите противници на миграционната политика на Брюксел, инициирана от Германия и Франция. Заедно с другите източноевропейски страни  — Чехия, Словакия и Полша, тя влиза в т.н «Вишеградска четворка», съпротивляваща се на миграционните квоти.

После към тях се присъедини и Румъния, а де-факто, и Австрия. Тези страни затвориха външните си граници за потоците бежанци. И Унгария продължава да укрепва границите си със Сърбия и Хърватия.

Премиерът Виктор Орбан е известен с неоднократните си резки критики срещу политиката на Брюксел.

Според неговите думи, мигрантите са «враждебна армия», заплашваща стабилността на унгарската държава, в което няма тер.актове, понеже, что властта провежда теърда миграционна политика, и гони от страната 99% от неканените гости.

След проваления референдум от октомври миналата година,  правителството на Орбан се опита да внесе редица поправки в конституцията на страната, които да позволят да се забрани действието на миграционните квоти за разпределяне на мигрантите на територията на Унгария, но законопроектът не мина през парламента, понеже на управляващата коалиция тогава не и стигнаха само 2 гласа.

Сега, като организира поредната кампания за допитване до гражданите, Виктор Орбан и ръководената от него консервативна партия «Унгарски граждански съюз» (ФИДЕС) се надява да си осигури подкрепата на общественото мнение, за съпротивата му срещу миграционните инициативи на западноевропейските и съседи.

 

Затваряне на «Отворено общество»

В анкетата, «Да спрем Брюксел» има и въпрос, одобряват ли унгарците дейността на чуждите неправителствени организации (НПО), намесващи се във вътрешните работи наУнгария.

Малцина се съмняват, че става дума, преди всчко, за НПО, финансируеми от фонда «Отворено общество» на американския милиардер Джордж Сорос, който е от унгарски произход.

В края на 80-те, години, докото беше в опозиция, партия та на Орбан, ФИДЕС получи финансова подкрепа от фонда на Сорос, а самият Виктор Орбан,  — стипендия от «Отворено общество».

Но през последните седем години, от както е на власт, унгарският премиер радикално промени отношението си, към дейността на милиардера, и днес той я нарича /заедно с политиката на Европейския Съюз/, - една от заплахите за независимостта на Унгария.

В Унгария сега действат повече от 60 НПО, финансирани от Сорос. Правоохранителните орган гии на страната обвиняват, че мнозинството от тях помагат на нелегалните мигранти да проникват в Унгария и да получават статус на бежанци.

През януари унгарските власти заявиха, че имат намерение да изгонят от страната всичките НПО, зад които стои Джордж Сорос.

В ежегодното си послание от 10 февруари премиерът Орбан заяви, че Сорос и ЕС са «нападнли» Унгария и имат намерение за я напълнят с мигранти.

Освен това, структурите, получаващи пари от фонда «Отворено общество», поред думите му, се опитват тайно да влияят на политиката на страната. В същото послание Виктор Орбан заяви, че Унгария е готова да приема жители от западноевропейските страни, спасяващи се от «натиска на мигрантите»...

http://rusvesna.su/news/1491244542




Гласувай:
1



1. stariatb - Не е само Орбан!
05.04.2017 13:04
Мисля, че населението в повече от европейските държави не одобрява заселването на арабски мюсолмани в страните им.
Изявите на населението в България /протестите в Елин Пелин и Белене, например/ е неодобрение на арабски заселници в страната. другото е угодията на властите на силните в света.
Самото заселване, до сега, е под натиск на правителствата само няколко европейски държави и на САЩ, но тенденцията е в процес на промяна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318563
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031