Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 11:11 - Ето на кого се крепи Русия! Пример за православните и особено за мъжете. Писмо до Редакцията, 3rm.info
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1787 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 04.09.2017 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Господи благослови!

Братя и сестри, разказвам ви за произшествието в нашия град, случило се 31.03.2013 г.

Нашия град е малък, но е пълен с магьосници и е много популярен сред гастролиращите екстрасенси и тем подобни. В този ден беше запланувано посещение на мага-лечителя-екстрасенс Шапиро. Във вестника още преди седмица пуснаха много привлекателна обява, за наивници.

Ние, миряните от нашия храм се обърнахме към нашия свещеник с молба, да предотврати това посещение: да пусне опровержение във вестника, да излезне по телевизията, да каже от амвона, да се включат казаците, а и сами да тръгнем на кръстно шествие с молебен, против този магьосник. На което той отвърна, че няма време, а и не иска, без благословение на своя духовен отец, да се замесва с магьосници. Но, виж, статийка може да публикува, и ни помоли да подготвим материал.

Но, от 5-те листа печатен текст с избличителни материали против магьосниците – екстрасенси, във вестника излезе само мъничка бележка, в която се казваше, че не трябва да се обръщаме към екстрасенски. Но, слава Богу и за това! А преди самото посещение на големия „маг“, ни стана ясно, че нашия отец няма намерение да се включва в това дело, - зает човека, какво да се прави.

Събрахме се ние пет прости баби и тръгнахме с молитва и Кръст, да воюваме с нечистата сила. Обиколихме три пъти с кръстрно шествие Културния Дом /където щеше да се яви магът/, като четехме акафиста на Царя-изкупител Николай, и ръсехме светена вода, на всички страни, и накрая спряхме да го дочакаме във фойето, четейки непрестанно 26, 90 и 69-ти псалом. В хола вече го чакаха нетърпеливите, за 300 рубли, да получат здраве и щастие.

Още с влизането ни, с Кръстното шествие и с молитва, ръсейки всичко пред нас, всички все едно вятъра ги издуха от там. Останаха само 3 бесновати бабички с изкривени лица. И ето че влиза магът, важен като паун. Но като ни видя, позабави крачки и неуверено тръгна към администратора.

Ние започнахме гласно да четем молитви, и една от нас, предварително подготвила буркан с развалена туршия, тръгна към него и започна да го пита, той ли си, когото чакаме, или не си. Той се дръпна встрани и започна злобно да ръмжи.

Без да мисли много, р.Божия “Н“. Плисна буркана във врата му. Той все едно се парализира, не можеше да каже дума и започна нещо да мучи. Ние го подгонихме, но срещу нас се нахвърлиха всичките служители на Културния дом, а трите чакащи бабички извикаха полиция. Всички те крякат, но не могат да ни доближат, все едно сме оградени в кръг. А магьосника тихо се измъкна, зелен, като краставица.

Първо дойде началника на Управлението на полицията. Ходи около нас, но не може да ни доближи. Извика подкрепление и дойдоха 12 полицаи с палки. Махат с ръце, крякат като петли, но не смеят да ни доближат. Беше смешно да се гледа. Извикаха следовател и експерт. Истинско събитие на деня: хванали на местопрестъплението въоръжени до зъби бандити, терористки в поли. Извикаха и нашия свещеник, който, като дойде, веднага даде вид, че няма нищо общо с нашата акция. Започна да ни увещава да се разотидем с добро и да се признаем виновни за хулиганство. Нещо като, - разбирам ви, но така не може да се разрешават разногласията. И като не стигнахме до компромис, той тихо изчезна.

Времето вървеше, а проблемът не се решаваше. Ние държехме на своето, че това е наш граждански, религиозен протест против насилието на магьосниците. След неколко часа настроението започна да се променя. Полицаите, като разбраха какви сме, станаха по-дружелюбни към нас. Следователят изрази солидарност с нас. Ние станахме за тях, като буревестници в тихо блато. А в това тихо блато, за цялата история на нашето тихо и мирно градче, през последната половин година бяха извършени две изнасилвания на малки момиченца, от бащите им. Повече няма къде да се пропада.

В края на краищата се разделихме като приятели. Дълго разговаряхме с момчетата за живота и за вярата, и се разбирахме. И много неща си дойдоха на местата, след този случай: - кой с кого и на кого служи. Макар и малка победа, но беше постигната, по молитвите на нашия Цар и отец, Николай!

...Днес настоятелят на нашия храм, нас, участниците в акцията, ни изгони от клироса, където пеехме, за дето не сме се подчинили на негово "величество" и сме тръгнали против волята му, да изгонваме магьосника, а и сме му развалили отношенията с директора на Двореца на Културата, с когото са си имали свои отношения.

Но ние не паднахме духом, а благодарим на Бога, че на Кръстопоклонна неделя ни сподоби да пострадаме малко за Него!



 

Съобщаваме името на настоятеля, за да знае страната ни своите герои: йерей Борис Ермаков... настоятел на храма Св.Теофан Затворник, гр. Новоанински, Волгоградска обл.



 

П О С Л Е С Л О В

МЪЖЕ, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!

НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ ВРЕМЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ВИЕ ДА НИ ЗАЩИТАВАТЕ?



 

http://3rm.info/publications/34242-vot-na-kom-rus-derzhitsya-primer-dlya-pravoslavnyh-osobenno-dlya-muzhikov-pismo-v-redakciyu.html

Превод, Григор Симов




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361185
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930