Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2017 22:21 - Свещеник лекува нелечими болести с молитви, 80-годишна монахиня захвърли патериците. flagman.bg
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1789 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 10.10.2017 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Отец Михаил от видинското село Покрайна помага на хора с болести, пред които традиционната медицина е безпомощна. Жена със страшната диагноза рак на трахеята пристигнала в храма заедно със съпруга си, с надеждата да се освободи от жестоката болест. От 9 месеца 60-годишната Николинка Пенчева е болна. Преминала е няколко курса на лечение и се е консултирала с десетки специалисти. Заболяването й обаче се развива много бързо и тя не може вече да говори. Съпругът й се надява, че с помощта на молитвите на отец Михаил ще се случи чудо.

image
Отец Михаил: Чудеса стават, но не аз лекувам, а Бог.

Свещеникът лекува нелечими болести с молитви. 80-годишната монахинята Мария застана пред камерата на Нова телевизия, за да сподели как е проходила след маслосвет.
“Монахиня съм от 2001 година. Преди пет години паднах и си счупих крака. Откараха ме в болницата. Направиха ми операция. Докато бях в болницата, свещеникът ми чете молитви. Когато се прибрах в къщи, близките започнаха да ме возят с инвалидна количка. Тежко ми беше това, че не можех без да ходя на църква. После започнах да се движа с патерици. Около година бях в това състояние. Един ден отец Михаил ме повика да ми чете молитва. Сложиха ми стол, защото не можех да стоя на крака. Взеха ми патериците и ги скриха. Свещеникът ми направи маслосвет и ми каза да стана.
Не бях сигурна и дойдоха хора да ми помогнат. С тях направих първите си стъпки и той ми каза “Тръгвай си”. Послушах го и така проходих отново”, споделя монахинята.
“Тайната е в маслосвета. Той е едно от седемте църковни тайнства и по право всеки свещеник може да го извършва. Когато той се моли за болния, както пише в Евангелието, и го помаже с елей, молитвата изцелява болния”, уточнява отец Михаил.
69-годишната Евгения пък сподели, че на свещеника дължи живота си.
“Виждала съм много чудеса и едно от тях е свързано с мен. По време на служба ми стана лошо. Седнах на стола. Чувствах, че умирам. Казах на моите колежки да ми сложат една свещ в ръката. Стоях на стола като мъртва, не можех вече и да говоря. Тогава отец Михаил дойде до мен и ми каза “стани”. Станах като по чудо. Заведе ме зад олтара, даде ми даде светена вода и ми светна пред очите”, добавя Евгения.
Отецът помогнал и на дете, което страдало от нощно напикаване и сомнамбулизъм, да превъзмогне проблемите си.
“Баба му поиска отецът да чете молитви. Той застана пред детето и започна да се моли, а на детето му прилоша, започна да му се гади, а свещеникът повтаряше “потърпи още малко”. Момчето не можеше да си намери място, беше му много лошо. Изведнъж повърна нещо малко, но черно и му олекна”, каза още Евгения.
“Не зная дали е магия, но предполагам, че нещо неблагоприятно се е натрупало в организма, за да му причинява тези проблеми. В случая молитвата помогна за изчистването на детето. В последствие бабата дойде и ни каза, че внучето й е спряло да се напикава”, добавя свещеникът.
“Когато човек има искрена вяра и потърси помощ от Бог, може да я получи. Свещеникът е само проводник на Божията благодат. Аз не лекувам. Бог изцелява”, признава отец Михаил.

https://www.flagman.bg/article/53557



Гласувай:
0



1. grigorsimov - За информация на читателите ми!
10.10.2017 22:41
Вече от много месеци, в блог бг. се публикува много, много трудно, а и липсват основните инструменти за форматиране и редактиране размера и цвета на шрифта, и за създаване на активен линк.
Но, слава Богу, че е възможно и това, което е сега.
цитирай
2. krumbelosvet - Дай Боже
11.10.2017 11:26
Дай Боже такива чудеса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313336
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031