Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2017 20:22 - ДИВИ БАЛКАНЦИ
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 3942 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


ДИВИ БАЛКАНЦИ

На всеки е ясно и без експерименти,че поставени на мястото на един средностатистически българин, жители на друга държава не биха издържали и месец. Освен афганци или сомалийци може би.

Налаганият ежедневно геноцид върху обикновения българин от страна на правителство, полиция и общински структури на властта, предполага осъществяване на план за буквалното изтриване на България от картата на света. Кому е нужно това, времето ще покаже.

И понеже нашенецът си е по принцип индивидуалист, всеки се спасява, както може и държава де факто няма. Заместват я организираните структури на общинско и републиканско ниво, които не са нищо друго, освен организирани банди крадци, лъжци и престъпници, представени под формата на кметове, общински съветници, депутати, министри и пр.

Българската народо-психология, оформяна от петвековното турско робство, повелява омраза към държавата в нейният вид, познат от ония смутни времена. От нейна страна идват само беди за обикновения българин.

Това са непосилни данъци, такси, налози, глоби и др. средства за облагодетелстване на отбрана мародерска върхушка и начин за подтискане, и държане в послушание на народа. В момента в родината ни липсва каквато и да било ценностна система и морал, както и перспектива за развитие в близко и по-далечно бъдеще.

Кой както може краде за момента и на парче, както и в турско не се е крало! Няма държавен план и идеи за държавна политика! За обикновения Андрешко никой не мисли. „След нас и потоп!” – може спокойно да служи за мото на мафиотската организация ГЕРБ, дерибействаща сега.

Питам аз,по какво се различава българинът роб от Османската империя и българинът сега? И тогава и сега времената са смутни, нравите диви, а законът не се спазва по принцип като противодействие срещу големият душманин – държавата. И ако за другите народи може да важи правилото „Държавата – това сме ние!”, то при нас тия приказки не минават. Просто защото не са истина.

Във всяка проблемна ситуация, от нормалните хора се търси изход и решение. Нашенецът обаче търси спасение единствено за себе си и тъкмо поради това няма усещане и самосъзнание за национална идентичност.

В своята неосъзната същност той е по-скоро космополит, който мазохистично се е вкопчил в родния ужас България и живее ден за ден, точно като врабчетата на улицата. Той не предприема нищо сериозно заедно с колегата, съседа или приятеля си. Куражът му стига колкото да заформи банкет, да се напие и да псува тия, които действително заслужават да бъдат вкарани в затвора.

Да се вдигне заради поруганото си гражданско достойнство на протест, бунт или революция просто не е заложено в него, както е заложено в цивилизованите нации. С привидното си покорство, явен нихилизъм и абсолютно неуважение /съвсем заслужено,впрочем/ към органите на властта, българинът е различен от цивилизованият човек и тъкмо затова с основание ни наричат „диви балканци”. Обидна е тази констатация, но по-лошото в случая е, че е напълно вярна. Както е истина повсеместната циганизация, обхванала държавата.

И както вървят нещата след няколко години май ще кажем само „Амин!” и от България ще остане само спомен.

                                                                                                            Красимир  Бачков




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tres1 - ...от България ще остане само спомен...
20.11.2017 23:39
я остане, я не, но от днешната няма и спомен да остане. В далеч отминалите времена народа български е бил известен с честност, справедливост, трудолюбие, гостоприемство. Сега той пак носталтично се стреми към тях, но не по най-добрият начин - заобикаляйки ги. И всичко това в резултат на дългогодишно модифициране, мутиране и в крайна сметка деградиране. Но нека не забравяме безсмъртните си български пословици - "Всяко зло - за добро". На злото се наситихме - дано да доживеем и да вкусим от доброто.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430459
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031