Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03 21:48 - Спомени на двама свети мъже, за съветските комунистически (еврейски) лагери
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 573 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 16.03 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Богородица каза: «Не оставяй молитвата, тя ще те опази и излекува»...

«Ето това беше изпитание, когато принуждаваха в лагера, да се отричаме от Вярата: вкараха всички вярващи, — и свещеници, и епископи, и миряни, в ледената вода, напълно съблечени. На Север беше това. И така ни оставиха в страшния мраз, и стража поставиха с кучета. Стражата се сменяше, а ние стоехме и тихо се молехме. Господ помагаше, а аз си повтарях наум Иисусовата молитва. Само тя и молитвата към Богородица ми бяха постоянно в ума, и внезапно, даже, ми стана горещо.

image

Старецът Николай Гурянов


Всички се стараеха да се доближат по-близо един към друг, но къде ти! Разбирахме и занехме, че скоро ще отидем при Господа. Некои мислено четяха Псалтира, но на глас, не можехме, защото не можехме и да дишаме, от всесковаващия мраз.
След известно време, започнахме да се вкочаняваме и да потъваме в ледената вода. Главички, като цветчете се подават над водата... после една след друга потъват, само изхлипат, цялото тяло потръпне в последни конвулсии — и душите отлитаха направо към Престола Божий, и всички станаха мъченици. Никой не се отрече от Господа! Ангели се спускаха и ги прибираха…
А на мен ми се яви Царицата Небесна – Света Богородица, и каза: «Не спирай молитвата, тя ще те опази и изцели. Аз помолих Господа да те задържи на земята, защото ще си нужен за здравината на Божията Църква. Благодата Моя и на Моя Син, ще пребъде с тебе вовеки».

Богородица ме обви с такава Светлина и огнена топлина, и аз стоях невредим, под Нейния Покров, — и само аз останах жив...
Когато ме извлекоха и ме отведоха при началника в бараката — той вече не се смееше:

— «Е, помогна ли ти твоя Бог?!» — А аз едва произнесох: «Вярвам и изповядвам Пресветата Троица и Майката на Бога мой!»

— «Помоли се там за моята щерка, тя е тежко болна» — изплашено помоли човекът, който преди това мислеше, че може да живее без Бога».

 

После отеца погледна през прозорчето, към Йерусалимското дворче, и не можа да сдържи сълзите си…
Плачеше беззвучно, само устните му леко потръпваха, и едва можа да каже: «Майко Божия! Царице Небесна! Господи! Какво вършеха те с нас!.. Ние всички бяхме изтощени до крайност, едва живи, за жилища си копаехме ямички в снега, правехме колибки, укривахме се, кой както може, с борови клонки… Тях ги дъвчехме и смучехме, за утоляване на глада… Ето какво изпитание на Вярата ни, изпрати Господ!»

Старецът Николай Гурянов
 
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_17352/


 

Баничка със сняг. — Преподобният Кукша Одески

image

преподобный Кукша Одесский


1938-ма година преподобният Кукша Одески бил на 63 години, и като «служител на култа» бил хвърлен в лагер за пет години. Както и всичките други осъдени, и той бил принуден да работи на дърводобива, по 14 часа на ден, с много оскъдна храна. Възрастният йеромонах търпеливо и благодушно понасял лагерния живот, и се стараел духовно да подкрепя окръжаващите го хора. Но все пак, с времето силите напълно го напуснали. И тогава Господ го укрепвал, често пъти, по напълно чудни начини. 

Ето какво разказва Старецът в спомените си: «Беше Възкресение Христово (Великден). Аз бях толкова слаб и гладен, че вятърът ме олюляваше. А слънцето грее, птичките пеят и снегът вече започваше да се топи. Вървя из зоната (на лагера), покрай оградата от бодлива тел, и съм страшно гладен, а зад телената ограда, от кухнята, към столовата, готвачите носеха на главите си банички с вкусен пълнеж, за охраната, а над тях летят гарги. И аз се помолих: “Грване, гарване , т си хранил пророка Илия в пустинята, донеси и на мене парченце от пирога (от баничката)”. И изведнъж чувам над главата си: “гааа!”, — и пред краката ми падна пирог: гарванът го отмъкнал отсреща, от готвача. Аз взех пирога от снега, през сълзи заблагодарих на Бога, и утоли глада си». 

http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_17351/

Превод, Григор Симов
Гласувай:
3
11. krumbelosvet - Комунисти = евреи
17.03 16:10
А евреи = садисти. Добре. Аз не съм евреин. Но Исус и майка му СА евреи.
Но къв е изводът, все пак? Ами, изводът е, че Хитлер е бил прав да избива евреите и комунистите. И авторът май ТОВА иска. Иначе защо ще ПРЕВЕЖДА ТАЯ СМРАД? Как е проверил това ИСТИНА ли е? Сърцето му ЗНАЕ, че е истина. Сърце ФАШИСТКО. Как така не са го убили комунистите? Как ТОЙ не е излязъл партизанин, както комунистите срещу убийците си?
цитирай
2. grigorsimov - Виж последната ми публикация "ПОКАЯНИЕ НА РАВИНА Йозеф Цви бен Порат ПРЕД РУСКИЯ НАРОД"... Видео
18.03 09:05
И ако изобщо те интересуват фактите, т.е. документите, доказващи същността на Световното Сатанинско Юдомасонско Еврейство, прегледай поне съдържанието на книгата ми "Срещу течението" - където освен спомените от 13-те години комунистически затвори, съм събрал и публикувал основните документи - самопризнания, доказващи неоспоримо сатанинската роля на организираното еврейство.
Ето ти и един известен цитат от евреин:
"Не всички евреи са комунисти, но всички комунисти са евреи". Имат се предвид главно пропагандистките и ръководните кадри на комунизма във всички страни, вкл. и България. А че по времето на многодесетилетната комунистическа еврейска диктатура, и много неевреи станаха редови партийци, - това е логично, предвид всичките тогавашни условия в поробената ни страна /не че сега при демокрацията е много по-добре. В много отношения даже е и много, много по--зле. Но такава е световната еврейска политика.
Защото, както се казва в един от 24-те еврейски "тайни протоколи": "Политиката я разбират само тези, които са я измислили изначално...". А в една от заповедите на главната еврейска книга Талмуд, се казва: "Който се интересува да разбере същността на еврейската религия, заслужава смърт"!
И дано Бог те вразуми навреме, защото не само ти, новсички сме се заблуждавали, и продължаваме да сме сме заблудени, в почти всички насоки...
Господи помилуй мене грешния и нас грешните! Амин.
цитирай
3. grigorsimov - Що се отнася за истинността на въпросните спомени...
18.03 09:37
Споменатите двама мъченици са сред най-почитаните и най-известни съвременни (от 20-ти век) православни старци - монаси /духовни учители на много хиляди православни вярващи/, при които и преди, и след лагерите, а при единия, и след комунизма, са идвали безброй вярващи или търсещи съвет и помощ, обикновени хора. И те още приживе са били почитани почти като светци, - заради живота, делата и непоклатимата им вяра в БОГА НА ИСТИНАТА - Иисуса Христа, и заради ясновидството и пророчествата им, които още тогава са се сбъдвали и доказвали, а още повече - днес.
и на никой дълбоко вярващ православен християнин, не може и да му дойде наум, да излъже, каквото, и когото и да е, понеже това ще е незабавна духовна смърт. т.е. - от вярващия моментално ще се отнемат "Даровете на Светия Дух", с които тези двамата мъченици, безспорно са били надарени.
цитирай
4. radostinalassa - Няма разлика между комунисти, фашисти и либерали по принцип
23.03 21:49
Разликата е в нюансите. А , че това е политиката на юдеите е 100% вярно.Те са врагове на човешкият род.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 11396928
Постинги: 3531
Коментари: 6318
Гласове: 7206
Архив
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031