Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2018 13:01 - Твърде късно! Макрон обеща да помогне на фирмите от ЕС да се борят със санкциите в САЩ срещу Иран,
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 675 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 18.05.2018 13:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Твърде късно! Макрон обеща да помогне на фирмите от ЕС да се борят със санкциите в САЩ срещу Иран, Френският президент Емануел Макрон обеща, че Европа ще се опита да защити компаниите, които правят бизнес с Иран, от спорните санкции на САЩ, въведени от Доналд Тръмп по ядрената програма на Техеран, но френският горивен гигант Total вече е приел, че ще напусне.

От ДЖО БАРНС ПУБЛИКУВАНИ: 12:18, сряда, 17 май 2018 г. | АКТУАЛИЗАЦИЯ: 14:52, сряда, 17 май 2018 г.
https://www.express.co.uk/news/politics/961103/EU-news-brexit-Macron-Trump-Iran-sanctions-Sofia-Total-Moller-Maersk        
22
Немският евродепутат Хенкел в ЕС: направи оферта за Великобритания     Play Със звук   0:00 / 0:52 Зареден: 0%     Напредък: 0%   Цял екранFacebookкикотенеДял        

Макрон говори като най-голямата световна компания за контейнерно корабоплаване AP Moller-Maersk, след като френският петролен магнат заяви, че ще напусне Иран, като значително ще подкопае усилията на ЕС да спаси ядреното споразумение с Техеран и да защити европейските компании, които правят бизнес с Ислямската република.

Докато пристигна за втори ден от разговорите на лидерите на ЕС в столицата София, г-н Макрон заяви: "Международните компании с интереси в много страни правят своя собствен избор според собствените си интереси. Те трябва да продължат да имат тази свобода.

"Но важното е, че компаниите и особено средните компании, които вероятно са по-малко изложени на други пазари, американци или други, могат да направят този избор свободно".

Но политическите интереси и бизнес интересите на страните от ЕС не са задължителни - Европа има по-текущи проекти в Иран, отколкото всяка друга икономическа област.

 

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • image Новини от ЕС: Еврозоната няма да оцелее без реформите на Емануел Макрон
  • image Волф-свирка нелегални, но изнасилване въпроси замъглено? Ново порицание на сексуалното право

Но шефовете приемат мощта на долара и вероятно ще се съгласят с исканията на Тръмп.

Общо и AP Moller-Maersk вече са сигнализирали, че ще напуснат и други важни бизнес интереси на Франция, които включват автомобилни компании Renault и Peugot, авиационни гиганти Airbus100 и дори млечен гигант Danone.

ЕС иска да спаси иранската ядрена програма, която предлага на Ислямската република облекчение от икономически санкции в замяна на ограничаване на ядрената си програма и Европа вижда като важен елемент на международната сигурност.

Официални представители на ЕС обаче твърдят, че няма лесен начин да се защитят фирмите от ЕС от санкциите на САЩ и че ще отнеме време на блока да разработи това, което вероятно ще бъде сложна комбинация от мерки на национално равнище и на равнище ЕС.

imageGetty

"Важното е, че компаниите могат да правят този избор свободно", казва Макрон

Не знам точно точните подробности, но съм сигурен, че ще затворим и в Иран

Главен изпълнителен директор Soren Skou от AP Moller-Maersk

Като пренебрегва европейската подкрепа за ядрения пакт, американският президент Доналд Тръмп нарече споразумението "най-лошата сделка досега" и обяви на 8 май Съединените щати.

Изпълнителният директор Сьорен Ску от AP Moller-Maersk заяви: "С санкциите, които американците трябва да наложат, не можете да правите бизнес в Иран, ако имате и бизнес в САЩ, а ние имаме това в голям мащаб.

"Не знам точните подробности за времето, но съм сигурен, че ще затворим и в Иран".

Финландската минно-технологична компания Outotec заяви, че санкциите на САЩ ще забавят и усложняват връзките си с Иран, но беше твърде рано да се каже дали ще излезе.

imageGetty

Сьорен Ску, изпълнителен директор на AP Moller-Maersk

Макрон, изразил разбиране за големите компании, които искат да защитят продажбите си в САЩ, заяви, че Франция подкрепя предложенията на Европейската комисия за защита и компенсиране на европейските компании, които могат да бъдат засегнати от американските санкции за търговия с Иран.

Всички те със сигурност не отговарят на вида твърди гаранции, които иранските власти търсят.

Президентът Хасан Рухани заяви, че Иран ще остане ангажиран със сделката, която също са подписали Китай, Русия, Великобритания, Франция и Германия, при условие че тези сили гарантират, че Иран е защитен от санкции.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • MACRON SAVAGED: Отстъпление на президента на "безсилието"
  • Макрон смята, че е "господарят на света"
  • Емануел Макрон към съперниците на THRASH през 2019 избори за ЕС



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. leonleonovpom2 - САЩ търсят конфликг приятелю! Те си ...
18.05.2018 14:15
САЩ търсят конфликг приятелю! Те си знаят защо! А Близкият Изток е идеален за тази цел и те вече вече няколко пъти демонстрират защо!
Само ,че сега работата е сериозна!
Иран не е за всяка уста лъжица
Цивилизацията е тръгнала оттам? И там може да свърши!

Хубав ден!
цитирай
2. zahariada - Здравей,приятелю!
18.05.2018 16:54
Така е. "Цивилизацията е тръгнала оттам? И там може да свърши!"
Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744220
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031