Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2018 13:51 - В Швейцария вече ще вкарват в затвора само за неодобрително мнение или неуважение към сексуалните извращенци!!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2206 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 04.10.2018 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Националният Съвет на Швейцария прие поправки към закона за дискриминациите. И сега за всяка проява на "хомофобия" и "трансфобия" ще осъждат на затвор, до три години, - пише швейцарският вестник Le Temps.

Промяната на закона е по инициятива на социалиста Матиас Рейнар, който настоявал за забрана на дискриминация основана на "гендерна идентичност" и "сексуална ориентация" /каквото и да значат тези неясни дяволски изрази/. Новата правна норма приравнява такава дискриминация, към дискриминацията, основана на расова, етническа и религиозна принадлежност, което строго се наказва по швейцарските закони.

На 25 септември, за тази поправка гласували 118 депутати, 60 били против, а пет се въздържали. През двеквмври поправката ще бъде разгледана в Съвет а на кантоните — горната палата на швейцарския парламент.


И в крайна сметка се оказва, че изказването на мнение по тези измислени /извращенски, сатанински/ въпроси, вече е престъпление.
.....................



И сега сами помислете и преценете, на къде отива Европа, и света, и къде се дянаха прославените, в миналото, свобода на словото, и на изказването на мнения.

Отдавна вече на Запад, съвсем преднамерено и злонамерено се прокарват закони за мними свободи на всякакви измислени малцинства. И това не би било толкова страшна беда за нормалните хора и за здравия разум, ако веднага след приемането на поредния подобен закон, в поредната европейска страна, не се гласуваха веднага закони, които забраняват и наказват, вкл. със затвор, изказването на лично или групово, негативно мнение, към всякаквите им, там, реални или виртуални извращенци...


А "само" преди 32 години, 1986 година, тук в комунистическа България, ние, група бивши политически затворници

аз Григор Симов,
Илия Минев,
Цеко Кръстев,
Стефан Савовски,
Божидар Статев
и Едуард Генов,

изпратихме (наивно, от днешна гледна точка) писмо, до заседаващата тогава във Виена, поредна конференция, разглеждаща изпълнението на поетите задължения, от европейските държави, за зачитане на човешките права, в което писмо имаше и такъв абзац:

..."Докато не дойде ден, когато всеки гражданин в Европа ще може свободно и без страх от преследвание, да изразява своите мисли, мнения и убеждения, в писмена или устна форма, - "Хелзинкският процес" няма да оправдае оказаното му доверие.
Ние сме напълно убедени, че без елементарни човешки права, истински мир и сигурност, не може, и няма да има!"

  И за малко по-голяма яснота, ето го и цялото "открито писмо", което "кой знае защо", все още не е публикувано официално в демократична България, и изобщо не се и споменава, все едно никога не го е имало:


                                                                            До конференцията във Виена,               
                           за преглед на изпълнението на договореностите от Хелзинки
                              
                                            ОТКРИТО  ПИСМО  –  АПЕЛ
        от български радетели за човешки права, – дългогодишни политически затворници
          
Уважаеми представители на европейските страни, на САЩ и Канада.  Ние се обръщаме към вас и към широката европейска общественост, с апел:  конференцията във Виена да не приключва своята работа, преди да бъдат осигурени най-елементарни човешки права за всички европейски народи, – като:  право на свободно движение и емиграция; право на обективна информация и право на свободна трудова дейност!
           Докато не дойде ден, когато всеки гражданин в Европа, ще може свободно и без страх от преследване, да изразява своите мисли, мнения и убеждения, в писмена или устна форма, хелзинкският процес няма да оправдае оказаното му доверие!
Ние сме напълно убедени, че без елементарни права и свободи, истински мир и сигурност, неможе и няма да има!
Ако на конференцията във Виена не се удаде да постигне напредък по ключовия раздел от хелзинкските споразумения – раздела за човешките права –  ние предлагаме, да бъде съставена постоянна европейска, междуправителствена комисия, която непрекъснато да следи и да разобличава, пред своите правителства и пред европейската общественост, онези правителства, за които подписването на раздела за човешките права от хелзинкския документ, е било само една от заблуждаващите маневри, и които и до ден днешен, единадесет години след Хелзинки, не са осигурили нито едно от основните човешки права за своите народи!


           Това писмо съставих и написах лично за, след разговор с Илия Минев, и го предадох в Американското посолство, ноември 1986 година. Месец по-късно ме задържаха пред американското посолство, където исках да вляза, за да попитам, препратено ли е писмото ни, защото цял месец бяхме в неизвестност, в чии ръце, в крайна сметка е попаднало то.
Така за седми път попаднах в ареста на ДС, на Развигор 1 /след прекарани дотогава 13 години по затворите/, и след два месеца следствие, ме интернираха в Добруджа, в село Кайнарджа, без присъда, и както ме уверяваха в ДС, - за вечни времена.

И по време на конвоирането ми, към мястото за изселване, от колеги аресатни и затворници, разбрах, че откритото ни писмо е прочетено на Виенската конференция, от американския представител там, и фактически е оправдало усилията и очакванията ни...
 
Но въпреки увереността от страна на ДС, след година и половина, есента на 1988 г., под натиска на Запада, ме освободиха от изселването, както и другите основатели на Дружеството за защита правата на човека...




Гласувай:
7



1. radostinalassa - Така е
04.10.2018 15:28
Ако напишеш нещо за расите, веднага те изкарват расист. Но расите съществуват, никой неможе да ги отмени. Нарушава се свободата на словото. Видяхме и у нас докъде стигнахме с правата на човека. Сега трябва да започне интеграцията на коренните българи .
цитирай
2. nedovolen - Каква свобода да се очаква от ком...
04.10.2018 16:53
Каква свобода да се очаква от комитети и конференции, когато те самите са роби.
Това, което правиш ти е много по-ценно от тяхната направия. Който го разбере.
цитирай
3. germantiger - фейкнюз имам познато семей...
05.10.2018 13:30
фейкнюз

имам познато семейство швейцарци - велти, близо до Варна с имот и подобни глупости в швейцария все още не се случват
цитирай
4. radostinalassa - Скоро ще почнат и в Германия
06.10.2018 20:13
Само почакай. Мигрантите по принцип са нещо като хермафродити. Затова ги женят много рано, докато не са се осъзнали още. А те са неотличими външно от ромите, културно казано. Римляните ще се обърнат в гроба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313609
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031