Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2018 01:32 - Оруел не е и сънувал китайския цифрофашизъм, описан през погледа на либерален журналист
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3518 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 07.10.2018 02:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Китайският електронен концлагер се готви и за всички нас. Мислете му, докато е време! Инициативите на Правителството на РФ за въвеждане на  тотален биометричен контрол в градовете, създаването на единна база данни и сътрудничеството в този проект с китайците, има напълно конкрени цели и задачи. И те никак не съвпадат с декларираните от замминистъра на строителството Андрей Чубайс «удобства при ползването на транспорта» и другите розови приказки за «цифровия рай».
Нашите цифролобисти сътрудничат с китайски компаниями, които постигнаха огромни успехи в техния аналогичен проект, и те са готови да ги споделят със страните от третия свят. Но съвременният коммунистически Китай няма нищо общо с обещавания ни цифров рай, а правата на човека там, са просто празни приказки...

image

Известен либерален журналист посети тази година Синцзян-Уйгурския автономен район в Китай и публикува материал, наречен  «Концлагер за 10 милиона уйгури». Ние
ще споменем само най-характерните «иновации», успешно изпробани от китайските власти, върху насила колонизирания и подложен ан асимилация, уйгурски народ (мюсулмански по традиция).
Властите обявиха, че частни и държавни системи за видео-следене създават обща база за разпознаване лицата на хората, която напълно ще обхване цялото население на Китай, към 2020 година, и пробните изпитания на тази безскрупулна система започнаха в «проблемните» региони Тибет и Синцзян. В тези региони е установена по-голямата част от 20-те милиона камери за следене, разпознаващи (за част от секундата) лицата на хората (и в уличната тълпа), даже и в пълна тъмнина.
На автомобилните магистрали, вечер и нощем осветяват с прожектори лицата на преминаващите, а при засичане на опити за прикриване на лицата – веднага се включват сигнали за тревога. За местното население е организирано постоянно видеоследене (камерите веднага съобщават, където трябва, и за всяко «подозрително струпване на хора).
Видеокамерите са монтирани на покривите на къщите, на външните стени, на уличните лампи и на специално установени над улиците метални ферми. Градовете са разделени на блокове (квартали), и при преминаване от един квартал в друг, всеки уйгур трябва да покаже електронната си идентификационна карта, да му се прегледа чантата и да премине през апарат за сканиране, а в некои случаи –  и да предаде телефона си на полицая, за преглед. Тази процедура очаква гражданите в банката, в болницата, в супермаркета и в подлеза.
В телефоните на населението задължително се установяват специални приложения-контролери, които  при опити за сваляне на неодобрена от властите програма или файл, передават онлайн данни за операциите на собственика на телфона, в центъра за следене.  А общественото положение и, изобщо, съдбата на гражданите изцяло зависи от количеството на "точките", начислявани в системата за т.н. «социален кредит» – и по този начин китайската администрация иска да печели «лоялността» на инакомислещите.
Същественото в тази система за «социален кредит» е, че никой не обяснява на простия народ, как именно се начисляват рейтингите (точките). Известно е само това, че на резултата влияе целият масив събирана от държавата информация за гражданина. Както пише авторът на този материал, «на резултата влияят банковите задължения, пътните глоби и осъдителното поведение онлайн, вкл. «неправилен» шопинг и пушене на обществени места.
Точките в «социалния кредит» може да се увеличат, ако лицето стане донор на кръв, ако вземе участие в благотворителен проект или напише ода за Коммунистическата партия. Но точките може лесно да се изгубят, ако лицето често играе видеоигри или често ходи в джамия (за мюсулманските покрайнини на Китай), броят се и пътуванията в неспокойните региони, и зафиксираните общувания с нежелателни (!) лица»
(И ако ви се стори, че такъв подход за контрол и оценки, ще е много полезен, знайте, че споменатите по-горе критерии за нивото на "социалния рейтинг" са само за прикриване същността на цялата тази изтънчена дяволска електронна система, която се създава, единствено за подчиняване и заробване на хората, и основните критерии за оценки на гражданите, се свеждат до лоялността, покорността и сътрудничеството на диктаторския режим, - независимо дали се нарича - комунизъм, социализъм, демокрация или либерализъм. Защото всичките социални системи много бързо ще се уеднаквят, и чак тогава ще проличи, че бащата на всички тях е... дяволът. Но тогава вече ще е твърде късно! - Защото, кои лица са нежелателни и изобщо, кое поведение е добро, и кое - лошо, решават задкулисните създатели и управители на компютърните програми, на системата и на целия този сатанински, по същество, проект. Цялата тази дяволска система е като "основния принцип на комунизма", - "От всеки, според възможностите, и всекиму, според нуждите". И тук, най-важното е, кой ще определя, кому, какви са способностите и ну
ждите!! А те, както е казал един свят човек, се определят по следния практичен начин: Минава, да речем, Иван, пред тричелнката, и председателят казва: "Какви са твоите способности Иване? - Да изкопаеш и пренесеш десет кубика. А нуждите ти са, - паница чорба." Ето това е целият прехвален, "основен комунистически принцип".  И този "основен" принцип сега искат да го наложат на целия свят, с тотален сатанински електронен контрол и диктат. Г.С.  Да им забрани Господ!)

Когато точките падат по-ниско от определеното ниво, на гражданина се ограничава свободата на придвижване, затваря му се достъпът до хубавите магазини и т.н. На милиони жители на Китай отказват билети за пътуване в страната и не приемат децата им в добри училища, поради ниските социални кредити на родителите. Рейтингите на «аборигените» се намаляват за непосещение на задължителните уроци по Китайски език или нежелание да се изслушат до края ежедневните политико-патриотични лекции.
Но властите на Китай са решени да отидат още по-далече, – чак до генетична сегрегация. През 2016 година в интернет се появи първият открит тръг за избиране на най-подходящите генотипи за нуждите на полицията, а след два месеца правозащитната агенция Human Rights Watch съобщи, че в провинция Синцзян, вземането на образци от ДНК е станало задължително, при получаване на паспорт. Образците от ДНК събират и в училищата, и на работните места, а офицерите от полицията могат да влязат и в дома им, за да ги вземат. Поголовното вземане на генетичен материала открива най-широки възможности за преследване на роднините на «нелоялните» граждани. Очевидно е, че резултатите от генетичния тест (за етническия и расов произход) също ще влияят на рейтинга в «социалния кредит».
«На вас ще ви се стори невероятно, но вичко започна на сериозно, едва тази (2018) година. Караш мотоциклет без шлем, - губиш точки (т.е. кредит). Качваш двама души, вместо един, - също. Често се появяваш на улица, където живеят «екстремисти», – балът ти пада, и ти попадаш в затвора. Застанал си пред камерата с неподходящ човек – бъди готов да оговаряш на много въпроси. Защо си звънял на еди-кой си номер? Защо камерата те е заснела с еди-кой си? И ти ще трябва да имаш убедително обяснение», – разсказва на журналиста, един уйгур от Синцзян, който после внимателно се оглежда и отива към блокпоста (пропускателния пункт) за сканиране на ретината на очите и показване на ID (идентификационната) карта. Без което просто няма да те пуснат в съседния квартал (и това е само началото, - докато резето на електронния глобален концлагер щракне окончателно! Г.С.).
А на тези, на които, след описаното, концлагерът от градски тип, им се види като рай, както ни го описват Герман Греф и съратниците му, навярно ще ги заинтересуват «възпитателните образователни центрове» в Китай, където превъзпитават най-нелоялните. И това даже не се счита за наказателно преследване, понеже на гражданина не се повдигат формални обвинения и никой не изнася статистики за затворените в тези "модерни" лагери за «превъзпитание».
Но тези лагери прекрасно се виждат на спътниковите снимки, и те стават все повече. Обикновено, такова учереждение представлява - редица бараки, обиколени с ограда и стражеви вишки. Както пише авторът на материала, новите лагери се строят практически във всеки ъгъл на Синцзян, и само от април 2017 г. за тях са похарчени 108 милиона долара. В открит достъп има данни за 73 проекта, за изграждане на такива «възпитателни центрове». Ето до какво доведе техническият прогрес /без  морал и нравственост/, първата икономика в света…
«Преди малко повече от 10 години пътувах до Синцзян, за да видя с очите си живота, такъв, какъвто е бил още преди много векове, ако не и хилядолетия. А днес тук може да се види бъдещето, надминаващо и най-смелите фантазии на Оруел и Замятин», – такива са изводите на автора, за пътуването му в пограничната с Русия, китайска провинция, в която свирепства цифрофашизъм (а всъщност - дигитален комунизъм. Макар да е ясно, че и дигитланата демокрация върви с бързи крачки, към същата цел: - Глобален, Електронен, Сатанински, Юдомасонски Концлагер, или - предреченото световно царство на юдейския лъжемесия - Антихрист!? Когато ще бъде установен глобалният "фантастичнен деспотизъм", предречен в "тайните юдейски протоколи". - Г.С.)
И което е не по-малко важно, освен правата и свободите, в епохата на биометрията, практически напълно е унищожена съхраняваната хилядолетия материална култура и история на местните уйгури. Властите на Китай, под страх от разстрел, ги принуждават да изгарят всички книги и учебници, от преди 2010-та година; закрити са всичките джамии и медресета в региона, изчезна и нормалният народен уличен живот.
Не е ли изброеното до тука, напълно достатъчно, да се замислим, какво бъдеще готви на хилядолетната традиционна Русия, сегашният ни управляващ «елит». Всички здравомислещи хора (даже вече и с либерални възгледи) забелязват, че с прокарването на цифрофашизма трябва да се спре, защото никакво благополучие и благоденствие не ни носи такова бъдеще. Дано се замислят и нашите депутати, които скоро ще трябва да преминават през биометричен контрол, за достъп до заседанията на Думата.
Но за сега остава само да им  благодарим», че руските закони все още позволяват да се публикуват подобни материали, – докато в Китай, всички създатели и журналисти на сайтове и агенции, като РИА «Катюша», отдавна щяха да са вкарани във «възпитателните центрове» за «повишаване на лоялността към властта».

РИА Катюша

https://3rm.info/main/72684-orujelu-i-ne-snilos-kitajskij-cifrofashizm-glazami-liberalnogo-zhurnalista.html

Превод, Григор Симов

Господи помилуй, Господи благослови!




Гласувай:
4



1. zaw12929 - Е И?! не сме Русия Китайският еле...
07.10.2018 07:10
Е И?! не сме Русия Китайският електронен концлагер се готви и за всички нас. Мислете му, докато е време! Инициативите на Правителството на РФ за въвеждане на тотален биометричен контрол в градовете, създаването на единна база данни и сътрудничеството в този проект с китайците, има напълно конкрени цели и задачи.
цитирай
2. grigorsimov - на zaw12929
07.10.2018 08:47
Да, не сме Русия, но Китайският електронен концлагер наистина се готви и за всички нас. Защото източника на всичкото минало и сегашно земно сатанинско зло е на Запад, макар плодовете му да се появяват първо на Изток, в Китай и Русия. Но Западът съвсем не е застрахован, а напротив, и той е осъден на бързо социално и народностно унищожение, каквото очаква и целия свят. Защото предстои много скоро еврейстовото да възцари над света свой "месия", когото християните наричат Антихрист, и той ще царува три и половина години, докато не бъде поразен от Словото на Христа и Неговото славно ново Пришествие. Амин. Да бъде волята Ти, Господи!
цитирай
3. krumbelosvet - Тоя либерален журналикт
07.10.2018 21:14
Тоя либерален журналикт сигурно ЗНАЕ това, което АЗ знам - уйгурските райони не са етнически чисти, и сепаратизма на уйгурите не е в нтерес на НЕ-уйгурите. Това първо.
Второ, в Китай на два пъти имаше опити за цветна революция - в Пекин и в Хонконг. И уйгурите са мнага удобен материал за трети опит. Това би бил най-евтиният начин да се отслаби Китай, ако не да се срине като другите жертви на "цветни ревобюции" и "алабски пролети", и Майдани. И цифровизацията е най-хуманния от СИГУРНИТЕ начини за предотвратяване на метежи. Либерастът обаче е отишъл с обратната цел и пише за "Китайски концлагер". ББС и цялата английска журналистика отдавна е либерална БУХАЛКА, ако не бомба.
цитирай
4. attila - СМЪРТ за Китайските и Руските ОКУПАТОРИ !
08.10.2018 19:52
СМЪРТ за Китайските и Руските ОКУПАТОРИ !

СВОБОДА за Българските Земи на Уйгурия, Волга, Кавказ, Киев, Крим !

С Откриването на Гигантските Пирамиди (Около 100 на Брой – 300 Метра Високи и 500м. Основа) в Северен Китай, Китайците Вече не Могат да Мълчат за Великата Уйгурска Империя на Българския Род Дуло, на Която са Наследници.

Китайските ПОДЧОВЕЦИ Крадът от Братята Уйгури Държава, История, Култура, Митове, Легенди.

Арабиста от ДС Владимир ЧУКОВ:

"Понякога Изследователите не Правят Разлика Между Хора с Българско Етническо Самосъзнание и Български Граждани.

С Българско Етническо Съзнание има Хора в Татарстан, Башкирия, Дагестан, Дори в Синджан.

Това е Област в Китай, Населена с Монголоидните УЙГУРИ, Които са Изключително Радикално Настроени и Смятат Себе си за Наследници на Прабългарското Племе на Батбаян" !

Братята Уйгури ще Възстановят Великата Уйгурска Империя на Българския Род Дуло и Заличат Китайската ПАСМИНА от Лицето на Земята !

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски !

Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска !

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/b-u-l-g-a-r-i-a-n-s.h-t-m-l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312633
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031