Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2019 11:14 - Най-новото изобретение на демонокрацията: забрана на референдумите.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4455 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неотдавнашните думи на президента на Франция Емануел Макрон за опасността от народните референдуми, породиха на Запад поредна вълна дискусии за ползата и рисковете от използването на този инструмент за «пряка демокрация».
Основното послание на публикациите е, че "демокрацията е много важно завоевание на човечеството, за да се поверява на народа.
При това, представителите на властите се разкъсват между «лошите» референдуми, които заплашват основите на либералното общество, и «добрите», които служат за укрепване на либерализма.
Опасенията на Макрон са предизвикани ето от това:
Едно от исканията на «жълтите жилетки» е, приемане на закон, задължаващ правителството да провежда референдуми, по народна инициатива.
Според предлагащите го, достатъчно е да се съберат 700 хиляди подписа, за да се проведе във Франция всеобщо допитване. Но това искане предизвика резки възражения у представителите на властта (т.е на несменяемата олигархия). Министърът на икономиката Мунир Махжуби (хубаво френско име) гневно заяви, че референдумът може да създаде «голяма опасност за страната».
А самият Макрон, сочейки политическата криза у съседите, във връзка с Brexit, каза, че британският референдум доведл до хаос и бил подложен на «манипулации отвън», и се съпровождал от «фейкови новини».
Но Макрон не уточни, че «отвън» (от ЕС) дружно агитираха противниците на Brexit (и явно в това няма нищо лошо, според властващите).
И Макрон далече не е първият европейски (разбирай - еврейски) лидер, изказващ «референдофобия». Напомняме, че 2016 година истеблишмънтът (т.е. еврейската олигархия) изгуби още един референдум в Холандия. След което премиерът на тази страна Марк Рюте каза: «Аз съм напълно против референдумите. И напълно, напълно, напълно против референдуми по международните споразумения» (защото всичките т.н международни споразумения водят да национално обезличаване и до пълно поробване от страна на транснационалните еврейски-сатанински антихристови корпорации).
Вследствие на което, в Холандия се хвърлиха да променят законите и да забраняват референдумите, по народна инициатива. И това го правят същите партии, които преди, много години агитираха за такива референдуми в своите програми.
 Т.е. ако резултатът от референдума устройват Сорос (т.е. олигархията), той е «добър» референдум. А ако не, като в Ирландия, тогава е «антинароднен», който може и да се игнорира. Колко е просто!
© РИА Новости / Алексей Филиппов
http://rusvesna.su/news/1548519526
Превод, извадка, Григор Симов



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Ре-фирендумът на Слави,
27.01.2019 13:24
е аргумент против референдумите. "Истеблишмънтът" владее МАСМЕДИИТЕ, което значи, че само по изключение може да загуби референдум. Неудобството е само това, че ако с времето решението на допитването стане неизгодно за тях, ще имат повече грежи да го отменят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313415
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031