Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2019 19:31 - Протойерей Игор Тарасов, за цифровите имена - ЕГН, за знака на звяра и електронните карти с чип и 666.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 10429 Коментари: 18 Гласове:
1

Последна промяна: 11.02.2019 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да отворим глава 13 от Откровението (Апокалипсиса) на Йоана и да прочетем, какво е било показано на Апостола /на човек от 1-ви век, син на рибар/, какво е видял и какво е написал той:
1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.    
2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.    
3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;    
4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?    
5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.    
6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата.    
7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.    
8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне.    
9 Ако има човек ухо нека слуша.    
10 Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и вярата на светиите.    
11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.    
12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.
13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.    
14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.
15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.    
16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;    
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.    
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест...

И така, - днес ние с увереност можем да кажем, че този звяр е некой предтеча на антихриста, който действа пред него, със цялата сила и власт, на първия звяр, т.е. на антихриста.
Ако разгледаме днешния процес на глобализация и идващия, построяван днес Нов Световен Ред, ще видим че той много прилича на третия звяр, който излиза от земята и подготвя пришествието на антихриста. А антихрист, както знаем, ще се опитва да копира Христа, и неговото възцаряване ще има много общо с пришествието на Христа.
И ето този звяр -предтеча на антихриста, ще прави това, което тук е написано в 16, 17 и 18 глава, т.е. той ще поставя знака на всички хора, без който знак, никой няма да може ни да купува, ни да продава.
А в обяснението си апостол Йоан пише:
9. "И трети Ангел ги последва, като говореше с висок глас: - "който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си,
10. той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде измъчван с огън и жупел пред светите Ангели и пред Агнеца". 
11. Димът от мъченията им ще се издига во веки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония, които се поклонят на звяра и на образа му.

Ето как Ангел от небето отговаря, как ще погубва душата на човека, приемането на знака. И ето този знак ние виждаме днес на всички стоки и продукти, и това е баркодът (или штрих-код), който съдържа в себе си много важна, погубваща душата, съставка...
Светият Апостол Йоан Богослов казва, че този знак съдържа името на звяра или че това е име, давано от звяра. Значи, не става дума за името на самия звяр, а за ново цифрово име, което звярът дава на човеците /различен, уникален номер
на всеки човек/, вместо личните им имена, дадени от Бога.
И по-нататък той пояснява, че това е числото на името, давано на хората, от звяра (изобразявано днес със штрих-код).
Ето такова прочитане на това място от Откровението, поставя всичко на мястото му. И тук наистина е нужна мъдрост, защото незнаещият основите на компютърната техника, незнаещ всичките тези знаци и щрихкодове, няма да види сред чертичките на баркода, нито номера, нито нещо друго, а само непонятните чертички.
Но имащият мъдрост, ще изчисли, т.е. ще види, числото на звяра, защото щтрих-кодът е име на отделен човек. Щрих кодът е скрит номер, който се дава на човека, от Антихристовата Система, вместо личното му име. И този номер е абсолютно индивидуален. Той е цифрово име, което се наречено "Индивидуален Идентификационен номер" (а у нас - Единен Граждански Номер - ЕГН).
Светите отци единодушно казват, а и в Светото писание ясно е написано, че антихрист ще е човек, човек на греха, син на погибелта. Той ще е човек, на когото дяволът ще даде цялата своя дяволска сила и власт. Т.е. цялата дяволска сила ще е концентрирана в този човек и той ще е като въплъщение на дявола. Той ще е човек със силата, хитростта и властта на дявола, т.е със всичките качества на дявола. И разбира се, той ще е страшна личност. Всичко това ни е несъмнено известно от Светите Отци...

За всички тук присъстващи е добре известно, че идентификационният номер - ЕГН, е самото онова число на звяра, което е видял апостолът, и което ние никак не трябва да приемаме. Но тогава, защо така упорито звучат сред нас въпросите, - "а какво да правим ние"?
Нима ние с вас не сме православни християни, и нима не разбираме, че настъпва време за нашето изповедничество, за изповядване на нашата вяра. Когато сме обсъждали тези въпроси, с привличане на професионални юристи - правозащитници, макар че много добре расзбираме, че създаващият се Нов Световен Ред, ще е царство на антихриста, се чува лукавото желание, - че някъде в това царство, ще остане място за добропорядъчните граждани, плащащи си данъците, но оставащи с Христа.
Но такава възможност няма да има. Самият антихрист няма да позволи, да останат в неговото царство добропорядъчни граждани, които да не предадат Христа. Скоро ще приключи търпимостта на властите, към тези изключения, които ги има сега, некои да могат да не приемат нови електронни документи или цифрови имена (ЕГН), но пак да останат да си живеят в света, с привичните удобства, и да си остават с Христа. И ще настане време за изповядване на нашата вяра. И ще трябва да доказваме верността си към Христа, със своя живот, а може би и с кръвтта си.
Всичките ни сегашни надежди, че евентуално може да се събере архиерейски събор, и даже да се събере такъв събор, и с висок глас да призове православния народ, към неприемане на греховния знак (печат на антихриста), - все едно, ще ни се наложи ние с вас да противостоим на системата, която напълно неизбежно ще бъде въведена.
Да се спре пришествието на антихриста, както често се предлага в нашите среди, и да му се противопоставяме, ще е равнослилно, че се противопоставяме на Новото Пришествие на Христа. Защото, след антихриста ще дойде Христос, и това ще е нашето избавление. Затова, не трябва да се противопоставяме на антихриста, но не трябва да й се подчиняваме, и задължително трябва да се противопоставяме, да станем негови духовни роби.
Затова сега, на въпроса, какво да правим, всеки трябва да си отговори и да вземе решение, че: - "аз никога няма да приема номер, и никога няма да се подчиня на тази система, каквото и да ни принуждава, и от каквото и да ни лишава.
Новата глобална антихристова система, ще ни лишава, и от комфорта, и от жилищата, и от цялата ни собственост, и по този начин ще се опитва да ни направи свои роби. Затова трябва да приемем, че пред нас е пътят на изповедничеството.
Нека си спомним за двехилядигодишната ни християнска история, и колко мъченици е имало. Спомнете си поне едно житие на светец, в което воденият намъчения християнин, ругае мъчителите си, че са лоши държавни служители, и че са тръгнали против своя народ!? Или пък, да са се обръщаме към архиереите, да ги защитят от мъчителите? Не е имало такива случаи. Те са отивали смирено, да приемат мъченичеството и да се съчетаят с Христа, за вечни времена.
Затова, всичките ни надежди към депутатите, на различни нива, са си само надежди. Аз мисля, че всеки от нас ще трябва да взема това решение, в своето сърце. Още повече, скъпи мои, ние имаме много знамения, с които Христос ни показва, че именно това време настъпва. Време за нашето съчетание, завинаги, с Христа. И това е радостно време, защото книгата Откровение завършва с най радостния призив: - "Ей, Гряди Господи Иисусе!"
И това трябва да ни вдъхновява и укрепва, въпреки всичките идващи трудности, защото след всичко това, нас ни чака Христос, с разтворени обятия, за да приеме в Царството си, тези, които Му останат верни до края.
Помогни на всички нас, Господи!  Амин.

https://3rm.info/main/74323-esche-i-esche-raz-o-cifrovom-imeni-nachertanii-kartochkah-666-prot-igor-tarasov-video.html

Превод, Григор Симов



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Знае ли се , какво ще бъде ...
11.02.2019 21:53
наказанието на Антихриста ? Или той е недосегаем? Кой от двамата е по - силен ?
цитирай
2. анонимен - "Тогава и ще се открие беззаконникът, когото Господ Иисус ще убие с дъха на устата Си,
11.02.2019 22:33
"Тогава и ще се открие беззаконникът, когото Господ Иисус ще убие с дъха на устата Си, и чрез блясъка на Своето пришествие ще изтреби тогова, чието явяване, по действие на сатаната, е с всяка сила и с поличби и лъжливи чудеса, и с всяко неправедно прелъстяване ония, които загиват, задето не са приели любовта на истината за свое спасение. И за това Бог ще им прати действие на заблуда, за да повярват на лъжата, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а обикнали неправдата" (2Сол. 2:8-12).
цитирай
3. krumbelosvet - Мисля си,
12.02.2019 06:33
че това е една от множеството версии, които не са лишени от основания.
Боя се обаче, че ГЛАВНО СВОЙСТВО на библейските пророчества е запазването на ТАЙНАТА им до момента на сбъдването. Това много пъти се казва на прав текст в Стария Завет "Казвам ви това сега, та когото се сбъдне да знаете, че е по Моето слово" (цитирам по памет, но смисълът е тоя).
цитирай
4. grigorsimov - Да, общо взето, и самото Откровение на Йоана, почти изцяло е нерзбираемо буквално,
12.02.2019 09:39
С изключение на часта за знака на звяра, предтечата на антихриста, където в абсолютно прав текст е казано, че: ..."който се поклони на звяра и приеме знака му (т.е. личен баркод и ЕГН), ще пие от виното на яростта Божия..."
Амин. Гряди Господи!
цитирай
5. eva666 - аман от попадии и проповедници..
12.02.2019 10:43

който, мисли за Дявола ,им а дявол..
който ,не мисли....НЯМА дявол...
тези примитивни и нагласени ..писания,
ги тракате за 99 п тук..
безумно тъпо и излишно...
Няма Обратен Път Еволюцията, това е..Космична Логика!
след Възход ,идва и Разруха.../за да се учим...други щуротии няма.
намерете нещо по -полезно,да се занимавате!
юлия
цитирай
6. krumbelosvet - Юлия,
12.02.2019 11:16
Само търсиш некъде метено, да се иза.аш.
Шива имал шест ръце А ти имаш повече... как да кажа...
цитирай
7. grigorsimov - Иди си при космическата логика,
12.02.2019 11:19
и си намери по-интересни сайтове!
А като ти гледам шестиците, явно няма за какво да си "говорим".
цитирай
8. radostinalassa - Доколкото съм осведомена се прави разлика...
12.02.2019 15:06
между Бог и Господ. А Исус е съвсем друг персонаж. Всъщност Господ е създал на 8 - я ден адамитите, които не бъркам с нашия сой. Получава се противоречие.
цитирай
9. truthful - Кой е носителя на 666?
12.02.2019 16:00
«Тук е нужна мъдрост; нека всеки, който е мъдър да сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.»(Откровение 13:18)
Какво е това тайно число характеризиращо звяра? Оказва се, че още в 16-ти век тайната на числото на звяра 666 е била разкрита! Андреас Хелвиг (1572-1643) – берлински свещеник, който първи е разкрил на папската корона надписа «Vicarius Filii Dei», което от превод на латински означава «Заместник на божия син». Ако заменим латинските букви с римски цифри и ги съберем, ще получим числото на звяра 666 (5+1+100+0+0+1+5+0+0+1+50+1+1+500+0+1) Важно е да се отбележи, че в древно латинската граматика буквата U е можело да се изписва и като V ( тоест 5), което и сега може да бъде прочетено в надписа на арката издигната в чест на цезар Тит Веспасиан в Рим. Всичко това подробно е описал Андреас Хелвиг в труда си «Antichristus Romanus, in proprio suo nomine, numerum illum Apocalypticum (DCLXVI) continente proditus» публикуван във Витенберг през 1612 година.
Смята се, че VICARIUS FILII DEI все още е титла на Римския Папа – главата на Римокатолическата църква, макар и официално църквата да отрича съществуването на такава титла и такъв надпис на папската тиара.
Оказва се обаче, че в днешни дни така наречения надпис е изчезнал от короните на папите, неофициални източници твърдят, че през 1962 г., във връзка с този въпрос, група учени са поискали от папа Йоан двадесет и трети да ги допусне до трезора, за да разгледат короните, особено тази на Григорий шестнадесети. Надписи по короните не са открити. Даже нещо повече – от Ватикана твърдят, че такъв титул „VICARIUS FILII DEI“ не е бил никога официален. Това било неофициално/мирско, народно/ обръщение към него, в което има нотка на фамилиарничене/народна любов/.

Католическата Църква вече почти четири столетия се опитва да докаже, че не само тълкуванието, но и наличието на такъв надпис е измислица. Защо си дава толкова труд да ни убеди в това? Може би защото това е неудобна истината, която искат да скрият, т.е. Папата все още е носител на тази титла.
цитирай
10. grigorsimov - на radostinalassa
12.02.2019 17:37
Бог е Троичен, т.е "Троица Единосъщна и неразделна, в лицето на Бог Отец, Бог Син и Светия Дух. И би трябвало да знаете, че Бог Син или Синът Божий, е Иисус Христос, Когото ние православните наричаме Господ Бог.

Ето го и Символа на вярата (Символ верую) mp3 - Ч У Й Символа на вярата на черковнославянски (mp3). Речитатив. Изп. Хор за източно православно пеенe "Св. Роман Сладкопевец", www.saint-romanus-choir
Никео-Цариградски символ на вярата


1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.

2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало.

3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек.

4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан.

5. И възкръсна в третия ден, според Писанията.

6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца.

7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква.

10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.

11. Чакам възкресение на мъртвите.

12. И живот в бъдещия век! Амин.


http://www.pravoslavieto/molitvoslov/molitvi/symvol_veruju.htm
цитирай
11. radostinalassa - А кого е сътворил Бог на...
12.02.2019 18:04
шестия ден от Сътворението?
цитирай
12. eva666 - точно така, Добре, че допълни, благодаря ,полезно беше колега..
12.02.2019 18:20
9. truthful - Кой е носителя на 666?
16:00
«Тук е нужна мъдрост; нека всеки, който е мъдър да сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.»(Откровение 13:18)
цитирай
13. eva666 - Бог,Господ,Йехова.. тинтири -минтири../ТЕ са Елохим..Учени Генетици от Космоса.
12.02.2019 18:25
radostinalassa написа:
шестия ден от Сътворението?


предложих, тук да се публикуват и Научни трудове по Казуса "Битие и Сътворение..
да не говорим, колко критични трудове са изписани от хабилитирани лица. по Библията..
вкл. и Богослови...
Който търси Истината, да отвори широко очи...и отхвърли всички лъжи..
цитирай
14. radostinalassa - Щом приемаме , че е вярно казаното за...
12.02.2019 19:28
числото и белега на звяра, то ще трябва да приемем и сътворените на шестия ден хора.
цитирай
15. grigorsimov - на eva666: Дано Бог те помилва и вразуми!
12.02.2019 19:31
А Той най-добре знае, кой, как може да бъде вразумен.

Господи помилуй!
цитирай
16. krumbelosvet - Нема, да знаете,
13.02.2019 09:45
Нема по-КОНКРЕТНА, ЕДНОЗНАЧНА и НАУЧНА версия за Звяра666, отколкото в моя пост "666 днес" вторият ми пост в блог.бг (от 2015г.)
Моята версия обаче, е съвместима с някои други версии. Не може толкова важен въпрос да е кодиран ПРОСТО. Иначе светът щеше да е много прост. А не това е целта. Целта май е да се отсеят "един на хиляда и двама на десет хиляди", т.е. 0,0012 от човеците.
цитирай
17. radostinalassa - А какъв е отговора на моя въпрос?
13.02.2019 14:34
Че човеците са сътворени на 6 - я ден, а биороботиге на 8 - я ден. Сега върви зачистка на биороботите.
цитирай
18. radostinalassa - Но джендърите се толерират от Запада
15.02.2019 17:15
Защото са послушни, нежни, лесно се командват. А мъжете са си мъже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314931
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031