Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2019 18:53 - ЦИНИЧНИ МАКЕДОНИСТИ СЕ ИЗДАДОХА ЧЕ МРАЗЯТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,ПОНЕЖЕ Е БЪЛГАРСКИ ГЕРОЙ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 14310 Коментари: 104 Гласове:
64

Последна промяна: 30.09.2020 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЦИНИЧНИ МАКЕДОНИСТИ СЕ ИЗДАДОХА ЧЕ МРАЗЯТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,ПОНЕЖЕ Е БЪЛГАРСКИ ГЕРОЙ


   Най-злобните македонисти са чужда прислуга,работеща срещу България. Те са абсолютно малцинство: под 0,5 % от населението в Македония но правят 99% от белѝте,които се случват на Българи там. Повечето от тях са сърби, турци, власи, албанци, цигани и деца от смесени бракове. Повечето чисти оригинални "македонци" (Българи) знаят своя Български произход,но са извън управлението на страната и чакат България да направи нещо,за да защити своите хора край Вардар. Нашите ръце обаче са вързани от чуждата агентура,която ни завеща социализма и от която никой честен борец за България не може да се добере до властта. Затова тези неща са оставени в ръцете на ентусиасти като мен.

  Македонистите най-често не са "македонци",а се правят на такива по служебни причини. Те си изкарват заплатата с това,понеже чужди служби поръчват тяхната Българофобия.  В това отношение най-активни са сърби и руснаци,но те намесват всичките ни съседи в борбата срещу България. "Румъния" я намесват чрез власите (ромеизирани Българи),които са сред най-лъганите заблудени македонисти. Гърция- чрез понтийски гърци и каракачани (погърчени Българи),Турция- чрез ДПС и местни турци,Албания- чрез перманентен шиптарски натиск срещу народа в Македония възникващ всеки път,когато страната рече да се отдалечи от "правоверните" сърби. На България й е забранено да се меси най-вероятно чрез тайна клауза в окупационния договор,който СССР ни е наложил след 1944 г.

  Най-злостните македонисти нямат право на почивка- новите информационни технологии ги будят всеки път,когато Българин напише статия или коментар срещу помакедончването. Тогава те с пяна на уста се нахвърлят срещу онзи,който е нарушил тяхното спокойствие с положителни мисли за България и веднага се заемат да оправят "неправдата",като разобличат дръзкия Българин и го изпратят при татарите,от които произлизат техните спонсори. За целта най-яростните анти-Българи от тях изготвят специални обидни рисунки,колажи и фотомонтажи,в които Българите са представени като цигани а дедите ни- като монголски катунари. С тях те целят да изкривят съзнанието на Вардарските Българи и да ги отблъснат от тяхната родина,за да ги пратят в "прегръдката" на сърбите:

image

  Най-злобните македонисти не са и няма как да са истински "македонци" (Българи)- чуждите служби са разбрали,че никой Българин не може да продава родината си безкрайно та колко и да му плащат,кръвта вода не става а в един момент на него му писва от техните глупащини и се отмята от гадното споразумение,в което са го вкарали. Така са се отметнали от своя поръчков македонизъм хора като Георги Пулевски,Кръстьо Мисирков,Венко Марковски и още много други а техният брой ще нараства с течение на времето,понеже Българската идея отново набира сили. Затова най-проклетите македонисти по правило не са Българи а произлизат от народи,които нямат нищо общо с Българския или са откъснати от него преди векове. Много от тях остават в сянка и тук ще дам само няколко примера с най-активните,работещи с бясно темпо срещу сближаването на Македония и България.

1. Миленко Неделковски- потомствен влашки скотовъдец,"македонска" мутра и комбиниран чуждестранен агент,мразен от "македонското" население заради наглостта,с която го е лъгал и третирал:

        image
 
  image

  2. Мариан Шумански (Трпе Егеец "македон")- скопски циганин и сръбски агент в Италия,близък на бившите "македонски" власти безскрупулен наглец:

                           image

    image

3. Иван Савидис- понтийски грък с османска физиономия,завлякъл милиарди от Русия:

     image

4. "Васил Чулев"- сърбоман от смесен брак,представящ се за потомък на "македонски" комита. Не е сложил своя снимка в профила си от страх,че ще бъде уловен и наказан от новите властници в Скопие. Вместо това обаче е сложил сръбския герб на няколко места,от което ясно се разбира за кого работи всъщност:

           image

5. "Гьорги Скршенио"- сърбоман от смесен брак. Не е сложил своя снимка по съображения,сходни с онези на "Чулев",но на много места е наслагал обидни колажи и фотомонтажи на Зоран Заев и неговите приближени. От тях става ясно че този елемент работи за интересите на Сърбия,понеже е против сближението на "македонците" с Европа и България:

             image

6. Тодор Иванов- бивш влашки скотовъдец,днес активист на македонистката пропаганда по Фейсбук. Обработената снимка,която си е сложил е чернобяла от младежките години и очевидно няма много общо с днешния му вид понеже вече е оплешивял,с обръсната брада и с очила:

   image

  Доста такива лумпени имат голям брой фалшиви и често променящи се профили във Фейсбук а групите,които създават там нерядко изчезват или променят своите имена. Те по правило мразят хора като Любчо Георгиевски,Зоран Заев и Стефан (Стево) Пендаровски,които се опитват да сближат Македония и България,с което застрашават мечтаното от техните началства "сръбско бъдеще" на Македония. Затова няма истеричен македонист,който да не мрази Зоран Заев,колко и противоречива личност да е той. Дадените примери са малко но в кратко четиво като тези постинги няма и място за повече като се има предвид,че съм спестил някои имена понеже техните носители,бидейки кадри на "македонската" полиция са принудени от нея да работят срещу България но много от тях го правят привидно,за да не останат на улицата без работа. Те по принцип са по-компромисни от гореказаните,понеже много от тях са си Българи в сърцето а то не им дава да вършат срещу нас онези глупости,които правят сенчестите фигури с неБългарски произход.

                  image

  Най-яростните македонисти мразят всички Български герои- включително Илинденските въстаници, Гоце Делчев и Даме Груев,понеже те откровено се борели за съединението на мечтаната от тях автономна Македония с нейната майка България. Те не демонстрират явно своята омраза а демагогстват пред народа че уж обичат "македонските" герои,честват техните празници и привидно почитат паметта им. Сред най-големите им любимци обаче не са основателите на ВМРО,нито неговите водачи Гоце Делчев, Даме Груев, Борис Сарафов, Тодор Александров и Ванче Михайлов. Най-големия "герой" за тези хора е един дребен локален войвода,превърнат от пропагандата им в светило на цялото "македонско" движение. Това е поддалият се на примитивна турска и социалистическа пропаганда нашенец с дискусионен произход Яне Сандански- убиец на невинни хора и продажник на македонското дело,който напътил аскера в с. Баница (Серско) да убие Гоце Делчев,понеже щял да му търси сметка за откраднатите при "Аферата Стоун" пари на организацията.

                             image

  Най-злобните македонисти са организирани от централи,които се намират извън Македония и между тях несъмнено има умни хора. Умният крадец и престъпник е далеч по-опасен от глупавия,понеже ни краде квалифицирано и трудно попада в мрежите на правосъдието. Една от най-важните ми сентенции обаче гласи че човек колкото и да е умен,винаги се намира някой по-умен от него. Затова тези екстремисти допускат грешки,които малцина успяват да забележат. Много от старите им грешки вече съм забелязал и наказал ако не по друг начин,поне чрез разяснения по Фейсбук и навсякъде другаде,където това е възможно. Най-новата им грешка е признанието,че Гоце Делчев за тях е никой понеже е Български герой,който няма нищо общо с "тяхната" химерна Македония. В една нова публикация от 13-ти юни те го превръщат в противен татарин и (индиректно) в масов убиец,без да забележат колко цинична е тяхната безпардонна постъпка и как разкрива истинския им възглед за героя:

    image

  Когато забелязах тяхната грешка,ми стана много обидно от тази гавра с Гоце Делчев и веднага я наказах с логична протестна реакция. Дегенератите опитаха да замажат гафа като пробутат някакви "благовидни" оправдания,но номерът им не мина: гафът си е гаф,който заслужава Българска дипломатическа реакция за нанесена цинична обида над Български национален герой (кликни за да увеличиш):

         image

  Да превърнат Гоце Делчев в отблъскващ "татарин" могат само хора които са наясно,че Делчев е Български герой и цялото "македонско" движение е Българско. Те обаче не могат да си признаят открито пред "македонците" че мразят всички Илинденски герои,понеже обичат само сръбските бандити и някои други чуждестранни мафиоти. Те могат да издадат истинските си "чувства" към нашите Илинденци и други Български герои само подсъзнателно,което са и направили в показания случай. Той не е единствен разбира се- имало е и ще има още много такива случаи,но не винаги ще попаднат на подходящ човек,който да ги забележи и покаже на обществото. В случая мерзавците изгубиха битката а както смятам че е тръгнало,след не много време ще загубят и войната: Македония е била,е и ще остане Българска,а чуждите апетити към нея ще трябва да почакат до Второто пришествие!


P.S. Описаният случай впоследствие стана епидемичен,понеже се появиха и други гадости по адрес на нашия Гоце. Дали те са дело на един и същ лумпен с различни профили или на една и съща анти-Българска банда,това допълнително трябва да се уточни. Ето какви ги е свършил един Скопски психар с фалшиво име:

      image

      image

  Ето профила на отвратителния тип,който си позволява тези гадни низости- навярно и той е фалшив като "човека",който го е направил:

      image

  Ето "делата" и на друг подобен тамошен лумпен:



  Ако бях на мястото на Българската държава,незабавно бих наложил извънредно тежки наказания на всеки,който си позволи такава гавра с Българските народни герои- без значение дали е чужд гражданин или наш! Реакция засега няма,но за такива престъпления давност също няма! Затова народът ни няма да забрави обидата и ще накаже престъпниците при пръв удобен случай,веднага щом му се удаде!





Гласувай:
65


Вълнообразно


1. radostinalassa - В цяла България няма да можем да намерим...
16.06.2019 19:20
подобен типичен чонголоид, та камо ли в Македония. Тези хора са нагли и невежи. Соросоиди. А татарите са волжските българи , които Ленин преименува така. И те не са монголоиди.
цитирай
2. shtaparov - подобен типичен чонголоид, та камо ...
16.06.2019 20:10
radostinalassa написа:
подобен типичен чонголоид, та камо ли в Македония. Тези хора са нагли и невежи. Соросоиди. А татарите са волжските българи , които Ленин преименува така. И те не са монголоиди.

Такива монголоиди у нас няма и никога не е имало,но не забравяй едно: татарите не са Волжки Българи и никога не са били- те са азиатски турци,които не разбират думичка Български и нямат много общо с Българската народна култура!
цитирай
3. radostinalassa - Става дума за това, че те не са били татари
16.06.2019 20:24
Те са се наричали тартари, от Тарха и Тара. Те са преименувани на татари от евреина Ленин.
цитирай
4. radostinalassa - Какво мислиш...
16.06.2019 21:23
за този филм на Костадинов ? Защо не се закупува македонския архив ?
https://www.youtube/watch?v=uz0XtDr3Q3A
цитирай
5. get - До 2. shtaparov - Радините "страсти" да ни изкарва едно - ту с руснаци, ту с татари - край нямат . Амъ?
16.06.2019 21:55
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
подобен типичен чонголоид, та камо ли в Македония. Тези хора са нагли и невежи. Соросоиди. А татарите са волжските българи , които Ленин преименува така. И те не са монголоиди.

Такива монголоиди у нас няма и никога не е имало,но не забравяй едно: татарите не са Волжки Българи и никога не са били- те са азиатски турци,които не разбират думичка Български и нямат много общо с Българската народна култура!


За мен един от основните показатели за даден народ ДАЛИ НИ Е РОДСТВЕН Е ФОЛКЛОРА?

А кога угро-фините, едните нарекли се Руснаци а другите Татари или Волжски булгари - заиграят ПОНЕ ЕДНО ОТ ЕЙ ТЕЗИ - виж Адреса:
http://www.folklorika.com/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8/

Та когато ТЕЗИ САМОЗВАНЦИ - видят да заиграят ПОНЕ ЕДНО ХОРО - посочени на горния адрес - Ще приема, че в миналото сме били ЕДИН НАРОД С ТЯХ?

Защото - ХОРОТО КАТО ТАНЦ - казват се е създало от времена на КРИТО-МИНОЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ... а ТЕЗИ НАРОДИ, КОИТО ИМАТ НАЙ-ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ В ТОЗИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОР - са НАЙ-ВЕРОЯТНИТЕ И ПРЕКИ НАСЕДНИЦИ на тази Крито-Минойска цивилизация ... датираща от 2 700 година преди наша ера САМО!

Ще кажете, ама те и Малоазийските турки играят ХОРО? Да защото вероятно са от областта ФОЛКЛОРНА ИЗВЕСТНА - като ТРАКИОТИКА! Като същата се простира както в Мала азия така и в "гръцката" Гърция ... така и до "римско-влашката" Трансилвания, Валахия и до Молдова ... а и в част от съвременна Украйна?

Ето ФОЛКЛОРА КАТО РЕАЛЕН ИЗМЕРИТЕЛ - ЛАКМУС КЪДЕ ПРЕЗ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА СЕ Е ПРОСТИРАЛО БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ ... НАРОДА МОЖЕ ДА ЗАГОВОРИ НА ДРУГ ЕЗИК/ЕЗИЦИ - НО ФОЛКЛОРА С НЕГОВИТЕ ТРАДИЦИИ ОСТАВАТ, КАТО БЕЛЕГ ЗА РОДСТВЕНОСТ!

- такива ми ти работи Радостинке ... запълваща, разговорите и блоговото пространство с псевдо и наукообразния си "славянски" - а на практика шовинистичен талаш - на "Русите-арийци" - които на практика са фино-угри без нищо общо с НАС АРИЙЦИТЕ-БЪЛГАРИ!

Поздрав!
цитирай
6. shtaparov - Те са се наричали ...
16.06.2019 22:18
radostinalassa написа:
Те са се наричали тартари, от Тарха и Тара. Те са преименувани на татари от евреина Ленин.

Това с тартарите не е историческа истина,а изсмукано от пръстите на чужди полуисторици: тамошния народ сам се нарича ТАТАРИ,не иска Българското име и никога не е прекръщаван,понеже е турски от близо 1500 години за разлика от Българите,които са реални (а не измислени арийци каквито са нацистите) от поне 5 хиляди години!
цитирай
7. shtaparov - за този филм на Костадинов ? Защо не ...
16.06.2019 22:36
radostinalassa написа:
за този филм на Костадинов ? Защо не се закупува македонския архив ?
https://www/watch?v=uz0XtDr3Q3A

Не мога да го открия изобщо: дай по-конкретно обяснение как да стигна до него,кажи ми Българското име на клипчето в Ютуба и ще го намеря.
цитирай
8. shtaparov - подобен типичен чонголоид, та камо ...
16.06.2019 22:37
get написа:
shtaparov написа:
radostinalassa написа:
подобен типичен чонголоид, та камо ли в Македония. Тези хора са нагли и невежи. Соросоиди. А татарите са волжските българи , които Ленин преименува така. И те не са монголоиди.

Такива монголоиди у нас няма и никога не е имало,но не забравяй едно: татарите не са Волжки Българи и никога не са били- те са азиатски турци,които не разбират думичка Български и нямат много общо с Българската народна култура!


За мен един от основните показатели за даден народ ДАЛИ НИ Е РОДСТВЕН Е ФОЛКЛОРА?

А кога угро-фините, едните нарекли се Руснаци а другите Татари или Волжски булгари - заиграят ПОНЕ ЕДНО ОТ ЕЙ ТЕЗИ - виж Адреса:
http://www.folklorika/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8/

Та когато ТЕЗИ САМОЗВАНЦИ - видят да заиграят ПОНЕ ЕДНО ХОРО - посочени на горния адрес - Ще приема, че в миналото сме били ЕДИН НАРОД С ТЯХ?

Защото - ХОРОТО КАТО ТАНЦ - казват се е създало от времена на КРИТО-МИНОЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ... а ТЕЗИ НАРОДИ, КОИТО ИМАТ НАЙ-ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ В ТОЗИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОР - са НАЙ-ВЕРОЯТНИТЕ И ПРЕКИ НАСЕДНИЦИ на тази Крито-Минойска цивилизация ... датираща от 2 700 година преди наша ера САМО!

Ще кажете, ама те и Малоазийските турки играят ХОРО? Да защото вероятно са от областта ФОЛКЛОРНА ИЗВЕСТНА - като ТРАКИОТИКА! Като същата се простира както в Мала азия така и в "гръцката" Гърция ... така и до "римско-влашката" Трансилвания, Валахия и до Молдова ... а и в част от съвременна Украйна?

Ето ФОЛКЛОРА КАТО РЕАЛЕН ИЗМЕРИТЕЛ - ЛАКМУС КЪДЕ ПРЕЗ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА СЕ Е ПРОСТИРАЛО БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ ... НАРОДА МОЖЕ ДА ЗАГОВОРИ НА ДРУГ ЕЗИК/ЕЗИЦИ - НО ФОЛКЛОРА С НЕГОВИТЕ ТРАДИЦИИ ОСТАВАТ, КАТО БЕЛЕГ ЗА РОДСТВЕНОСТ!

- такива ми ти работи Радостинке ... запълваща, разговорите и блоговото пространство с псевдо и наукообразния си "славянски" - а на практика шовинистичен талаш - на "Русите-арийци" - които на практика са фино-угри без нищо общо с НАС АРИЙЦИТЕ-БЪЛГАРИ!

Поздрав!

Велик коментар,незаменим- БЛАГОДАРЯ!
цитирай
9. get - До 8. shtaparov - "Велик коментар,незаменим- БЛАГОДАРЯ!" - Моля и следва продължение?
16.06.2019 22:57
1. Българина винаги е ходил обут в кожени обувки - никога в ликови лапти - като фино-угора "руснак"!
2. Още през 60-те години на 19-ти век - Н. Гогол пише поне една статия В КОЯТО РАЗГРАНИЧАВА - руския(като фино-угорски) от славянския "украински" а на практика истински руски фолклор.
3. За това свидетелстват в спомените си и писмото на Юзеф Богдан Залески до Франтишек Духински - в което се казва:
"Лет 25 назад гостил в Париже знаменитый русский поэт Гоголь. С Мицкевичем и со мной <…> он был в тесной дружбе. <…> Вопрос о финском их (москалей. – С. Б.) происхождении был беспрерывно предметом обсуждения. Гоголь подтверждал его со всею своею малорусской запальчивостью»"!
4. В подобен дух е издържано и изказването на артиста Армен Джигарханян във филма „Двое с лицами малолетних преступников” - където, всъщност вижте сами - Какво обяснява той?
Откъса е в Ю Тул на Адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=F1O9WTvH-r4

Ето и текста от филмовия откъс - но вече по едноименната книга на Валерий Приемыхов(самият той произхождащ от този фино-угорски мордовски народ, на който се преписва "славянство" - обявявайки го за "руски"?)
- Ето текста - който вероятно вече чухте от устата на Джигарханян - следва Цитат:

"— Мы любители русского языка, — сказал я.
Эти четыре моих слова были предпоследними нашими словами в этой квартире. Дальше говорил только Генрих Степанович Касториев.
— Как вы сказали? Русский язык? Очень интересно. Я все знаю про русский язык. Инга! — крикнул он нетерпеливо, — Инга!
Пришла эта девица с глазами.
— Я сейчас буду рассказывать про русский язык! — объявил Касториев. — Присядь, Инга. Тебе это будет полезно. — Он помолчал, потер руки, рубанул с плеча: — Русского языка нет!
Мы растерялись, Инга нет. Наверно, раньше это узнала. Касториев рассмеялся, глядя на наши дурацкие лица.
— В русском языке, собственно, русских слов очень немного. «Солдат», «радио», «революция», «телевизор» — это все нерусское. Вот матерщина, хамство всякое… Прошу обратить внимание: «хамство» — тоже нерусское слово, хотя хамство — это типично русское. «Каво», «чаво» — это по-русски. Далее: кто такие русские? Откуда взялись? Не понятно. Были варяги, потом татары, мордва, черемисы, получился компот, коктейль. «Коктейль» — нерусское слово, кстати.
Что вы хотите, если русский народ героем своих сказок придумал Ивана-дурака?! Представляете, целый народ придумывает в герои — ду-ра-ка! А музыка?!
Он подбежал к пианино, побренчал немного, потом запел:
— «О, соля мио…» Это итальянская народная. А вот любимая «Барыня, барыня, сударыня-барыня»! — запел он противно и громко. — Тупость! А вы говорите — русский язык! Мы не ценим таланта, мы ничего не ценим, нет культуры
"

Но това СЕ ТВЪРДИ - не само от Джигарханян и Гогол а и от други значими имена в науката и културата, като Пушкин, Ломоносов, Дал, Карин ... все руснаци и "славяни" ?
Ако трябва - мога да цитирам КАКВО КАЗВАТ ТЕ ЗА ПРОИЗХОДА И ЕЗИКА НА МОСКОВСКИЯ НАРОД?
цитирай
10. shtaparov - 1. Българина винаги е ходил обут в ...
17.06.2019 06:44
get написа:
1. Българина винаги е ходил обут в кожени обувки - никога в ликови лапти - като фино-угора "руснак"!
2. Още през 60-те години на 19-ти век - Н. Гогол пише поне една статия В КОЯТО РАЗГРАНИЧАВА - руския(като фино-угорски) от славянския "украински" а на практика истински руски фолклор.
3. За това свидетелстват в спомените си и писмото на Юзеф Богдан Залески до Франтишек Духински - в което се казва:
"Лет 25 назад гостил в Париже знаменитый русский поэт Гоголь. С Мицкевичем и со мной <…> он был в тесной дружбе. <…> Вопрос о финском их (москалей. – С. Б.) происхождении был беспрерывно предметом обсуждения. Гоголь подтверждал его со всею своею малорусской запальчивостью»"!
4. В подобен дух е издържано и изказването на артиста Армен Джигарханян във филма „Двое с лицами малолетних преступников” - където, всъщност вижте сами - Какво обяснява той?
Откъса е в Ю Тул на Адрес:
https://www.youtube/watch?v=F1O9WTvH-r4

Ето и текста от филмовия откъс - но вече по едноименната книга на Валерий Приемыхов(самият той произхождащ от този фино-угорски мордовски народ, на който се преписва "славянство" - обявявайки го за "руски"?)
- Ето текста - който вероятно вече чухте от устата на Джигарханян - следва Цитат:

"— Мы любители русского языка, — сказал я.
Эти четыре моих слова были предпоследними нашими словами в этой квартире. Дальше говорил только Генрих Степанович Касториев.
— Как вы сказали? Русский язык? Очень интересно. Я все знаю про русский язык. Инга! — крикнул он нетерпеливо, — Инга!
Пришла эта девица с глазами.
— Я сейчас буду рассказывать про русский язык! — объявил Касториев. — Присядь, Инга. Тебе это будет полезно. — Он помолчал, потер руки, рубанул с плеча: — Русского языка нет!
Мы растерялись, Инга нет. Наверно, раньше это узнала. Касториев рассмеялся, глядя на наши дурацкие лица.
— В русском языке, собственно, русских слов очень немного. «Солдат», «радио», «революция», «телевизор» — это все нерусское. Вот матерщина, хамство всякое… Прошу обратить внимание: «хамство» — тоже нерусское слово, хотя хамство — это типично русское. «Каво», «чаво» — это по-русски. Далее: кто такие русские? Откуда взялись? Не понятно. Были варяги, потом татары, мордва, черемисы, получился компот, коктейль. «Коктейль» — нерусское слово, кстати.
Что вы хотите, если русский народ героем своих сказок придумал Ивана-дурака?! Представляете, целый народ придумывает в герои — ду-ра-ка! А музыка?!
Он подбежал к пианино, побренчал немного, потом запел:
— «О, соля мио…» Это итальянская народная. А вот любимая «Барыня, барыня, сударыня-барыня»! — запел он противно и громко. — Тупость! А вы говорите — русский язык! Мы не ценим таланта, мы ничего не ценим, нет культуры
"

Но това СЕ ТВЪРДИ - не само от Джигарханян и Гогол а и от други значими имена в науката и културата, като Пушкин, Ломоносов, Дал, Карин ... все руснаци и "славяни" ?
Ако трябва - мога да цитирам КАКВО КАЗВАТ ТЕ ЗА ПРОИЗХОДА И ЕЗИКА НА МОСКОВСКИЯ НАРОД?

Това са истини,които трябва да се знаят- народът има нужда от познания,никоя историческа истина няма да му е излишна.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
17.06.2019 08:05
Трябва да то изкарам това като мото на постингите ми, явно
Френски пътешественици като Сейже, Ламартин, който е писател и политик, като Ами Буе, който е учен- географ, казват ,че в Мизия, Тракия и Македония живеят Българи Някои от тях виждат тези три области като три държави, но подчертават- Български
Много внимателно съм изчел, няма и двеста години откакто са писани пътеписите им, за Македония, какво се казва
Първо, думата македонец не съществува Което ясно показва ,че тя е късна измислица, след тях! Говорят за Българи само
И други интересни работи говорят, които доказват ,че ние сами си сечем клона, на който седим
Александър не е грък Но ние не хващаме тази следа , а се присмиваме на македонците, че били наследници на Александър
С което признаваме, че той е грък
Вместо да наблегвем, ето да извадим пътеписите на географа Ами Буе и да им го наврем в носа- Вие сте Българи да им кажем? За какво спорим, кой е по-българин ли или кой не е Българин И защо, ако е така!?
И друга грешка допуснахме С признаването на държавата им Добре ,Българска държава, но с признато Българско население в нея и език И да се подчертае Българския и корен А ние направихме идиотщина С признаване, без услловия както и сега с името!
Той, сръбският е Български диалект, та какво остава за македонския?
Та, македонските Българи, на въпроса на французите, без да са учили история, кой е построил тези големи крепости, отговаряли- Александър!

Хубав ден, Ангеле!
цитирай
12. koshmar - http://afera.bg/откраднаха-гоце-от-слънчасалите/
17.06.2019 11:27
виж в тая връзка точния коментар на кеворкян
цитирай
13. get - До 11. leonleonovpom2 + shtaparov - Защо след като НЕ САМО ЕВРОПА а и Русия са знаели ... ?
17.06.2019 11:35
... РЕАЛНИТЕ ГРАНИЦИ В КОИТО СЕ НАМИРА БЪЛГАРСКИ НАРОД - следват СЪВСЕМ ДРУГА ПОЛИТИКА преди Освободителната от 1877/78 год. война и след нея?

Имам в предвид - Защо Русия застава на страната на Сърбия в откъсването на изконно български територии(след войната) и продължава подкрепата на СРЪБСКОТО и ГРЪЦКО ВЛИЯНИЕ в ДРУГИТЕ ОСТАНАЛИ ПОД ОСМАНСКО - български територи?

Какво имам в предвид - БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ в Нишко, Пирот, Лесковец, Враня, Куманово.
В този регион, през 1837 и 1841 години избухват две въстания ... за които руснака Нил Попов и французина Адолф Бланки - обявяват за ВЪСТАНИЯ НА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ?
Но не само е Попов и Бланки - които пишейки ОЧЕРТАВАТ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ - Това става и от генерала в оставка(на практика разузнавач-нелегал работещ на територията на Османска империя) Иван П. Липранди - който през 1855 г. по молба на Я. И. Ростовцев (началник щаб на Военно-учебните заведения) изложил своите възгледи за границите на европейските народи, като направил бележки върху тогава съществуващите карти на Европа. Бележките му били отпечатани в 1867 г. по повод на провелия се в Москва СЛАВЯНСКИ КОНГРЕС, на който бил проявен интерес към „българската тема”.
В бележките си Липранди пише:
„Днес българите наброяват 5 до 6 милиона, АКО НЕ И ПОВЕЧЕ. Това е земеделски народ, съплеменен на Русия: нито едно от другите славянски наречия не е така близо до руското, и ни едно славянско племе не се притегля към него, както българското.”
Липранди счита Македония за БЕЗУСЛОВНО българска територия - цитат:
„Тя е обитаема от българи, на които е принадлежала”.
На същия конгрес е била представена и етнографска карта на славянските народи разработена от руския географ и етнограф, помощник на началника на Главния щаб - Михаил Фьодорович Миркович (1830-1891). Според картата на М. Ф. Миркович почти цяла МАКЕДОНИЯ и НИШКО(!) влизат в границите на българската народност. Същото мнение е застъпвал и Лапранди в своите бележки.
... тук спирам обзорно-коментарните си бележки по ООТНОШЕНИЕ: Знаели ли са ВЕЛИКИТЕ СИЛИ КАТ РУСИЯ - къде на БАЛКАНИТЕ МАСОВО ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИ ... и След като са знаели - Защо след "освободителната" ни война - ЗЕМИТЕ С Българите от Нишко-Пиротско СА ДАДЕНИ НА СЪРБИЯ? Македония на Турция и Гърция ... Беломорска Тракия - Гърция ... Добруджа на Румъния ... Защо-о-о?
На кой НА ПРАКТИКА Е ПРЕЧЕЛА ЕДНА ЦЕЛОКУПНА А ОТ ТАМ И СИЛНА БЪЛГАРИЯ?

Всъщност отговора го знам - само ми е интересно вашето становище по въпроса ... Което ще прочета след седмица? Тъй като няма да ме има в "Нет-а" за това време.

- С уважение!
цитирай
14. kvg55 - shtaparov,
17.06.2019 12:17
Ние нямаме работа да уточняваме македонската история, която има-няма тридесет години. Претенциите им за преди това са неоснователни и несъстоятелни. Ама, де!
цитирай
15. radostinalassa - 6. shtaparov
17.06.2019 15:45
В миналото е съществувала Тартария. Изобразена е била наанглийските атласи. Това не можеш да отречеш. Нейните жители се наричали тартари, по името на боговете си. За това говоря. И те са били европеиди. Мъчиш се да отграничиш по всевъзможен начин българите от русите. А защо и ние, по Ст. Цанев и те описват една и съща битка за своя. При която простоватите монголоиди си изплашили от слънчевото затъмнение и побягнали ? Как става така ?
Ге.чо, моля да обучава войската на история, ако някой се заинтересува от нея.
цитирай
16. radostinalassa - К.Костадинов има сайт с името си
17.06.2019 17:58
Филмът е от 14.яни мисля.
цитирай
17. radostinalassa - Това е заглавието
17.06.2019 18:01
"Едно македонско доказателство за фалшивата македонска нация"
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
17.06.2019 18:27
Не е виновна само Русия!
Това е обща политика на Великите сили тогава
Да се запази болната Османска империя Като в краен случай се създадан малки държавици от нея, а тя да се съхрани Първоначална Гърция има една седма част от територията си сега, Сърбия -една шеста, ние имаме приблизителноа половината от сегашната си територия!
Всички общо не са искали силни нови държави
С такива протести са ходили в Петрбург, сръбски, гръцки и черногорски делегации Че България става много голяма и опасна, че Българите са неблагодарници и утре ще тръгнат срещу благодетелите си?!
Русия е сложила на масата Санстефанска България-около 170 хиляди квадратни километра Не джуджето, което е одобрено
Ако беше то, да, виновна е!
Да ти кажа , от иескусиите тук си промених мнението за участниците в конгреса Мислих ги за неграмотни
Не са!
Знаели са прекрасно ,че Българите са наследницина мизите, че в Тракия и в Македония живеят Българи Но са наложили ограничението- възможен минимум територия на държавата! И къде да е той, ако не в Мизия!?

Хубава почивка!
цитирай
19. get - Кошмаре, мазното арменче С ДОКАЗАНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ СЛУЖБИТЕ НА ДС - няма ... ?
17.06.2019 19:26
koshmar написа:
виж в тая връзка точния коментар на кеворкян


... как ДА НЕ ЛЪЖЕ - приписвайки някаква вина на нас българите?

Но истината с ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - е прозаична?
Още през 1943 г. Сталин разпускайки Коминтерна е знаел БЪЛГАРИЯ С ТЕРИТОРИИТЕ СИ ЩЕ ПОПАДНЕ В ПОЛИТИЧЕСКОТО ВЛИЯНИЕ НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ!
По тази причина ОЩЕ ОТ 1943 г. възлага на гаулайтера в "руската славистика" да изготви ИДЕЕН ПРОЕКТ ЗА БЪДЕЩИЯ КНИЖОВЕН МАКЕДОНСКИ ЕЗИК!
Второ - възлага на един от най-подготвените си историци професор Державин ДА ИЗГОТВИ ПРОЕКТ ЗА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ? Същият е готов още до край на войната!
След ОКУПАЦИЯТА НИ ОТ СССР - българската академична общност е подложена на преследване и репресии - целейки по този начин ДА СЕ НАЛОЖИ СЪВЕТСКАТА "ТЕОРИЯ" за АЗИАТСКИЯ ПРОИЗХОД НА НАС БЪЛГАРИТЕ ... от някакви ТЮРКИ МОНГОЛОИДИ!
Освен преследването на научната ни общественост и мисъл СЕ РАЗПУСКА специализиращият в изследванията си научен институт известен КАТО МАКЕДОНСКИ! Част от научно-изворовото и друго изследвания СА ДАРЕНИ НА НОВОСЪЗДАДЕНАТА В РАМКИТЕ НА РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ - социалистическа държава МАКЕДОНИЯ!
Това става в резултат МАСОВАТА ИНВАЗИЯ НА ПОЛИТЕМИГРАНТИ - ЖИВЕЛИ ПРЕДИ ТОВА В СССР - които поставят на КЛЮЧОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ И НАУЧНИ ПОЗИЦИИ ... Само пример - Тодор Павлов, съветския академик отговаря за научната политика в България ... Димитров, Георги и Коларов оглавяват комунистическото правителство СКЛЮЧИЛО СРАМНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ - предаването БЪДЕЩО на ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ като част от сръбската ВАРДАРСКА!
Именно през тези СТРАШНИ ПОРАДИ ИМПЕРСКАТА НАМЕСА НА СССР във вътешно-суверенните ни работи КАТО НАЦИОНАЛНО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ГРАНИЦИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ ... се извършва и СРАМНИЯ АКТ - предаването на НАМИРАЩИТЕ СЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ В БЪЛГАРИЯ тленни останки на Гоце Делчев - на новосъздаващата и просръбска Република Македония!
- Добре, че после Тито и Сталин се скараха - защото не знам сега КАКВА ЩЕШЕ ДА Е КАРТИНАТА?
цитирай
20. get - До 10. shtaparov - Уважаеми Щапаров - ако народа ни е на нивото на "руско-татарската-българка" ... ?
17.06.2019 19:36
shtaparov написа:
Това са истини,които трябва да се знаят- народът има нужда от познания,никоя историческа истина няма да му е излишна.


- Ръсеща ни ТЕЗИ ПРОТИВОРЕЧАЩИ/ИЛИ АНТИ И НА ЛОГИКАТА И НА НАУКАТА "ОТКРОВЕНИЯ" - имам в предвид - ето тези:
radostinalassa написа:
В миналото е съществувала Тартария. Изобразена е била наанглийските атласи. Това не можеш да отречеш. Нейните жители се наричали тартари, по името на боговете си. За това говоря. И те са били европеиди. Мъчиш се да отграничиш по всевъзможен начин българите от русите. А защо и ние, по Ст. Цанев и те описват една и съща битка за своя. При която простоватите монголоиди си изплашили от слънчевото затъмнение и побягнали ? Как става така ?


Радостинке ТОЛКОВА СИ "УМНА" - та направо умността ти кънти, като празна газена тенекия ... разбра ли полуобразовано ЗААРСКО-зомби - повтарящо ТЪПНИТЕ, засукани от теб - ОТ УЧЕБНИЦИТЕ ПИСАНИ НИ ОТ ТАТАРИТЕ-РУСНАЦИ-МОРДОВЦИ ... или ПРЕПОВТАРЯНИ В РАЗЛИЧНИ ТЕХНИ САЙТЧЕТА ОТ ИНТЕРНЕТ със МИРИЗЛИВ ШОВИНИСТИЧЕН И РАСИСТКИ ХАРАКТЕР!

Всяка водоплаваща птица - да си знае гьола !!! ... разбра ли ТАРТАРО-МОНГОЛКО, която приравняваш НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ-БЪЛГАРИ с чуждите нам по поризход фино-угри/московци ... Айде КЪШ У БЛАТОТО ПТИЦО ... !
цитирай
21. zaw12929 - Затова ги създадоха още 1949-50 г ...
18.06.2019 16:23
Затова ги създадоха още 1949-50 г Най-злобните македонисти са чужда прислуга,работеща срещу България. България участва, като слуга
цитирай
22. shtaparov - Трябва да то изкарам това като мото ...
18.06.2019 19:27
leonleonovpom2 написа:
Трябва да то изкарам това като мото на постингите ми, явно
Френски пътешественици като Сейже, Ламартин, който е писател и политик, като Ами Буе, който е учен- географ, казват ,че в Мизия, Тракия и Македония живеят Българи Някои от тях виждат тези три области като три държави, но подчертават- Български
Много внимателно съм изчел, няма и двеста години откакто са писани пътеписите им, за Македония, какво се казва
Първо, думата македонец не съществува Което ясно показва ,че тя е късна измислица, след тях! Говорят за Българи само
И други интересни работи говорят, които доказват ,че ние сами си сечем клона, на който седим
Александър не е грък Но ние не хващаме тази следа , а се присмиваме на македонците, че били наследници на Александър
С което признаваме, че той е грък
Вместо да наблегвем, ето да извадим пътеписите на географа Ами Буе и да им го наврем в носа- Вие сте Българи да им кажем? За какво спорим, кой е по-българин ли или кой не е Българин И защо, ако е така!?
И друга грешка допуснахме С признаването на държавата им Добре ,Българска държава, но с признато Българско население в нея и език И да се подчертае Българския и корен А ние направихме идиотщина С признаване, без услловия както и сега с името!
Той, сръбският е Български диалект, та какво остава за македонския?
Та, македонските Българи, на въпроса на французите, без да са учили история, кой е построил тези големи крепости, отговаряли- Александър!

Хубав ден, Ангеле!

Благодаря- аз въобще не признавам Александър за грък,но понякога дразня най-наглите македонисти с въпроса защо не си кръщават децата с имена като КРАТЕРОС,АНДРИСКОС,АРХЕЛАОС И КАССАНДРОС.
цитирай
23. shtaparov - виж в тая връзка точния коментар на ...
18.06.2019 19:33
koshmar написа:
виж в тая връзка точния коментар на кеворкян

Фалшивото ВМРО,което завзе имотите на истинското и все закъснява с решенията бе създадено знаеш от кого- то явно е филиал на тайните служби но не на нашите а на онази велика сила,която създаде фалшивата "македонска" нация!
цитирай
24. wasp - shtaparov поздравления за поста!
18.06.2019 19:34
За сьжаление в географската област Македония са останали малко македонски българи.България с нищо не привлича македонските българи за да искат приобщаване към България.
Историческата истина е че България в новата си история всички войни които води (с изключение на Сръбско - Българската 1885) са за национално обединение.Стотици хиляди свидни жертви са дадени за освобождението на Македония и за бленуваното МИЗИЯ+ТРАКИЯ+МАКЕДОНИЯ = БЪЛГАРИЯ
цитирай
25. shtaparov - . . . РЕАЛНИТЕ ГРАНИЦИ В КОИТО СЕ Н...
18.06.2019 19:36
get написа:
... РЕАЛНИТЕ ГРАНИЦИ В КОИТО СЕ НАМИРА БЪЛГАРСКИ НАРОД - следват СЪВСЕМ ДРУГА ПОЛИТИКА преди Освободителната от 1877/78 год. война и след нея?

Имам в предвид - Защо Русия застава на страната на Сърбия в откъсването на изконно български територии(след войната) и продължава подкрепата на СРЪБСКОТО и ГРЪЦКО ВЛИЯНИЕ в ДРУГИТЕ ОСТАНАЛИ ПОД ОСМАНСКО - български територи?

Какво имам в предвид - БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ в Нишко, Пирот, Лесковец, Враня, Куманово.
В този регион, през 1837 и 1841 години избухват две въстания ... за които руснака Нил Попов и французина Адолф Бланки - обявяват за ВЪСТАНИЯ НА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ?
Но не само е Попов и Бланки - които пишейки ОЧЕРТАВАТ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ - Това става и от генерала в оставка(на практика разузнавач-нелегал работещ на територията на Османска империя) Иван П. Липранди - който през 1855 г. по молба на Я. И. Ростовцев (началник щаб на Военно-учебните заведения) изложил своите възгледи за границите на европейските народи, като направил бележки върху тогава съществуващите карти на Европа. Бележките му били отпечатани в 1867 г. по повод на провелия се в Москва СЛАВЯНСКИ КОНГРЕС, на който бил проявен интерес към „българската тема”.
В бележките си Липранди пише:
„Днес българите наброяват 5 до 6 милиона, АКО НЕ И ПОВЕЧЕ. Това е земеделски народ, съплеменен на Русия: нито едно от другите славянски наречия не е така близо до руското, и ни едно славянско племе не се притегля към него, както българското.”
Липранди счита Македония за БЕЗУСЛОВНО българска територия - цитат:
„Тя е обитаема от българи, на които е принадлежала”.
На същия конгрес е била представена и етнографска карта на славянските народи разработена от руския географ и етнограф, помощник на началника на Главния щаб - Михаил Фьодорович Миркович (1830-1891). Според картата на М. Ф. Миркович почти цяла МАКЕДОНИЯ и НИШКО(!) влизат в границите на българската народност. Същото мнение е застъпвал и Лапранди в своите бележки.
... тук спирам обзорно-коментарните си бележки по ООТНОШЕНИЕ: Знаели ли са ВЕЛИКИТЕ СИЛИ КАТ РУСИЯ - къде на БАЛКАНИТЕ МАСОВО ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИ ... и След като са знаели - Защо след "освободителната" ни война - ЗЕМИТЕ С Българите от Нишко-Пиротско СА ДАДЕНИ НА СЪРБИЯ? Македония на Турция и Гърция ... Беломорска Тракия - Гърция ... Добруджа на Румъния ... Защо-о-о?
На кой НА ПРАКТИКА Е ПРЕЧЕЛА ЕДНА ЦЕЛОКУПНА А ОТ ТАМ И СИЛНА БЪЛГАРИЯ?

Всъщност отговора го знам - само ми е интересно вашето становище по въпроса ... Което ще прочета след седмица? Тъй като няма да ме има в "Нет-а" за това време.

- С уважение!

Тази съвсем друга политика не я следва толкова Европа,колкото я следва Русия а на Европа не й се занимава да се бори за нас,понеже борбата ще е кървава,тежка и много скъпа! Европа няма нищо против да сме силни и развити- Русия обаче има против и винаги ни спира по всички възможни начини!
цитирай
26. shtaparov - Ние нямаме работа да уточняваме ...
18.06.2019 19:38
kvg55 написа:
Ние нямаме работа да уточняваме македонската история, която има-няма тридесет години. Претенциите им за преди това са неоснователни и несъстоятелни. Ама, де!

Аз бих казал,че ние имаме право да уточняваме дори сегашната им история,понеже тя е история на македонските Българи- не на фалшивата "нация"!
цитирай
27. shtaparov - В миналото е съществувала ...
18.06.2019 19:39
radostinalassa написа:
В миналото е съществувала Тартария. Изобразена е била наанглийските атласи. Това не можеш да отречеш. Нейните жители се наричали тартари, по името на боговете си. За това говоря. И те са били европеиди. Мъчиш се да отграничиш по всевъзможен начин българите от русите. А защо и ние, по Ст. Цанев и те описват една и съща битка за своя. При която простоватите монголоиди си изплашили от слънчевото затъмнение и побягнали ? Как става така ?
Ге.чо, моля да обучава войската на история, ако някой се заинтересува от нея.

"Тартария" никога не е съществувала реално- ако някой картограф е сбъркал или наложил своето мнение,то не отговаря на истината! Държава "Татария" обаче е имало и то до средата на XIX век: само двайсетина години преди нашето освобождение тя е превзета и унищожена от Русия,а именно такова било нейното самоназвание!
цитирай
28. shtaparov - Филмът е от ...
18.06.2019 19:43
radostinalassa написа:
Филмът е от 14.яни мисля.

Нещо не ми стана ясно: какъв е тоя 14.яни,не е ли печатна грешка?
цитирай
29. shtaparov - "Едно македонско доказат...
18.06.2019 19:44
radostinalassa написа:
"Едно македонско доказателство за фалшивата македонска нация"

От "македонските" "доказателства" няма нито едно древно- всичките са толкова нови,че е смешно дори да ги споменаваме! Какво казал този или онзи,какво написал Сульо или Пульо,но Сульо и Пульо не са римски писатели нито старо-"славянски"- те са съвременни подкупни лица,на които е платено да кажат или напишат точно това! А хората които са им платили са същите,които плащат и на Коскадинов- затова да не се прави на разсеян,а да ги пита защо непрекъснато работят срещу България и пишат безброй лъжи за нея?
цитирай
30. shtaparov - Не е виновна само ...
18.06.2019 19:52
leonleonovpom2 написа:
Не е виновна само Русия!
Това е обща политика на Великите сили тогава
Да се запази болната Османска империя Като в краен случай се създадан малки държавици от нея, а тя да се съхрани Първоначална Гърция има една седма част от територията си сега, Сърбия -една шеста, ние имаме приблизителноа половината от сегашната си територия!
Всички общо не са искали силни нови държави
С такива протести са ходили в Петрбург, сръбски, гръцки и черногорски делегации Че България става много голяма и опасна, че Българите са неблагодарници и утре ще тръгнат срещу благодетелите си?!
Русия е сложила на масата Санстефанска България-около 170 хиляди квадратни километра Не джуджето, което е одобрено
Ако беше то, да, виновна е!
Да ти кажа , от иескусиите тук си промених мнението за участниците в конгреса Мислих ги за неграмотни
Не са!
Знаели са прекрасно ,че Българите са наследницина мизите, че в Тракия и в Македония живеят Българи Но са наложили ограничението- възможен минимум територия на държавата! И къде да е той, ако не в Мизия!?

Хубава почивка!

Европа била съгласна на голяма и силна България,но без руско влияние в нея- точно затова дала прекрасни предложения на Цариградската конференция. Русия обаче не била съгласна това да стане при тези условия и провалила всичко- затова Европа се съгласила страната ни да бъде разпокъсана,което предложение пак било на Русия разбира се!
цитирай
31. shtaparov - Затова ги създадоха още ...
18.06.2019 19:54
zaw12929 написа:
Затова ги създадоха още 1949-50 г Най-злобните македонисти са чужда прислуга,работеща срещу България. България участва, като слуга

Такава е истината- спор няма!...
цитирай
32. shtaparov - Това са истини, които трябва да се ...
18.06.2019 19:56
get написа:
shtaparov написа:
Това са истини,които трябва да се знаят- народът има нужда от познания,никоя историческа истина няма да му е излишна.


- Ръсеща ни ТЕЗИ ПРОТИВОРЕЧАЩИ/ИЛИ АНТИ И НА ЛОГИКАТА И НА НАУКАТА "ОТКРОВЕНИЯ" - имам в предвид - ето тези:
radostinalassa написа:
В миналото е съществувала Тартария. Изобразена е била наанглийските атласи. Това не можеш да отречеш. Нейните жители се наричали тартари, по името на боговете си. За това говоря. И те са били европеиди. Мъчиш се да отграничиш по всевъзможен начин българите от русите. А защо и ние, по Ст. Цанев и те описват една и съща битка за своя. При която простоватите монголоиди си изплашили от слънчевото затъмнение и побягнали ? Как става така ?


Радостинке ТОЛКОВА СИ "УМНА" - та направо умността ти кънти, като празна газена тенекия ... разбра ли полуобразовано ЗААРСКО-зомби - повтарящо ТЪПНИТЕ, засукани от теб - ОТ УЧЕБНИЦИТЕ ПИСАНИ НИ ОТ ТАТАРИТЕ-РУСНАЦИ-МОРДОВЦИ ... или ПРЕПОВТАРЯНИ В РАЗЛИЧНИ ТЕХНИ САЙТЧЕТА ОТ ИНТЕРНЕТ със МИРИЗЛИВ ШОВИНИСТИЧЕН И РАСИСТКИ ХАРАКТЕР!

Всяка водоплаваща птица - да си знае гьола !!! ... разбра ли ТАРТАРО-МОНГОЛКО, която приравняваш НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ-БЪЛГАРИ с чуждите нам по поризход фино-угри/московци ... Айде КЪШ У БЛАТОТО ПТИЦО ... !

Приравняването на народа ни с разни татари,чуваши,башкири,балкари и москали е крайно неправилно и въобще не го подкрепям,понеже е твърде ненаучно.
цитирай
33. shtaparov - виж в тая връзка точния коментар на ...
18.06.2019 20:01
get написа:
koshmar написа:
виж в тая връзка точния коментар на кеворкян


... как ДА НЕ ЛЪЖЕ - приписвайки някаква вина на нас българите?

Но истината с ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - е прозаична?
Още през 1943 г. Сталин разпускайки Коминтерна е знаел БЪЛГАРИЯ С ТЕРИТОРИИТЕ СИ ЩЕ ПОПАДНЕ В ПОЛИТИЧЕСКОТО ВЛИЯНИЕ НА СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ!
По тази причина ОЩЕ ОТ 1943 г. възлага на гаулайтера в "руската славистика" да изготви ИДЕЕН ПРОЕКТ ЗА БЪДЕЩИЯ КНИЖОВЕН МАКЕДОНСКИ ЕЗИК!
Второ - възлага на един от най-подготвените си историци професор Державин ДА ИЗГОТВИ ПРОЕКТ ЗА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ? Същият е готов още до край на войната!
След ОКУПАЦИЯТА НИ ОТ СССР - българската академична общност е подложена на преследване и репресии - целейки по този начин ДА СЕ НАЛОЖИ СЪВЕТСКАТА "ТЕОРИЯ" за АЗИАТСКИЯ ПРОИЗХОД НА НАС БЪЛГАРИТЕ ... от някакви ТЮРКИ МОНГОЛОИДИ!
Освен преследването на научната ни общественост и мисъл СЕ РАЗПУСКА специализиращият в изследванията си научен институт известен КАТО МАКЕДОНСКИ! Част от научно-изворовото и друго изследвания СА ДАРЕНИ НА НОВОСЪЗДАДЕНАТА В РАМКИТЕ НА РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ - социалистическа държава МАКЕДОНИЯ!
Това става в резултат МАСОВАТА ИНВАЗИЯ НА ПОЛИТЕМИГРАНТИ - ЖИВЕЛИ ПРЕДИ ТОВА В СССР - които поставят на КЛЮЧОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ И НАУЧНИ ПОЗИЦИИ ... Само пример - Тодор Павлов, съветския академик отговаря за научната политика в България ... Димитров, Георги и Коларов оглавяват комунистическото правителство СКЛЮЧИЛО СРАМНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ - предаването БЪДЕЩО на ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ като част от сръбската ВАРДАРСКА!
Именно през тези СТРАШНИ ПОРАДИ ИМПЕРСКАТА НАМЕСА НА СССР във вътешно-суверенните ни работи КАТО НАЦИОНАЛНО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ГРАНИЦИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ ... се извършва и СРАМНИЯ АКТ - предаването на НАМИРАЩИТЕ СЕ ДО ТОЗИ МОМЕНТ В БЪЛГАРИЯ тленни останки на Гоце Делчев - на новосъздаващата и просръбска Република Македония!
- Добре, че после Тито и Сталин се скараха - защото не знам сега КАКВА ЩЕШЕ ДА Е КАРТИНАТА?

Сталин бил "специалист" по фалшиви нации- този прост грубиян обичал да се напива и в пияно състояние ни псувал,а след това ни кроел "капата" и мислел как да ни съсипе! Затова допускам,че скарването между тези кретени било дирижирано от самите тях,та по принципа "ти на мене аз на тебе" всеки от тях да открие кои са враговете на другия и впоследствие да ги елиминира по много тънък начин.
цитирай
34. radostinalassa - 32. shtaparov
18.06.2019 20:56
Сто пъти написах, че става дума за тартари. Не е редно и да се обиждат блогърите от сенилни такива. Като не им държат нервите, да не влизат да пишат. Простотия.
цитирай
35. dobrodan - Един поздрав за всички ни :)
19.06.2019 16:34
https://www.youtube/watch?v=_KNHd7A4KJM

Булгар кызлары - "Зэнгэр куз" | HD 1080p в youtube

Вярно е, различни сме. Обаче? На мен не ми пречи толкова. Въпрос на мащаб.
Има интересни песни. За танците...ислямът си е казал тежката дума.
Мъж може да целува мъж по устата и да се държат за ръце на улицата, но жена?
Чак като се ожениш, тогава. Иначе и в носиите по-старите си има някои прилики, нека сме обективни. Пък ако собственикът на блога не пусне коментара, ще му вляза в положението:)
цитирай
36. dobrodan - Я какво си намерих тука:):):)
19.06.2019 17:38
Чувашские амазонки, болгарские и македонские напиши го в ютюб това, господарю на фолклора

https://www.youtube/watch?v=PlV3MDgaP9I има и още за гледане и за слушане.

Казанци не са имали толкова късмет. Не може да вадиш армия след армия хиляда години, никой народ не може да издържи на това. Така че и фолклора вече е различен. Но е красив, много.
цитирай
37. shtaparov - За сьжаление в географската област ...
19.06.2019 18:41
wasp написа:
За сьжаление в географската област Македония са останали малко македонски българи.България с нищо не привлича македонските българи за да искат приобщаване към България.
Историческата истина е че България в новата си история всички войни които води (с изключение на Сръбско - Българската 1885) са за национално обединение.Стотици хиляди свидни жертви са дадени за освобождението на Македония и за бленуваното МИЗИЯ+ТРАКИЯ+МАКЕДОНИЯ = БЪЛГАРИЯ

Аз съм на мнение,че не бива да оставяме тия жертви да отидат напразно- трябва да продължим борбата твърдо и упорито до нейния победен край и не трябва да се отказваме на никаква цена,понеже крадците ще се почувстват ненаказани и ще искат от нашето още и още,докато не ни ликвидират като народ! Смятам че трябва да удряме силно и мощно наглеците и да отвръщаме на всяко посегателство,да им даваме урок за всеки грабеж- колкото по-твърдо действаме,толкова повече ще ги разколебаваме независимо от силната подкрепа,която им дава Москва!
цитирай
38. shtaparov - Сто пъти написах, че става дума за ...
19.06.2019 18:45
radostinalassa написа:
Сто пъти написах, че става дума за тартари. Не е редно и да се обиждат блогърите от сенилни такива. Като не им държат нервите, да не влизат да пишат. Простотия.

Отново повтарям- това "тартари" е измислено от европейците в по-ново време,истинското самоназвание на тези азиатци е ТАТАРИ (Т-А-Т-А-Р-И)! Те не са дори и монголи- тюрки са от най-чист вид,турци сиреч и единственото им общо с нас е това,че са ликвидирали Волжка България а вместо нея са създали Московия.
цитирай
39. nkf - Македонизмът е създаден още от р...
19.06.2019 20:11
Македонизмът е създаден още от руското царско правителство в края на 19-ти век, но тогава все още не са били в състояние да го приложат. После, евреинът го реализира на практика, чрез коминтерна и тукашните руски петоколнници - "Б"КП. Македонистите в Поварадрието са предимно цигани, влашори, цинцари, сръбски и сърбомански помияри и други неясни хибриди. С отмирането на руслямската кочина и македонизмът ще изтлее. Македонизмът обаче има поддръжка някаква и на запад, в лицето на Антантата /особено Франция, която е върл поддръжник на вумадийските свинар-чалгаджии/.Заобградени сме от подчовеци - склаво-ромо-православ-идиоти.
цитирай
40. radostinalassa - 38. shtaparov
19.06.2019 20:33
Те не са монголи, а моголи. Не са монголоиди. Това , че знаят и тюркски и парите им са надписани на този език не ги прави монголоиди. Защо тогава след победата във войната с китайците са ги накарали да построят Стената ? За отделяне от тях.
цитирай
41. shtaparov - https://www/watch?v=_KNHd7A...
20.06.2019 12:45
dobrodan написа:
https://www/watch?v=_KNHd7A4KJM

Булгар кызлары - "Зэнгэр куз" | HD 1080p в youtube

Вярно е, различни сме. Обаче? На мен не ми пречи толкова. Въпрос на мащаб.
Има интересни песни. За танците...ислямът си е казал тежката дума.
Мъж може да целува мъж по устата и да се държат за ръце на улицата, но жена?
Чак като се ожениш, тогава. Иначе и в носиите по-старите си има някои прилики, нека сме обективни. Пък ако собственикът на блога не пусне коментара, ще му вляза в положението:)

Поздрав може,но само на Български- маймунските изрази ги остави за чужденците,тука сме си свои. Приликите за които говориш са между руския и татарския фолклор несъмнено,между руските и татарски обичаи!
цитирай
42. shtaparov - Чувашские амазонки, болгарские и ...
20.06.2019 12:49
dobrodan написа:
Чувашские амазонки, болгарские и македонские напиши го в ютюб това, господарю на фолклора

https://www/watch?v=PlV3MDgaP9I има и още за гледане и за слушане.

Казанци не са имали толкова късмет. Не може да вадиш армия след армия хиляда години, никой народ не може да издържи на това. Така че и фолклора вече е различен. Но е красив, много.

За Казанския фолклор вече чухме,но не каза нищо за Ливърпулския,Загребския и Мадридския- разкажи нещо и за него,какво ни занимаваш само с ония гаджали като някой потурнак?
цитирай
43. shtaparov - Македонизмът е създаден още от р...
20.06.2019 12:55
nkf написа:
Македонизмът е създаден още от руското царско правителство в края на 19-ти век, но тогава все още не са били в състояние да го приложат. После, евреинът го реализира на практика, чрез коминтерна и тукашните руски петоколнници - "Б"КП. Македонистите в Поварадрието са предимно цигани, влашори, цинцари, сръбски и сърбомански помияри и други неясни хибриди. С отмирането на руслямската кочина и македонизмът ще изтлее. Македонизмът обаче има поддръжка някаква и на запад, в лицето на Антантата /особено Франция, която е върл поддръжник на вумадийските свинар-чалгаджии/.Заобградени сме от подчовеци - склаво-ромо-православ-идиоти.

Македонизмът бе тръгнал да отмира,а московците забелязаха това и му удариха няколко финансово-идеологически инжекции. Затова днес има нов бум на цинични наглости срещу България- враговете опитват да го съживят но нестихващия бяс на тяхната агентура говори,че нещата се развиват в наша полза! Истината има крила и се разпространява бързо,макар че измамниците много ги боли!
цитирай
44. shtaparov - Те не са ...
20.06.2019 13:03
radostinalassa написа:
Те не са монголи, а моголи. Не са монголоиди. Това , че знаят и тюркски и парите им са надписани на този език не ги прави монголоиди. Защо тогава след победата във войната с китайците са ги накарали да построят Стената ? За отделяне от тях.

Никога не съм казвал че са монголоиди- това бе стара заблуда,въведена у нас преди компютърната ера но днес всеки може да намери снички от "китайски" Туркестан в които да забележи,че истинските тюрки са чисти европеиди,много често синеоки и зеленооки! Думата МОНГОЛИ както казах е Българска- тя е много близка до думата МАНГАЛИ а като й махнеш носовката,получаваш съкратената й форма МОГОЛИ. Значението не е трудно да се издири: МОГОЛИ= МАГА-ИЛИ (Земя,в която господствала религията на Магите). Магите са халдейски (вавилонски) жреци а по-късно и персийски,а когато тяхната религия била изкоренена в Междуречието,успяла да процъфти в Средна Азия,където я разпространили Саките и персите. Това название говори че Моголите могат да са както бели,така и жълти а също и черни т.е. всички тамошни народи,които изповядвали тази религия преди Будизма и исляма.
цитирай
45. zaw12929 - Виждах, като дете докарани от Ма...
22.06.2019 14:20
Виждах, като дете докарани от Македония семейства, настанени в кошове за царевица.В Свищов те се настаняваха в турски къщи, оформиха цял квартал в източната част на града. Бяха хора работливи и никаква завист не помня.
Всички извращения са продукт на насилието- под външна команда
цитирай
46. shtaparov - Виждах, като ...
22.06.2019 18:28
zaw12929 написа:
Виждах, като дете докарани от Македония семейства, настанени в кошове за царевица.В Свищов те се настаняваха в турски къщи, оформиха цял квартал в източната част на града. Бяха хора работливи и никаква завист не помня.
Всички извращения са продукт на насилието- под външна команда

Абсолютни справедливости говориш- външната команда създава почти всички глупости у нас!
цитирай
47. nkf - Виждах, като дете докарани от Ма...
22.06.2019 21:15
shtaparov написа:
zaw12929 написа:
Виждах, като дете докарани от Македония семейства, настанени в кошове за царевица.В Свищов те се настаняваха в турски къщи, оформиха цял квартал в източната част на града. Бяха хора работливи и никаква завист не помня.
Всички извращения са продукт на насилието- под външна команда

Абсолютни справедливости говориш- външната команда създава почти всички глупости у нас!

Само че руско-комунистическата мърша зав, не уточнява откъде идва "външната команда", създала "почти" всички глупости у нас. Ангеле, имай предвид, че си имаш работа с тежък руско-мунистически боклук, в лицето на другарката челичена комунистка зав.
цитирай
48. shtaparov - Виждах, като дете докарани от Ма...
22.06.2019 21:51
nkf написа:
shtaparov написа:
zaw12929 написа:
Виждах, като дете докарани от Македония семейства, настанени в кошове за царевица.В Свищов те се настаняваха в турски къщи, оформиха цял квартал в източната част на града. Бяха хора работливи и никаква завист не помня.
Всички извращения са продукт на насилието- под външна команда

Абсолютни справедливости говориш- външната команда създава почти всички глупости у нас!

Само че руско-комунистическата мърша зав, не уточнява откъде идва "външната команда", създала "почти" всички глупости у нас. Ангеле, имай предвид, че си имаш работа с тежък руско-мунистически боклук, в лицето на другарката челичена комунистка зав.

Много обичам Българската правда- затова приемам всеки добронамерен коментар,който я подкрепя.
цитирай
49. dobrodan - Здравей, другия фолклорист имах предвид :):):)
23.06.2019 09:14
Наистина ли искаш английски фолклор? :)
Ами има.

https://www.youtube/watch?v=nZvxlVBYEcQ Туган тел - език мой роден. Е, не пеят на нашия роден, да.
Ако мелодията ти заприлича на някоя от песните на Тоника СВ, не е случайно, но това между другото.

https://www.youtube/results?search_query=auld+lang+syne

Можеш да ги прослушаш една по една английските, като завършиш с някоя версия на Кънтри Роуд.
"Туган тел" е по стихове на Тукай, а мелодията...тя е някъде от хилядолетията :)...
Абсолютно същите мотиви са и в песничката "Тиха нощ, свята нощ"! :):):)

Има и други. Ако станат достатъчно, ще пусна отделна тема.
цитирай
50. dobrodan - Колкото до македонците,
23.06.2019 09:48
скоро албанците ще станат повече от тях. Преди трийсетина години ходих до Станке Лисичково, на чист български ми говориха хора на по 50-60 години. Младите така го сърбойчеха езика си, та едва им разбирах по нещо. Пумпа на струя - дали някой ще се сети за какво става дума? Още тогава албанците си казваха, че ще имат обща граница с нас един ден. Ами наближава вече тоя ден. На никой не му пука кой бил македонец, кой е българин и кой - не. Важното е пътят на пудрата захар и содата бикарбонат да върви безпрепятствено към Европа.
Чета понякога коментари от македонци. По-добре с казанските "татари" да съм род, отколкото с тях. Толкова злоба и псувни на едно място рядко съм срещал. Да си я чуват земята македонска со здраве и со яка дупара оти албанецот не подминува.
цитирай
51. shtaparov - Наистина ли ис...
24.06.2019 13:20
dobrodan написа:
Наистина ли искаш английски фолклор? :)
Ами има.

https://www/watch?v=nZvxlVBYEcQ Туган тел - език мой роден. Е, не пеят на нашия роден, да.
Ако мелодията ти заприлича на някоя от песните на Тоника СВ, не е случайно, но това между другото.

https://www/results?search_query=auld+lang+syne

Можеш да ги прослушаш една по една английските, като завършиш с някоя версия на Кънтри Роуд.
"Туган тел" е по стихове на Тукай, а мелодията...тя е някъде от хилядолетията :)...
Абсолютно същите мотиви са и в песничката "Тиха нощ, свята нощ"! :):):)

Има и други. Ако станат достатъчно, ще пусна отделна тема.

Нямам афинитет към английските мелодии- от тях има хубави несъмнено,но по-любими са ми Българските.
цитирай
52. shtaparov - скоро албанците ...
24.06.2019 13:23
dobrodan написа:
скоро албанците ще станат повече от тях. Преди трийсетина години ходих до Станке Лисичково, на чист български ми говориха хора на по 50-60 години. Младите така го сърбойчеха езика си, та едва им разбирах по нещо. Пумпа на струя - дали някой ще се сети за какво става дума? Още тогава албанците си казваха, че ще имат обща граница с нас един ден. Ами наближава вече тоя ден. На никой не му пука кой бил македонец, кой е българин и кой - не. Важното е пътят на пудрата захар и содата бикарбонат да върви безпрепятствено към Европа.
Чета понякога коментари от македонци. По-добре с казанските "татари" да съм род, отколкото с тях. Толкова злоба и псувни на едно място рядко съм срещал. Да си я чуват земята македонска со здраве и со яка дупара оти албанецот не подминува.

Остави на мира Казанските татари- те са натрапници в нашата земя,нямаме нищо общо с тях! Помни- ако не бяха те,нямаше да има Русия,Македония и Сърбия,нямаше да има даже "Румъния" и Турция а щеше да има само България,от тук до Ледовития океан!
цитирай
53. dobrodan - Разкошно си го казал, браво!
25.06.2019 10:42
Но не е съвсем вярно :(. Два века преди Чингиз сме се разбили окончателно на днешната ни България, Киевска Рус и Волжка България. Татарите в конкретния случай нямат вина. Чингиз запазва Булгар при едни определени условия, а Гази-Барадж става негов абсолютен пълномощник в земите на бившата Волжка България.
Вече писах, че цар Симеон и кан Алмъш са разделили Българската империя на три части, като по средата е Рус, на която сме помагали, помагали....докато Русия ни го връща тъпкано за помощта накрая. С това разделяне европейските ни колонии, забележи - се обявяват за самостоятелни държави, за да не попаднат в зоната на протекторат на Рус и тукашна България... Колкото до Турция...в един момент им е писнало да идват и да си тръгват от Балканите разкрачени над Босфора....и са решили да поостанат. За наш мноого лош късмет...както и на бившите им съюзници.
Знаеш ли... от някоя и друга година насам чуваши, башкорти и казанци ще се изтрепят да доказват кой от тях е повече българин? :):):) Ей такива неща ми пълнят душата :). Кой може да каже, някой ден...божичко...
цитирай
54. shtaparov - Но не е съвсем ...
25.06.2019 22:05
dobrodan написа:
Но не е съвсем вярно :(. Два века преди Чингиз сме се разбили окончателно на днешната ни България, Киевска Рус и Волжка България. Татарите в конкретния случай нямат вина. Чингиз запазва Булгар при едни определени условия, а Гази-Барадж става негов абсолютен пълномощник в земите на бившата Волжка България.
Вече писах, че цар Симеон и кан Алмъш са разделили Българската империя на три части, като по средата е Рус, на която сме помагали, помагали....докато Русия ни го връща тъпкано за помощта накрая. С това разделяне европейските ни колонии, забележи - се обявяват за самостоятелни държави, за да не попаднат в зоната на протекторат на Рус и тукашна България... Колкото до Турция...в един момент им е писнало да идват и да си тръгват от Балканите разкрачени над Босфора....и са решили да поостанат. За наш мноого лош късмет...както и на бившите им съюзници.
Знаеш ли... от някоя и друга година насам чуваши, башкорти и казанци ще се изтрепят да доказват кой от тях е повече българин? :):):) Ей такива неща ми пълнят душата :). Кой може да каже, някой ден...божичко...

Титлата на Алмъш не е "кан" а КАНАЗ- в арабски извори си го пише а чуждите народи,които уж се "трепели" да се пишат Българи нямат нищо общо с нас и не искат да ни чуят,но от столицата им се диктува какво да правят,за да се подмажат на "големия бял баща". Не че самите те не са бели- напротив,те са далеч по-бели от "македонците",които им рисуват виетнамски фасони и ако видят окурназен "македонец" като Заев или като оня,който съм представил по-горе,веднага ще го помислят за чист циганин и ще откажат да общуват с него!
цитирай
55. get - До 53. dobrodan - Момче - не сещащо се, колко си наивно? Защо ми плачеш за хора ... ?
26.06.2019 15:03
dobrodan написа:
Но не е съвсем вярно :(. Два века преди Чингиз сме се разбили окончателно на днешната ни България, Киевска Рус и Волжка България. Татарите в конкретния случай нямат вина. Чингиз запазва Булгар при едни определени условия, а Гази-Барадж става негов абсолютен пълномощник в земите на бившата Волжка България.
Вече писах, че цар Симеон и кан Алмъш са разделили Българската империя на три части, като по средата е Рус, на която сме помагали, помагали....докато Русия ни го връща тъпкано за помощта накрая. С това разделяне европейските ни колонии, забележи - се обявяват за самостоятелни държави, за да не попаднат в зоната на протекторат на Рус и тукашна България... Колкото до Турция...в един момент им е писнало да идват и да си тръгват от Балканите разкрачени над Босфора....и са решили да поостанат. За наш мноого лош късмет...както и на бившите им съюзници.
Знаеш ли... от някоя и друга година насам чуваши, башкорти и казанци ще се изтрепят да доказват кой от тях е повече българин? :):):) Ей такива неща ми пълнят душата :). Кой може да каже, някой ден...божичко...


... ИМАМ В ПРЕДВИД - волжски "българи"?
Които по времета на Симеон Велики ВЕЧЕ НИКАКВИ НЕ СА НИ!
Защо плачеш за неродствените ни "татари" - А НЕ ПЛАЧЕШ за БЪЛГАРИте ОТ ПОВАРДАРИЕТО, ПОМОРАВИЕТО, ОДРИНСКА И МАКЕДОНСКА ТРАКИЯ и ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ, ВЛАШКО и БОГДАНСКО? С които хора с мислене като твоето, на ФАНАРИОТИ кат теб ОТРОДИХА(!!) И В МОМЕНТА ПРЕДПОЧИТАТ, гърци и македонци да се изкарват а НАС ТАТАРИ НАРИЧАТ?

Ей за такива, кат ваша милост - ТАТАРО-ФАНАРИОТО-СЛАВЯНО-РУСКИ родоотстъпници - пише настоящото още от 1860 г. Г. С. Раковски!?
" Староелинская повестност, похитивша и освоивша в cтарост чужди народности и подвиги, засенила беше начало повестности всех европейских народов за няколко векове ... А за начало християнства в Европа, кое е започнато първи път от самаго посланика Павла в Македония и Дардания и разпространило се по цяла Илирия от македонци българи, после же 300 години развило се е от Великаго Костадина, не гърка съща, то и за него гърци, въдворивши се във Византийска държава, после Великаго Костадина, и вмъкнавши свой език, сплели са басни и легенди, че тии уж просветили цял славянски род с християнство и изобрели им писменост, и то чак в деветий век после Христа за Преславски двор! Ако и македонски българи еще от времени апостола Павла да бяха приели христянство, учредили първая в Европа черкова по свидетелству того истаго посланика Павла. Какво по-голямо глупомислие може би от того, да се полага начало християнства и изобретение писмености за сичкu славяни чак в деветий век после Христа, за славяни, кажа, съставляещи и тогава еще повеч от сто милиона народ, от коих огромно количество живеящи между гърци и латани от памтивека в Европа, имеещи царство и държави, граждански и търговски непрестанни сношения с тях образованих народов, да останат славяни безкнижници до деветий век!!! А на престола византийски до него време да възлязат толко самодържци славяни и славни полководци, каквито са били Управда Великий, Белизар и други, съставивше законоустановление, кое и днес служи за образ образованим европейцем!

В приказваное же кръщение Преславскаго двора изведнаж видиме сплетки от гръцка византийска страна за присвоения свещеноначалства в България, но крепая мищца великаго Симеона, царя българскаго, отбива всяко греческо влияние и поставя самосталнаго и независимаго патриарха в България. После падения же Симеоноваго дома, във време сина му цар Петра, България пада под византийска власт, завладана от Цимисхия, съвременно же и нейно свещеноначалство се убаря от гръков. Но то не отива за дълго време. После смърти Цимисхия, кой е царувал само 4 години, явява се на български престол Шишман Мокри с негови четирима синове (976). Самуил, Шишманов син, разширивш Българская държава от Дунава чрез Преслав до граници Тракии близ Одрина града и проч., чрез Охрида до Адриатическаго моря, чрез Меленик, Сер и Верия до Архипелага, Лариса до Термопилах. Той славний и храбрий цар българъм Самуил възобновлява пак българское свещеноначалства и принося свой престол в Охрид и Преспа. Търново стара българска столица и отечество Самуила одръжава патриаршески си престол, а Охрид второстъпен от него. После же 40-годашна кръвопролитна битка, на коя българи nokaзаха най-голяма храброст и мъжество, подпаднаха най-сетне под византийска власти победител нихен Василий, родом българин, получи име Българоубиец. От 1019 Българское царство пак подпадна под византийцем, ако и частно многи горски крепости никак не се покориха Византии, до появления Асеня I в 1186. В това разстояние българское свещеноначалство пак се обори от гьрков византийцев.

Асен I и брат му Петър, внуци Гаврийла, сина Самуилова, освободивше България от византийска власт, отмъстиха гръком и получиха име гръкоубийци; тии nак възобновиха българская в Търнов и Охрид патриаршия, разшириха пак български граници в цяла Тракия, Македония, Арбанашка, Сръбска, Драч и проч. От Асенов же век до падения Българии под турска власт (1393) българско свещеноначалство постоянно си бе самостално и независнмо.

Знайно е, че завладетели Българии и Сърбии турци част от тия земи завладяха мечом и нападением, а част условием. Цели области без никакво кръвопролитие положиха долу оръжие и добиха такива условия, щото могат се нарече тия станаха съюзници султански.
Главно условие е било да носят свободно оръжие си и да бьдат сякоги готови на първи позив султанов да съвоюват с него под особни си главатари и знамени. А то войнство се е състояло повеч от войници. Второ условие било да остави вероизпълнение им свободно и нихно свещеноначалство независимо, както е било и първо. Они же, кои не са могли да дават воини, да плащат по драм сребра на глава или по 50 дукахца (ботки аспри), и то само мъжски пол, на законна възраст достигши. Така свещени началници българъм и сърбам не се обориха от турска власт, но остаха си независими по прежному.
...
В Търново си остава български патриарх за дълго време после падения българскаго царства, за кого нямаме точни доказателства еще открити, коги са подействували фанариоти да го оборят и да го наместят с гърка фанариота, кой носи титул "Exapxoc пaons Bouлyapiac" = екзарх всея Българии.
Но за Охрида, де е бил так же български патриарх, и за Печа (Ипек), де е бил сръбскя. имаме точни доказателства, че тии славянски свещеноначалници се задържаха за дълго време, както е доказано от разни учени българи и сърби и както щем казва и ние в кратце по-долу нещо си.
...
По превзятия Цариграда турци оставиха и тамо гръцкаго патриарха утвърдивши го с ферман и давши му вероизповедная власт над своих единоверних гръков, както и избор негов да се изпълнява по прежному. При том му определиха и годишна плата, кое за малко време се следова. Защото тии сами фанариоти почнаха наскоро да чинят големи злоупотребления и да купуват патриаршески престол, като се наддаваха и се караха с най-лукави сплетки помежду си, заради кое и тогавашни султани дигнаха първая чест, коя им благоволно отдаваха в първи времена.
...
Най-много е бесняло гръцко свещенство над българи в 1764 лято, във време славеноумразца фанариотина патриарха Самуила, кой тържествено гореше старобългарски книги и явно с насилием уведе гръцки език на сичка България не само в черкови им, но еще изпроводи по сички знаменити градове и села нехранимайковци Атонски гърци иноци да пазят да се български нигде не чете и не предава, но гръцки само! От того е остало, та и днес еще по много места в България се нахождат стари българи, незнаещи нито една реч гръцки, да пишат с гръцки букви български и да се молят богу на гръцки език, без да знаят що мърморят. От него време се откриват сега по някои си места старобългарски книги, зазиждани в зидове и засечени в хралупи по гори! Види се благоразумни българи са ги съкрили да отбегнат свещени огьн гръцки!

В него време е уничтожена в Печа (Ипек) сръбска патриаршия, коя гърци пишат архиепископия, а после три години и Охридска българска патриаршия!"

И така Добродане ЕДИН ПЪТ вече ви ОБЯСНИХ - че НАРОДА СЪЗДАТЕЛ И ОБРАЗОВАЛ ДИВИТЕ И НИСКОКУЛТУРНИ местни АЗИАТСКИ ПО ВОЛГА ПЛЕМЕНА - Е ЕВРОПЕЙСКИЯ, БЪЛГАРСКИ!
Второ, това е станало още във ВРЕМЕНА НА РИМСКА ЕКСПАНЗИЯ ПО БАЛКАНИ И СЕВЕРНО ЧЕРНОМОРИЕ ... къмто ПЪРВИ и ВТОРИ ВЕКОВЕ! От тогава са се населили нашите ДЕДИ ПО ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ !
Но вече КЪМ ДЕВЕТИ-ДЕСЕТИ ВЕК - така са се омесили с МЕСТНОТО и проебладаващо НАСЕЛЕНИЕ, та от ЕВРОПЕЙЦИ И БЪЛГАРИ - СА СТАНАЛИ - ПО ЕЗИК и ОБИЧАИ ЕДНО С НЕГО - тоест турци и мюсюлмани!
И поради това, НЕ ТУРСКИ ЕЗИК И КУЛТУРА СА БИЛИ В НАЧАЛОТО ПРИОРИТЕТНИ - а БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и ДЪРЖАВНО-ТВОРЧЕСКА КУЛТУРА!
А вече след идването на монголите - тея Волжски "българи" ДОПЪЛНИТЕЛНО СА СЕ Й ОТАТАРИЛИ!
А вече ... към момента - СА ПО-БЛИЗКИ ПО ЕЗИК, ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ - до угро-фини и тюрките, А НЕ ДО ПРЕДЦИТЕ СИ, ОТ КОИТО ИМ Е ОСТАНАЛО САМО ИМЕТО - БЪЛГАРИ!
... и отново питам - КАКВО ТОЛКОВА ТЕ ГРЕЕ КАКВИ СЕ МИСЛЯТ ТАТАРИТЕ - След като, МНОГО ПО-КЪСНИ , в по-късни времена са протекли (виж казаното от Раковски) - за местното И БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ - което вследствие СУЛТАНСКАТА И ФАНАРИОТСКО-РЕЛИГИОЗНА ПОЛИТИКА Е ЗАПОЧНАЛО ДА СЕ ПРИПОЗНАВА Я ЗА ТЮРК я за ГРЪК - БЕЗ ДА СА БИЛИ ТАКИВА ДЕДИТЕ ИМ ... Както това става и в момента преод очите ни - КОГА ОТ БЪЛГАРИ ... ВСЛЕДСТВИЕ ВРАЖДЕБНА И ЧУЖДА НАМ ПОЛИТИКА - ЕДНИ от НАЙ-ЧИСТИТЕ БЪЛГАРИ ... НА "МАКЕДОНЦИ" БЯХА СТОРЕНИ!

Кога ли ще ви узреят мозъците на ВАС "татаристите" и ПОДОБНИТЕ ВИ "македонистите" - че сте жертва на ЧУЖДИ НАМЕРЕНИЯ(внушения) - гръко-турско и руски? ЦЕЛЯЩИ ЕТНОСНОТО ДЕПЕРСОНИФИЦИРАНЕ И ОТ ТАМ ИЗЛИЧАВАНЕТО НИ КАТО НАРОД-БЪЛГАРСКИ!!!?
цитирай
56. dobrodan - Това за момчето, Гете :) Задължен съм,
28.06.2019 22:11
Отдавна прехвърлих петдесет :):):) Как да го кажа така по-меко... Хубаво смяташ, че светът почва с българите...Обаче не е с дунавските:):):). Наистина съжалявам, че е така. Много пъти вече пиша, че сме взели езика на тъпите сърби, да не ги обидим, че сме ги направили българи. За културата ни като християни изобщо не споря. За църковните дела...е там не ми се коментира, вече го направих. Кажи, моля те, каква култура и кой я занесе в тоя така любим ти първи век до Волжка България, кои гърци и кои римляни? Гете...почти всички думи, които използваме и днес, свързани с обработка на земя за посев и метали, са с тюркски корени. Славяните ли дадоха армията? Човече...тая Иванковска култура...толкова е славянска, колкото съм аз виетнамец...както и да го мислиш. Любопитна версия имате едни хора, четох, че България си била на Балканите от 156 година от н. е. Направо повярвах.
То Кубрат беше Корват (само Курвар не съм го прочел още, но с тия темпове нищо чудно), то християни да видиш, то чудо.
Гете... книгите напредват. Втора и трета част на "Джагфар тарих" направо не са за пред хора. Връщане няма. Още сто страници има и от другата книга. Ще сбъркаш много, ако я прочетеш. Или ако не я прочетеш.
Погледни добре последния постинг при мен - особено за Асен и Петър. Династия Азан управлява и Волжка България, като там също не са я докарали на добър край...строили дворци за себе си, а не обществени сгради и молитвени храмове.
За македонците...специално за тях споделям, че е е имало размяна на население от Македония към Волжка България и то в големи количества не един път. Стара кхм-кхм...тюркска/българска практика. Необходимо зло. Не го оправдавам. Но един народ, който живее сравнително изолиран от чужди гени и култура, е обречен.
Днешните македонци са на две трети чуваши и обратното.
Не се притеснявай...за немалко "татари" ние сме предатели...и е вярно.
Доскоро, поздрави!
цитирай
57. shtaparov - Но не е съвсем вярно :(. Два века п...
29.06.2019 01:52
get написа:
dobrodan написа:
Но не е съвсем вярно :(. Два века преди Чингиз сме се разбили окончателно на днешната ни България, Киевска Рус и Волжка България. Татарите в конкретния случай нямат вина. Чингиз запазва Булгар при едни определени условия, а Гази-Барадж става негов абсолютен пълномощник в земите на бившата Волжка България.
Вече писах, че цар Симеон и кан Алмъш са разделили Българската империя на три части, като по средата е Рус, на която сме помагали, помагали....докато Русия ни го връща тъпкано за помощта накрая. С това разделяне европейските ни колонии, забележи - се обявяват за самостоятелни държави, за да не попаднат в зоната на протекторат на Рус и тукашна България... Колкото до Турция...в един момент им е писнало да идват и да си тръгват от Балканите разкрачени над Босфора....и са решили да поостанат. За наш мноого лош късмет...както и на бившите им съюзници.
Знаеш ли... от някоя и друга година насам чуваши, башкорти и казанци ще се изтрепят да доказват кой от тях е повече българин? :):):) Ей такива неща ми пълнят душата :). Кой може да каже, някой ден...божичко...


... ИМАМ В ПРЕДВИД - волжски "българи"?
Които по времета на Симеон Велики ВЕЧЕ НИКАКВИ НЕ СА НИ!
Защо плачеш за неродствените ни "татари" - А НЕ ПЛАЧЕШ за БЪЛГАРИте ОТ ПОВАРДАРИЕТО, ПОМОРАВИЕТО, ОДРИНСКА И МАКЕДОНСКА ТРАКИЯ и ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ, ВЛАШКО и БОГДАНСКО? С които хора с мислене като твоето, на ФАНАРИОТИ кат теб ОТРОДИХА(!!) И В МОМЕНТА ПРЕДПОЧИТАТ, гърци и македонци да се изкарват а НАС ТАТАРИ НАРИЧАТ?

Ей за такива, кат ваша милост - ТАТАРО-ФАНАРИОТО-СЛАВЯНО-РУСКИ родоотстъпници - пише настоящото още от 1860 г. Г. С. Раковски!?
" Староелинская повестност, похитивша и освоивша в cтарост чужди народности и подвиги, засенила беше начало повестности всех европейских народов за няколко векове ... А за начало християнства в Европа, кое е започнато първи път от самаго посланика Павла в Македония и Дардания и разпространило се по цяла Илирия от македонци българи, после же 300 години развило се е от Великаго Костадина, не гърка съща, то и за него гърци, въдворивши се във Византийска държава, после Великаго Костадина, и вмъкнавши свой език, сплели са басни и легенди, че тии уж просветили цял славянски род с християнство и изобрели им писменост, и то чак в деветий век после Христа за Преславски двор! Ако и македонски българи еще от времени апостола Павла да бяха приели христянство, учредили първая в Европа черкова по свидетелству того истаго посланика Павла. Какво по-голямо глупомислие може би от того, да се полага начало християнства и изобретение писмености за сичкu славяни чак в деветий век после Христа, за славяни, кажа, съставляещи и тогава еще повеч от сто милиона народ, от коих огромно количество живеящи между гърци и латани от памтивека в Европа, имеещи царство и държави, граждански и търговски непрестанни сношения с тях образованих народов, да останат славяни безкнижници до деветий век!!! А на престола византийски до него време да възлязат толко самодържци славяни и славни полководци, каквито са били Управда Великий, Белизар и други, съставивше законоустановление, кое и днес служи за образ образованим европейцем!

В приказваное же кръщение Преславскаго двора изведнаж видиме сплетки от гръцка византийска страна за присвоения свещеноначалства в България, но крепая мищца великаго Симеона, царя българскаго, отбива всяко греческо влияние и поставя самосталнаго и независимаго патриарха в България. После падения же Симеоноваго дома, във време сина му цар Петра, България пада под византийска власт, завладана от Цимисхия, съвременно же и нейно свещеноначалство се убаря от гръков. Но то не отива за дълго време. После смърти Цимисхия, кой е царувал само 4 години, явява се на български престол Шишман Мокри с негови четирима синове (976). Самуил, Шишманов син, разширивш Българская държава от Дунава чрез Преслав до граници Тракии близ Одрина града и проч., чрез Охрида до Адриатическаго моря, чрез Меленик, Сер и Верия до Архипелага, Лариса до Термопилах. Той славний и храбрий цар българъм Самуил възобновлява пак българское свещеноначалства и принося свой престол в Охрид и Преспа. Търново стара българска столица и отечество Самуила одръжава патриаршески си престол, а Охрид второстъпен от него. После же 40-годашна кръвопролитна битка, на коя българи nokaзаха най-голяма храброст и мъжество, подпаднаха най-сетне под византийска власти победител нихен Василий, родом българин, получи име Българоубиец. От 1019 Българское царство пак подпадна под византийцем, ако и частно многи горски крепости никак не се покориха Византии, до появления Асеня I в 1186. В това разстояние българское свещеноначалство пак се обори от гьрков византийцев.

Асен I и брат му Петър, внуци Гаврийла, сина Самуилова, освободивше България от византийска власт, отмъстиха гръком и получиха име гръкоубийци; тии nак възобновиха българская в Търнов и Охрид патриаршия, разшириха пак български граници в цяла Тракия, Македония, Арбанашка, Сръбска, Драч и проч. От Асенов же век до падения Българии под турска власт (1393) българско свещеноначалство постоянно си бе самостално и независнмо.

Знайно е, че завладетели Българии и Сърбии турци част от тия земи завладяха мечом и нападением, а част условием. Цели области без никакво кръвопролитие положиха долу оръжие и добиха такива условия, щото могат се нарече тия станаха съюзници султански.
Главно условие е било да носят свободно оръжие си и да бьдат сякоги готови на първи позив султанов да съвоюват с него под особни си главатари и знамени. А то войнство се е състояло повеч от войници. Второ условие било да остави вероизпълнение им свободно и нихно свещеноначалство независимо, както е било и първо. Они же, кои не са могли да дават воини, да плащат по драм сребра на глава или по 50 дукахца (ботки аспри), и то само мъжски пол, на законна възраст достигши. Така свещени началници българъм и сърбам не се обориха от турска власт, но остаха си независими по прежному.
...
В Търново си остава български патриарх за дълго време после падения българскаго царства, за кого нямаме точни доказателства еще открити, коги са подействували фанариоти да го оборят и да го наместят с гърка фанариота, кой носи титул "Exapxoc пaons Bouлyapiac" = екзарх всея Българии.
Но за Охрида, де е бил так же български патриарх, и за Печа (Ипек), де е бил сръбскя. имаме точни доказателства, че тии славянски свещеноначалници се задържаха за дълго време, както е доказано от разни учени българи и сърби и както щем казва и ние в кратце по-долу нещо си.
...
По превзятия Цариграда турци оставиха и тамо гръцкаго патриарха утвърдивши го с ферман и давши му вероизповедная власт над своих единоверних гръков, както и избор негов да се изпълнява по прежному. При том му определиха и годишна плата, кое за малко време се следова. Защото тии сами фанариоти почнаха наскоро да чинят големи злоупотребления и да купуват патриаршески престол, като се наддаваха и се караха с най-лукави сплетки помежду си, заради кое и тогавашни султани дигнаха първая чест, коя им благоволно отдаваха в първи времена.
...
Най-много е бесняло гръцко свещенство над българи в 1764 лято, във време славеноумразца фанариотина патриарха Самуила, кой тържествено гореше старобългарски книги и явно с насилием уведе гръцки език на сичка България не само в черкови им, но еще изпроводи по сички знаменити градове и села нехранимайковци Атонски гърци иноци да пазят да се български нигде не чете и не предава, но гръцки само! От того е остало, та и днес еще по много места в България се нахождат стари българи, незнаещи нито една реч гръцки, да пишат с гръцки букви български и да се молят богу на гръцки език, без да знаят що мърморят. От него време се откриват сега по някои си места старобългарски книги, зазиждани в зидове и засечени в хралупи по гори! Види се благоразумни българи са ги съкрили да отбегнат свещени огьн гръцки!

В него време е уничтожена в Печа (Ипек) сръбска патриаршия, коя гърци пишат архиепископия, а после три години и Охридска българска патриаршия!"

И така Добродане ЕДИН ПЪТ вече ви ОБЯСНИХ - че НАРОДА СЪЗДАТЕЛ И ОБРАЗОВАЛ ДИВИТЕ И НИСКОКУЛТУРНИ местни АЗИАТСКИ ПО ВОЛГА ПЛЕМЕНА - Е ЕВРОПЕЙСКИЯ, БЪЛГАРСКИ!
Второ, това е станало още във ВРЕМЕНА НА РИМСКА ЕКСПАНЗИЯ ПО БАЛКАНИ И СЕВЕРНО ЧЕРНОМОРИЕ ... къмто ПЪРВИ и ВТОРИ ВЕКОВЕ! От тогава са се населили нашите ДЕДИ ПО ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ !
Но вече КЪМ ДЕВЕТИ-ДЕСЕТИ ВЕК - така са се омесили с МЕСТНОТО и проебладаващо НАСЕЛЕНИЕ, та от ЕВРОПЕЙЦИ И БЪЛГАРИ - СА СТАНАЛИ - ПО ЕЗИК и ОБИЧАИ ЕДНО С НЕГО - тоест турци и мюсюлмани!
И поради това, НЕ ТУРСКИ ЕЗИК И КУЛТУРА СА БИЛИ В НАЧАЛОТО ПРИОРИТЕТНИ - а БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и ДЪРЖАВНО-ТВОРЧЕСКА КУЛТУРА!
А вече след идването на монголите - тея Волжски "българи" ДОПЪЛНИТЕЛНО СА СЕ Й ОТАТАРИЛИ!
А вече ... към момента - СА ПО-БЛИЗКИ ПО ЕЗИК, ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ - до угро-фини и тюрките, А НЕ ДО ПРЕДЦИТЕ СИ, ОТ КОИТО ИМ Е ОСТАНАЛО САМО ИМЕТО - БЪЛГАРИ!
... и отново питам - КАКВО ТОЛКОВА ТЕ ГРЕЕ КАКВИ СЕ МИСЛЯТ ТАТАРИТЕ - След като, МНОГО ПО-КЪСНИ , в по-късни времена са протекли (виж казаното от Раковски) - за местното И БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ - което вследствие СУЛТАНСКАТА И ФАНАРИОТСКО-РЕЛИГИОЗНА ПОЛИТИКА Е ЗАПОЧНАЛО ДА СЕ ПРИПОЗНАВА Я ЗА ТЮРК я за ГРЪК - БЕЗ ДА СА БИЛИ ТАКИВА ДЕДИТЕ ИМ ... Както това става и в момента преод очите ни - КОГА ОТ БЪЛГАРИ ... ВСЛЕДСТВИЕ ВРАЖДЕБНА И ЧУЖДА НАМ ПОЛИТИКА - ЕДНИ от НАЙ-ЧИСТИТЕ БЪЛГАРИ ... НА "МАКЕДОНЦИ" БЯХА СТОРЕНИ!

Кога ли ще ви узреят мозъците на ВАС "татаристите" и ПОДОБНИТЕ ВИ "македонистите" - че сте жертва на ЧУЖДИ НАМЕРЕНИЯ(внушения) - гръко-турско и руски? ЦЕЛЯЩИ ЕТНОСНОТО ДЕПЕРСОНИФИЦИРАНЕ И ОТ ТАМ ИЗЛИЧАВАНЕТО НИ КАТО НАРОД-БЪЛГАРСКИ!!!?

Аз не вярвам постните мозъци на тези скудоумци някога да узреят- ако станат на по 300 годишна възраст може би,ама надали
цитирай
58. shtaparov - Отдавна прехвърлих ..
29.06.2019 01:55
dobrodan написа:
Отдавна прехвърлих петдесет :):):) Как да го кажа така по-меко... Хубаво смяташ, че светът почва с българите...Обаче не е с дунавските:):):). Наистина съжалявам, че е така. Много пъти вече пиша, че сме взели езика на тъпите сърби, да не ги обидим, че сме ги направили българи. За културата ни като християни изобщо не споря. За църковните дела...е там не ми се коментира, вече го направих. Кажи, моля те, каква култура и кой я занесе в тоя така любим ти първи век до Волжка България, кои гърци и кои римляни? Гете...почти всички думи, които използваме и днес, свързани с обработка на земя за посев и метали, са с тюркски корени. Славяните ли дадоха армията? Човече...тая Иванковска култура...толкова е славянска, колкото съм аз виетнамец...както и да го мислиш. Любопитна версия имате едни хора, четох, че България си била на Балканите от 156 година от н. е. Направо повярвах.
То Кубрат беше Корват (само Курвар не съм го прочел още, но с тия темпове нищо чудно), то християни да видиш, то чудо.
Гете... книгите напредват. Втора и трета част на "Джагфар тарих" направо не са за пред хора. Връщане няма. Още сто страници има и от другата книга. Ще сбъркаш много, ако я прочетеш. Или ако не я прочетеш.
Погледни добре последния постинг при мен - особено за Асен и Петър. Династия Азан управлява и Волжка България, като там също не са я докарали на добър край...строили дворци за себе си, а не обществени сгради и молитвени храмове.
За македонците...специално за тях споделям, че е е имало размяна на население от Македония към Волжка България и то в големи количества не един път. Стара кхм-кхм...тюркска/българска практика. Необходимо зло. Не го оправдавам. Но един народ, който живее сравнително изолиран от чужди гени и култура, е обречен.
Днешните македонци са на две трети чуваши и обратното.
Не се притеснявай...за немалко "татари" ние сме предатели...и е вярно.
Доскоро, поздрави!

Обърнал си го само на глупости напоследък,тия празнодумства с които будалкаш не струват колкото мазния фес на дърт башибозук! Кой те научи да лъжеш като изпечен тарикат- специална школовка ли имаш? Чудно ми е къде може да си я получил- в България няма школа за такива лъжци! Компромисния вариант е единствен- да си честен но глупав наивник с акъла на домашен любимец,готов да повярва на първото неграмотно цигане което изцепи,че е написало Лондонското четвероевангелие преди няколко години,за да изпита акъла на нашите историци!

Моя съвет е: спри да се правиш на смешник и остави историко-езиковедските занимания на хора,които по-добре ги умеят от теб!
цитирай
59. dobrodan - Щапаров, дали съм лъжец?
29.06.2019 08:16
Ще се опитам да не се обидя. Ако книгите, дето ги превеждам лъжат, то и аз съм лъжец. Ами ако е вярно? Кой тогава ще е лъжецът? Лъжи оплитат цялата ни история, не само българската. Стига с тия мазни фесове, хигиенните навици на голяма част от населението търпят критика и без фес на главата. Езиковедските ми занимания са ми хоби, по тоя начин допринасям за изясняването на историята с каквото мога. Да ти имам развитата култура славянска и език славянски, да прощавате. Развит бил българския, понеже е аналитичен... Само аз ли знам кога един език става аналитичен и защо? Като са шавали дядовците ни по цял свят, сега ще си бием главите и ще се изкарваме дошли от най-бялата, най-умната и най-напредналата маймуна...Ако искаш - няма да коментирам при теб, няма да ти се сърдя. При мен си винаги добре дошъл. Знам, че четеш, това е достатъчно. Сигурно знаеш каква е разликата между татарина и македонеца? Татаринът се кълне на тюркски език, че е чист българин, а македонецът на чист български се заклева, че не е... Хубава неделя на всички ви!
цитирай
60. nkf - Отдавна прехвърлих петдесет :)...
29.06.2019 13:29
dobrodan написа:
Отдавна прехвърлих петдесет :):):) Как да го кажа така по-меко... Хубаво смяташ, че светът почва с българите...Обаче не е с дунавските:):):). Наистина съжалявам, че е така. Много пъти вече пиша, че сме взели езика на тъпите сърби, да не ги обидим, че сме ги направили българи. За културата ни като християни изобщо не споря. За църковните дела...е там не ми се коментира, вече го направих. Кажи, моля те, каква култура и кой я занесе в тоя така любим ти първи век до Волжка България, кои гърци и кои римляни? Гете...почти всички думи, които използваме и днес, свързани с обработка на земя за посев и метали, са с тюркски корени. Славяните ли дадоха армията? Човече...тая Иванковска култура...толкова е славянска, колкото съм аз виетнамец...както и да го мислиш. Любопитна версия имате едни хора, четох, че България си била на Балканите от 156 година от н. е. Направо повярвах.
То Кубрат беше Корват (само Курвар не съм го прочел още, но с тия темпове нищо чудно), то християни да видиш, то чудо.
Гете... книгите напредват. Втора и трета част на "Джагфар тарих" направо не са за пред хора. Връщане няма. Още сто страници има и от другата книга. Ще сбъркаш много, ако я прочетеш. Или ако не я прочетеш.
Погледни добре последния постинг при мен - особено за Асен и Петър. Династия Азан управлява и Волжка България, като там също не са я докарали на добър край...строили дворци за себе си, а не обществени сгради и молитвени храмове.
За македонците...специално за тях споделям, че е е имало размяна на население от Македония към Волжка България и то в големи количества не един път. Стара кхм-кхм...тюркска/българска практика. Необходимо зло. Не го оправдавам. Но един народ, който живее сравнително изолиран от чужди гени и култура, е обречен.
Днешните македонци са на две трети чуваши и обратното.
Не се притеснявай...за немалко "татари" ние сме предатели...и е вярно.
Доскоро, поздрави!

Веднага възникват няколко въпроса. Първи, кога, в кое време и по какъв начин сме
цитирай
61. nkf - "взели" език на сърб...
29.06.2019 13:40
"взели" език на сърбите; къде го има засвидетелствано и в кои извори? Втори въпрос, след като сме "направили сърбите Българи", защо те така или иначе и до ден-дневен се идентифицират именно като сърби, че и доста инородно - включително българско население - посърбиха и ги класифицират като сърбияни или направо сърби? Къде, кога, в коя държава господстващият народ, каста, племе, клан е заменял езика си, че и идентичността си, с тази на подчинените. Кога, в кое време, в коя държава господстващият народ, племе, каста, клан му е дремело дали обижда подчинени или не? Какви земеделски понятия в нашия език са тюркски, след като по принцип тюрките са номадска култура, а за номадите земеделието не е от първостепенно - ако въобще има - значение? Давам пример с казахите. После, самите тюрки са едно по-късно появило се отчасти метисно хибридно население, което няма как да оформя езика на много по-стари населения, каквото е и българското. Обратното е, тюрките са изпитвали влияние на от по-висшите култури и, разбира се са ползвали унаследения пласт култура и език на част от предците си, които са арийци. Та тюрките нито са канавата на света, нито са някакви цивилизатори", то изобщо е смешно да с еговори в тази насока. Иначе фалшификата джакфар е може би интересна, но в крайна сметка, в най-добрия случай ще да е някаква компилация с краднато оттук-оттам и УХДУРДИСАНО за целите на московията или ана ватан тюркие. Със здраве по-малко турска пропаганда, че тя и славянската вече ни идват до хак и затуй ти казвам направо БАЙГЪН!
цитирай
62. get - До 56. dobrodan - От този по-тъп и предизвикателен с обидите си към нас българите НЕ СЪМ СРЕЩАЛ ?
29.06.2019 18:08
dobrodan написа:
Отдавна прехвърлих петдесет :):):) Как да го кажа така по-меко... Хубаво смяташ, че светът почва с българите...Обаче не е с дунавските:):):). ... Много пъти вече пиша, че сме взели езика на тъпите сърби, да не ги обидим, че сме ги направили българи. За културата ни като християни изобщо не споря. ... първи век до Волжка България, кои гърци и кои римляни? Гете...почти всички думи, които използваме и днес, свързани с обработка на земя за посев и метали, са с тюркски корени. ....


Първо КУЛТУРАТА Е ИМЕНКОВСКА ... и отговаря ТОЧНО НА МЯСТОТО КЪДЕТО ПРЕЗ 19-ти век ще се ушие САМАРСКОТО ЗНАМЕ ... от БЪЛГАРО ИЗИЧНИ ХОРА ... говорещи на развалената норма на СТАРО-БЪЛГАРСКИ, още й "руски език"!
Второ - ЕДИН НАРОД това е езика му!
Български и Сръбски са родствени но не идентични ... като за разлика от СРЪБСКИЯ ЗА КОЙТО ТВЪРДИШ АБСУРДА - ЧЕ СМЕ ГО ЗАЕЛИ ??
В българския език, както лексикални едини, така и морфологични норми и ... структурални норми//Граматика присъщи за ТУРСКИТЕ ЕЗИЦИ!

Езика ни е толкова стар ТА СЛЕДИ, ОБРАЗЦИ НА ЛЕКСИКА - които в момента ЛИПСВАТ при изкарваните за по-стари(и)мъртви ЛАТИНСКИ и ГРЪЧЦКИ антични езици! В предходните ЛИПСВАТ А СА НАЛИЧНИ НА БЪЛГАРСКИ ... мога да изреждам СЕЛСКОТО СТОПАНСКА ТЕРМИНОЛОГИЯ - латинско-български?
- Специално ПОДЧЕРТАВАМ латинско а не италианско-българска!
Семе-семен(лат.)
Ора-ара(ре) лат.
Плуг-Плуг
Сея-Сераре ... и това са поне ОЩЕ ДЕСЕТ СИНОНИМНИ ЕЗИКОВИ ЕДИНИЦИ - ПРОИЗХОЖДАЩИ ОТ ЕДИН КОРЕН?

А кажи ми КОИ СЕЛСКО СТОПАНСКИ ТЕРМИНИ В СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ и ТУРСКИ - са до такава СТЕПЕН ИДЕНТИЧНИ?

... н-ТО, не БЪЛГАРСКИЯ Е ЗАИМСТВАН ОТ СРЪБСКИ ... тъй като при СРОБСКИЯ-СИНКРЕТИЧЕН имаме запазени ПАДЕЖИТЕ ... които в българския според илингвиста Б. Цонев ВЕЧЕ СА ОТПАДНАЛИ къмто ПЪРВИ ВЕК, като СТАРО-ПЕРСИЙСКИЯ !

За какви ГЪРЦИ МИ ГОВОРИШ - ЧЕ СА ОТИШЛИ в българия на Волга КАЗВАМ ... ПРОТОБЪЛГАРИ ... с релации КЪМТО СТАРО-БАЛКАНСКО И ПРИЧЕРНОМОРСКО, НЕ-ГРЪЦКО НАСЕЛЕНИЕ!

- Жалък сте!
цитирай
63. анонимен - Сега, драги ми gете,
30.06.2019 09:55
Как да не ти изпълня желанието? За начало малко селскостопански термини:

Амбар - тюрко-"татарска".
Бахча - тюрко-"татарска".
Бразда - тюрко-"татарска".
Брана, бранувам - тюрко-"татарската" борьiн, нос.
Каравай (кравай) - от тюрко-"татарската" кара ипай, черен хляб.
Копна ( купа сено - купен е и доста разпространено географско название у нас на върхове; Голям и Малък Купен и др.) - от тюрко-"татарското" к&#1199;п, к&#1199;б&#1241;.
Коса - от тюрко-"татарското" кис&#1199;.
Мак - тюрко-"татарското" м&#1241;к.
Мотика - тюрко-"татарското" матик.
Пипер - тюрко-"татарското" борьiч.
Поле - тюрко-"татарското" алан с помощта на представката по става поляна, поле.
Ръж - тюрко-"татарското" арьiш.
Склад - от тюрко-"татарското" кел&#1241;т.
Скот, скотовъдство - от тюрко-"татарското" к&#1257;т&#1199; (и скотите ли заминаха...за Скотланд...бел.прев).
Слама - тюрко-"татарското" салам.
Ялова (пшеница, добитък) - от тюрко-"татарската" ял, отдих.

"Основни селскостопански култури у славяните били пшеницата, ечемикът, просото. С
придвижването на север пшеницата била измествана от ръж и овес, които са по-издръж-
ливи култури и по-приспособени към континенталния климат. Като домашни животни са отглеждани коне, свине, овце и крави".
Ако славяните бяха уседнали по-рано, то селскостопанските култури, инструменти и методи за обработка на земята, чугуна, златото и среброто щяха да носят славянски имена; както днес компютърът и програмите му, изобретени в англоезичния свят имат съответните английски названия.

кови (куй, от тюрко-татарското" кою)
Хмел - от тюрко-"татарската" колмак.
Ярмо - ярем, не се нуждае от превод.
Шумя - от тюрко-"татарското" шом.
Камъш - думата не е променена изобщо.
Тъмничка - от тюрко-"татарската" т&#1257;м&#1241;н, (тумен) - десет хиляди.
колач (от тюрко - "татарската" калач, бял хляб
Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп. От същия корен е и думата кораб.
Стъргана ("скрабирана") - има корен кьiру със същото значение.
цитирай
64. анонимен - За да стана съвсем жалък, Гете,
30.06.2019 10:10
Искаш ли малко военна терминология? Не е каквото да няма, сам ще се убедиш.
Ега ти развитите трако-славяни аз...и уседнали, ахам.
Сърбите са отпреди нас на Балканите, още готите са ги довели като част от армията срещу Рим. Не е каквото да няма къде да четеш! Погрижил съм се!
Не са тия сорби, дето си ги мислиш. Вече съм ти казал, много още са.
Имай малко търпение, скоро ще е готова книжката за езика.
После си спори с огледалото.
ЕДИН ЕЗИК СТАВА СИНТЕТИЧЕН САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ: МНОГОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБИРА ПОМЕЖДУ СИ!
ВИЖ КОИ ЕЗИЦИ СА СИНТЕТИЧНИ, ВИЖ КАКВА СМЕС ОТ НАСЕЛЕНИЕ ГИ ГОВОРИ И ПОСЛЕ СИ ОТГОВОРИ ОТ КАКЪВ ПЪРВИ ВЕК ОТПАДАТ ПАДЕЖИТЕ, ЕГАТИ СМЕХА, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?
Пиша с главни букви, за да не стане пак развален телефона. Именковска култура, да извинявам се, грешка на езика.

Още ли смяташ, че латинският език е възникнал от нищото и в него няма нито тюкска лексика, нито граматика?
Очаквай изненади, Гете. Големи. Само сядаш...и четеш. Не е трудно, нали?
Питам се защо ли трябва да отварям хорски очи. Заради себе си, разбира се.
цитирай
65. kolevdobri - Доста работа си свършил.
30.06.2019 17:22
Обикновено не коментирам това, което се случва в СМакедония, именно защото познавам и територията и народа не само от книгите и нета. Живях там години... Не ни обичат. Но проблемът не е в тях, а в нас. Имаме атомна централа от времето на Живков, но тогава ни се подиграваха и с право, защото се унижавахме за техните найлонови ризи и вафлите Краш. Нямаше стока в магазините. Сега има, но продължаваме да сме неорганизирани, да искаме рушвети /КАТ/ и да предлагаме услуги с качеството от времето на хоремага. Трябва да оправим организацията на обществото и да приемем демокрацията като основа, върху която да градим и икономиката и социалния живот. Тогава ще ни уважават. Германците избиваха гърците като мухи, но сега им продават мерцедеси, а гърци купуват жилища в Берлин. Историята е нищо пред икономическата мощ. Нека помислим по този въпрос.
цитирай
66. shtaparov - Ще се опитам да ...
01.07.2019 21:13
dobrodan написа:
Ще се опитам да не се обидя. Ако книгите, дето ги превеждам лъжат, то и аз съм лъжец. Ами ако е вярно? Кой тогава ще е лъжецът? Лъжи оплитат цялата ни история, не само българската. Стига с тия мазни фесове, хигиенните навици на голяма част от населението търпят критика и без фес на главата. Езиковедските ми занимания са ми хоби, по тоя начин допринасям за изясняването на историята с каквото мога. Да ти имам развитата култура славянска и език славянски, да прощавате. Развит бил българския, понеже е аналитичен... Само аз ли знам кога един език става аналитичен и защо? Като са шавали дядовците ни по цял свят, сега ще си бием главите и ще се изкарваме дошли от най-бялата, най-умната и най-напредналата маймуна...Ако искаш - няма да коментирам при теб, няма да ти се сърдя. При мен си винаги добре дошъл. Знам, че четеш, това е достатъчно. Сигурно знаеш каква е разликата между татарина и македонеца? Татаринът се кълне на тюркски език, че е чист българин, а македонецът на чист български се заклева, че не е... Хубава неделя на всички ви!

Ти си коментирай,но се старай да не пишеш измишльотини- татаринът се "кълне" че е Българин само в нечии фантазии- истината е,че никой татарин не иска да става руснак!
цитирай
67. shtaparov - Отдавна прехвърлих ...
01.07.2019 21:17
nkf написа:
dobrodan написа:
Отдавна прехвърлих петдесет :):):) Как да го кажа така по-меко... Хубаво смяташ, че светът почва с българите...Обаче не е с дунавските:):):). Наистина съжалявам, че е така. Много пъти вече пиша, че сме взели езика на тъпите сърби, да не ги обидим, че сме ги направили българи. За културата ни като християни изобщо не споря. За църковните дела...е там не ми се коментира, вече го направих. Кажи, моля те, каква култура и кой я занесе в тоя така любим ти първи век до Волжка България, кои гърци и кои римляни? Гете...почти всички думи, които използваме и днес, свързани с обработка на земя за посев и метали, са с тюркски корени. Славяните ли дадоха армията? Човече...тая Иванковска култура...толкова е славянска, колкото съм аз виетнамец...както и да го мислиш. Любопитна версия имате едни хора, четох, че България си била на Балканите от 156 година от н. е. Направо повярвах.
То Кубрат беше Корват (само Курвар не съм го прочел още, но с тия темпове нищо чудно), то християни да видиш, то чудо.
Гете... книгите напредват. Втора и трета част на "Джагфар тарих" направо не са за пред хора. Връщане няма. Още сто страници има и от другата книга. Ще сбъркаш много, ако я прочетеш. Или ако не я прочетеш.
Погледни добре последния постинг при мен - особено за Асен и Петър. Династия Азан управлява и Волжка България, като там също не са я докарали на добър край...строили дворци за себе си, а не обществени сгради и молитвени храмове.
За македонците...специално за тях споделям, че е е имало размяна на население от Македония към Волжка България и то в големи количества не един път. Стара кхм-кхм...тюркска/българска практика. Необходимо зло. Не го оправдавам. Но един народ, който живее сравнително изолиран от чужди гени и култура, е обречен.
Днешните македонци са на две трети чуваши и обратното.
Не се притеснявай...за немалко "татари" ние сме предатели...и е вярно.
Доскоро, поздрави!

Веднага възникват няколко въпроса. Първи, кога, в кое време и по какъв начин сме

Това както знаеш е лъжа на непристойни тюрколози- доказателства от научен тип няма никой от тях.
цитирай
68. shtaparov - "взели" език на сърб...
01.07.2019 21:20
nkf написа:
"взели" език на сърбите; къде го има засвидетелствано и в кои извори? Втори въпрос, след като сме "направили сърбите Българи", защо те така или иначе и до ден-дневен се идентифицират именно като сърби, че и доста инородно - включително българско население - посърбиха и ги класифицират като сърбияни или направо сърби? Къде, кога, в коя държава господстващият народ, каста, племе, клан е заменял езика си, че и идентичността си, с тази на подчинените. Кога, в кое време, в коя държава господстващият народ, племе, каста, клан му е дремело дали обижда подчинени или не? Какви земеделски понятия в нашия език са тюркски, след като по принцип тюрките са номадска култура, а за номадите земеделието не е от първостепенно - ако въобще има - значение? Давам пример с казахите. После, самите тюрки са едно по-късно появило се отчасти метисно хибридно население, което няма как да оформя езика на много по-стари населения, каквото е и българското. Обратното е, тюрките са изпитвали влияние на от по-висшите култури и, разбира се са ползвали унаследения пласт култура и език на част от предците си, които са арийци. Та тюрките нито са канавата на света, нито са някакви цивилизатори", то изобщо е смешно да с еговори в тази насока. Иначе фалшификата джакфар е може би интересна, но в крайна сметка, в най-добрия случай ще да е някаква компилация с краднато оттук-оттам и УХДУРДИСАНО за целите на московията или ана ватан тюркие. Със здраве по-малко турска пропаганда, че тя и славянската вече ни идват до хак и затуй ти казвам направо БАЙГЪН!

Тюрки и сърби да дадат език на Българите- това е като папуаси да дадат език на испанците.
цитирай
69. shtaparov - Отдавна прехвърлих ...
01.07.2019 21:23
get написа:
dobrodan написа:
Отдавна прехвърлих петдесет :):):) Как да го кажа така по-меко... Хубаво смяташ, че светът почва с българите...Обаче не е с дунавските:):):). ... Много пъти вече пиша, че сме взели езика на тъпите сърби, да не ги обидим, че сме ги направили българи. За културата ни като християни изобщо не споря. ... първи век до Волжка България, кои гърци и кои римляни? Гете...почти всички думи, които използваме и днес, свързани с обработка на земя за посев и метали, са с тюркски корени. ....


Първо КУЛТУРАТА Е ИМЕНКОВСКА ... и отговаря ТОЧНО НА МЯСТОТО КЪДЕТО ПРЕЗ 19-ти век ще се ушие САМАРСКОТО ЗНАМЕ ... от БЪЛГАРО ИЗИЧНИ ХОРА ... говорещи на развалената норма на СТАРО-БЪЛГАРСКИ, още й "руски език"!
Второ - ЕДИН НАРОД това е езика му!
Български и Сръбски са родствени но не идентични ... като за разлика от СРЪБСКИЯ ЗА КОЙТО ТВЪРДИШ АБСУРДА - ЧЕ СМЕ ГО ЗАЕЛИ ??
В българския език, както лексикални едини, така и морфологични норми и ... структурални норми//Граматика присъщи за ТУРСКИТЕ ЕЗИЦИ!

Езика ни е толкова стар ТА СЛЕДИ, ОБРАЗЦИ НА ЛЕКСИКА - които в момента ЛИПСВАТ при изкарваните за по-стари(и)мъртви ЛАТИНСКИ и ГРЪЧЦКИ антични езици! В предходните ЛИПСВАТ А СА НАЛИЧНИ НА БЪЛГАРСКИ ... мога да изреждам СЕЛСКОТО СТОПАНСКА ТЕРМИНОЛОГИЯ - латинско-български?
- Специално ПОДЧЕРТАВАМ латинско а не италианско-българска!
Семе-семен(лат.)
Ора-ара(ре) лат.
Плуг-Плуг
Сея-Сераре ... и това са поне ОЩЕ ДЕСЕТ СИНОНИМНИ ЕЗИКОВИ ЕДИНИЦИ - ПРОИЗХОЖДАЩИ ОТ ЕДИН КОРЕН?

А кажи ми КОИ СЕЛСКО СТОПАНСКИ ТЕРМИНИ В СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ и ТУРСКИ - са до такава СТЕПЕН ИДЕНТИЧНИ?

... н-ТО, не БЪЛГАРСКИЯ Е ЗАИМСТВАН ОТ СРЪБСКИ ... тъй като при СРОБСКИЯ-СИНКРЕТИЧЕН имаме запазени ПАДЕЖИТЕ ... които в българския според илингвиста Б. Цонев ВЕЧЕ СА ОТПАДНАЛИ къмто ПЪРВИ ВЕК, като СТАРО-ПЕРСИЙСКИЯ !

За какви ГЪРЦИ МИ ГОВОРИШ - ЧЕ СА ОТИШЛИ в българия на Волга КАЗВАМ ... ПРОТОБЪЛГАРИ ... с релации КЪМТО СТАРО-БАЛКАНСКО И ПРИЧЕРНОМОРСКО, НЕ-ГРЪЦКО НАСЕЛЕНИЕ!

- Жалък сте!

Допускам,че турци му плащат да пише лъжи- това е най-добрата възможна теза за него.
цитирай
70. shtaparov - Как да не ти ...
01.07.2019 21:40
анонимен написа:
Как да не ти изпълня желанието? За начало малко селскостопански термини:

Амбар - тюрко-"татарска".
Бахча - тюрко-"татарска".
Бразда - тюрко-"татарска".
Брана, бранувам - тюрко-"татарската" борьiн, нос.
Каравай (кравай) - от тюрко-"татарската" кара ипай, черен хляб.
Копна ( купа сено - купен е и доста разпространено географско название у нас на върхове; Голям и Малък Купен и др.) - от тюрко-"татарското" к&#1199;п, к&#1199;б&#1241;.
Коса - от тюрко-"татарското" кис&#1199;.
Мак - тюрко-"татарското" м&#1241;к.
Мотика - тюрко-"татарското" матик.
Пипер - тюрко-"татарското" борьiч.
Поле - тюрко-"татарското" алан с помощта на представката по става поляна, поле.
Ръж - тюрко-"татарското" арьiш.
Склад - от тюрко-"татарското" кел&#1241;т.
Скот, скотовъдство - от тюрко-"татарското" к&#1257;т&#1199; (и скотите ли заминаха...за Скотланд...бел.прев).
Слама - тюрко-"татарското" салам.
Ялова (пшеница, добитък) - от тюрко-"татарската" ял, отдих.

"Основни селскостопански култури у славяните били пшеницата, ечемикът, просото. С
придвижването на север пшеницата била измествана от ръж и овес, които са по-издръж-
ливи култури и по-приспособени към континенталния климат. Като домашни животни са отглеждани коне, свине, овце и крави".
Ако славяните бяха уседнали по-рано, то селскостопанските култури, инструменти и методи за обработка на земята, чугуна, златото и среброто щяха да носят славянски имена; както днес компютърът и програмите му, изобретени в англоезичния свят имат съответните английски названия.

кови (куй, от тюрко-татарското" кою)
Хмел - от тюрко-"татарската" колмак.
Ярмо - ярем, не се нуждае от превод.
Шумя - от тюрко-"татарското" шом.
Камъш - думата не е променена изобщо.
Тъмничка - от тюрко-"татарската" т&#1257;м&#1241;н, (тумен) - десет хиляди.
колач (от тюрко - "татарската" калач, бял хляб
Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп. От същия корен е и думата кораб.
Стъргана ("скрабирана") - има корен кьiру със същото значение.

Мога да оборя с железни аргументи всички лъжливи понятия,с които свързваш нашата лексика но нямам време разнищвам глупостите на всеки и да го поправям като някой първолак- като не си обучен и нямаш езикови познания,не си- проблемът си е твой! Затова ще дам само три бегли примера,за да демонстрирам колко грешиш и какви са възможностите на моята система,с която никой тюрколог не може да се бори:

1. Кравай= Кривой (с изкривена форма,ще рече кръгъл).
2. Коса- тази дума е в едно семантично гнездо с думи като Кока (Кокъ,Кок),Кика,Кича (Киче,Кичур) чрез древния преход С-К (К-С),Кожа,Кора,Косъм и пр.така,както съм описал в коментар към една от последните ти статии.
3. Склад= Съ-клад (Съвместно струпване на стоки),като диалектната ни дума КЛАДА означава СЛАГАМ в някои наши южни говори,с които ти очевидно не си запознат.
цитирай
71. shtaparov - Искаш ли малко ...
01.07.2019 21:44
анонимен написа:
Искаш ли малко военна терминология? Не е каквото да няма, сам ще се убедиш.
Ега ти развитите трако-славяни аз...и уседнали, ахам.
Сърбите са отпреди нас на Балканите, още готите са ги довели като част от армията срещу Рим. Не е каквото да няма къде да четеш! Погрижил съм се!
Не са тия сорби, дето си ги мислиш. Вече съм ти казал, много още са.
Имай малко търпение, скоро ще е готова книжката за езика.
После си спори с огледалото.
ЕДИН ЕЗИК СТАВА СИНТЕТИЧЕН САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ: МНОГОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБИРА ПОМЕЖДУ СИ!
ВИЖ КОИ ЕЗИЦИ СА СИНТЕТИЧНИ, ВИЖ КАКВА СМЕС ОТ НАСЕЛЕНИЕ ГИ ГОВОРИ И ПОСЛЕ СИ ОТГОВОРИ ОТ КАКЪВ ПЪРВИ ВЕК ОТПАДАТ ПАДЕЖИТЕ, ЕГАТИ СМЕХА, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?
Пиша с главни букви, за да не стане пак развален телефона. Именковска култура, да извинявам се, грешка на езика.

Още ли смяташ, че латинският език е възникнал от нищото и в него няма нито тюкска лексика, нито граматика?
Очаквай изненади, Гете. Големи. Само сядаш...и четеш. Не е трудно, нали?
Питам се защо ли трябва да отварям хорски очи. Заради себе си, разбира се.

Не "заради себе си"- ЗАРАДИ ТУРЦИТЕ КОИТО ТИ ПЛАЩАТ- това е истинския отговор!
цитирай
72. shtaparov - Обикновено не ...
01.07.2019 21:50
kolevdobri написа:
Обикновено не коментирам това, което се случва в СМакедония, именно защото познавам и територията и народа не само от книгите и нета. Живях там години... Не ни обичат. Но проблемът не е в тях, а в нас. Имаме атомна централа от времето на Живков, но тогава ни се подиграваха и с право, защото се унижавахме за техните найлонови ризи и вафлите Краш. Нямаше стока в магазините. Сега има, но продължаваме да сме неорганизирани, да искаме рушвети /КАТ/ и да предлагаме услуги с качеството от времето на хоремага. Трябва да оправим организацията на обществото и да приемем демокрацията като основа, върху която да градим и икономиката и социалния живот. Тогава ще ни уважават. Германците избиваха гърците като мухи, но сега им продават мерцедеси, а гърци купуват жилища в Берлин. Историята е нищо пред икономическата мощ. Нека помислим по този въпрос.

За да си върнем икономическата мощ,ще трябва да строшим червените метли,които регулярно събират богатствата на народа ни и ги препращат знаеш къде. Това обаче не е лесно да се направи- червените "метачи" си имат задгранични покровители,пред които повечето властници се "прекланят" т.е. им дават даром всичко наше,до което смогнат да се доберат!
цитирай
73. get - дО 63. анонимен - "Сега, драги ми gете ..." ОТГОВОР: Сега недраги ми Добродане Ще ти кажа две неща?
01.07.2019 23:07
Първо:
Правиш АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ЕДНО - СЪЩИТЕ СПЕКУЛАЦИИ, които се правят от Турската академия на науките! Кото както и ти изкарвате ЧУЖДИЦИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД - ДУМИ ... да преписвате, че са от тюркски произход!

Второ:
Над 90% от посочените лексикални единици ГИ ИМА ДОКУМЕНТИРАНИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ и то от преди ВРЕМЕНА - от които е известно ТЮРКСКО ЕЗИЧНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ(народи) да се поселили в момента обетаваните от тях територии!

Трето:
Ако е вярна щурата ти ТЕОРИЯ ЗА РОДСТВЕНОСТ на тюрткския говорен от Татарите на Волга с този Европейски език - НА който пишем в момента ние двамата с теб - ТОГАВА НЯМА ДА ТИ Е ПРОБЛЕМ ДА РАЗБИРАШ И СЪВРЕМЕНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК?

Четвърто:
Имаме процеси НА ЕЗИКОВА ИНТЕРФЕРЕНЦИЯ ПРИ ЕЗИЦИТЕ - Но?
За да имаме такава ТОГАВА СЛЕДВА НАРОДИТЕ/ЕЗИЦИТЕ ПРИ КОИТО Е НАСТЪПИЛА ТЯ особено ако са от ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЕЗИКОВИ СЕМЕЙСТВА - То следва хората носители на същите ДА СА ПРОЖИВЯВАЛИ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИ ОТ ВРЕМЕ ДА СА ЖИВЕЛИ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ЕДНИ ДО ДРУГИ! - От което?

Да ми вадиш СЪВРЕМЕННИ ЕЗИКОВИ ПОВЛИЯВАНИЯ/ВЪЗПРИЕМАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКОВИ ЕДИНИЦИ ... в турския език АКО НЕ Е СМЕШНО - ТО Е БЕЗОТГОВОРНО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЕЗИКОЗНАНИЕ?

Така че, КОГА МИ ДОКАЖЕШ - цитат: "Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп." ... дума ДОКУМЕНТИРАНА ОЩЕ ОТ ПОНЕ ТРЕТИ ВЕД ПРЕДИ ХРИСТА - тогава ще ти призная, като правилни И ОСТАНАЛИТЕ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛИНГВИСТИКА - ЕТИМОЛОГИЯ ЗА ПРАВИЛНИ а ИЗВОДИТЕ ТИ ЗА РЕАЛНИ!

А не докажеш ли - си оставаш един ТАТАРИСТ ... и подлого на ПАН-ТУРАНИЗМА?
Който впрочем възникна не без участието на Руската лингвистична школа от ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК ... В НАУЧНИТЕ СРЕДИ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ от времена на "преобразователя на османския език" в ТЮРКСКИ - Мустафа Кемал наричан и Баща на Тюрките?

цитирай
74. dobrodan - И аз мога да отида на Хаваите....
02.07.2019 10:09
ама някой друг път... Скоро ще оборвате на воля... колкото ви душа иска.
Никой нищо не ми плаща за това, което пиша. И превеждам.
Навсякъде патриот до патриота, майно льо.... Истината е някъде при агентите Мълдър и Скъли.
И защо всичкото това? Защото как да си признаем, че бъркаме ли?
Не го проумявам. Нямам причина да обичам турците.
И не го избивайте на чувства, моля. Никой на света не е избягнал влиянието на тюркския език, ние също. Това не ни прави турци автоматично!
Спирам тука. Който иска и може да мисли...добре.
цитирай
75. get - До 64. анонимен - "За да стана съвсем жалък, Гете" - Отговор: По-жалък от това няма как да станеш?
02.07.2019 10:43
анонимен написа:
Искаш ли малко военна терминология? Не е каквото да няма, сам ще се убедиш.
Ега ти развитите трако-славяни аз...и уседнали, ахам.
Сърбите са отпреди нас на Балканите, още готите са ги довели като част от армията срещу Рим. Не е каквото да няма къде да четеш! Погрижил съм се!
Не са тия сорби, дето си ги мислиш. Вече съм ти казал, много още са.
Имай малко търпение, скоро ще е готова книжката за езика.
...
ЕДИН ЕЗИК СТАВА СИНТЕТИЧЕН САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ: МНОГОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБИРА ПОМЕЖДУ СИ!
ВИЖ КОИ ЕЗИЦИ СА СИНТЕТИЧНИ, ВИЖ КАКВА СМЕС ОТ НАСЕЛЕНИЕ ГИ ГОВОРИ И ПОСЛЕ СИ ОТГОВОРИ ОТ КАКЪВ ПЪРВИ ВЕК ОТПАДАТ ПАДЕЖИТЕ, ЕГАТИ СМЕХА, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?
... развален телефона. Именковска култура, да извинявам се, грешка на езика.

Още ли смяташ, че латинският език е възникнал от нищото и в него няма нито тюкска лексика, нито граматика?
Очаквай изненади, Гете. Големи. Само сядаш...и четеш. Не е трудно, нали?
Питам се защо ли трябва да отварям хорски очи. Заради себе си, разбира се.

Първо да питам - Какво си поискал да кажеш със следното - Цитат:
"ЕДИН ЕЗИК СТАВА СИНТЕТИЧЕН САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ: МНОГОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБИРА ПОМЕЖДУ СИ!
ВИЖ КОИ ЕЗИЦИ СА СИНТЕТИЧНИ, ВИЖ КАКВА СМЕС ОТ НАСЕЛЕНИЕ ГИ ГОВОРИ И ПОСЛЕ СИ ОТГОВОРИ ОТ КАКЪВ ПЪРВИ ВЕК ОТПАДАТ ПАДЕЖИТЕ, ЕГАТИ СМЕХА, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?" - край на Цитата!
А да си чувал, че освен СИНТЕТИЧНИТЕ има и още дни други които наричат АНАЛИТИЧНИ - къмто които попада и българския, като ЕЗИК ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО?

Второ!
Да ти е известна ЗАВИСИМОСТТА ПРИ ЕЗИЦИТЕ(най-вече европейски) да се развиват от СИНТЕТИЗЪМ към АНАЛИТИЗЪМ? И че АНАЛИТИЗМА С ПРИСЪЩОТО ПРИ НЕГО ОТПАДАНЕ НА ПАДЕЖНИТЕ ФОРМИ е признак за СТАРОСТ НА ДАДЕН ЕЗИК?

- И в този ред на мисли А МИ КАЖИ: Към коя група - на синтетични или аналитични да отнесем ТУРСКИТЕ ЕЗИЦИ?
- И да те питам още НАСПРОТИ РУСКО-СЛАВЯНСКИТЕ ШИТНИ ... Защо след като БЪЛГАРСКИЯ Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ ОТ ЕДИН ОБЩ според "теориите" ПРОТО-СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ... при нашият БЪЛГАРСКИ ИМАМЕ РАЗПАДАНЕ НА ПАДЕЖНАТА СИСТЕМА И ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ АНАЛИТИЗЪМ ... а при РУСКИЯ-СЛАВЯНСКИ става ОБРАТНОТО - УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПАДЕЖИТЕ, така че на практика те стават повече НА БРОЙ, от първоначалните и характерни за ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИЯ ЕЗИК?
Ти си на ход ЛИНГВИСТЕ ... и етимологичен стъкмисте :)))

На който - давам и трети жокер НАЙ-ВАЖНИЯ?
- Защото?
Повтаряйки ЛЪЖИТЕ наговорени ооще от унгарския евреин А. Вамбери ... и продължени от съветките Н.Марр, Артамонов и Плетньова?
Които в старанието си да докажат, че ХАЗАРИТЕ СА ЕКЗОТИЧНА СМЕС ОТ тюркско и еврейско по произход население - ВЗЕХА ТА НАПИСАХА ЛЪЖИТЕ, КОИТО В МОМЕНТА ПОВТАРЯШ - "турцизма" на нас българите?

А защо му е била необходима на Вамбери и последователи, ТАЗИ ОПАШАТА ЛЪЖА ?
Ами много просто! ЗА ДА МОГАТ "научно да докажат" - претенциите си, за пред Турския султан, ЗА ПАЛЕСТИНА!
Тоест, че европейските евреи - които според тях са "турско-езични хазари" ... СЕ ЯВЯВАЛИ ТРИНАДЕСЕТО ИЗРАИЛЕВУ ПЛЕМЕ :))) !
Така че, по време на проговорите между Абдул-Хамид II и циониста Теодор Херцел(1900 -1901 г.) - това е била ВОДЕЩАТА НИШКА за ОБОСНОВАВАНЕ ПРЕТЕНЦИИТЕ ИМ - СУЛТАНА ДА СЪЗДАДЕ ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА В ПАЛЕСТИНА!

Това което направиха НЕМСКО ЕЗИЧНИТЕ(ашкеназки) ЕВРОПЕЙСКИ ЕВРЕИ - а защо ли те са НЕМСКО, А НЕ ЕВРЕЙСКО ИЛИ ШПАНЬОЛО ЕЗИЧНИ ... примерно?
Продължава да се поддържа и до момента в ЦИОНИСТКИТЕ СРЕДИ ... това накратко Доброданчо :)) !?
цитирай
76. shtaparov - Първо: Правиш ...
03.07.2019 00:49
get написа:
Първо:
Правиш АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ЕДНО - СЪЩИТЕ СПЕКУЛАЦИИ, които се правят от Турската академия на науките! Кото както и ти изкарвате ЧУЖДИЦИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД - ДУМИ ... да преписвате, че са от тюркски произход!

Второ:
Над 90% от посочените лексикални единици ГИ ИМА ДОКУМЕНТИРАНИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ и то от преди ВРЕМЕНА - от които е известно ТЮРКСКО ЕЗИЧНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ(народи) да се поселили в момента обетаваните от тях територии!

Трето:
Ако е вярна щурата ти ТЕОРИЯ ЗА РОДСТВЕНОСТ на тюрткския говорен от Татарите на Волга с този Европейски език - НА който пишем в момента ние двамата с теб - ТОГАВА НЯМА ДА ТИ Е ПРОБЛЕМ ДА РАЗБИРАШ И СЪВРЕМЕНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК?

Четвърто:
Имаме процеси НА ЕЗИКОВА ИНТЕРФЕРЕНЦИЯ ПРИ ЕЗИЦИТЕ - Но?
За да имаме такава ТОГАВА СЛЕДВА НАРОДИТЕ/ЕЗИЦИТЕ ПРИ КОИТО Е НАСТЪПИЛА ТЯ особено ако са от ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЕЗИКОВИ СЕМЕЙСТВА - То следва хората носители на същите ДА СА ПРОЖИВЯВАЛИ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИ ОТ ВРЕМЕ ДА СА ЖИВЕЛИ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ЕДНИ ДО ДРУГИ! - От което?

Да ми вадиш СЪВРЕМЕННИ ЕЗИКОВИ ПОВЛИЯВАНИЯ/ВЪЗПРИЕМАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКОВИ ЕДИНИЦИ ... в турския език АКО НЕ Е СМЕШНО - ТО Е БЕЗОТГОВОРНО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЕЗИКОЗНАНИЕ?

Така че, КОГА МИ ДОКАЖЕШ - цитат: "Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп." ... дума ДОКУМЕНТИРАНА ОЩЕ ОТ ПОНЕ ТРЕТИ ВЕД ПРЕДИ ХРИСТА - тогава ще ти призная, като правилни И ОСТАНАЛИТЕ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛИНГВИСТИКА - ЕТИМОЛОГИЯ ЗА ПРАВИЛНИ а ИЗВОДИТЕ ТИ ЗА РЕАЛНИ!

А не докажеш ли - си оставаш един ТАТАРИСТ ... и подлого на ПАН-ТУРАНИЗМА?
Който впрочем възникна не без участието на Руската лингвистична школа от ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК ... В НАУЧНИТЕ СРЕДИ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ от времена на "преобразователя на османския език" в ТЮРКСКИ - Мустафа Кемал наричан и Баща на Тюрките?


Много добре казано- отлично си го подредил!
цитирай
77. shtaparov - ама някой друг път...
03.07.2019 00:56
dobrodan написа:
ама някой друг път... Скоро ще оборвате на воля... колкото ви душа иска.
Никой нищо не ми плаща за това, което пиша. И превеждам.
Навсякъде патриот до патриота, майно льо.... Истината е някъде при агентите Мълдър и Скъли.
И защо всичкото това? Защото как да си признаем, че бъркаме ли?
Не го проумявам. Нямам причина да обичам турците.
И не го избивайте на чувства, моля. Никой на света не е избягнал влиянието на тюркския език, ние също. Това не ни прави турци автоматично!
Спирам тука. Който иска и може да мисли...добре.

Че то ония,на които всеки знае че се плаща като са се загнали да си признават та пушек се вдига! :) Как да приема че никой не ти плаща,като рискуваш да станеш смешен и всеки да се гаври с твоите глупости,само и само те да са написани! За лукови глави като твойта народът си има приказка: колко по го газиш,толко повече глава прави! Значи ти си съгласен да станеш за смях с твойте унизителни и комични приказки,но не и да спреш да ги пишеш а това е сигурен признак,че изкарваш някакви облаги от тях! Още по-сигурно пък е това,че никога доброволно няма да си го признаеш!
цитирай
78. shtaparov - Искаш ли ...
03.07.2019 01:13
get написа:
анонимен написа:
Искаш ли малко военна терминология? Не е каквото да няма, сам ще се убедиш.
Ега ти развитите трако-славяни аз...и уседнали, ахам.
Сърбите са отпреди нас на Балканите, още готите са ги довели като част от армията срещу Рим. Не е каквото да няма къде да четеш! Погрижил съм се!
Не са тия сорби, дето си ги мислиш. Вече съм ти казал, много още са.
Имай малко търпение, скоро ще е готова книжката за езика.
...
ЕДИН ЕЗИК СТАВА СИНТЕТИЧЕН САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ: МНОГОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБИРА ПОМЕЖДУ СИ!
ВИЖ КОИ ЕЗИЦИ СА СИНТЕТИЧНИ, ВИЖ КАКВА СМЕС ОТ НАСЕЛЕНИЕ ГИ ГОВОРИ И ПОСЛЕ СИ ОТГОВОРИ ОТ КАКЪВ ПЪРВИ ВЕК ОТПАДАТ ПАДЕЖИТЕ, ЕГАТИ СМЕХА, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?
... развален телефона. Именковска култура, да извинявам се, грешка на езика.

Още ли смяташ, че латинският език е възникнал от нищото и в него няма нито тюкска лексика, нито граматика?
Очаквай изненади, Гете. Големи. Само сядаш...и четеш. Не е трудно, нали?
Питам се защо ли трябва да отварям хорски очи. Заради себе си, разбира се.

Първо да питам - Какво си поискал да кажеш със следното - Цитат:
"ЕДИН ЕЗИК СТАВА СИНТЕТИЧЕН САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ: МНОГОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗБИРА ПОМЕЖДУ СИ!
ВИЖ КОИ ЕЗИЦИ СА СИНТЕТИЧНИ, ВИЖ КАКВА СМЕС ОТ НАСЕЛЕНИЕ ГИ ГОВОРИ И ПОСЛЕ СИ ОТГОВОРИ ОТ КАКЪВ ПЪРВИ ВЕК ОТПАДАТ ПАДЕЖИТЕ, ЕГАТИ СМЕХА, И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?" - край на Цитата!
А да си чувал, че освен СИНТЕТИЧНИТЕ има и още дни други които наричат АНАЛИТИЧНИ - къмто които попада и българския, като ЕЗИК ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО?

Второ!
Да ти е известна ЗАВИСИМОСТТА ПРИ ЕЗИЦИТЕ(най-вече европейски) да се развиват от СИНТЕТИЗЪМ към АНАЛИТИЗЪМ? И че АНАЛИТИЗМА С ПРИСЪЩОТО ПРИ НЕГО ОТПАДАНЕ НА ПАДЕЖНИТЕ ФОРМИ е признак за СТАРОСТ НА ДАДЕН ЕЗИК?

- И в този ред на мисли А МИ КАЖИ: Към коя група - на синтетични или аналитични да отнесем ТУРСКИТЕ ЕЗИЦИ?
- И да те питам още НАСПРОТИ РУСКО-СЛАВЯНСКИТЕ ШИТНИ ... Защо след като БЪЛГАРСКИЯ Е ПРОИЗЛЯЗЪЛ ОТ ЕДИН ОБЩ според "теориите" ПРОТО-СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ... при нашият БЪЛГАРСКИ ИМАМЕ РАЗПАДАНЕ НА ПАДЕЖНАТА СИСТЕМА И ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ АНАЛИТИЗЪМ ... а при РУСКИЯ-СЛАВЯНСКИ става ОБРАТНОТО - УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПАДЕЖИТЕ, така че на практика те стават повече НА БРОЙ, от първоначалните и характерни за ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИЯ ЕЗИК?
Ти си на ход ЛИНГВИСТЕ ... и етимологичен стъкмисте :)))

На който - давам и трети жокер НАЙ-ВАЖНИЯ?
- Защото?
Повтаряйки ЛЪЖИТЕ наговорени ооще от унгарския евреин А. Вамбери ... и продължени от съветките Н.Марр, Артамонов и Плетньова?
Които в старанието си да докажат, че ХАЗАРИТЕ СА ЕКЗОТИЧНА СМЕС ОТ тюркско и еврейско по произход население - ВЗЕХА ТА НАПИСАХА ЛЪЖИТЕ, КОИТО В МОМЕНТА ПОВТАРЯШ - "турцизма" на нас българите?

А защо му е била необходима на Вамбери и последователи, ТАЗИ ОПАШАТА ЛЪЖА ?
Ами много просто! ЗА ДА МОГАТ "научно да докажат" - претенциите си, за пред Турския султан, ЗА ПАЛЕСТИНА!
Тоест, че европейските евреи - които според тях са "турско-езични хазари" ... СЕ ЯВЯВАЛИ ТРИНАДЕСЕТО ИЗРАИЛЕВУ ПЛЕМЕ :))) !
Така че, по време на проговорите между Абдул-Хамид II и циониста Теодор Херцел(1900 -1901 г.) - това е била ВОДЕЩАТА НИШКА за ОБОСНОВАВАНЕ ПРЕТЕНЦИИТЕ ИМ - СУЛТАНА ДА СЪЗДАДЕ ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА В ПАЛЕСТИНА!

Това което направиха НЕМСКО ЕЗИЧНИТЕ(ашкеназки) ЕВРОПЕЙСКИ ЕВРЕИ - а защо ли те са НЕМСКО, А НЕ ЕВРЕЙСКО ИЛИ ШПАНЬОЛО ЕЗИЧНИ ... примерно?
Продължава да се поддържа и до момента в ЦИОНИСТКИТЕ СРЕДИ ... това накратко Доброданчо :)) !?

Хора,на които главите са претъпкани от глупости няма да те разберат,каквито и знания да им наливаш,каквито и жокери да им даваш- в тях просто няма място за повече познания. Мозъците им са блокирани от глупости точно като главите на македонистите,а жалкия им ресурс не им позволява да научат нещо автентично и истинското знание изтича от тях като вода от препълнена чаша. Точно такива са "нашите" глупави тюрколози понеже вярват на всяка идиотия,която изломоти някой впиянчен мужик- точно те заразиха някои хора с циклична туркофрения и македонопатия,а друго лечение за нея освен тоягата още не е открито!
цитирай
79. dobrodan - ТУКА СИ ПРИЗНАВАМ, ЧЕ СБЪРКАХ ЕЗИКОВИТЕ КАТЕГОРИИ
03.07.2019 12:16
И по-точно вместо АНАЛИТИЧЕН НАПИСАХ СИНТЕТИЧЕН език. Не ме е срам да си го призная, нали? Та това, което написах, моля да се чете като характеризиране на обстоятелствата, при които синтетичният език се развива към аналитичен.
Обърках се, да. Синтетичните езици са падежни, като това е само част от характеризитането им, грубо казано, в аналитичните езици ролята на падежите изпълняват предлозите.
Българският език става аналитичен само по една причина! Разноезично население, при което се взема езикът "славянски", но му се добавят думи и понятия от други езици, като общ за всички! И не са една и две думи, цяло ПОВЕЛИТЕЛНО наклонение сме образували със заемане от тюркски език! Питаш за руския ли? Финландски език колко падежа има? Как да изчезнат руските падежи, като езикът им още не е оформен дори, че има и по две падежни форми за родителен падеж?
Аналитизмът НЕ ПРАВИ ЕДИН ЕЗИК ПО-РАЗВИТ ОТ ДРУГИТЕ! Нито е определящ признак за това колко е стар един език. Точно днешният английски потвърждава наблюденията ми. Колко да е стар АНГЛИЙСКИЯТ език?
Събраха се повечко грижи и направих елементарна грешка. Явно трябва да не прекъсвам работата си, че да отговарям на секундата. Може да ми се смеете за това на воля, в случая само ще си гледам обувките :(.
По въпроса за облагите :):):):):) Такива няма. Понякога идеята е по-силна от облагата. Надявам се, че разбирате поне отчасти подобна позиция?
Хии....ако намеря кой да плаща...какъв блог ще спретна само...с картинки, анимации, линкове...всички екстри. И ще го дублирам на поне три места и даже сайтове ще си направя... Веселяци.
цитирай
80. dobrodan - Първо: Правиш АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ...
03.07.2019 12:36
shtaparov написа:
[quote=get]Първо:
Правиш АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ЕДНО - СЪЩИТЕ СПЕКУЛАЦИИ, които се правят от Турската академия на науките!

Позицията на турската академия или каквато и да било там институция не ме вълнува.

Второ:
Над 90% от посочените лексикални единици ГИ ИМА ДОКУМЕНТИРАНИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ и то от преди ВРЕМЕНА - от които е известно ТЮРКСКО ЕЗИЧНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ(народи) да се поселили в момента обетаваните от тях територии!
Келти и римляни са имали достатъчно тюркски думи в езиците си и преди Атиловите хуни.

Трето:
Ако е вярна щурата ти ТЕОРИЯ ЗА РОДСТВЕНОСТ... Наличието на думи, образувани от тюркски корени в нашия език означава дълъг и непрекъснат контакт между носителите на двата езика.

Четвърто:
Имаме процеси НА ЕЗИКОВА ИНТЕРФЕРЕНЦИЯ ПРИ ЕЗИЦИТЕ - Но?
За да имаме такава ТОГАВА СЛЕДВА НАРОДИТЕ/ЕЗИЦИТЕ ПРИ КОИТО Е НАСТЪПИЛА ТЯ особено ако са от ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЕЗИКОВИ СЕМЕЙСТВА - То следва хората носители на същите ДА СА ПРОЖИВЯВАЛИ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИ ОТ ВРЕМЕ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ЕДНИ ДО ДРУГИ! - Тук си прав. Турският език не е единственият тюркски език, мисля да го знаеш?

Така че, КОГА МИ ДОКАЖЕШ - цитат: "Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп." ... дума ДОКУМЕНТИРАНА ОЩЕ ОТ ПОНЕ ТРЕТИ ВЕД ПРЕДИ ХРИСТА - тогава ще ти призная, като правилни И ОСТАНАЛИТЕ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛИНГВИСТИКА - ЕТИМОЛОГИЯ ЗА ПРАВИЛНИ а ИЗВОДИТЕ ТИ ЗА РЕАЛНИ!
Ще ти ги докаже писател и драматург Рафис Салимжанов. Може да си поспорите с него. А ти би ли ги доказал като европейски, моля?

А не докажеш ли - си оставаш един ТАТАРИСТ ... Думата татарист е натоварена със смисъл, който е изключително обиден за много милиони души, имай го предвид.
Руската академия на науките също не ми е много интересна, единствено речници ползвам оттам, поне това са свършили.
Значи никой преди турците не е говорил тюркски език, така ли да го разбирам?
Или в академиите на тюрки и руси са идиоти? М?

Много добре казано- отлично си го подредил!
цитирай
81. dobrodan - От ционистките среди съм твърде далеч
03.07.2019 12:53
и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.
цитирай
82. shtaparov - И по-точно вместо АНАЛИТИЧЕН НА...
05.07.2019 15:14
dobrodan написа:
И по-точно вместо АНАЛИТИЧЕН НАПИСАХ СИНТЕТИЧЕН език. Не ме е срам да си го призная, нали? Та това, което написах, моля да се чете като характеризиране на обстоятелствата, при които синтетичният език се развива към аналитичен.
Обърках се, да. Синтетичните езици са падежни, като това е само част от характеризитането им, грубо казано, в аналитичните езици ролята на падежите изпълняват предлозите.
Българският език става аналитичен само по една причина! Разноезично население, при което се взема езикът "славянски", но му се добавят думи и понятия от други езици, като общ за всички! И не са една и две думи, цяло ПОВЕЛИТЕЛНО наклонение сме образували със заемане от тюркски език! Питаш за руския ли? Финландски език колко падежа има? Как да изчезнат руските падежи, като езикът им още не е оформен дори, че има и по две падежни форми за родителен падеж?
Аналитизмът НЕ ПРАВИ ЕДИН ЕЗИК ПО-РАЗВИТ ОТ ДРУГИТЕ! Нито е определящ признак за това колко е стар един език. Точно днешният английски потвърждава наблюденията ми. Колко да е стар АНГЛИЙСКИЯТ език?
Събраха се повечко грижи и направих елементарна грешка. Явно трябва да не прекъсвам работата си, че да отговарям на секундата. Може да ми се смеете за това на воля, в случая само ще си гледам обувките :(.
По въпроса за облагите :):):):):) Такива няма. Понякога идеята е по-силна от облагата. Надявам се, че разбирате поне отчасти подобна позиция?
Хии....ако намеря кой да плаща...какъв блог ще спретна само...с картинки, анимации, линкове...всички екстри. И ще го дублирам на поне три места и даже сайтове ще си направя... Веселяци.

Да бе красива жена,ще се намереше кой да плаща ама за мъж- не разчитай.
цитирай
83. shtaparov - Първо: Правиш АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ...
05.07.2019 15:17
dobrodan написа:
shtaparov написа:
[quote=get]Първо:
Правиш АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ЕДНО - СЪЩИТЕ СПЕКУЛАЦИИ, които се правят от Турската академия на науките!

Позицията на турската академия или каквато и да било там институция не ме вълнува.

Второ:
Над 90% от посочените лексикални единици ГИ ИМА ДОКУМЕНТИРАНИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ и то от преди ВРЕМЕНА - от които е известно ТЮРКСКО ЕЗИЧНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ(народи) да се поселили в момента обетаваните от тях територии!
Келти и римляни са имали достатъчно тюркски думи в езиците си и преди Атиловите хуни.

Трето:
Ако е вярна щурата ти ТЕОРИЯ ЗА РОДСТВЕНОСТ... Наличието на думи, образувани от тюркски корени в нашия език означава дълъг и непрекъснат контакт между носителите на двата езика.

Четвърто:
Имаме процеси НА ЕЗИКОВА ИНТЕРФЕРЕНЦИЯ ПРИ ЕЗИЦИТЕ - Но?
За да имаме такава ТОГАВА СЛЕДВА НАРОДИТЕ/ЕЗИЦИТЕ ПРИ КОИТО Е НАСТЪПИЛА ТЯ особено ако са от ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЕЗИКОВИ СЕМЕЙСТВА - То следва хората носители на същите ДА СА ПРОЖИВЯВАЛИ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИ ОТ ВРЕМЕ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ЕДНИ ДО ДРУГИ! - Тук си прав. Турският език не е единственият тюркски език, мисля да го знаеш?

Така че, КОГА МИ ДОКАЖЕШ - цитат: "Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп." ... дума ДОКУМЕНТИРАНА ОЩЕ ОТ ПОНЕ ТРЕТИ ВЕД ПРЕДИ ХРИСТА - тогава ще ти призная, като правилни И ОСТАНАЛИТЕ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛИНГВИСТИКА - ЕТИМОЛОГИЯ ЗА ПРАВИЛНИ а ИЗВОДИТЕ ТИ ЗА РЕАЛНИ!
Ще ти ги докаже писател и драматург Рафис Салимжанов. Може да си поспорите с него. А ти би ли ги доказал като европейски, моля?

А не докажеш ли - си оставаш един ТАТАРИСТ ... Думата татарист е натоварена със смисъл, който е изключително обиден за много милиони души, имай го предвид.
Руската академия на науките също не ми е много интересна, единствено речници ползвам оттам, поне това са свършили.
Значи никой преди турците не е говорил тюркски език, така ли да го разбирам?
Или в академиите на тюрки и руси са идиоти? М?

Много добре казано- отлично си го подредил!

Тук не си се изразил добре но допускам че си харесал основната мисъл.
цитирай
84. shtaparov - и не смятам изобщо в близко време да ...
05.07.2019 15:18
dobrodan написа:
и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.

Имената Тухчи и Токту са толкова общи помежду си,колкото Тюхе и Тухчи.
цитирай
85. get - Доброданчо - доколко смяташ, че си на ти с езикознанието ... Та ми пишеш следните "бисери"?
05.07.2019 15:32
dobrodan написа:

Българският език става аналитичен само по една причина! Разноезично население, при което се взема езикът "славянски", но му се добавят думи и понятия от други езици, като общ за всички!
...
Аналитизмът НЕ ПРАВИ ЕДИН ЕЗИК ПО-РАЗВИТ ОТ ДРУГИТЕ! Нито е определящ признак за това колко е стар един език.

- Ами точно АНАЛИТИЗМА Е ХАРЕКТЕРНИЯ БЕЛЕГ - ПРИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ЗА ТЯХНАТА СТАРОСТ?
В частност това важи и за БЪЛГАРСКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ... не "сръбския" или "руско-славянски" - за какъвто се опитваш да го изкарваш?
dobrodan написа:

и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.

- Посочвам ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ - НОГО ОТ ПРЕДИ ДА се появят разни ЕКЗОТИЧНИ ТЕОРИИ ЗА: Към кое езиково семейство принадлежи БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ? ... И то от време, МНОГО ПО-РАНО от когато се появяват ТАТАРИСТКИТЕ "ТЕОРИИ" ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ... Които в момента БЕЗКРИТИЧНО МИ ПРЕПОВТАРЯШ?

dobrodan написа:

Значи никой преди турците не е говорил тюркски език, така ли да го разбирам?
Или в академиите на тюрки и руси са идиоти? М?

Езиците СА НАРЕЧЕНИ ТУРСКИ !!! ИМЕННО ПО ПРИЧИНА, ЧЕ СЕ ГОВОРЯТ В СРЕДАТА НА ТУРСКО - А НЕ ЕВРОПЕЙСКО, ЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!

Добрадане татаро-турколозе :))) вземи ЗАЛЕГНИ ПОНЕ ЗА ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ В ИЗУЧАВАНЕ НА ЛИНГВИСТИКА ... а от там примени към изучаване на Сравнително-историческо езикознание ... та после ела да си говорим по ТЕМАТА:
Защо УЧЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА НАРИЧАТ ТАЗИ ГРУПА >>ТУРСКИ<<!> А НЕ БУЛГАРСКИ ЕЗИЦИ?
Защото към това ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО ... попадат езици, говорени започвам от Изток към Запад: Корейски, Манджурски, в Сибир са няколко народа, преминаваме към централна Азия: с нейните няколко народи/езика - докато СТИГНЕМ ДО НАЙ-МЛАДИЯ ТЮРКСКИ ЕЗИК ... "турския" КОЙТО БЕ СЪЗДАДЕН БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО на "Бащата на турците", Мустафа Кемал - през 20-те години на МИНАЛИЯ ВЕК?

А за начало - тъй като определено ти липсва ВСЯКАКЪВ ЕКЗИСТЕНЦ-МИНИМУМ ПО ПОЗНАВАНЕ ИСТОРИЯ НА ТЮРКСКИТЕ ЕЗИЦИ - препоръчвам да погледнеш на този Адрес(на руския е, не е на тотално непознатия ти турски:))):

http://tapemark.ru/les/143d

Айде, хошча кал и - и"гюнляр! :))) ?
цитирай
86. dobrodan - Е що да няма кой:):):) Нали цяла
05.07.2019 16:48
турска академия на науките съм преписал и турци ми плащат...Ухаааа!!!
Хе-хе...:) Да, основната ти мисъл я харесах, патриот си до мозъка на костите и това е отлично!
Пък ако си разшириш понятията за патриотизъм още малко...ехеее!
Колкото до имената Тухчи и Токту...на различните тюрски езици могат да имат и още окончания, няма сега да ги търся едно по едно. Тюхе...какво ли е това име в основата на произхода си:) Ама европейско е, как какво! Нали? :):):)
цитирай
87. get - До 86. dobrodan - Добродане, едното само майсторство при конните спортове - НЕ ТЕ ПРАВИ "прабългарин" и/или "татарин" :)))
05.07.2019 21:20
shtaparov написа:
dobrodan написа:
и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.

Имената Тухчи и Токту са толкова общи помежду си,колкото Тюхе и Тухчи.


А ако отидеш във Преображенския манастир ... ще разбереш - Какво/Какъв е смисъла в името на "гръцката" богиня на съдбата Тихе/Тюхе?
За смисъла В ИМЕТО "ТИХЕ/ТЮХЕ" - едни други, като теб "историци" приели ЧЕ СМЕ ПРИДОШЪЛ КЪСНО НА БАЛКАНИТЕ НАРОД ... и считат за редно АПРИОРНО(!) да я изкарват ГЪРКИНЯ ... защото не била рускиня-славянка или туркиня-прабългарка:)) !

И пак казвам? Захвани се сериозно с изучаване на Лингвистика и сравнително-историческо изучаване на езиците ... което не се състои сал, в ЕДНО натъкмяване по близко зучение - на думи ОТ ЕВРОПЕЙСКИ БЪЛГАРСКИ - към ЧУЖДИЯ НЕМУ - ТЮРКСКИ!

И когато - живот и здраве имаме щастие, след време! СЛЕД КАТО СИ ИЗПЪЛНИЛ УСЛОВИЕТО: ЗАДЪЛБОЧЕНО ПОЗНАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ и ТЮРКСКИ ЕЗИЦИ - отново заговорим КАКЪВ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ ... Ще разбереш - вероятно твърдението(ми), което СЕГА ще те смути - Че?

Тихе или Тюхе - името! Произлиза от дума, ПО-СКОРО НАЛИЧНА, ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА В БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ... И НЕНАЛИЧНА В ГРЪЦКИЯ ТАКЪВ?
Както е и с обявяваната от теб за "тюрко-татарската" дума - Цитат?
"Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп. От същия корен е и думата кораб." :))) ?
А от тази древна лема К(о/а)РА - идва името на главната Богиня в ГРЪЧЦКИЯ БОЖЕСТВЕН ПАНТЕОН - от времена, когато прадедите на ТЮРКУТИТЕ - все още са живеели в Централен Сибир, тоест помен е нямало от тях, по тези географски ширини!

Пак пожелавам
Айде, хошча кал и - и"гюнляр! :))) ! - всъщност забравих да Те попитам? - Тюркче бильорму? ... инак ще остана НЕРАЗБРАН, от теб "забравилия прабългарския(си) език" :)) !
цитирай
88. dobrodan - Преди да поровя 5-6-10 или сто години в линка ти долу,
05.07.2019 21:55
get написа:
dobrodan написа:

Българският език става аналитичен само по една причина! Разноезично население, при което се взема езикът "славянски", но му се добавят думи и понятия от други езици, като общ за всички!
...
Аналитизмът НЕ ПРАВИ ЕДИН ЕЗИК ПО-РАЗВИТ ОТ ДРУГИТЕ! Нито е определящ признак за това колко е стар един език.

- Ами точно АНАЛИТИЗМА Е ХАРЕКТЕРНИЯ БЕЛЕГ - ПРИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ЗА ТЯХНАТА СТАРОСТ?
В частност това важи и за БЪЛГАРСКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ... не "сръбския" или "руско-славянски" - за какъвто се опитваш да го изкарваш?
dobrodan написа:

и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.

- Посочвам ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ - НОГО ОТ ПРЕДИ ДА се появят разни ЕКЗОТИЧНИ ТЕОРИИ ЗА: Към кое езиково семейство принадлежи БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ? ... И то от време, МНОГО ПО-РАНО от когато се появяват ТАТАРИСТКИТЕ "ТЕОРИИ" ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ... Които в момента БЕЗКРИТИЧНО МИ ПРЕПОВТАРЯШ?

dobrodan написа:

Значи никой преди турците не е говорил тюркски език, така ли да го разбирам?
Или в академиите на тюрки и руси са идиоти? М?

Езиците СА НАРЕЧЕНИ ТУРСКИ !!! ИМЕННО ПО ПРИЧИНА, ЧЕ СЕ ГОВОРЯТ В СРЕДАТА НА ТУРСКО - А НЕ ЕВРОПЕЙСКО, ЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!

Добрадане татаро-турколозе :))) вземи ЗАЛЕГНИ ПОНЕ ЗА ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ В ИЗУЧАВАНЕ НА ЛИНГВИСТИКА ... а от там примени към изучаване на Сравнително-историческо езикознание ... та после ела да си говорим по ТЕМАТА:
Защо УЧЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА НАРИЧАТ ТАЗИ ГРУПА >>ТУРСКИ<<!> А НЕ БУЛГАРСКИ ЕЗИЦИ?
Защото към това ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО ... попадат езици, говорени започвам от Изток към Запад: Корейски, Манджурски, в Сибир са няколко народа, преминаваме към централна Азия: с нейните няколко народи/езика - докато СТИГНЕМ ДО НАЙ-МЛАДИЯ ТЮРКСКИ ЕЗИК ... "турския" КОЙТО БЕ СЪЗДАДЕН БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО на "Бащата на турците", Мустафа Кемал - през 20-те години на МИНАЛИЯ ВЕК?

А за начало - тъй като определено ти липсва ВСЯКАКЪВ ЕКЗИСТЕНЦ-МИНИМУМ ПО ПОЗНАВАНЕ ИСТОРИЯ НА ТЮРКСКИТЕ ЕЗИЦИ - препоръчвам да погледнеш на този Адрес(на руския е, не е на тотално непознатия ти турски:))):

http://tapemark/les/143d

Айде, хошча кал и - и"гюнляр! :))) ?

цитирай
89. dobrodan - Преди да поровя в линка ти долу, Гете,
05.07.2019 22:26
можеш ли да изброиш колко европйски аналитични езика има в Европа?
Да питам ли колко изобщо от тях към кое езиково семейство принадлежат, като изключим славянските? Я да ми кажеш също, че нали съм неук и неграмотен, кога отпаднаха падежите в българския език, че в останалите "славянски" езици до днес си живеят падеж до падежа? Ние си имаме остатъци, не са много, но ги има.
Доскоро ти ми обясняваше, че езиците били "тюркски", а не тюрки?
Изведнъж станаха турски всичките?
Пропуснал си Индия в списъка на тюркските езици. Леекинко можеш да добавиш и така любимия ни Иран, фарси не е чак основен език там.
Имаме превод и не само от мен на надписа на съкровището от Над Сент Миклош
Падежи има и в него, VI-ти век? Или по-късно?
Това сравнително езикознание дали е разглеждало досега възможността за връзка между европейски и тюркски езици? Евроцентризъм ли долавям? :):):)
Запитай се защо със сърбите не ти трябва преводач, а с всички останали славяноговорящи ще ти е необходим?
Има очевадни неща, които се правим, че ги няма?
Хубаво де.... Пиши, забавно е:). Значи, когато пишат "нашите" лингвисти - всичко е наред, обаче ако не са от нашите - работата е съвсем друга :):):)
Ей тоя двоен стандарт трябва да отхвърлим. Иначе улицата е задънена.
По въпроса за сърбите...само споделям, че и те почнаха да се усещат, като стана въпрос за езика. Аз лично не мога да им го оспоря:(. Всичките им други хвалби са вятър и мъгла, но за езика...Съжалявам.
За тюркските думи в западните езици. Мдаа...ако следвам твоята логика и ако приемем, че българите бяха хуни и готи...готите ли им занесоха толкова тюркска лексика и не само лексика?
На кой български говореха хуните или те не са българи?
Гете, Гете... Нищо де, разбирам те или се опитвам. Линкът не се отваря, що за платформа... Ако очакваш русите да си признаят за тюркския език, блазе ти.
Питай носителите му. Аз така правя. Като привърша превода, специално съм харесал друга книга, изцяло за езиците. Не е турска:)
цитирай
90. get - можеш ли да изброиш колко европйски ...
06.07.2019 14:28
dobrodan написа:
можеш ли да изброиш колко европйски аналитични езика има в Европа?
Да питам ли колко изобщо от тях към кое езиково семейство принадлежат, като изключим славянските? Я да ми кажеш също, че нали съм неук и неграмотен, кога отпаднаха падежите в българския език, че в останалите "славянски" езици до днес си живеят падеж до падежа? Ние си имаме остатъци, не са много, но ги има.
...
Пропуснал си Индия в списъка на тюркските езици. Леекинко можеш да добавиш и така любимия ни Иран, фарси не е чак основен език там.
Имаме превод и не само от мен на надписа на съкровището от Над Сент Миклош
Падежи има и в него, VI-ти век? Или по-късно?
Това сравнително езикознание дали е разглеждало досега възможността за връзка между европейски и тюркски езици? Евроцентризъм ли долавям? :):):)
Запитай се защо със сърбите не ти трябва преводач, а с всички останали славяноговорящи ще ти е необходим?
Има очевадни неща, които се правим, че ги няма?
Хубаво де.... Пиши, забавно е:). Значи, когато пишат "нашите" лингвисти - всичко е наред, обаче ако не са от нашите - работата е съвсем друга :):):)
Ей тоя двоен стандарт трябва да отхвърлим. Иначе улицата е задънена.
По въпроса за сърбите...само споделям, че и те почнаха да се усещат, като стана въпрос за езика. Аз лично не мога да им го оспоря:(. Всичките им други хвалби са вятър и мъгла, но за езика...Съжалявам.
За тюркските думи в западните езици. Мдаа...ако следвам твоята логика и ако приемем, че българите бяха хуни и готи...готите ли им занесоха толкова тюркска лексика и не само лексика?
На кой български говореха хуните или те не са българи?
Гете, Гете... Нищо де, разбирам те или се опитвам. Линкът не се отваря, ... Ако очакваш русите да си признаят за тюркския език, ...
Питай носителите му. Аз така правя. Като привърша превода, специално съм харесал друга книга, изцяло за езиците. Не е турска:)


http://tapemark.narod.ru/les/143d.html
цитирай
91. get - можеш ли да изброиш колко европйски ...
06.07.2019 18:27
dobrodan написа:
можеш ли да изброиш колко европйски аналитични езика има в Европа?

Американския лингвист Дж. Гринберг е този, който въвежда понутието ИНДЕКС НА СИНТЕЗ СЪСТОЯЩ СЕ ? В изсчисляването по формулата : M/W, където M се явяват количеството морфов в даден текстови отрязък, а W (от англ. word — «слово») — количеството речеви(словни) единици в разглеждания текст. Към преимуществено АНАЛИТИЧНИТЕ ЕЗИЦИ се отнясат тези, при които ГОЛЕМИНАТА на ИНДЕКСА е по НИСКА от 2-е?
dobrodan написа:
Доскоро ти ми обясняваше, че езиците били "тюркски", а не тюрки?


Тюрки Е ЕДНО КЪМ ЕДНО - произношението за тези езици В ТУРСКАТА ЛИНГВИСТИКА! При НАС ЕВПОПЕЙЦИТЕ БЪЛГАРИ - слово-образуването довежда до друга вътрешна флексия на думата, от което тя получава звучението ТЮРКСКИ?

И преди - да се хвърлиш да плуваш в дълбокото, на ЛИНГВИСТИКА, КОЛПАРАТИВИСТИКА и ЕТИМОЛОГИЯ ... вземи ПОЧНИ с нещо по просто? ... инак удавянето ти е сигурно:)) - защото в момента ПРОДЪЛЖАВАЙКИ ОТ ВЪЗПИТАНИЕ ДИАЛОГА - те поддържам на "изкуствено дишане" ... :))

От ллатинския/романски типично аналитични са италиански и френски ... англо-саксонските - английския ... "славянските": преобладаващо БЪЛГАРСКИЯ ... индо-арийските - иранския(фарси) - Да продължавам ли?
цитирай
92. kolevdobri - Съгласен.
06.07.2019 18:29
shtaparov написа:
kolevdobri написа:
Обикновено не коментирам това, което се случва в СМакедония, именно защото познавам и територията и народа не само от книгите и нета. Живях там години... Не ни обичат. Но проблемът не е в тях, а в нас. Имаме атомна централа от времето на Живков, но тогава ни се подиграваха и с право, защото се унижавахме за техните найлонови ризи и вафлите Краш. Нямаше стока в магазините. Сега има, но продължаваме да сме неорганизирани, да искаме рушвети /КАТ/ и да предлагаме услуги с качеството от времето на хоремага. Трябва да оправим организацията на обществото и да приемем демокрацията като основа, върху която да градим и икономиката и социалния живот. Тогава ще ни уважават. Германците избиваха гърците като мухи, но сега им продават мерцедеси, а гърци купуват жилища в Берлин. Историята е нищо пред икономическата мощ. Нека помислим по този въпрос.

За да си върнем икономическата мощ,ще трябва да строшим червените метли,които регулярно събират богатствата на народа ни и ги препращат знаеш къде. Това обаче не е лесно да се направи- червените "метачи" си имат задгранични покровители,пред които повечето властници се "прекланят" т.е. им дават даром всичко наше,до което смогнат да се доберат!

цитирай
93. dobrodan - Браво, Гете,:):):)
06.07.2019 22:37
А сега каква е преклонната възраст на френския, италианския и английския езици? Не отговарят ли тези езици съвсем точно на историческото обстоятелство, което посочих, за да възникне аналитичност в един език? Командно дишане :) Знам, че много ти се иска да греша, без да спирам, обаче :):). Не за това говорим принципно, нали така? Още 60 страници...после идва веселата част:) Има да си упражняваш знанията :) Добре, че не ни е езикът като руския, отпаднали са и думи, и звуци...
цитирай
94. shtaparov - Българският език става анали...
07.07.2019 16:28
get написа:
dobrodan написа:

Българският език става аналитичен само по една причина! Разноезично население, при което се взема езикът "славянски", но му се добавят думи и понятия от други езици, като общ за всички!
...
Аналитизмът НЕ ПРАВИ ЕДИН ЕЗИК ПО-РАЗВИТ ОТ ДРУГИТЕ! Нито е определящ признак за това колко е стар един език.

- Ами точно АНАЛИТИЗМА Е ХАРЕКТЕРНИЯ БЕЛЕГ - ПРИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ЗА ТЯХНАТА СТАРОСТ?
В частност това важи и за БЪЛГАРСКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ... не "сръбския" или "руско-славянски" - за какъвто се опитваш да го изкарваш?
dobrodan написа:

и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.

- Посочвам ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ - НОГО ОТ ПРЕДИ ДА се появят разни ЕКЗОТИЧНИ ТЕОРИИ ЗА: Към кое езиково семейство принадлежи БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ? ... И то от време, МНОГО ПО-РАНО от когато се появяват ТАТАРИСТКИТЕ "ТЕОРИИ" ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ... Които в момента БЕЗКРИТИЧНО МИ ПРЕПОВТАРЯШ?

dobrodan написа:

Значи никой преди турците не е говорил тюркски език, така ли да го разбирам?
Или в академиите на тюрки и руси са идиоти? М?

Езиците СА НАРЕЧЕНИ ТУРСКИ !!! ИМЕННО ПО ПРИЧИНА, ЧЕ СЕ ГОВОРЯТ В СРЕДАТА НА ТУРСКО - А НЕ ЕВРОПЕЙСКО, ЕЗИЧНИ НАРОДИ!!!

Добрадане татаро-турколозе :))) вземи ЗАЛЕГНИ ПОНЕ ЗА ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ В ИЗУЧАВАНЕ НА ЛИНГВИСТИКА ... а от там примени към изучаване на Сравнително-историческо езикознание ... та после ела да си говорим по ТЕМАТА:
Защо УЧЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА НАРИЧАТ ТАЗИ ГРУПА >>ТУРСКИ<<!> А НЕ БУЛГАРСКИ ЕЗИЦИ?
Защото към това ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО ... попадат езици, говорени започвам от Изток към Запад: Корейски, Манджурски, в Сибир са няколко народа, преминаваме към централна Азия: с нейните няколко народи/езика - докато СТИГНЕМ ДО НАЙ-МЛАДИЯ ТЮРКСКИ ЕЗИК ... "турския" КОЙТО БЕ СЪЗДАДЕН БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО на "Бащата на турците", Мустафа Кемал - през 20-те години на МИНАЛИЯ ВЕК?

А за начало - тъй като определено ти липсва ВСЯКАКЪВ ЕКЗИСТЕНЦ-МИНИМУМ ПО ПОЗНАВАНЕ ИСТОРИЯ НА ТЮРКСКИТЕ ЕЗИЦИ - препоръчвам да погледнеш на този Адрес(на руския е, не е на тотално непознатия ти турски:))):

http://tapemark/les/143d

Айде, хошча кал и - и"гюнляр! :))) ?

Имам един материал.който отдавна съм започнал но ще се наложи ускорено да доразвия,за да спра Добродановите (от Добро-Даново коляно,или от Добро-Данай?) спекулации.
цитирай
95. shtaparov - турска академия на науките съм п...
07.07.2019 16:31
dobrodan написа:
турска академия на науките съм преписал и турци ми плащат...Ухаааа!!!
Хе-хе...:) Да, основната ти мисъл я харесах, патриот си до мозъка на костите и това е отлично!
Пък ако си разшириш понятията за патриотизъм още малко...ехеее!
Колкото до имената Тухчи и Токту...на различните тюрски езици могат да имат и още окончания, няма сега да ги търся едно по едно. Тюхе...какво ли е това име в основата на произхода си:) Ама европейско е, как какво! Нали? :):):)

Турско име ТОКТУ (ТОКТО) няма- колко и да търсиш не можеш да намериш!
цитирай
96. shtaparov - и не смятам изобщо в близко време да ...
07.07.2019 16:35
get написа:
shtaparov написа:
dobrodan написа:
и не смятам изобщо в близко време да се занимавам с еврейски произход, държави и т. н. Хазари, юдаизъм...и династия Тухчи/Токту. Абсолютно еврейско име, няма що.

Имената Тухчи и Токту са толкова общи помежду си,колкото Тюхе и Тухчи.


А ако отидеш във Преображенския манастир ... ще разбереш - Какво/Какъв е смисъла в името на "гръцката" богиня на съдбата Тихе/Тюхе?
За смисъла В ИМЕТО "ТИХЕ/ТЮХЕ" - едни други, като теб "историци" приели ЧЕ СМЕ ПРИДОШЪЛ КЪСНО НА БАЛКАНИТЕ НАРОД ... и считат за редно АПРИОРНО(!) да я изкарват ГЪРКИНЯ ... защото не била рускиня-славянка или туркиня-прабългарка:)) !

И пак казвам? Захвани се сериозно с изучаване на Лингвистика и сравнително-историческо изучаване на езиците ... което не се състои сал, в ЕДНО натъкмяване по близко зучение - на думи ОТ ЕВРОПЕЙСКИ БЪЛГАРСКИ - към ЧУЖДИЯ НЕМУ - ТЮРКСКИ!

И когато - живот и здраве имаме щастие, след време! СЛЕД КАТО СИ ИЗПЪЛНИЛ УСЛОВИЕТО: ЗАДЪЛБОЧЕНО ПОЗНАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ и ТЮРКСКИ ЕЗИЦИ - отново заговорим КАКЪВ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ ... Ще разбереш - вероятно твърдението(ми), което СЕГА ще те смути - Че?

Тихе или Тюхе - името! Произлиза от дума, ПО-СКОРО НАЛИЧНА, ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА В БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ... И НЕНАЛИЧНА В ГРЪЦКИЯ ТАКЪВ?
Както е и с обявяваната от теб за "тюрко-татарската" дума - Цитат?
"Короб (корито) - от тюрко-"татарските" кору, корьiп. От същия корен е и думата кораб." :))) ?
А от тази древна лема К(о/а)РА - идва името на главната Богиня в ГРЪЧЦКИЯ БОЖЕСТВЕН ПАНТЕОН - от времена, когато прадедите на ТЮРКУТИТЕ - все още са живеели в Централен Сибир, тоест помен е нямало от тях, по тези географски ширини!

Пак пожелавам
Айде, хошча кал и - и"гюнляр! :))) ! - всъщност забравих да Те попитам? - Тюркче бильорму? ... инак ще остана НЕРАЗБРАН, от теб "забравилия прабългарския(си) език" :)) !

Думата КОРАБ и по-точно КОРАБЪ е лесна за разтълкуване- тя означава КОРУБА (Изкорубена конструкция). Думата КОРУБА също не е случайна: тя е в тясна връзка с думата КРИВА (КРИВЪ),където "В" е преминало в "Б". Тя е във връзка и с думата КУБЕ,към която е добавено едно "Р" и е станала КУРБЕ (КОРУБЕ) но и тя не е турска,понеже е във връзка с латинските думи КУПОЛ (=КУБЕЛ) и КУПА (КУБА,КУБЕ). Та ако днешните турци я използват,то е защото са я взели от нас- не защото ние сме я взимали от тях!
цитирай
97. shtaparov - можеш ли да изброиш колко ...
07.07.2019 16:45
dobrodan написа:
можеш ли да изброиш колко европйски аналитични езика има в Европа?
Да питам ли колко изобщо от тях към кое езиково семейство принадлежат, като изключим славянските? Я да ми кажеш също, че нали съм неук и неграмотен, кога отпаднаха падежите в българския език, че в останалите "славянски" езици до днес си живеят падеж до падежа? Ние си имаме остатъци, не са много, но ги има.
Доскоро ти ми обясняваше, че езиците били "тюркски", а не тюрки?
Изведнъж станаха турски всичките?
Пропуснал си Индия в списъка на тюркските езици. Леекинко можеш да добавиш и така любимия ни Иран, фарси не е чак основен език там.
Имаме превод и не само от мен на надписа на съкровището от Над Сент Миклош
Падежи има и в него, VI-ти век? Или по-късно?
Това сравнително езикознание дали е разглеждало досега възможността за връзка между европейски и тюркски езици? Евроцентризъм ли долавям? :):):)
Запитай се защо със сърбите не ти трябва преводач, а с всички останали славяноговорящи ще ти е необходим?
Има очевадни неща, които се правим, че ги няма?
Хубаво де.... Пиши, забавно е:). Значи, когато пишат "нашите" лингвисти - всичко е наред, обаче ако не са от нашите - работата е съвсем друга :):):)
Ей тоя двоен стандарт трябва да отхвърлим. Иначе улицата е задънена.
По въпроса за сърбите...само споделям, че и те почнаха да се усещат, като стана въпрос за езика. Аз лично не мога да им го оспоря:(. Всичките им други хвалби са вятър и мъгла, но за езика...Съжалявам.
За тюркските думи в западните езици. Мдаа...ако следвам твоята логика и ако приемем, че българите бяха хуни и готи...готите ли им занесоха толкова тюркска лексика и не само лексика?
На кой български говореха хуните или те не са българи?
Гете, Гете... Нищо де, разбирам те или се опитвам. Линкът не се отваря, що за платформа... Ако очакваш русите да си признаят за тюркския език, блазе ти.
Питай носителите му. Аз така правя. Като привърша превода, специално съм харесал друга книга, изцяло за езиците. Не е турска:)

Слушай Добри Данчо какво са казали древни летописци за сърбите,хърватите и "словенците" (Венетите!),когато те заселвали Балканите:

АРХИЕП. ДИМИТРИЙ ХОМАТИАН ЗА СВ. КЛИМЕНТ, ЕПИСКОП НА БЪЛГАРИЯ В ОХРИД

"Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мразовитото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия."

Значи по начало "византийците" забелязали,че на Балканите идват Българи. Минали обаче 3-4 века и се разбрало,че едните Българи са от племето "сърби",другите- от племето "хървати" а третите- от племето "венети",прекръстено в ХХ век на "словенци" ("славянци")!

Виждаш ли за какво става реч,сещаш ли се вече защо сръбския и хърватския език са диалекти на Българския???
цитирай
98. shtaparov - можеш ли да изброиш колко европйски ...
07.07.2019 17:22
get написа:
dobrodan написа:
можеш ли да изброиш колко европйски аналитични езика има в Европа?

Американския лингвист Дж. Гринберг е този, който въвежда понутието ИНДЕКС НА СИНТЕЗ СЪСТОЯЩ СЕ ? В изсчисляването по формулата : M/W, където M се явяват количеството морфов в даден текстови отрязък, а W (от англ. word — «слово») — количеството речеви(словни) единици в разглеждания текст. Към преимуществено АНАЛИТИЧНИТЕ ЕЗИЦИ се отнясат тези, при които ГОЛЕМИНАТА на ИНДЕКСА е по НИСКА от 2-е?
dobrodan написа:
Доскоро ти ми обясняваше, че езиците били "тюркски", а не тюрки?


Тюрки Е ЕДНО КЪМ ЕДНО - произношението за тези езици В ТУРСКАТА ЛИНГВИСТИКА! При НАС ЕВПОПЕЙЦИТЕ БЪЛГАРИ - слово-образуването довежда до друга вътрешна флексия на думата, от което тя получава звучението ТЮРКСКИ?

И преди - да се хвърлиш да плуваш в дълбокото, на ЛИНГВИСТИКА, КОЛПАРАТИВИСТИКА и ЕТИМОЛОГИЯ ... вземи ПОЧНИ с нещо по просто? ... инак удавянето ти е сигурно:)) - защото в момента ПРОДЪЛЖАВАЙКИ ОТ ВЪЗПИТАНИЕ ДИАЛОГА - те поддържам на "изкуствено дишане" ... :))

От ллатинския/романски типично аналитични са италиански и френски ... англо-саксонските - английския ... "славянските": преобладаващо БЪЛГАРСКИЯ ... индо-арийските - иранския(фарси) - Да продължавам ли?

За да му стане по-ясно на Добри Данчо какво си искал да кажеш и да не се измъчи със строго научния ти стил ще повторя казаното от теб на по-прост език: "ТУРЦИ" е Българското произношение на думата ТЮРКИ,която днешните "турци" ежедневно ползват като свое самоназвание. Много хора оспорват наличието на турци (тюрки) въобще: за тях това е фалшив народ,измислен от авторите на "славянството". За успокоение на Добри Данчо ще добавя,че аз не съм от тях но оспорвам неговото мнение понеже имам списък от над 100 Български думи,заимствани в турския език. А те са много повече разбира се!
цитирай
99. shtaparov - (Съгласен.)
07.07.2019 17:24
kolevdobri написа:
shtaparov написа:
kolevdobri написа:
Обикновено не коментирам това, което се случва в СМакедония, именно защото познавам и територията и народа не само от книгите и нета. Живях там години... Не ни обичат. Но проблемът не е в тях, а в нас. Имаме атомна централа от времето на Живков, но тогава ни се подиграваха и с право, защото се унижавахме за техните найлонови ризи и вафлите Краш. Нямаше стока в магазините. Сега има, но продължаваме да сме неорганизирани, да искаме рушвети /КАТ/ и да предлагаме услуги с качеството от времето на хоремага. Трябва да оправим организацията на обществото и да приемем демокрацията като основа, върху която да градим и икономиката и социалния живот. Тогава ще ни уважават. Германците избиваха гърците като мухи, но сега им продават мерцедеси, а гърци купуват жилища в Берлин. Историята е нищо пред икономическата мощ. Нека помислим по този въпрос.

За да си върнем икономическата мощ,ще трябва да строшим червените метли,които регулярно събират богатствата на народа ни и ги препращат знаеш къде. Това обаче не е лесно да се направи- червените "метачи" си имат задгранични покровители,пред които повечето властници се "прекланят" т.е. им дават даром всичко наше,до което смогнат да се доберат!

Благодаря!
цитирай
100. shtaparov - А сега каква е ...
07.07.2019 17:29
dobrodan написа:
А сега каква е преклонната възраст на френския, италианския и английския езици? Не отговарят ли тези езици съвсем точно на историческото обстоятелство, което посочих, за да възникне аналитичност в един език? Командно дишане :) Знам, че много ти се иска да греша, без да спирам, обаче :):). Не за това говорим принципно, нали така? Още 60 страници...после идва веселата част:) Има да си упражняваш знанията :) Добре, че не ни е езикът като руския, отпаднали са и думи, и звуци...

Ти говориш глупости и лъжи или си правиш свободни съчинения,понеже не познаваш истината! От нашия език не са отпадали "руски" думи- отпаднали са цели диалекти като руски, сръбски, украински, чешки, полски, хърватски, " словенски" и прочее!
цитирай
101. dobrodan - Чакай малко ред да вкараме:):):)
07.07.2019 18:22
Ако почна отзад напред, ще рече - из цяла Европа са живяли българи, чийто езици се отделят от българския??? Стига бе? И това преди Атила? Щото след него работата е ясна:).
За турците и тюрките разбрах, на турски турци и тюрки звучат еднакво, нали.

Цитирам: Значи по начало "византийците" забелязали,че на Балканите идват Българи. Минали обаче 3-4 века и се разбрало,че едните Българи са от племето "сърби",другите- от племето "хървати" а третите- от племето "венети",прекръстено в ХХ век на "словенци" ("славянци")! Абе нали бяхме тука на Балканите отпреди Херодот? Как така? :) Кого е изгонил Александър - нещо не връзва:):):) Мноо зъл тоя Сашо бе? Чак до Северния Ледовит океан да ги е гонил?

От нашия език са отпаднали не руски, а тюркски думи и звуци. За щастие. При русите...спасение няма. Справка - гласната ьi. Макар и още да я имаме - т-ьiй, тьiй, чедо и вьiйййй (из Добруджата) при нас тя дава различни прегласи. Не гледай днешния турски език, няма смисъл. Можеш да си сигурен в абсолютно и изцяло европейската съгласна Ц. Макар и тя е спорно да е европейска, но тоя период в историята няма да го разглеждаме сега.

Като е българска (в твоя смисъл :) думата кораб, защо в старобългарски език се упоменава един-единствен път думата корабець - моля да ме извиниш, ако не съм я изписал абсолютно точно, много отдавна я учих - а сега ще ти дам малко ноу-хау, да не се мъчиш.
СУБА - обикновено го превеждаме като орда. Само че може да бъде и с преносно значение, при нас соба, стая. В латински sub - под, отдолу и т. н. Наставката -уба в тюркските езици не е точно наставка - Дуло-уба или Дулеба :), Кьi-уба - Киев, Бай-тюба (провинция на Волжка България), река К-уба-н, Мар-уба (Моравия) и други има :) като остров Ар-уба, К-уба...

...думата КАРИБИ се покрива сто процента с името на едни одомашнени животни на едно място...
Името на тия животни е КАРИБУ.
Бьiк и КОРОВА на руски.
... писал нещичко за КАРИБУ. Сравнете двете думи. Оттам и коруба.
Токту не е турско име. Ханове да искаш:)
цитирай
102. shtaparov - Ако почна отзад напред, ще рече - из ...
07.07.2019 21:36
dobrodan написа:
Ако почна отзад напред, ще рече - из цяла Европа са живяли българи, чийто езици се отделят от българския??? Стига бе? И това преди Атила? Щото след него работата е ясна:).
За турците и тюрките разбрах, на турски турци и тюрки звучат еднакво, нали.

Цитирам: Значи по начало "византийците" забелязали,че на Балканите идват Българи. Минали обаче 3-4 века и се разбрало,че едните Българи са от племето "сърби",другите- от племето "хървати" а третите- от племето "венети",прекръстено в ХХ век на "словенци" ("славянци")! Абе нали бяхме тука на Балканите отпреди Херодот? Как така? :) Кого е изгонил Александър - нещо не връзва:):):) Мноо зъл тоя Сашо бе? Чак до Северния Ледовит океан да ги е гонил?

От нашия език са отпаднали не руски, а тюркски думи и звуци. За щастие. При русите...спасение няма. Справка - гласната ьi. Макар и още да я имаме - т-ьiй, тьiй, чедо и вьiйййй (из Добруджата) при нас тя дава различни прегласи. Не гледай днешния турски език, няма смисъл. Можеш да си сигурен в абсолютно и изцяло европейската съгласна Ц. Макар и тя е спорно да е европейска, но тоя период в историята няма да го разглеждаме сега.

Като е българска (в твоя смисъл :) думата кораб, защо в старобългарски език се упоменава един-единствен път думата корабець - моля да ме извиниш, ако не съм я изписал абсолютно точно, много отдавна я учих - а сега ще ти дам малко ноу-хау, да не се мъчиш.
СУБА - обикновено го превеждаме като орда. Само че може да бъде и с преносно значение, при нас соба, стая. В латински sub - под, отдолу и т. н. Наставката -уба в тюркските езици не е точно наставка - Дуло-уба или Дулеба :), Кьi-уба - Киев, Бай-тюба (провинция на Волжка България), река К-уба-н, Мар-уба (Моравия) и други има :) като остров Ар-уба, К-уба...

...думата КАРИБИ се покрива сто процента с името на едни одомашнени животни на едно място...
Името на тия животни е КАРИБУ.
Бьiк и КОРОВА на руски.
... писал нещичко за КАРИБУ. Сравнете двете думи. Оттам и коруба.
Токту не е турско име. Ханове да искаш:)

Казах ти съвсем точно откъде е думата КОРУБА,а думата КОРАБ била рядко употребявана у нас,понеже дедите ни не обичали твърде много корабоплаването за съжаление. Казвам "за съжаление" понеже ако го обичаха,половината днешни европейски държави включително Русия и Турция изобщо нямаше да съществуват- надявам се знаеш какво означава това!
цитирай
103. karpis - Те на тия лайнари платеното им мразене го плаща българския данъкоплатец!
12.08.2019 20:45
Тия макеговнисти тукашните полит.подлагари им плащат с наши кинти да мразят връло народа ни,та после Лайнойко никаквеца уж да се прави на защитник народен именно срещу тия и журналюгите да го възвеличават за по-голям хонорар!Ако марсианците им даваха кинти и марсианци ще се пишат,особенно Лайненко,че е бая борчлия!
цитирай
104. shtaparov - Тия маке...
13.08.2019 03:01
karpis написа:
Тия макеговнисти тукашните полит.подлагари им плащат с наши кинти да мразят връло народа ни,та после Лайнойко никаквеца уж да се прави на защитник народен именно срещу тия и журналюгите да го възвеличават за по-голям хонорар!Ако марсианците им даваха кинти и марсианци ще се пишат,особенно Лайненко,че е бая борчлия!

Така са организирани нещата от над 70 години- "храни куче да те лае" е по всички индуски махали, изнасилват малолетни и рекетират народа да им изхранва копелетата,та после да има кой да го краде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815569
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи