Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2020 16:16 - Кипърският Mитрополит Неофит: Поставиха ме пред избор: Кой закон избирам да спазвам, - държавния или Христовия? Аз избрах Второто
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неофит е обвинен, че съжалил неколко свои прихожани и ги пуснал в храма, на Литургията. Митрополитът заявил, че не вижда нищо лошо в това и не се плаши от съдебното преследване…


След въвеждането на жестоките мерки против коронавируса (а всъщност, притив човешките права и свободи, и против Православната Църква. Г.С.), властите в Гърция и Кипър започнаха да преследват архипастирите и свещениците, които, въпреки заплахите от съдебни дела, не се отказаха от паствата си и, със всички сили се стараят да подкрепят вярващите, в тези не леки времена.


Сега в Гърция и Кипър са заведени още неколко наказателни дела срещу свещеници, които пуснали вярващи в храма, на богослужение, или се съгласили да причастят некои от тях, на улицата, след Божествената Литургия, отслужена зад заключени врата, без право на достъп на богомолци.


Представител на полициятя съобщил на кипрската телевизия Alpha, че са дадени указания за разследе на това дело, и подчертал, че «никой не е над закона», - пише "Orthodox Times" (Правлославни Времена). Той добавил, че полицаите влязли в храма, след получена информация, че там присъстват и миряни, и наистина открили в храма десет човека.


Но митрополит Неофит заявил, че полицаите нахълтали в храма, като че там не се извършва богослужение, а някакво страшно престъпление. При това, като влезли в църквата, полицаите му казали: «Избирай, на кого ще се подчиняваш: на държавния закон или на закона Христов?»


На което владиката Неофит заявил, че закона Христов за него е по-важен от живота. Що се отнася до "пандемията" и всеобщия страх на хората от тази инфекция, - архипастирът казал, че християните повече се плашат от греховете, отколкото от болестите. И, колкото и да се стараят хората да избегнат смъртта, тя, рано или късно, ще ги постигне.

«Даже и да ни отмине тази болест, друга ни чака зад ъгъла. Независимо, дали ще е нещастен случай, или от старост.  Всичко е в Божиите ръце», — казал владиката.


Русская линия https://rusk.ru/newsdata.php?idar=87318

Превод, Григор Симов



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28361727
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930