Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2020 11:38 - Валентин Катасонов за Путин, Курск, Изборите, ЦБ, Медведев и колониалните ни администрации, наричани - правителства.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3050 Коментари: 8 Гласове:
-1

Последна промяна: 17.05.2020 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Появата на Путин на политическия хоризонт беше белязана с много символи. Един от тях е трагедията с подводницата Курск, 2000-ната година. А нима днес ние не сме в положението на екипажа на тази подводница, затворени, и макар още живи, виждме че сме обрчени. Спомням си тогавашните си предчувствия, които сега се потвърждават с много факти от реалния живот...


Това беше към края на двадесети век, времето на десетгодишната революция, с лозунги: долу комунизма и социализма, долу СССР.  Както знаем, всяка революция е отричане не нещо предишно. А след революцията настъпва момент, когато трябва да се осмисли и да се огласи някаква (нова) идея. 


Но ето че 20 години Русия живее без своя идея (идеология), като кораб, без кормило и платна. 


Обсъжда се жизненото равнище, обсъжда се икономиката, но не се обсъжда никаква национална идея, каквато и до сега няма. Вече 20 години ръководителите на страната ни, всякак се извъртат, за да не засегнат този стратегически въпрос. И затова младежите ни не виждат смисъл да живеят. Днес младежите казват: "ние не разбираме, защо изобщо живем"? И некои от тях, не само не рждат, но и завършват със самоубийство! 


Казват, че раждаемостта падала, понеже доходите ни са ниски. Но в съветско време раждаха деца, и при по-ниски доходи. 


И това е най-важното, макар икономистите да обръщат внимание и на още некои други детайли, но главното е - отсъстието на смисъл и липсата на национална идея. А Путин и не зачеква тази най-главна тема.


Сега искам да ви обърна внимание на местоимението, което често ползвате: "Нашата власт", "нашето правителство", "нашата политика"...  Но тя не е наша... не е наша. И трябва да ви кажа, отговаряйки на глобалния въпрос, че Русия по скоро, не е субект, а е обект, на световната политика. И ако се знае това, много неща стават разбираеми.  Аз като икономист обръщам внимание, че Русия е под сурово външно упрвление. Първата и основна власт на всяка капиталистическа страна е институцията, наречена "Централна Банка".  


Обърнете внимание, че в продължение на 20 години президентът на Руската Федерация, ни веднъж не е стъпил на територията, подвластна на ЦБ (т.е. не е засегнал въпроси, които са под нейна власт). И чак сега, на 25 март, президентът се обърна към населението на Русия, с предложения или искания, по повод коронавируса, с поредица отделни точки. Една от точките беше за въвеждане на кредитна ваканция (т.е. отлагане плащанята по кредитите). Ето това беше единственият момент, когато президентът засегна чуждата територия на ЦБ, каквито са и териториите на американските бази. И се опита да даде указания, как да се устройва живота в тази американска база. Но получи "един, по носа". За последните месец и половина имаше неколко подобни опита от страна на президента, но той получаваше все същия отговор...


Ние виждаме, че правителството у нас, през последните 25 години, беше, и си остана, "временно правителство". Да, временно правителство, и нищо друго. Особено очевидно стана това сега, когато новият премиер Мишустин беше изпратен на пенсия, във връзка с коронавируса. И кой всъщност управлява страната ни? 


Но временното ни правителство, не е и правителство, а е всъщност е временна колониална администрация. И когато това се разбере, много въпроси отпадат, от самосебе си. 


Питате ме и за некои външно-политически акции (като тази в Сирия). Аз не изключвам, че тези колониални или полуколониални администрации, използват народа ни, за пушечно месо. И в такъв смисъл, отвън, може би допускат Русия да придобие някакъв (уж свой) военнополитически потенциал, като Германия в тридесетте години, която през двадесетте години на миналия век, вече се разпадаше... А после дойде Хитлер.



Ясно е, че това е било изкуствен проект, изкуствено икономическо чудо. Затова аз не се радвам особено, когато сега се представят разработки на нови видове оръжия, имайки предвид полуколониалния статус на нашата държава, и не изключвам, че същото това оръжие може да бъде насочено срещу нашия народ. Разбирате ли? Затова, моята дефиниция е кратка: Управниците ни, "царуват, но не управляват".


Ще приведа едно сравнение... с Хазарския Каганат, когато веднъж годишно извждали и показвали Кагана, за да каже нещо на народа. Но единият крак на Кагани винаги, за всеки случай, бил привързван с въженце, да не би случайно да реши да избяга от сцената. И у нас сега на власт е такъв Каган, но въженцето не виждаме, защото винаги го държат извън кадър...


Ще ви насоча вниманието към (фирмата) Юкос, когато Михаил Борисич, 2003 година, се изказа много наивно, и нямаше начин да не го арестуват. И това, по-скоро, беше направено, не по инициатива на Путин, а на задокеанските другари, защото Михал Борисич наговори такива неща...  Явно не е знаел, какви са плановете на световното задкулисие.  


Разказвам тази история, защото тогава беше дадена изключителна заповед на следствения комитет, да се установи, чий, в крайна сметка, е Юкос. За месец или месец и половина, следственият комитет разплете веригата компании, и накрая стигна до крайната офшорна компания в Гибралтар, чиито документи показвали, че крайният изгодополучател е Яков Ротшилд. Това е за тези, които говорят: "нашите олигарси", и тем подобни..  А те, "олигарсите ни", не са нищо повече, от подставени лица, изпълняващи чужди поръчки. Това е особена тема.


Така че, днес имаме работа с колониална администрация, имаме работа с колония. Но според мен, това още не е всичко. И може да се стигне до много по-сериозни ситуации. 


И именно такава, по-сериозна ситуация, се осъществява с днешната психо-пандемия, наречена коронавирус, защото това, всъщност, е изграждане на световен (електронен) концлагер. Понеже, с политиката за "самоизолация" се създава истински концлагер. И това вече не е само колония, а е нещо много по-лошо (т.е. - Управление на местния, териториален ГУЛАГ!) 


..."Нашата власт" прави всичко възможно, да се отчете пред господарите на парите (банкерите), и да построи такъв концлагер.  


.. Вие разсъждавате така, като че Русия е в състояние на мир. Не. Против Русия се води война, не гореща, а, както сега се казва, хибридна война. 


Не много отдавна прегледах демографската динамика в Русия, от 92-ра, до 2019 г. В РосСтат. тази иформация я има. Значи, т.н. естествена смъртност на населението, за посочения период, е 13 - 14 милиона души...  Това са загуби, съпоставими със загубите ни във Втората световна война. А това си е, бавно избиване на народа. Защото това не е естествена смъртност на населението, а е неестествена. 


Днес наблюдаваме изостряне на хибридната война. Т.н. коронавирус извади на светло много от плановете на Световното Задкулисие. А за да прочетем плановете на световното задкулисие, не е нужно да се задълбочаваме в някакви конспирологии. 


Така се случи, че 72-ра година аз следях внимателно всички доклади на Римския Клуб. Там черно на бяло са записани всичките им цели. В първия доклад на Римския клуб, за "пределния ръст" (прираст на населението в света), пише, че трябва да се сдържа демографският прираст. А в следващите доклади вече бе написано, че трябва да се намалява прирастът. И накрая, в един от докладите пише, че максималният брой на населението на земятя, трябва да е един милиард души. 


Каква е днешната короновирусна истерия. Има ли тя някакво отношение към медицината? - Не. Това е план на Световното Задкулисие, за намалаване на населението! Аз ясно виждам, че това е война, в която, "нашите чиновници" са на страната на враговете ни. Чиновниците предпочитат да не се замислят, за кого работят. Аз, по време на работата си в Централната Банка, добре разбрах манталитета на тези хора. Те са като добре дресирани хамстери, които се командват от горе. Те разбират, че ако се замислят над тези команди, и ги забавят или променят, кариерата им веднага ще приключи. Затова тези дресирани хамстери работят против своята родина...  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=A_iukmgSQ6U&feature=emb_logo  

Превод, Григор Симов



Гласувай:
2



1. fun1001 - от мен, 6++++++
17.05.2020 12:03
Г Симов, е единств Човек, който..знае,какво се случва..в действителност..
др, беше- Елтимир, Мир на праха му..

чу ли, сегаа? бабоо радоо...
същото, е и в Болгария, същото, и в Сащ..
.....който има..акъл..)
цитирай
2. get - До 1. fun1001 + grigorsimov ... забележка към КОНСПИРАТОРКАТА fun1001 - ДА НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ Симов и Лилов СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ ?!!
17.05.2020 12:21
fun1001 написа:
Г Лилов, е единств Човек, който..знае,какво се случва..
др, беше- Елтимир, Мир на праха му..

чу ли, сегаа? бабоо радоо...
същото, е и в Болгария, същото, и в Сащ..
.....който има..акъл..)


- За СЪЖАЛЕНИЕ - ТВЪРДЕ МНОГО СТЕ ИЗКУШЕНИТЕ от руско-ШОВИНИСТКИТЕ "КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ" ?
Вследствие на което - и съобразно МЕНТАЛНАТА СИ НАГЛАСА, четящият предимно СЛАВЯНО-ПРАВОСЛАВНИТЕ и АНТИ-ЖИДКОВСКИ в руска редакция "ХАЗАРСКИ" простотии ИЗПАДАТЕ В ТЕЛЕШКИ ВЪЗТОРГ ?!
grigorsimov написа:
Ще приведа едно сравнение... с Хазарския Каганат, когато веднъж годишно извждали и показвали Кагана, за да каже нещо на народа. Но единият крак на Кагани винаги, за всеки случай, бил привързван с въженце, да не би случайно да реши да избяга от сцената. И у нас сега на власт е такъв Каган, но въженцето не виждаме, защото винаги го държат извън кадър...


Григоре, уважение за това ЧЕ КОГАТО БЪЛГАРИЯ БЕ ОБЪРНАТА НА КОЛОНИЯ НА РУСИЯ-СЪВЕТСКА си проявил лична смелост и гражданска съвест ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИШ ... но КАКВИ СА ГАРАНЦИИТЕ и уви ЗАЩО СИ МИСЛИШ, че България ОТНОВО И ПОРАДИ ПРЕХЛАСВАНЕТО СИ пред ТАЗИ ПСЕВДО-ХРИСТИЯНСКА-КУЛТУРА ... обявявана от теб за РУСКО-СЛАВЯНСКА ... ОТНОВО НЕ Е СЕ ПОСТАВЯ САМА В РОЛЯТА на пост-колониален лимитрофен-остатък на ИМПЕРСКАТА РУСКА ПОЛИТИКА - ТУК НА БАЛКАНИ ?!

- Защо МИСЛИШ, билдербегери, масони и ред други "конспиратори" за теб - а за мен БАНАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИМПЕРИАЛИЗМА В ЛИЦЕТО НА ФИНАНСОВИЯ ГЛОБАЛИЗЪМ ... че не знаят ЗА РУСКАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА и резултата на същата? Пост-колониална България, с опростаченото от славяно-православна пропаганда НЕЙНО НАСЕЛЕНИЕ (ярък представител на което си ти) ЗА ДА ИЗПОЛЗВАТ ТОВА - отново ДА НИ ПОСТАВЯТ, ДОРИ ПОРАДИ НАШЕТО ГЛУПАШКО-СЪУЧАСТИЕ ... САМИ НА СЕБЕ СИ ДА СМЕ СИ ДУШМАНИТЕ ?!
цитирай
3. fun1001 - :-)):
17.05.2020 12:46
гет Много си бърз това просто беше лапсус
neволна грешка

Изглежда четем различна история с теб
цитирай
4. get - До 3. fun1001 - :-)): Емотикона - като "подхилкване" на знаещ всичко АНТИ-КОНСПИРАТОР ЛИ ... ?
17.05.2020 12:54
fun1001 написа:
гет Много си бърз това просто беше лапсус
neволна грешка

Изглежда четем различна история с теб


... да го приема?
- Защото ако е така - ще цитирам КАКВО КАЗВА ЕДИН РИМЛЯНИН - относно това КОИ И ЗАЩО СТАВАТ - РОБИ?

"МАЛЦИНА СА тези, КОИТО МОЖЕМ ДА ДЪРЖИМ В ПОДЧИНЕНИЕ ПРОТИВ ТЯХНАТА ВОЛЯ - в мнозинството си, РОБИ СТАВАТ ТЕЗИ, които С А М И се стремят към робството си."
- Цитираното от мен, е написано преди ДВЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ от Луций Аней Сенека – в неговите: "Нравствени писма към Луцилий" ... ?
цитирай
5. morskipesni - Тъп, изсмукан от пръсти пасквил.
17.05.2020 17:38
Не хваща дикиш. Единствено Русия остана що-годе нормално място с нормални нрави. Многи ЯСНО е казано, каква е "националната идеч" на Русия-ако някой е слушал речите на Вл. Путин. Развитие на СПРАВЕДЛИВО общество в страната пряко участие в световния МИРЕН ПРОЦЕС както също ВОДЕЩО МЯСТО на въоръжените сили на Русия в света с ТЕХНОЛОГИИ, БОЕГОТОВНОСТ, НЕОТСТЪПЧИВОСТ пред врага.
цитирай
6. get - До 5. morskipesni - Това докато бе в тоалетната ли прочете? Преди да ползваш в-к "Правда" по ... ?
17.05.2020 19:47
morskipesni написа:
Не хваща дикиш. Единствено Русия остана що-годе нормално място с нормални нрави. Многи ЯСНО е казано, каква е "националната идеч" на Русия-ако някой е слушал речите на Вл. Путин. Развитие на СПРАВЕДЛИВО общество в страната пряко участие в световния МИРЕН ПРОЦЕС както също ВОДЕЩО МЯСТО на въоръжените сили на Русия в света с ТЕХНОЛОГИИ, БОЕГОТОВНОСТ, НЕОТСТЪПЧИВОСТ пред врага.


... тоест по предназначение?!

- Каква СПРАВЕДЛИВОСТ У РУСИЯТА НА ПУТИН "ТЪРСИШ" - ГАЛФОНЕ ?!
- Това, че Той с останалите МУ ПРИБЛИЖЕНИ ОЛИГАРСИ - КРАДЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ от обикновенния РУСКИ гражданин ... отколкото ЗАПАДНИТЕ МУ СЪБРАТЯ - ЛИ НАРИЧАШ ПО-СПРАВЕДИВО ОБЩЕСТВО ?!
цитирай
7. krumbelosvet - А НАШАТА идея?
18.05.2020 15:07
А нашата идея?
НАТО и Европа в мозъчна смърт. И в демографска смърт, с нас начело.
Радвай се, г-н победител на комунизма.
цитирай
8. radostinalassa - Дано дочакаш да видиш какво ще стане...
20.05.2020 15:35
ако Русия отново ни вземе под крилото си. И дано да има достатъчно етнически българи. Смешник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314381
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031