Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2020 21:05 - Цигари Арда
Автор: viktornovaliss Категория: Регионални   
Прочетен: 2387 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ако има нещо, дето да ми липсва от едно време- това са цигарите "Арда".  Пушеше ги професорът Бояджиев, древният ни преподавател граматика. Като требваше за нещо да ходим в универисета да го дирим, просто следвахме миризмата. А миризмата на "Арда"-та обикновено се носи през два етажа и половина и през десет баира и можеш да я усетиш чак на хижа "Хубавец" даже и да си вкарал достатъчно. А то в Балкана никога не е достатъчно, смеехме се някога, че Господ създал планините за да могат бързо да изтрезняват студентите, дишайки чистия въздух, пияни след осми декември. В планините махмурлука не хваща. Ама мене за цигарите ми е думата. Влизат едно резко и люто, все едно китаец ти рецитира "Жълтата гостенка" на Смирненски. Нямаше го тогава ковида- е така за без нищо си кашляхме.  Вдишваш. Издишваш. И в устата ти остава малко пловдивски дзифтец, черна дъвка от каучук, блага и катранено мека. Тая миризма се е пропила яко в стените на тютюневата и никакви изпедерастени фермерски пазари не могат да я премахнат с билковите си медени благовония. И остават дълго след тлеещите въглени на "Никотиана", запали ги неизвестният партизанин, а ебаси как важеше оная Лила от филма, пък Ирина ми беше супер прехвалена.  Сега пуша евтина пура от незнайна карибска държава, а "Тютюн" ми е некъде на Видин, както и всичко останало.  И музиката сега е друга, и всичко. Ама отвътре си е пак същото. Както когато адашката беше намерила отнякъде кутия от "Боро" червено и вътре си държеше "Ардата", че да я мислят лудите, че има пари за нещо, дето не е седемдесе стотинки, а реалността като курволяка във фейсбук, брантия минала през филтър и айде сърчице и тулупче. Димът от качака прави хубави облаци- да ще да чучне на тех некое ангелче, ама курац, само сивкави дяволи, бодат ми с остени дробеца и с остри, твърди езичета ближат кръв от сърцето ми. Мъгливо е.

image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikoev - Най-скапаните цигари. Сума ти хора ...
26.05.2020 22:06
Най-скапаните цигари. Сума ти хора умряха мъчително от рак на хранопрововода. На мой роднина баща му направи на стената от болки дупка. Езикът му бше ....ужасен.Умря в мъки. Толкова го болеше.
цитирай
2. morskipesni - Не съм пушач, но есенцето ми допадна
27.05.2020 11:22
Защо японците дори със супертехнология не можели да произведат "Арда"–не можели да вкарат в цигара от 8 см клечка от 10 см. Ама ако си мислят фейс-бучките с тънките (химични) пурички че от тях не се умира.. нейсе.
цитирай
3. viktornovaliss - morskipesni всички ще умрем, все ...
27.05.2020 20:42
morskipesni всички ще умрем, все някой ден :) Сега на мода са вайповете. Ново поколение, технологично. Нашето караше на Средец, Мелник и Арда. Арда бяха най-евтините и по думите на tikoev и най-гадните. Но когато си млад и гадното е хубаво. И качакът се превръща в спомен. Връща вкуса от отдавна отишло си минало
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viktornovaliss
Категория: Поезия
Прочетен: 145101
Постинги: 63
Коментари: 20
Гласове: 155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031