Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2022 08:01 - © Какво каза Путин за икономиката на Руската федерация
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2859 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 18.05.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.05.2022г.

     На 12–ти Владимир Владимирович в режим на видеоконферентна връзка проведе среща по икономически въпроси. С доклад излезе министърът на икономическото развитие Максим Решетников.
image

Президентът Владимир Путин и министър–председателят Михаил Мишустин по време на срещата по икономически въпроси 
"Очевидно е, че поради обективни икономически закони, продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-сложните, неразрешими последици за Европейския съюз, за ​​неговите граждани, както и за най-бедните страни в света, които вече са изправени пред рисковете от глад".
Путин говори за "обективни икономически закони", което показва за съвършено разбиране на действителността.
"От своя страна Русия уверено се справя с външните предизвикателства благодарение както на отговорната макроикономическа политика от последните години, така и на системните решения за укрепване на икономическия суверенитет, технологичната и продоволствената сигурност.
Нашите производствени компании постепенно заемат освободените след напускането на недобросъвестни партньори на вътрешния пазар ниши, включително за потребителски стоки, промишлено и сервизно оборудване, строителна и селскостопанска техника".
Това е правилния път, за който съм писал – развитие на производството със собствени сили.
image

Е, "Кока кола" не могат да произвеждат, но пък си имат не по лошия квас 

"Тази година се очаква добра реколта. Според експерти – разбира се, това са предварителни оценки, но все пак – реколтата от зърно може да достигне 130 милиона тона, включително 87 милиона тона пшеница. Ако това се случи, а ние ще разчитаме на него, тогава това ще стане рекорд в цялата история на Русия. Такава реколта ще ни позволи не само да задоволим вътрешните нужди, но и да увеличим доставките на световния пазар за нашите партньори, което е много важно за световните пазари на храни" 
image

Комбайни жънат в поле широко 

image
Бог помага на праведния и справедливия
.

"Постепенно се забавя инфлацията", уточнява Владимир Владимирович 
image

"На фона на рекордно положително външнотърговско салдо обменният курс на националната валута, рублата, също се засилва. Тази година той демонстрира вероятно най-добрата динамика сред всички валути в света" 
image

"Рублата надминава бразилския реал като най-добре представяща се валута за годината", пише на 11–ти май "Bloomberg"
image
От началото на годината рублата нарасна с 11% и се превърна в лидер по ръст сред 31 основни валути, изчислил "Блумбърг". И от 10–ти март, когато доларът и еврото достигнаха своя максимум от 121,5 и 132,4 рубли, обменният курс се срина на 5 май до двугодишни дъна от 65,3 за долар и 69,7 за евро. За четири поредни търговски дни рублата е предимно под 70 рубли за долар. И до петък сутринта, 13 май, рублата отново се засили рязко спрямо долара (до 62,63 рубли) и спрямо еврото (до 64,94 рубли).

"И сега, както и тогава [по време на пандемията от Covid], най-важният показател за успеха на социално-икономическата политика са доходите на руските граждани. Вече са взети редица решения по този въпрос – ние знаем за това заедно с вас, заедно ги изработихме.
По отношение на бизнеса, ние сме формирали програма за кредитиране на опорни предприятия под гаранции на "Внешэкономбанка" (ВЭБ). Според изчисленията обемът на такива заеми възлиза на 1,6 трилиона рубли. Освен това се предоставят специални решения в подкрепа на ключови индустрии като авиация, селско стопанство, производство на храни.
Банката на Русия продължава политиката си за облекчаване на паричната политика и увеличаване на наличността на заемите като цяло. Ключовата ставка на Централната банка, както знаете, вече е понижена до 14 процента. Предвид тази динамика решихме да намалим лихвата по преференциалните ипотеки до девет процента".
Следва доклада на министъра на икономическото развитие Максим Генадиевич Решетников :
"Изправена пред безпрецедентния санкционен натиск, руската икономика наистина демонстрира своята устойчивост. Ситуацията на валутните и финансовите пазари се стабилизира, няма рязък спад в производството и значително увеличение на безработицата. Беше възможно да се избегне недостиг на стоки, вълната от бурно търсене на хранителни продукти утихна. Инфлацията се забави значително.
Но основните трудности, разбира се, остават : прекъсвания във веригите за доставки и необходимостта от преконфигуриране на производството, значително намаляване на вноса. Компаниите все още имат висока нужда от оборотни средства, а въпросите за заетостта и доходите на гражданите са винаги актуални.
Такива обезщетения се дават от април тази година, а буквално от 11 май всъщност започнаха първите плащания [на помощи за семейства с ниски доходи с деца от 8 до 17 години], а от заявленията, които постъпват както в портала за обществени услуги, така и в службите за социална подкрепа, виждаме, че мярката е много търсена.
Първият е максималното опростяване на условията за бизнес. Основното тук е мораториум върху проверките, като за първи път такъв мораториум е въведен не само за малкия и средния бизнес, но и за големите компании, и то не само за планови, но и за извънпланови проверки.
Пуснахме и канал за обратна връзка. Към момента – за месец и половина – сме разгледали единадесет жалби от бизнеса. Например, имаше призиви от зърнопроизводители от Владимирска област. Там един от нашите отдели се опита да наложи глоба от 300 000 рубли за формални нарушения, разкрити преди шест месеца. Работихме с контрольорите, глобата беше отменена.
Предприемачите се освобождават от разсейване относно регистрацията на лицензи – те удължиха 2,5 милиона документа за една година, както се казва, автоматично. Вносителите оцениха подновяването на 25 000 сертификата и няколкостотин хиляди декларации, необходими за вноса на продукти, а гражданите, транспортните и логистичните компании – подновяването на повече от пет милиона шофьорски книжки.
Второто важно направление е насищането на икономиката с оборотни средства, така че предприятията да имат време да възстановят както производствените процеси, така и логистиката. И тук основното е прилагането на програми за преференциално кредитиране.
В момента има четири програми за малкия и средния бизнес.
Има много малки проекти в областта на селското стопанство, преработката и хранителните продукти. Нараства и обемът на кредитирането по основната ни програма, програма «1764», това са субсидирани заеми за малък и среден бизнес в рамките на националния проект. Правителството отпусна допълнителни 14 милиарда рубли за субсидиране на тези заеми и към днешна дата са сключени 1700 споразумения на стойност 32 милиарда рубли, а почти 11 милиарда вече са в ръцете на бизнеса.
Друг блок от решения е свързан с подкрепата на вносителите, а подкрепата на вносителите е важна както за насищането на вътрешния пазар с потребителски стоки, така и за нашите производствени предприятия да преконфигурират своите търговски вериги и да заменят същите европейски компоненти с компоненти от азиатски страни.
До момента са взети решения за освобождаване от вносни мита на 1300 артикула, което е 15 процента от нашия внос и това са основно компоненти за машиностроителни продукти, съставки за храни.
Следващата ни област, на която обръщаме специално внимание, е наблюдението на ситуацията на пазара на работната сила. Като цяло ситуацията тук остава стабилна, развива се по благоприятен сценарий.
Сега задачата, която Михаил Владимирович [Мишустин] поставя пред нас, е, че е много важно да се установи наблюдение на обратната връзка. Въпросът е не само и не толкова в приемането на нормативен акт, а в това всички тези решения, всички пари да стигнат дори не до банките, а до конкретни предприятия и получатели, така че всички наши административни решения да се окажат не просто заповеди на хартия, но да стигнем до хората, до контрольорите, за да работят своевременно всички наши информационни системи".
Налице е прилагане принципите на Новата икономическа политика (НЕП) на Ленин на по–високо ниво и в други обществено–икономически условия.
Което е марксизъм–ленинизъм в действие.

http://kremlin.ru/events/president/news/68400
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-11/russian-ruble-surpasses-brazilian-real-as-world-s-best-currency

А1 започна да върти задник и от време на време ми пуска достъп до руски информационни сайтове. Ето и до сайта на президента Путин ми даде достъп.




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
18.05.2022 12:00
Руската икономика е силна, но това изобщо не ни топли, с нищо няма да ни помогне...
ПП: Не виждам тук някакъв марксизъм-ленинизъм... Русия отдавна е скъсала с тази идеология...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
18.05.2022 12:24
Марксизмът–ленинизмът е наука и между другото и идеология.
цитирай
3. nedovolen - Емблемата на колата е замаскиран ...
18.05.2022 13:16
Емблемата на колата е замаскиран фалос. Т.е. получавате един гол уй, без да изброявам вредностите.
Кваса съм го пробвал многократно, вдига въртолета.
:)))
цитирай
4. planinitenabulgaria - Секретарката на Байдън му е предала текста на речта на Путин в тоалетната на
18.05.2022 13:41
правителствения самолет. Само тя има това право. И е отбелязала в райзеберихта си, че акото на президента, вече почти цялото извън организЪма му, след като видял словото на Путин, му се върнАло обратно.
Америка загива, мисля, заради това. Путин ще ги закрие като континент. Никоя няма така високоточни ракети. С тях може да бъде улучена летяща пчела.
цитирай
5. kvg55 - До 3. nedovolen
18.05.2022 16:31
Когато влезем в руски ресторант, винаги влизам в конфликт с момчето, което си поръчва кола вместо квас.
цитирай
6. kvg55 - До 4. planinitenabulgaria
18.05.2022 16:34
Бае Коста, ти като служител на Центъра "GOMNOVOZ" си компетентен по лайната. Приемам информацията ти за достоверна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762135
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031