Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2008 10:35 - Отглеждане на канабис (на закрито)
Автор: fake Категория: Други   
Прочетен: 144580 Коментари: 1 Гласове:
6



ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЗАКРИТО-как да отгледаме марихуана у дома

 

Дори и да нямате никакъв предишен опит в отглеждането на растения в дома си,можете да изкарате добра реколта от марихуана като следвате написаното по долу.Ако в миналото сте имали някакви проблеми с отглеждането на канабис,може данамерите решението в следващите редове.
Отглеждането на марихуана включва 4 основни стъпки:
1.ДА СЕ НАМЕРЯТ СЕМЕНА -ако все още нямата такива можете да помолите приятелите ви,да ви запазват семената от всяка добра трева на която попаднат.
2.ПОКЪЛВАНЕ НА СЕМЕНАТА - можеш просто да пуснеш семето във влажна почва,но трябва да си си сигурен,че от семената ще се възпроизведат растения.За да сте сигурни ,че ще покълнат сложете няколко от семената във влажен памук(но не и пропит от вода). Някои от семената ще покълнат за 24часа, а другите може за няколко дни или дори за 1седмица.
3. ЗАСАЖДАНЕ НА КЪЛНОВЕТЕ - когато семената започнат да покълват, ги сложете във влажна почва и поръсете малко почва върху тях.
4. СНАБДЯВАНЕ НА РАСТЕНИЯТА СЪС СВЕТЛИНА ( ЛУМИНИСЦЕНТНИТЕ ЛАМПИ СА НАЙ-ДОБРИ ) - сложете източника на светлина на 5см.от почвата и след като растенията се появят над земята, продължавайте да държите светлините на 5см.над тях.
Ако следвате тези 4 стъпки ще отгледате марихуана. Обаче за да си осигурите първокачествена и за най кратко време е необходимо да спазите много повече изисквания.

А. ПОЧВА:

Първата ви грижа след избора на качествени семена е почвата. Използвайте най-добрата почва, която можете да намерите. Не жалете пари за хубава почва. Ако използвате нестерилизирана почва, вие почти сигурно ще намерите паразити в нея и след това вероятно ще е късно да преместите растенията. Почвата, която използвате трябва да има следните характеристики
:
1.Трябва да има добър дренаж - да бъде смесена с малко пясък, чакъл и перолит.
2.РН трябва да бъде между 6,5 и 7,5 защото растението не се развива добре в кисела почва. Високата киселинност на почвата пред-раз-по-ла-га растенията да бъдат предимно мъжки.
3.Почвата също така трябва да съдържа чернозем за да задържа влага и хранителни вещества. Ако искате да си направите собствена смес може да използвате тази рецепта:Смесете 2 части мъх и 1част перолит или чакъл за всеки 18кг.почва. След това проверете вашата почва за РН с лакмусова хартия. За да увеличите РН добавете половин килограм гасена вар на 1/2 кубически метър почва за да увеличите РН с единица. Ако все пак настоявате да използвате почва изкопана отвън, трябва да я стерилизирате като я печете във фурна за 1 час при 250С.Първо обаче цялостно я навлажнете и се пригответе бързо да напуснете кухнята, защото горещата почва започва да вони. След това добавете към пръстта 1 супена лъжица тор за цветя(продава се в почти всеки цветарски магазин) и ги размесете основно. И все пак прескочете целия процес и похарчете няколко лева започва от цветарските магазини. Необходимо е почвата в съдовете с поникнали растения да се разрохква системно за да се осигури по добър достъп на въздуха до корените на растенията.

Б. СЪДОВЕ:

Много важно условие за правилното развитие на растенията е избора на съдовете, в които те ще се отглеждат. Най-употребявани за целта са глинените саксии. Саксиите задължително трябва да имат отвори на дъното си за изтичане на излишната вода след поливане, поради което е необходимо под тях да се поставят подложки. Ценно качество на тези саксии е, че те са порьозни и пропускат въздух. Ето защо не е правилно саксиите да се боядисват с блажна боя, да се обвиват със станиол или с други материали. Това не е нито естетично, нито полезно за растението и особено за кореновата му система. Освен това могат да се използват и пластмасови саксии. Но независимо от това, какви саксии сте избрали е необходимо те да са добре дезинфекцират, особено ако са били вече използвани за отглеждане на други растения. Това може да се направи с 0,5-2 %-ов воден разтвор на формалин или поне чрез няколко часа киснене в чиста вода. Първият съд, който ще използвате не бива да бъде по-голям от 18 сантиметра в диаметър. Преди да се насипе почвената смес в саксиите, задължително трябва да се направи дренаж. За целта върху отвора на дъното се поставят парчета от счупена саксия или керемида, като в малките саксии парчето е едно и с изпъкналата си част нагоре, в по-големите саксии около парчето керемида се поставят камъчета и пясък, а в най-едрите съдове се поставя дренажен слой ( до 10 сантиметра ) от пясък и чакъл. Когато корените на поникналото растение обхванат почвата в саксията е необходимо да се увеличи хранителната му площ. Това се осъществява чрез прехвърляне на марихуаната от една саксия в друга. Важно е да се знае, че такова прехвърляне не може да се осъществява повече от един път. Освен това за растението това прехвърляне може да бъде шок за растенията и да доведе до временно забавяне или спиране на развитието на растението. При прехвърлянето големината на новата съд не трябва да бъде много по-голям от стария, тъй като се постига забавяне растежа на растенията. Освен това, основно изискване при прехвърлянето е да се съхранят невредими корените на растението, заедно с пръстта около тях. За да стане това е необходимо няколко часа преди прехвърлянето, растението се полива за да се отдели по-лесно. След това саксията се обръща надолу, като с ръка се придържа отвора и стеблото попада между пръстите. Почуква се по ръба и така растението излиза невредимо. След това в предварително подготвената нова саксия ( измита, почистена, направен дренаж и насипана пръст на дъното ) . Растението се поставя в средата като се внимава да не се повредят корените и се насипва почва край него. Зарива се до стеблото, но не и повече. След прехвърлянето растението се полива обилно, докато водата протиче през дренажния отвор.

В. СВЕТЛИНА:

Без светлина е невъзможно да се отглежда марихуана. За отглеждане на закрито се използват източници на изкуствена светлина. Най- подходящите и най-използваеми са луминисцентнните лампи. Използват се няколко различни по мощност лампи в зависимост от броя на отглежданите растения. Във вегетативният период на растенията трябва да се осигори 16 - 18 часа светлина. Възможно е на растенията в този период да се осигури и 24 часа светлина, защото растенията усилено фотосинтезират и се стремят да израснат във височина. Но това все пак не е най-удачния вариант, защото на растенията е необходим и тъмен период през който растението рекулусира веществата за може да нараства максимално бързо марихуаната. При 16 -18 часово осигуряване на светлина за растенията след 3 до 6 месеца растенията са готови за предизвикване на цъфтене по изкуствен начин, чрез намаляване на съотношението светлина/тъмнина. Светлината се намалява до 12 часа. За осигуряване на светлина при отглеждане на закрито могат да се използват и други източници на изкуствена светлина ( обикновени, кварцови и други лампи), както и директна слънчева светлина ( чрез поставяне на саксиите на первазите на прозорците). Но трябва да се знае, че чрез осветяване с луминесцентни лампи добива е най-богат и най-бързо се достига до жътва. При осветяване на растенията трябва да се знае,че колкото повече светлина се осигори, толкова по-бързо ще се развият те.

Г. ПОДХРАНВАНЕ:

Подхранването на растенията се осъществява, ка-то периодически в почвата се внасят хранителни вещества - торове. Необходимо е да се знае, че техните запаси в техните запаси в свежа почва се изчерпват за около 2 месеца. Най- добър за подхранване е оборският тор, който е богат на хранителни вещества, лесно преминаващи в хумус. Могат да се прилагат и минерални торове - амониева селитра и суперфосфат. Най-приемливата дозировка е 10 грама суперфосфат на 10 литра вода. С този разтвор растенията могат да се подхранват няколко пъти през 10 - 15 дена. Утайката не се употребява. Преди внасянето на торове почвата трябва да се навлажни с чиста вода. Почвата може да се подхранва и синтетични торове, които се продават в цветарските магазини. В периода на растеж растенията се нуждаят от повече азот, а по време на цъфтеж - от калий и фосфор. Голямата концентрация на соли в почвата обаче също може да навреди, затова различните торове трябва да се използват много внимателно. За торене са подходящи по-мрачните дни. По-добре е растенията да се подхранват често с малки концентрации, отколкото рядко с големи количества тор. Веднага след прехвърляне не се препоръчва торене, тъй като корените са с нарушени функции.

Д. НAПOЯВAНE:

Въпроса за водният режим на растенията е много важен. За това дали почвата в саксията е суха, може да се определи чрез почукване. Ако звука е кънтящ, то почвата е суха, а ако звука е тъп, то почвата е влажна. Водата, с която се поливат растенията, трябва да бъде чиста и със стайна температура, дори с 2 - 3"С по-висока. В никакъв случай не поливайте растенията с току що налята от чешмата вода, защото често тя е хлорирана и може да доведе до унищожаване на кореновата система на растенията. Освен това студената вода може да предизвика спиране в развитието или унищожаване на корените. Затова най-добре е водата да се остави за 24 часа да се дехлорира и па стигне стайната температура. Полива се край ръба на саксията, а не при кореновата шийка, тъй като това може да предизвика загниване на листата и стеблото. Растенията се поливат, докато протече вода през дренажния отвор в подложката, където водата може да остане най-много 1/2 до 1 час, след което трябва да се излее. При прекомерно влага в почвата достъпът на въздух в корените се затруднява и почвата вкисва. Излишната влага предизвиква заблатяване на почвата и впоследствие загиване на кореноватасистема. Това може да се получи и при прехвърляне в неподходящо голяма за растението саксия, в която се задържа повече вода. Когато марихуаната е в период на растеж е необходимо по-обилно поливане, докато когато достигне до прецъфтяване е необходимо да се намали количеството на поливането.

Е. ВЛAЖНОСT НA ВЪЗДУХА:

Канабисът, който се отглежда при сух въздух е с по-малко листа от канабиса, който се отглежда при вла-жен въздух. Причината за това, е че при сух въздух растенията по-лесно, защото влажността в листата се изпарява по-бързо. което от своя страна спомага за образуването на много смола. А при влажна атмосфера, листата не дишат толкова бързо, поради голямото количество на налична вода. Така при влажен въздух растенията образуват по-голяма листна маса, която обаче на е много богата на смола. A при отглеждането на марихуана е важно качеството, а не количеството на реколтата.

Ж. ТЕМПЕРАТУРА:

Оптималната температура за отглеждане на марихуана е 25 - 29 "С за светлите часове от развитието на растенията и 20 - 22 "С през тъмните часове. Не бива да се допуска повишаване на температурата, защото растенията не могат да абсорбират водата толкова бързо, колкото корените му и листната маса потъмнява. Ако температурата спадне много това може да доведе до спиране на растежа. Ако искате да получите много богата на смола реколта е необходимо, когато растението е почти готово за жътва, да се намали рязко температурата. Това кара растението да извади всичките си сокове на повърхността като защита срещу неочаквания спад на температурата.

З. ПРOВЕТРЯВАНЕ:

Проветряването на помещението, където се отглеждат растенията е много важен момент. Kолкото повече растения се отглеждат, толкова проветряването трябва да е по-добро. Растенията дишат и същевременно отделят отрови чрез листата си, затова ако не се осигурява добро проветряване листата спорите чрез, които се осъществява дишането и отделянето ще се запушат и листата ще умрат. Aко обаче се осигури редовно движение на въздух, растенията ще дишат нормално и ще се развиват нормално. Затова не бива да се допуска застояване на въздуха в стаята, където се отглеждат растенията. Най- често проветряването се осъществява чрез отваряне вратата на стаята, но трябва да се внимава да не се простудят растенията, затова те не бива да се излагат на директно влияние от движението на въздушни маси. Aко изкарвате много време при растенията си ще стимулирате развитието им , защото те ще преработват въглеродният диоксид, който вие издишвате. Това от своя страна ще доведе до подобряване проветряването и освежаване на въздуха.

И. ЦЪФTЕНЕ:

Може да накарате вашите растения да цъфтят като симулирате наближаване на зимата и по този начин накарате растенията да ускорят развитието си. Tова се постига чрез намаляване на светлината и осигуряване на растенията 11 - 13 часа тъмнина. Kогато решите, че искате да накарате растенията ви да цъфтят като осигурите на растенията за около 2 седмици, дванайсет часов режим светлина/тъмнина. Това трябва да доведе до цъфване на растенията. След това върнете растенията към нормален режим на осветяване. След три до шест седмици след като сте върнали растенията към нормално осветяване, растенията ще се покрият с много бели реснички, който израстват от всяко разклонение на стеблото. Цялото растение ще се покрие изцяло с тях. Докато растенията цъфнат напълно, те ще продължат да се развиват. Когато се появят тези реснички отново намалете светлината. След 2 - 3 седмици марихуаната ще е напълно узряла и готова за жътва. Tова най-лесно се разбиракато наблюдавате цвета на ресничките. Когато станат червени, оранжеви или кафяви и съцветията придобият характерен аромат ( около 80 % 0т ресничките трябва да про-ме-нят цвета си ), то растенията са готови за прибиране. В никакъв случай не бе-ре-те главите, защото ТНС ще полепне по пръстите ви и по този начин ще се понижи качеството на реколтата. Ако искате да разгледате главите то хващайте растенията само за листата.

Й. РЕГЕНЕРАЦИЯ:

Възможно е от едно растение да се получи втора, а дори pонякога и трета реколта. Втората реколта може да се получи след малко повече от 6 до 8 седмици след получаването на първата реколта. Tова се получава като по време на първата жътва отрежете горната 1/3 от растението. В средната част на растението оставете само големите и здрави листа, като отрязвате главите много внимателно. На най-долната част от растението махнете повечето цветове , като оставите по няколко цвята на всяка клонка. Това е частта от растението, която ще регенерира. Kолкото повече глави оставите на растението, толкова по-бързо ще регенерира то. Веднага след като подготвите растението за регенерация е необходимо да го натурите добре и да му осигурите много светлина за да може да регенерира растението. За получаване на по голям добив от растението е възможно да се извърши oтрязване на върха, когато растението е пуснало все още малко листа. Поради това, че марихуаната sе размножава безполово, чрез върха си и всяко междувъзлие , то чрез отрязване на върха му рас-тението ще се разклони на две. Ако се отрежат новите два върха, то ще се получат четири и т. н. По този начин се получава увеличаване в добива от растението, но се удължава периода за развитието му.

К. ЖЪТВА И СУШЕНЕ:

Първо изкоренете растенията заедно с корените и ги провиснете за няколко дена да се сушат на тъмно и прохладно място докато листата и главите станат сухи на пипане. В никакъв случай не сушете марихуаната на слънце, защото това ще доведе до намаляване на ефекта й. Когато листата изсъхнат, отстранете корените и приберете растенията за 3 или 4 дни в хартиени торби докато изсъхнат напълно. Не запечатвайте торбите, а ги оставете отворени. След това когато се убедите, че растенията са напълно сухи, отделете листата и цветовете от стеблото и ги приберете в стъклен буркан с капачка. Не пре-си-рай-те листата плътно, защото те се нуждаят от въздух. Главният проблем при този метод е мухлясването. Ако тревата е твърде влажна, когато я прибирате в буркана, то тя ще мухляса и това ще я направи неизползваема. Затова всеки ден отваряйте буркана и проверявайте аромата. Ако е неспецифичен, то извадете тревата и я постелете върху вестник за да изсъхне. Друг метод за за жътва и сушене е да от-ре-же-те растенията от корените и да ги провиснете на прохладно и тъмно място. Вземете pлатнене торба и поставете тревата в нея. След това оставете торбата с трева в нея и я оставете на слънце за една седмица. После извадете тревата от торбата и я поставете за няколко дни в хартиена торба, докато изсъхне напълно и ста-не годна за пушене. Kато много хубави неща в живота, марихуаната губи своя аромат и качества с течение на времето.

Л. ВРЕДИТЕЛИ:

Вредителите по растенията могат да станат причина за унищожаване на всичките ви растения. За да предовратите появяването на вредители по вашите растения е необходимо да сте сигурни, че за отглеждането използвате стeрилна почва и съдове. Освен това не внасяйте други растения отвън в помещението, където отглеждате канабиса. Освен това е необходимо системно и много внимателно да наблюдавате растенията за наличие на насекоми, за тъмни петна по листата и дупки в тях, и за клюмване на листата и клонките. Ако откриете някои от тези признаци, то е почти сигурно, че вашите растения са нападнати от насекоми. А ако това се случи, вие ще трябва да се борите за растенията си. Необходимо е растенията да бъдат третирани с нещо, което да бъде смъртоносно за вредителите, но да е абсолютно безвредно за хората и растенията. Най-често за такова третиране се използва сапунена вода. В малка тенджера сипете 2 или 3 литра вода и я сложете на огън да заври. След това настържете малко сапун в нея и разбъркайте за да се разтвори добре сапуна. Не използвайте сапуни от животинска мазнина или съдържащи опасни съединения. След това много внимателно изсипете сапунената вода върху растението и я оставете да действа до половин час. Задължително е след това да измиете много добре растението с пулверизатор за да може да възстанови нормалното си развитие и когато реколтата е готова за пушене да няма остър аромат и вкус на сапун. Не използвайте пестициди за борбата с вредителите, защото канабиса ще го пушите.



Тагове:   канабис,   отглеждане,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. koreandur - ооо, това си е научен труд!мразя ...
26.03.2008 15:13
ооо,това си е научен труд!мразя миризмата на трева и вкуса й.и толкова много пъти съм пушила,но никога не съм била нито весела,нито отнесена,нито нищо.хм.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fake
Категория: Други
Прочетен: 191817
Постинги: 3
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031