Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887096
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
17.12.2010 01:53 - Проклятията в живота ни
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 8147 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 27.08.2014 10:28


В Писанието забелязваме, че хората, които са под закрилата на Бога, реално виждат Неговите благословения, а тези, които се намират под влиянието на царството на тъмнината, живеят под проклятие. Библията говори много за проклятия и благословения. Едно от тези места е книгата на Второзаконие глава 28, препоръчвам ви да я прочетете цялата.

Нека накратко да разгледаме действията, които докарват човек под проклятие. Ще научите защо едно или друго нещо се случва с вас и как да се отървете от него чрез молитва.


Признаци за наличие на проклятие

Най-напред, какво е проклятие? Проклятието – това е невидим духовен механизъм за разрушение и унищожение на човешкия живот. Този механизъм се управлява от демонични сили.

Всеки човек иска да живее щастливо и да не страда от болести и беди. Но колко често нещата в живота ни не се развиват така, както бихме искали. Всичко, което се случва в живота ни не е случайно. За всичко си има причина. Много хора през целия си живот се борят със заболявания и различни проблеми. Голяма част от семействата носят върху себе си печата на психични заболявания, алкохолизъм, наркомания, самоубийство, физически заболявания, преждевременна смърт, развод и бедност. Всичко това са признаци за наличие на проклятие.

По какъв начин идват проклятията в живота на хората? Проклятията идват в резултат на грях или окултизъм. Когато един човек съгреши, той излиза от защитата на Бога, и тогава на него му се стоварват проблеми от различен характер, а така също и върху децата му, цялото му семейство.

Има седем признака, по които можете да разберете дали един човек е под проклятие или не. Ето кои са те:

1. Емоционални проблеми. Такива хора нямат пълен контрол над своите мисли, емоции и реакции.
2. Повтарящи се или хронични заболявания, особено наследствени.
3. Затруднено забременяване, стерилитет, спонтанни аборти и други женски проблеми, тумори. Това проклятие може да удари някой от органите или функции, свързани с репродукцията. Друг признак за проклятие - детето се ражда с пъпна връв увита около врата му.
4. Развод, разделение на семейните отношения между родители и деца, братя и сестри, съпруг и съпруга.
5. Постоянн финансови затруднения.
6. Склонност към злополуки (Напр. различни счупвания на кости, падания, нараняване).
7. Неестествена преждевременна смърт

Всичко това са последствия от греха и окултизма. Човек, който е под проклятие, може да се опита да направи всичко правилно; да сменя работата си с надежда за по-добро; да придобива необходимите умения за това; да изучава литературата за позитивно мислене и т.н., но да не вижда успеха. Неговите деца може да бъдат непослушни; в брака му да има едно странно напрежение; могат да идват постоянни злополуки и заболявания; постигането на цели да му се изплъзва. Такъв човек може да го посещават мисли за неизбежно падение, което той да не може да избегне. През целия си живот той усеща борба срещу нещо, което не може да разбере. И тъй , ако той не се бори, той не може да разбере причините за своите проблеми и да се отърве от тях. Всичко това го изтощава, и той е готов да се предаде "Каква е ползата?" - си мисли той. "При мен никога нищо не се получава." В подобна ситуация се намират много мъже и жени по света днес.

Има една дума, която обобщава резултатите от проклятията: Съсипия. Човек, който е под проклятие, може да стигне до определено ниво на достиженията в живота си, може да има всички необходими качества, но в някакъв момент, всичко започва да върви не така както той е планирал. И това се повтаря отново и отново, въпреки че няма очевидни причини за поражението. Същото нещо може да се случи в различни сфери на човешкия живот: бизнес, кариера, здраве, взаимоотношения с хората, финанси.

Проклятието - духовен механизъм на разрушение, което води до поражение, лош късмет и съсипия, а не рядко и до фатален край.

Библията казва, че проклятието не се случва без причина:
"Така и проклетия не постига без причина." (Притчи 26:2). Това означава, че за всяко проклятие си има причина. Ако причината бъде открита, проклятието може да се разруши и промени в благословение. Разбира се, проклятието може да бъде разчупено само за тези, които са приели Исус Христос в живота си като Господ и Спасител. Само Исус може да разруши всяко проклятие, защото единствен той е умрял за
греховете на човечеството. Той взе върху себе си нашите грехове и проклятия, за да получим в замяна прошка и освобождение, и тези, които с вяра приемат този факт, могат да претендират за Божията прошка и благословение.  

Ако вече сте кръстени християни, може да прочетете Молитва за разрушаване на проклятия, за да получите освобождение чрез Исус. Ако пък не сте станали християни още, трябва най-напред да се покаете и изповядате греховете си, да приемете Исус за свой Спасител и Господ и след това ще можете да използвате тази молитва. За атеисти и невярващи, тя няма да подейства особено.  




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене