Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 10:20 - 8 храни с високо съдържание на магнезий - минерал, който е полезен за безсъние, диабет и други заболявания
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 37502 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
8 храни с високо съдържание на магнезий - минерал, който е полезен за безсъние, диабет и други заболявания

Източник

image
 

Магнезиев позволява на тялото да абсорбира калция , но освен това тя изпълнява повече от 300 функции в организма . Това се грижи за основен минерал , че нервите ни да общувам нормално , тялото - в подкрепа на регулиран температура ( хомеостаза ) и изпълнява важни задачи като детоксикация и доставки на енергия и поддържа здрави зъби и кости . Всеки от нас трябва да знае на продукти, които са с високо съдържание на магнезий , както и симптомите на недостиг на магнезий , предвид важността на този минерал .

Магнезият е полезна не само за поддържане на силата на костна тъкан в стареене , той може да има положителен ефект върху симптомите на ПМС ( предменструален синдром ) и жени в менопауза . В допълнение , магнезий помага на организма да използва витамин B6 и намаляване на мигрена, главоболие , намаляване на високото кръвно налягане, да се отървете от запек и дори може да помогне да се отървете от камъни в жлъчката .

Освен това , магнезий се проявява по отношение на понижаването на неправилен сърдечен и поддържане на сърдечно-съдовата система в добра форма. Тя също може да помогне при лечението на диабет тип 2 , и безсъние и депресия.

С всички тези полезни функции , вероятно вече се интересуват - как да се получи достатъчно магнезий ? Има много продукти, които ще доставят на тялото си с магнезий в най- естествената си форма . След като проверите дали имате симптомите на недостиг на магнезий , върни се тук, за да видите списъка на осемте храни, които са с високо съдържание на магнезий.

8 Храни с високо съдържание на магнезий :

1. Оризови трици . Този продукт е трудно да се намери , тъй като рядко се внасят в редовните магазини за хранителни стоки , но оризови трици струва да ги издирват . Само на 100 грама здравословни храни, можете да намерите 781 мг магнезий - почти двойно повече от препоръчителния дневен прием .

2 . Кориандър , градински чай и босилек . Те красива трева не само снабдяват организма с много микроелементи и минерали , те идват заедно с магнезий. Те съдържат около 690 мг от минерална на супена лъжица . Добавете тези подправки в любимите си ястия, за да ги даде на магията на магнезий.

3 . Черният шоколад . Имате ли нужда от причина да се поглезите с този любим продукт ? Черният шоколад (или какао) е богат на антиоксиданти и много магнезий. Само на 100 грама тъмен шоколад съдържа около 230 мг магнезий .

4 . Тъмно зелени листни зеленчуци . Кале , спанак, цвекло , както и всички тъмнозелени листни зеленчуци и цвекло Зелените и глухарче , осигуряване на високо ниво на магнезий. Например, една чаша варени спанак ще съдържа 157 мг .

5 . Зърнени култури . Кафяв ориз, киноа , ечемик, овес и пълнозърнест ГМО съдържат големи количества магнезий. Купа вари кафяв ориз , например, съдържа около 86 мг .

6 . Боб и леща . Въпреки ksenoestageny в ГМО соя причини значителни тревожност, соя, които не съдържат ГМО , леща , боб и други бобови растения са отличен източник на магнезий . Някои бобови осигури до 150 мг на порция .

7 . Авокадо . Този продукт не е само богати на полезни мазнини , тя също е чудесен източник на магнезий. Само един доста голям авокадо съдържа повече от 60 мг на този полезен минерал.

8 . Млечни продукти. Вие трябва да бъдете внимателни с някои кисели млека и сирена , тъй като производителите на храни обичам да ги натовари с хормони и захар , но редовно , неподсладено кисело мляко и сирена непастьоризираните предоставят голямо количество магнезий, без да замърсява тялото си.

Разбира се, има и други храни, които са с високо съдържание на магнезий, но за началото на списъка трябва да бъде достатъчно .






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738480
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031