Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2015 19:51 - Заблудата електронно гласуване
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 2402 Коментари: 3 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Цели на властващите с референдума за електронно гласуване:
  1. Отклоняване на общественото мнение от основните проблеми на управлението на  България.
  2. Внушение, че са загрижени за по -добро управление на България.
  3. Запазване същността на управлението на България.
                                              ******************************
 Мнение за подобрение на управление, което не предлага решение на основните му проблеми, а ги прикрива, е заблуда. Едни обявяват такива мнения, за да заблуждават , а други- защото са заблудени.
 Основните проблеми на управлението на България са , че с изборните закони: 
  1. Се осигурява нейно управление само от свързани с партии управляващи според партийната политика. Тя се определя от партийните лидери в съответствие с интересите на Задкулисното управление на България и с техния личен интерес. Пример на партийна политика: Четвърт век някои от свалилите радиаторите на парното в апартаментите си искат, неговите тръби минаващи през жилищата им  да са изолирани, за да плащат минимални суми за топлината от тях. Проблемът е много известен , засяга много граждани , много лесно е решим, но не е решен от управляващите България партии. За този пример важи виетнамската народна мъдрост " По една постъпка можеш да съдиш за 10 000 други. " Той характеризира цялото многопартийно управление на постсоциалистическа България.
  2. Не се позволява отзоваване по волята на избирателите на неизпълнилите предизборните си обещания. 
 Електронното гласуване не решава горните проблеми, а ги прикрива, затова е заблуда. Според неговите агитатори с него  ще се подобри управлението на България чрез по-добър избор на управлявващи. Те- умишлено или неумишлено- пропускат, че както и да се променя формата, лошо ли е съдържанието, резултатът от промените е лош. Най-голямата заблуда в приказките за електронно гласуване: с референдума за електронно гласуване се разширява пряката демокрация в България. Най-добре илюстрира тази заблуда карикатура, която видях в интернет: наредени патрони различен калибър, а под тях текст " Имаш избор, с кой да си разтрелян." За неразбралите отношението на карикатурата към референдума за електронно гласуване: Поставените от властващите цели с референдума за електронно гласуване- посочени в началото- и тяхното постигане с неговото провеждане доказват, че той не е пряка демокрация, а е против демокрацията 
                                                ****************************
Аз искам да гласувам за реално несвързан с партия кандидат за народен представител, който има равни възможности за избиране със свързаните с партии кандидати за депутати. С електронното гласуване дискриминирането на такива като мен и на техните избраници остава, затова ще изразя активната си гражданска позиция , като не гласувам на референдума на 25 октомври 2015 г.. Само заблуждаващи и заблудени агитатори за електронно гласуване ще ме обвинят неоснователно в пасивна гражданска позиция.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Реално несвързани с партии кандидати за народни преставители могат да имат равни възможности за избиране със свързаните с партии кандидати за  парламента, ако общините избират депутатите. Мнението ми е в постингите в този блог " Пряка демокрация " и " Втори вариант на пряка демокрация" . То е изпратено преди две години в парламента и е огласено в медии в Свищов и В Търново.




Гласувай:
16



1. kvg55 - Електронното гласуване създава ...
06.11.2015 23:46
Електронното гласуване създава повече възможности за фалшифициране на изборните резултати. Има съмнение, че това не е собствена идея на президента, а внушение от администрацията на САЩ.
цитирай
2. zzz65 - Електронното гласуване създава ...
20.11.2015 15:31
kvg55 написа:
Електронното гласуване създава повече възможности за фалшифициране на изборните резултати. Има съмнение, че това не е собствена идея на президента, а внушение от администрацията на САЩ.

цитирай
3. andri - Жив пример с надуването на прочети тук в блог-бг, в пресата (он-лайн вестници)
07.01.2016 17:46
така ще бъде и с електронното гласуване. Знаем също че, независимо какво ще предприемат народа на България, политиците си имат изграден начин как да си запазят постовете докато "смъртта ги раздели"(със властта)!

Нямаме нужда изобщо от каквото и да е гласуване - резултатът е винаги един и същ. Голът е в нашата врата!!

Освен това компютърната програма (софтуера) за ел-гласуването е така направена че, без значение кое копче ще натиснеш в...урната пада този който е програмиран чрез програмата.
А хакерите - те са отделно перо. Всяко правителство и "секюрити" си има щат от няколко бройки хакери за определена работа.

И тук в сайта на блог-бг ги има. Затова и прочетите са надути до безкрая.

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667430
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27329
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031