Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 21:11 - Пазаруващият човек - Homo tabernamum
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1653 Коментари: 0 Гласове:
2



     image                                                                                                                                           Той е изправен и целеустремен. Някога, ако вярваме на теорията за еволюцията, а тя не е съвсем за пренебрегване – така ми се струва, неговият праотец също бил такъв – целенасочен. Само че, с тояга или камък в ръка, се отправял на кратки обиколки, за да отнеме живота на друга живинка и да се сдобие с храна. Постепенно опознавал света и разширявал обсега на своите целесъобразни пътешествия.

Учените нарекли този прадядо на днешните хора Homo sapiens – изправен човек. Той не само ходел на два крака, но използвал предните си крайници за… труд. За полезни действия, свързани с оцеляването на тази земя – неговото, а по-сетне – и на семейството, което Бог или природата го научили да формира.

Днешният е не по-малко целеустремен. Даже – неизмеримо повече. Той също обикаля територии. И… пазарува. Нему не е достатъчен един отнет живот. Тъпче фризери със замразените тленни останки на други същества, които също са шавали по земята, във въздуха или във водата. Не му стига една дреха, за да прикрива срамотиите си. (Друга и спорна тема е, кой го научи да постъпва така и дали, ако не беше успял, планетата щеше непрестанно да се оглася от сладострастни стенания и пъшкания? А човешкият род да е достигнал настоящия брой още преди хилядолетие.)

Но Homo tabernamum, днешното продължение на Homo sapiens, иска от всичко и по много. Затова се щура от магазин на магазин. Нарича това shopping. Даже мъдри продавачи на измами, наречени „психолози“ или „психоаналитици“, сдружили се с търговците, „научно“ твърдят: пазаруването успокоява нервите. И humanae societatis tabernamum препуска из градове и села, преодолява океани, прекосява континенти, за да… пазарува.



Не само най-богатите постъпват така, както може да ми възрази някой. Всички. Неосъществимата „американска мечта“ се състои тъкмо в това – в притежанието. Комшията си е купил автомобил. Трябва да го надминете – да се сдобиете с още по-хубав. Ако може – и с още един. Това – за двете ризи, едната от които да дадете на ближния, е изречено от извънземен. Земният човек е егоист. Следователно е алчен. Което го кара да ламти за собственост и възбужда характерна негова черта – завист.

Факт. Който подлежи на регулация, както биха се изразили съвременните технократи – тези „прагматици“, които не забелязват обективното съществуване на други норми, наречени морал – нравствените.

Как става регулацията?

image

Чрез вярата в онзи – извънземния, дето, според папата, „се е провалил на Кръста“. Която да възпита у личността чувство за мярка. Тя ще го отличава от индивида – от обикновения Homo tabernamum, който, за да придобие възможността да се реализира като такъв, като купувач, е готов на всичко. Както обяснил в писмо Христо Георгиев – един от двамата братя крупни дарители на българщината, адресирано до Найден Геров, за двама шпиони, алчни марионетки в ръцете на кукловода Джузепе Мацини:

„… Какъвто Райнов, такъв е и Дяконът, и двамата за пари и баща си продават…“

Фалшиви „Дякони“, „национални герои“, плътски „икони“… В тези неща вярва Homo tabernamum. Затова е цялото лутане и суетене нагоре-надолу. Щях да махна с ръка – нейсе, ако в залисията, както изглежда на пръв поглед, не избухваха бомби, не загиваха милиони други Homo tabernamum. Може би – по-малко лакоми и ненаситни. Но и те се завтекоха насам – към местните, дето им викат „европейци“. Заливат ги и рано или късно ще ги удавят в своето море. Както вече рисуват картината на бъдещето в Израел.

Тази страна, ако не знаете, има „най-високото равнище на раждаемост в развития свят“. То се дължи на стратегията за опазване на държавата като еврейска и то на всяка цена. Обаче като тактически похват, изглежда, се обръща срещу въпросната цел.

„През своя живот средностатистическата израелска жена има три бебета, което е почти двойно повече в сравнение с раждаемостта в индустриализираните страни… Това, съчетано с грамадната еврейска имиграция от бившия Съветски съюз, направи така, че през последните 25 години населението на Израел се удвои.

  image

Равнището на раждаемостта е по-високо сред израелската арабска общност [по-истинските юдеи, приластени и изоставени] и сред ултраортодоксалните евреи – две групи, които имат ниско участие в трудовата заетост. С което дърпат икономиката надолу.“

Някой замислял ли се е над тези проблеми? Откога ви подсказвам, че проектът „Израел“ върви към приключване. Но и българският – тоже. Като почти една и съща котва неумолимо ги тегли към дъното. С неестествени политически, а не национални или цивилизационни разлики.

Израелците се страхуваха за държавата си и искаха пришълци. Вот вам. А сега?

Тукашните комунисти първо изпълниха повелята на Коминтерна в Москва и принудиха около милион и половина чисти българи да се пишат турци и македонци (1944-1946 г.). Каквито и метаморфози да претърпя политиката на БКП и наследниците й, промяната в съзнанието на значителна част от тях се запази. Сега имаме не малко български небългари.

На всичко отгоре, в мегаломанията си, правешкият дегенерат внасяше цигани от съседните държави. За да станем… 9 милиона души. И какво от това? За да се впише тъпанарят в аналните анали на историята като какъв? Кат‘ осеменител, размножител – какъв? Или постъпваше така по заповед на циганския интернационал, към който принадлежеше кръвно?

Ние си отиваме. Израелците – също. Неизбежно е.

„Прогнозите са, че днешното население [на Израел] от 8,4 милиона души ще достигне 15,6 милиона около 2059 година, и дори 20,6 милиона, според най-крайния сценарий. Което означава, че малката държавица просто ще се пръсне по шевовете.

   image

„Израел е на пътя на катастрофа – екологична, социална и на качеството на живот, защото както нараства гъстотата на населението, става по-опасно, претъпкано от хора и неприятно да се живее в него. Без никакво пространство за никакви други видове, освен човешкия“ – заяви Алон Тал, професор в Института за пустинни изследвания на Университета „Бен-Гурион“, и основател на Партията „Зелено движение“.

Израел има гъстота на населението от 352 души на квадратен километър – увеличение от 215 души през 1990 г. А прогнозата на Централното статистическо бюро е тя да достигне 501-880 души на квадратен километър през 2059 г.

Като изключим почти празната пустиня Негев, която заема повече от половината от Израел, гъстотата на населението скача до 980 души на квадратен километър, малко под тази в Бангладеш.“

Какво ли би препоръчал основателят на Израел? Lebensraum – жизнено пространство, разбира се. Това би рекъл Адолф Алойзович на Бенямин Бенционович, чийто баща бил роден във Варшава, когато тя била в… Русия.

Lebensraum, ама накъде? Смятате, че арабското човешко море, колкото и да го смаляват насилствено и да го раздират като изхабен чувал, ще допусне още разширение на ционисткия режим в Близкия изток? Не, мили мои, ще дойдат тук, в Украйна, в Русия. По-заможните и връзкарите – в Австралия, Нова Зеландия, на Запад. Въпреки влошаването на икономиката и живота и там.

       image

А когато някой тръгне да ви убеждава, че евреите са по-умни от нас, затова заслужават привилегировано положение сред народите, не му се усмихвайте, а го напердашете едно хубаво. Колкото и тояги да му ударите, все ще са по-малко от заслуженото.

Мушмороци. Дегенерати.

Хората, запознати с фактите, изтъкват напълно погрешната демографска политика на ционисткия режим. Тя е „формирана от истерия, основана на страха от демографско завладяване от арабите, подклаждана и поддържана чрез политическа реторика.                                                                                                            image     

Сега броят на евреите в „светите земи“ е, грубо казано, равен на този на палестинците – по 6,3 милиона души от всяка група.

При палестинците това включва 1,75 милиона израелски граждани и 4,55 милиона жители на Ивицата Газа, Западния бряг и Източен Йерусалим. Окупираните територии са дом на още около половин милион еврейски заселници.

Нарастването на палестинското население с лекота изпреварва това на израелското. Средностатистическата жена в палестинските територии има четири деца.

Политиката на израелското правителство насърчава увеличаването на населението с облаги като детски надбавки, безплатно училище от тригодишна възраст и финансиране на максимум четири опита за забременяване in vitro годишно.

Освен това то поощрява евреи от чужбина и даже вече имигрирали израелци да се преместват в Израел. Мерки, които бяха необходими, когато Израел беше основан през 1948 г. Но навярно по-малко важни, когато населението нараства…

   image

Често бързо увеличаващото се население стимулира икономиката. Но в израелския случай нарастването е в етнически групи, където степента на трудова заетост е най-ниска. И сред израелските араби, и сред ултраортодоксалните евреи тя е около 40 на сто, далеч по-ниска от 61-е процента за всички израелци.

При израелските араби бройките са още по-влошени заради жените, които по традиция не работят. Сред ултраортодоксалните евреи числата са занижени от мъжете, много от които се посвещават на изучаване на религията, докато жените им биват наемани на нископлатени длъжности.

„От икономическа гледна точка настоящата действителност е невъзможно да издържи“ – заяви президентът Ройвен Ривлен на неотдавнашна конференция.

Асаф Джева, старши икономист в Министерството на финансите, посочва, че около 2059 г. хората на възраст над 65 години ще съставляват 17 процента от израелското население, в сравнение с 10 на сто сега. В същия отрязък от време делът на арабското население ще нарасне до 23 процента от 20 на сто днес.

„Без реформи, като увеличаване на възрастта за пенсиониране и нарастване на степента на заетост на ортодоксите и арабите – мерки, които правителството търси начини да наложи“ – каза той, – „около 2059 г. бремето на дълга ще отскочи до 88 на сто от брутния вътрешен продукт, от 65 процента през 2022 г.

Ари Палтиел от статистическото бюро заяви, че „Израел ще банкрутира“, ако равнищата на заетостта и разпределението чрез социалните фондове не бъдат променени. Увеличението на населението вече създаде недостиг на най-скъпоценните израелски ресурси – земя и вода…

     image

За да се справи с жилищния проблем правителството иска да въведе издаване на спешни разрешителни за строителство, които, според защитниците на природата, ще пренебрегват опазването на околната среда, без да се съобразяват с инфраструктурата и обществените нужди.

Властите дадоха зелена светлина за докарването в Израел на 20 000 китайски работници, които да ускорят строителството. Докато те може би ще помогнат на задомяването на израелците, няма как да съдействат за назначаването им на работа.“

На всичко отгоре ултраортодоксите отказват да служат в армията и са постоянно недоволни от недостатъчно религиозния характер на политиката на израелското правителство. Върхът е подкрепата на еднополовите бракове – 64 процента!

Май не се заблуждавам, като смятам, че Израел е обречен…                                                                                                               image  “Deliberando discitur sapientia.“[Мъдростта се учи чрез мислене] “Sapere aude!”[Осмели се да бъдеш умен]

Каквито факти, доказателства и свидетелства да представите на дегенерата, той неизменно ще реагира по един и същ начин – като шопа пред клетката на жирафа, както вече посочих. Идиот е синоним на малоумен. Такъв е умствено слаб, не е надарен с потенциал да узнава и научава, да запомня и помни, съпоставя, анализира, да вади изводи и поуки. Нали затова е диагностициран като имбесил – просто идиот?

„Не бъдете като лицемерите“, – ни учи Христос. – „Те вече получиха заслуженото.“

Не бъдете като идиотите – дегенератите, пък ви казвам аз.                                                                                                                  Тук е мястото да се върнем към Homo tabernamum. Дали е дегенерат? Ако е така, значи всички сме изродени. Тъй като няма такъв, който да не си набавя необходими неща, да пазарува. Ключът е в определението „необходими“. Онова чувството за мярка, което споменах – помните ли?

Подобно на героя на Гьоте, онези, които ви показват като пример, са сключили сделка с дявола. Те са се посветили окончателно, до края на дните си, на това да бъдат Homo tabernamum. И повече няма да се върнат към естествената си форма – Homo sapiens. Тя е, която сътворил Онзи, когото „извънземният“ наричал „Моя Отец“. И ни завещал, почти – наредил, „никого на земята да не наричаме свой отец, защото един е нашият Отец, Който е на небесата; и наставници да не се наричаме; понеже нашият Наставник е един – Христос“.

Възприемате ли света, без тези условности, няма да стигнете до него – сиреч – до истината. Царството на тези, които ви покоряват, подчиняват, улавят на въдицата на потреблението, за да ви превърнат в тълпа от марионетки – в Homo tabernamum, е краткотрайно. Ако не вярвате в собствената си безсмъртна душа и се страхувате, опасявам се, че или вече сте станали техни роби, или ви предстои да попаднете в плен на тези твари, които не са от Бога. Те, лицемерите, са осъдени и обречени, задето „затварят царството небесно пред човеците; тъй като нито те влизат, нито пускат прииждащите да влязат в него“.

    image

Повярвате ли на тях, а не на Спасителя, сте обречени на постоянни Двеминутки на омразата. А тя разяжда душата и изяжда плътта отвътре. Следователно, другият път ви изправя пред гибел. Тъй като той – Христос, е „пътят и истината, и животът“!                                                                            diagnosa.net/                  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715717
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930