Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 13:01 - ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ НАПУСКАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! ВИЖ ЗАЩО:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1751 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


imageТези държави от ЕС, които откажат да участват в решаването  на миграционната криза и не спазят квотата за прием на бежанци, ще плащат огромни глоби!

Санкциите ще са по 250 хил. евро при случай на недопуснат и необслужен по всички правила бежанец в съответната страна. Това реши на заседание ЕК като крайна мярка за промяна на системата, по която се получава убежище в блока, пишат европейските медии днес.

Най-спорната част в документа е размера на санкциите ако някоя държава откаже да приеме бежанец на своя територия – 250 хил. евро на изгонен или недопуснат на територията на държавата мигрант! Тоест – глоба от 250 хил. евро на калпак!!!

Тези нововъведения предизвикаха бурна реакция в част от страните-членки.

Англия обяви, че е изпълнила лимита си и няма да приема повече хора.

Австрия затвори границите си и е в колебание дали да ги отвори пак след поредното мигрантско зверство във Виена – изнасилената студентка в тоалетна.

Политическото разделение в ЕС по въпросите за миграцията е много сериозно.

Както писахме, Чехия изяви желание да напусне ЕС и вече прави постъпления по въпроса, като целта й е по този начин да запази населението си от посегателства.

Изключително мощни са и анти-бежанските настроения в Унгария, чието правителство категорично отказа да дава подслон на хора, които буквално се преселват в Европа и се готвят да я асимилират. Унгария първа затвори границите си и отказа да приеме дори един бежанец. Същото е положението и в Словакия.

Най-болезнено инвазията се приема от поляците, които са силно привързани към страната си и етническата й чистота. И имат нисък праг на поносимост към натрапени им насила друговерци.

Там е твърде възможно съвсем скоро също да се пристъпи към излизане от Съюза. Границите си затвори и Молдова, която е само кандидат за членство в ЕС и която най-вероятно никога няма да влезе в съюза, защото 90 % от населението й е против това. Наскоро про-руското правителство в Молдова отказа дори натовско учение на територията си, а населението масово подкрепи това решение.

Дали тези брожения не са началото на края за ЕС, питат се западни политолози.

След като Европа започна да налага подобни неадекватни и зловещо високи глоби и страните-членки на съюза биват насилвани да приемат чужденци-мюсюлмани, със сигурност още страни ще откажат да плащат и ще пожелаят незабавно излизане от Европейския съюз.

Словакия и Унгария вече заведоха общо дело срещу ЕС в съда срещу решението  да преразпределят имигранти на квотен принцип и също заплашват с излизане от ЕС.

Подобни настроения са обхванали почти всички държави от бившия Източен блок и може би ЕС скоро ще се разцепи.

Единствено България изпълнява безропотно всяка заповед на ЕК, а Плевнелиев и Борисов пригласят на държавите от старите демокрации и заявяват пълната си подкрепа за политиката им.

Българският народ не мисли така, но него никой не го пита.

Юначните, спонтанно появили се ловци на бежанци по границата ни бяха арестувани от властите, а правителството ни се надупи едновременно и на Турция и на ЕС.

Дали единствени ще останем в разпадащия се съюз и ще играем по свирката му?

Единственото към момента, което може да ни успокои е, че малцина от мигрантите искат да останат у нас.

Не желаят да стоят и минута в България, въпреки, че на тези, които останат, бедната ни държавица дава 3 пъти повече пари за издръжка, сравнено с един роден пенсионер.

Което е меко казано несправедливо! Ако бяхме единни като народ само това решение щеше да е достатъчно да ни изкара по улиците.

Но понеже не сме, ще останем единствената страна – слуга на САЩ и ЕС.

Ще позволим ли тази гавра? Skandalno.net




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707510
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031