Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2016 10:07 - По повод 24 Май
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 4984 Коментари: 9 Гласове:
17

Последна промяна: 24.05.2016 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вероятно малцина от вас знаят прелюбопитния факт, че  единствените японци, които не се кланят на императора са учителите. За японците учителите са свещени и те смятат, че без учители и учение не може да има и император.
В България, преди да ни връхлети зловещата демокрация, учителите също бяха на огромна почит и уважение.
Сега, в условията на вилнееща, безскрупулна диващина, учителите са обект на унижение от разпасани, чалгообразни, демократясали примати и техните стопани. 
Затова, да поздравим българските учители за героизма им, да изпълняват дълга си в тия ненормални условия. Честит празник, мъченици на демокрацията! Бъдете живи, здрави и търпеливи! Нещата ще се променят.



Гласувай:
19



1. kuschel - Румен Денев - фейсбук
24.05.2016 15:33
Новините в 14 часа поп БНР
Таз годишните мис "24 ти май" станали 2 близначки от великотърновското СОУ "Емилиян Станев"....Пълни отличнички на випуска! За интервю пред БНР една от наградените близначки ме уведоми че, 24 ти Май е важен като празник защото се е чествал и преди и след турското робство.... Застанах на щрек, нещо да чуя по същество. Ни вопъл ни стон за празника на буквите, за делото на светите братя, изобщо за квинт есенцията на цялата тая работа наречена ден на славянската писменост и култура и вклада в светото дело на "солунските двама братя" както се пееше в една песен. Ако ги бяха питали за Горазд, Наум, Ангеларий и Борис I ви ептен щяха да я оплескат... Все пак близначката се отсрами с думите: "Ако човек не държи на своят език и култура, той все пак няма да има и идея кой е и накъде е тръгнал".....
цитирай
2. kuschel - Зоя Деянова - фейсбук
24.05.2016 15:48
Честит Ден на братята Кирил и Методий!
Така го знаехме като деца този празник от своите родители, баби и дядовци. После някакви тъпи чиновници го нарекоха "Ден на славянската писменост, култура, наука и образование". Май така беше? Виждате, че дори не мога с точност да си спомня това убого означение на безпорния, най-светъл и любим празник на българския народ.
Сега как го обявяват не ме интересува. Докато паметникът на Св.Св Кирил и Методий го омърсяват с присъствието си разни Цецки, Данчета, Росковци, Тикви - цяла банда предатели - ще пропускам да гледам лицемерната им признателност.
/Две мои близки деца, студенти, бяха 10 дни в Москва. Очаровани и приятно изненадани: "Там, лельо Зоя, няма надписи на латиница, всичко е на кирилица!"
Ха сега, още веднъж да ни е честит единственият в света празник, който почита буквите! Българските!
Сhestit praznik! /Tova e za evrоаtlaticheskite bulgari./
цитирай
3. kuschel - Tony Dimitrov - фейсбук
24.05.2016 15:59
Като за празник ... малко равносметка не вреди ...приземява дори !!! Изгледах цялата манифестация днес .... всяко изречение започваше с Евро - нещо си там !!!! Ей цървули нали си давате сметка ... или може би не ... че когато ние сме създали тая азбука и писменост ..... тия от евро - нещо си там са били диваци ...каквито и сега де .... стига сте близали задника на тая англо-саксонска твар беее !!!! Не ви ли е срам бе продажници !!!!
цитирай
4. kuschel - Petko Todorov - фейсбук
24.05.2016 16:44
Тъжно, като на панахида е, защото на 24 май задължително трябва да си спомним за знанието. Защото чудовищно е разбъркването на ценностите в нашето общество. Научно-техническия прогрес обявихме за тоталитарно явление. Просветата и културата са заменени с бизнес и политика. Научните и научно-популярни издания изчезнаха. Контактът със световната наука ни се доставя като хуманитарна помощ. Библиотеките бракуват повече книги, отколкото получават. Научни институти и лаборатории се разрушават. Обезценихме труда на учения, учителя и специалиста. Стотици хиляди обучени и изградени с оскъдните ни възможности висшисти напуснаха страната. Инженеро-техническата ни интелигенция, на ниво, за което ни завиждат развити страни, е безработна. Скъпа техника и технологии бяха разпродадени на скраб. В съзнанието на децата ни зейва пропаст, която чужди секти и вносна и наша порнография запълват. Липсва обществена атмосфера и нагласа за подкрепа на ценностите, от които зависи бъдещето на нацията. Иначе никой не спори, че учението е светлина, а невежеството – мрак, че първото е добро, а второто лошо? И едновременно с това се намалява държавната поръчка за специалисти с висше образование, разработват се концепции за “затихващи функции” на учебни заведения, извършва се “нулев” прием, учителите са все на опашката за малко внимание от обществото. Обясненията се обличат в съображения за динамиката на трудовия пазар, приоритети в социално- икономическата политика и безработицата. И съвсем забравихме, че “днес” в образованието определя “утре”, че Европа ни приема заради културата от миналото и съвременното разковниче на успеха е образованието. Защото от това зависи духовното здраве и просперитетът на нацията. Защото демокрацията е цивилизованост, а човешката цивилизация е концентрирано знание.
“Кога ше го разберат управляващите в България?” – питаше Иречек още преди 135 години.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПРИЯТЕЛИ!
цитирай
5. kuschel - Ангел Спасов - фейсбук
24.05.2016 17:33
За 20 години в езика ни са се появили над 4300 нови думи. Чуждици. Няма фанфари, няма жадни за знание деца. Няма кой да изпее на живо по улиците „Върви народе възродени”. Но пък освен новите думички имаме и придобивката маймуница, на която пишат дори и министри. Твърде вероятно е оня кукундрел Ку-кунева с нея да напише поздравителен адрес до всички български учители. Абе, циливилизасион...! Иначе киселото зеле не го изхвърляме до месец май, че и зайде...и мирише, естествено...
Честит ви празник! Да живее 24-ти май! Върви...
цитирай
6. didanov - мъченици на демокрацията
24.05.2016 23:08
Много точно казано! Баба ми е почти на 90 начална учителка - все още като я срещнат на улицата нейни бивши ученици я разцелуват и прегръщат, даже един със светена вода я поръсил! Тогава учителството е било призвание не професия.
цитирай
7. lastinline - Повече учители-мъже са необход...
24.05.2016 23:22
Повече учители-мъже са необходими. Освен знание да научат момчетата на мъжество,стабилност,кавалерство...
цитирай
8. vladtepes - За държавната поръчка
27.05.2016 16:25
В България има сериозен излишък на икономисти, специалисти по администрация и юристи и затова специално в тези направления е напълно оправдано съкращаването на държавната поръчка както и закриването на куп псевдоуниверситети предлагащи основно специалности от тези направления за сметка на допълнителни бройки за инженери, лекари и т.н.
цитирай
9. dartanjan - Втора Божия заповед:2. Не си ...
29.05.2016 07:24
Втора Божия заповед:

2. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш, нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

Материализмът и дарвинизмът като основна идеология на поклонниците на златният телец и неадекватни на реалността идеологии предизвикват трагедии си смърт.
Статистиката за 20 век е ужасяваща. Учудвам се че човке на твоята възраст може да живее с толкова илюзии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377684
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031