Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2017 09:17 - Изследване на САЩ: химиотерапията разпространява туморни клетки
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Изследване на САЩ: химиотерапията разпространява туморни клетки

13 декември 2017 г. Шон Адл-Табатабай Здраве 2

image

http://yournewswire.com/study-chemotherapy-spreads-tumor/

Химиотерапията увеличава туморните клетки в кръвта, което води до разпространение на рака в други части на тялото, установи ново американско проучване.

Според изследването , публикувано в  Science Translational Medicine , получаването на химиотерапия преди операцията вероятно ще доведе до това пациентът да получи по-агресивна форма на рак.

Naturalnews.com доклади: Няколко общи лекарства за рак на гърдата химиотерапия, които се използват за лечение на локализирани, както и напреднал рак на гърдата всъщност причинени броят на микроскопични структури намерени в тумори на гърдата да растат. Това е известно като туморна микросреда на метастази (TMEM) и помага на инвазивните ракови клетки да се отделят от тумора и да циркулират в тялото като цяло.

Това е важно, тъй като обикновено е далечна метастаза - която се случва, когато раковите клетки от първичен тумор в гърдата образуват тумори в други части на тялото - убиват пациентите с рак на гърдата, а не самият тумор на гърдата.

В изследването изследователите са използвали четири миши модела на рак на гърдата, които са разработени, за да имитират клиничния сценарий на пациенти, получаващи химиотерапия преди операция за свиване на първични тумори при локално напреднало заболяване и убиване на раковите клетки, които са се преместили в близките лимфни възли и другаде ,

Те установиха, че мишките, на които е даден химиотерапевтичен наркотик паклитаксел, са имали от два до три пъти броя на ТМЕМ като тези, на които не е дало лекарството, и тяхната активност в ТМЕМ също е била повишена. Това се проявява чрез по-висока плътност на макрофагите, по-голяма пропускливост в туморните кръвоносни съдове и повишена експресия на протеинови форми на Mena, открити в инвазивни ракови клетки.

Тъй като това не е достатъчно лошо, лечението с паклитаксел също е причинило двойното увеличаване на броя на туморните клетки в кръвообращението и доведе до повишена микрометастаза в белите дробове на субектите.

Три лекарства са открили, че причиняват рак на гърдата

Паклитаксел не е единственото лекарство, което стимулира образуването на ТМЕМ. Две други общи химиотерапевтични лекарства също имаха доста слаб рекорд в проучването. И двата циклофосфамид и доксорубицин водят до по-висока активност на TMEM, повече TMEM места и по-голям брой циркулиращи туморни клетки в мишки.

За да видят как хората се справят, изследователите сравняват биопсични проби, взети от 20 пациенти с рак на гърдата преди и след лечението, използвайки неоадювантен режим на доксорубицин, циклофосфамид и паклитаксел. Те открили, че по-голямата част от изследваните пациенти са отбелязали повишение на местата на ТМЕМ след неоадювантна химиотерапия. Пет от пациентите са получили увеличение на броя на ТМЕМ, което е повече от пет пъти, докато никой не е показал спад.

За съжаление, химиотерапията оставя много да се желае като лечение на рак. Въпреки че би било несправедливо да се каже, че няма полза за никого, много пациенти стават по-болни в резултат на това. От 1 януари 2000 г. близо 18 милиона души са починали от химиотерапия.

В допълнение, тя носи със себе си много неприятни странични ефекти. Повечето от нас са чували за гаденето и косопада, които причинява, но проучванията също така показват, че химиотерапията може да доведе до увреждане на мозъка от пациенти с рак на гърдата. Едно проучване по-специално от Училището по медицина в  Станфордския университет установи, че жените, които са преминали химиотерапия за рак на гърдата, са намалили когнитивните способности в областите на мозъка, отговорни за планирането, паметта и когнитивния контрол. Всичко това изглежда като много висока цена, за да плати за нещо, което в крайна сметка може да разпространи рака, който смята да лекува.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39754987
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031