Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2023 15:47 - Най-добрите защитници на всички, които управляват лошо България
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 11602 Коментари: 14 Гласове:
49

Последна промяна: 11.03.2023 18:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    А. Когато управляващите се определят с избори, всеки кандидат за власт я иска, за да управлява в свой интерес или в интерес на народа. Във вторият случай, той е кадърен или некадърен, да управлява, както иска. Затова безусловна истина е, че с добър изборен закон се прави възможното, да има добро управление, а с лош изборен закон има винаги лошо управление.
   Изборният закон е винаги лош, когато: 
   - Не се гарантира отстраняване веднага и завинаги от властта на всеки избран, като не изпълни обещано;
   - Кандидатите за власт не са задължени да обвързват обещанията си с числа, примерно срокове за изпълнението им;
   - Има дискриминирани кандидати за власт. Пример: В България не е избран нито един депутат, който не е партиен член или не е подкрепен от партия.
   Б, През 1989 г. беше сменено проваленото управление на България. За нейното управление след тази година се каза, че е демокрация, която е светлото бъдеще на човечеството и на България. Тогава в общественото мнение за изборите беше наложена лъжата, че когато всички гласуват, се изразява пълно народната воля, затова управлението е винаги добро. С нея то се отклони от ролята на изборния закон за добро или лошо управление. Повярвалите на тази лъжа не разбират, че когато изборният закон е лош, негласувалите са две групи:
   - Безразлични към управлението;
   - Интересуващи се от управлението, които с негласуването си изразяват своята активна гражданска позиция против лошият изборен закон. Те разбират, че с начина на отчитане на бюлетините с " не подкрепям никого", се повишава изкуствено избирателната активност.
   С новото си управление България бързо стигна дъното на Европа и до днес уверено стои там. БЕЗСПОРНО Е, ЧЕ ДЪРЖАВА С ЛОШИ УПРАВЛЯВАЩИ НЯМА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ, но има вярващи, че България върви към светлото си бъдеще.
   За вярващия е немислимо, че е възможно, да вярва грешно. Затова най-добрите защитници на управляващите лошо България са вярващите, че те я водят към светлото бъдеще, защото не разбират, че тя не може с тях да стигне до него. Въпроси към всеки от тези вярващи:
   1. Защо в общественото мнение за изборите няма посочената безусловна истина и определението за лош изборен закон, и ще действаш ли ти, да ги има?
   2. Защо нито един от управляващите, които ти вярваш, че водят държавата към светлото бъдеще, не казва, че, ако държавното управление продължи по същият начин още десетина години, ще е краят на България, защото тогава ромският етнос ще е най-многоброен?
   3.Когато по-малко от половината избиратели са гласували, имат ли право избраните, да казват, че са представители на народа ?
   4. Защо в Афганистан вярващите, че демокрацията е светлото бъдеще на човечеството, бяха победени от вярващите в Аллах?



Гласувай:
49


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Който разбрал, разбрал, Михаиле!
11.03.2023 16:27
Според мен начина ти на мислене е истинен, затова подкрепям тезата ти!
цитирай
2. gardener - Чия е задачата да управлява държавата?
11.03.2023 17:04
Демокрацията е форма на лъжа, социализмът-комунизмът-фашизмът са форми на лъжа, но без тези лъжи не може. Може, но обществото не е дорасло да се образова по ред причини. Държавата се управлява от елита и. Елит са хората, които имат ум, образование, знания и са постигнали всичко в живота си сами (имащият ще даде на децата си добро възпитание и образование, ще ги направи потенциален елит), защото притежават тези ментални, но и материални качества. Елит не може да бъде назначен от чужда държава, какъвто бе по време на комунизма, че и до днес, чрез приемствеността, осъществена от ДС и БКП в партии като сДС и ДпС ..., елит не може да бъде престъпният клан, имащ капитал, защото имащият престъпно натрупан капитал не бива да има властта в държавата, а трябва да бъде подложен на съдебна репресия, да бъде лустриран, а капитала му национализиран, защото всички тези престъпници употребяват "властта" в своя полза, т.е. създават държава облагодетелстваща престъпници и ментални изроди. Елит не може да бъде изрод, който бърка силициевата долина със някаква негова си силиконова долина, примерно, защото и според снимката си изглежда на урод и мисленето му е уродливо, такъв изрод трябва да се върне в училище и да учи, да учи или да пасе патки - честен труд за човек, който не трябва да има право да гласува, щото е тъп като ром, но не такива имат купена диплома/и за някакво "висше" или "вишо образувание" в грозната си зъбата кратунка, малка кратунка като на копейкин(образованието фалира, щом е дало диплом на подобни за най-висшата образователна степен). Но гореописаният изрод не пише, а преписва харесали на изродския му вид статии, писани от някой друг в изродския сайт Дир.бг, примерно, който пък е в ръцете на курвата "йосифова" с големите бимби, днес жена на един друг хазарски изрод, бил ни премиер ... и къръгът се затвори. Извинявай, че избеснях при теб, можеш да махнеш този коментар. Маймунските конгломерати, наричани държави от ...азийски тип са нищо без морални ценности и здрава ръка, демокрацията не е за нас, както и домораслия в хазарско комунизъм, това е феодализъм от азиатски тип. Тук ни трябва окупация като в Япония, докато се нареди къщичката ни.
цитирай
3. kvg55 - mihailts,
11.03.2023 20:57
Ха–ха–ха!
Ама че въпроси задаваш.
Лошото е, че май кандидатите за дупедати май не ни четат.
А вярващите в аллаха победиха "вярващите" в демокрацията, защото се бореха за свобода и независимост, а вторите се бореха за пари.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Понеже става въпрос за елит ще допълня коментара си, Михаиле!
12.03.2023 08:10
Същинският български национален елит, който имаше държавническа мъдрост, духовност, чест, достойнство, родолюбие и творчески управленски потенциал, бе обезглавен от лумпените главорези, овлестени от кремъл след деветосептемврийския съветски преврат у нас.
Последвалия терористичен съветски комунизъм заличи духовните ценности на нацията, превърна по-голямата част от народа в послушно стадо от нагаждачи, тарикати, продажници и крадци по съветски образец, жадни за власт, за да крадат и присвояват държавните богатства и да налагат волята си с помощта на кремъл и така ни докара до неспособността да си върнем духа и волята за развитие... Такава е жестоката Истина, която трябва да бъде осъзната, за да върнем България на българите, като не допускаме повече до властта съветски и путински прототипи!!!
цитирай
5. mihailts - Отговор за batogo -
12.03.2023 12:32
Благодаря за разбирането и подкрепата.
цитирай
6. mihailts - Отговор за gardener -
12.03.2023 12:36
Не трия коментари. Ще действаш ли, безусловната истина и определението за лош изборен закон, да ги има в общественото мнение за изборите?
цитирай
7. mihailts - Отговор за kvg55 -
12.03.2023 12:38
Вярно е, че не ни четат.
цитирай
8. gardener - аз съм упорит(със закачка)
12.03.2023 15:45
mihailts написа:
Не трия коментари. Ще действаш ли, безусловната истина и определението за лош изборен закон, да ги има в общественото мнение за изборите?

Връщам се на обществото ни. Обърнали ли сте внимание, колко са напористи хората, когато са засегнати техни екзистенциални права. Всяка сутрин има писма, клипчета или срещи с организирани протести за нещо си. От ненаказано убийство на пътя, до умишлено такова и роднините протестират и искат много тежка присъда за извършителя. Следват улици по които не може да се ходи или пътува, силна музика, някой дрогиран изрод спира някъде, където не трябва, после няма вода тук или там, строеж - от незаконен до разрушителен за околните, бити или малтретирани деца или ученици и т.н. ... изобщо нарушените човешки права, пораждат народната активност, всеки иска тежко наказание за някого. Следва органът, който раздава правосъдие и административният - едните чакат другите да се произнесат и/или ако случайно правото на последна инстанция е у администрацията, следва обтекаемо мнение, че виновниците ще са наказани. После, започваме от закона за полит. партии, закон, който дава право на всеки да е партиец, а партиите всякакви, даже етнически има и чак тогава идва избирателният закон. Не може при взаимосвързани лоши хора, лоши и кръвожадни пострадали, администрация и съд, които меко казано са пълни със същите лоши хора, назначавани срещу пари, с връзки и с природни дадености у женските ни сънародници, а после и политпартии, които се създават не, защото имат цел, а за да може някой с капитал да получи нещо, което няма като обществена значимост или чадър, защото много хора го харесват, уважават или е платил да "прави" партия. Ценният човек е ясен, безценни няма (уж) и следва избирателният закон, който няма как да е хубав, като всички преди него е кофти или много кофти. Да тръгнем от началото, от раждането, от кодекс за бащата и майката, учителите и после общежитието, вярата, държавата в полза на народа докато отгледаш ново поколение
цитирай
9. mihailts - Втори отговор за batogo -
12.03.2023 19:59
Елитът, за който говориш, направи грешен избор, заради който носи отговорност за следвоенната история на България. Според харесващите този елит, тази отговорност е малка, а според мразещите го, тя е огромна.
цитирай
10. mihailts - Втори отговор за gardener -
12.03.2023 20:02
Полезно или вредно е за хората, които искат добро управление, да знаят безусловната истина и определението за лош изборен закон?
цитирай
11. krumbelosvet - Хора бъдете!
12.03.2023 21:17
Gardener проповядва масова смъртна омраза, която има само едно удовлетворение - масови убийства.
Доводите му са от най-безмозъчния арсенал на синята кръчма.
Или са остатък от офицерска кръчма от 1923г. Точно преди век. Зловещ юбилей
цитирай
12. gardener - Днес е добър, утре е изостанал от развитието на хората в обществото
13.03.2023 21:04
mihailts написа:
Полезно или вредно е за хората, които искат добро управление, да знаят безусловната истина и определението за лош изборен закон?

Изборният закон не води до почти нищо, отговорът на всеки е, че ето имаш право да гласуваш, избираните отговарят на някакви минимални изисквания, прави си партия по ЗПП със спестените пари и напред. Не в това е темата, основата е сгрешена и започва от морала - не си изравнил комунизма с фашизма, не си преследвал комунистите, както те преследваха недоволните от техния строй, защото си станал хуманист - е, получаваш по деянията или бездействията - нямаш общество, което да е непримиримо към новобогаташите, станали такива от "избора" да са били БКП или ДС и т.н. Какво ти е виновен изборният закон, че не преследва празните обещания от т.н. "политическа програма", която е сходна за всички партии, напоследък. После, образованието, развъждащо простотия в едно с медиите, после ниското заплащане на труда, държащо в границата на оцеляване мнозинството, което работи и ето ти една обречена територия и народ. Нова конституция, нов избирателен закон, наказание за всички престъпници от прехода и наследниците им, довели до национална катастрофа - в момента сме в национална катастрофа, туширана с подаянията на ЕС, ако го нямаше, тук би трябвало да има гражданска война - болшевишка такава, водена от хората на копейкин, които стават все повече и повече. Чичо Круме - но пасаран се казва и накрая венсеремос, да бдим и да убием, този, който казва истината, че създаденото от вас - комунистите общество е престъпно и все още неполучило обществено осъждане, щото сте имали всичко, а иначе ако не бяха чушкопеците и "бурканите", нямаше да имате да спестите за лада и панел. Нямам против вашия строй, но той е античовешки. Лош изборен закон е този, който прикрива сериозни проблеми в обществото, давайки грешна представа за реалността и изравняване на всички, като приравнява платения ром с моя глас, право на глас трябва да имат данъкоплатците.
цитирай
13. mihailts - Трети отговор за gardener -
14.03.2023 17:39
1. До днес всяко учение за правилно човешко възпитание иска, да му се вярва и учи, че вярващия в него е качествен човек, а невярващият в него е некачествен човек. Резултатът: всяко от тези учения разединява обществото.
2. Ти пишеш" Изборният закон не води почти доникъде", защото не разбираш или се правиш, че не разбираш ГОЛЯМАТА ПОЛЗА за обществото от изборен закон, с който се гарантира:
- отстраняване веднага и завинаги от властта на всеки избран, като не изпълни обещано;
- обвързването на обещанията на кандидатите за власт с числа;
- да няма дискриминирани кандидати за власт.
Затова ще приемам коментарите ти, но няма да им отговарям.
цитирай
14. gardener - Последно, и аз няма да пиша повече
15.03.2023 01:05
"- Не се гарантира отстраняване веднага и завинаги от властта на всеки избран, като не изпълни обещано;" - Ще се научат да не обещават нищо, само общи приказки, както си забелязал, че става напоследък. Ще оставят на ниското ниво - реалните обещания - до кмет на село, а ако дават точни цифри ще се позовават на неизпълнение поради Световната икономическа криза, пандемията или спец. военна операция в Украйна.
"- Кандидатите за власт не са задължени да обвързват обещанията си с числа, примерно срокове за изпълнението им;" - Ти в договор за банков кредит не можеш да предвидиш числата или лихвите, които ще плащаш, не можеш да предвидиш при подписан договор, че мобилните оператори ще вдигнат цената на услугите, не можеш да предвидиш, че токът, газта, бензинът и кишата ще станат двойни или тройни като числа за фирмите и отговорът ще е "пазарът" е свободен и всеки производител ти продава на пазарни цени и т.н и т.н. Което прави всякакви цифри "командно-пещерен" подход към уреда "икономика".
"- Има дискриминирани кандидати за власт. Пример: В България не е избран нито един депутат, който не е партиен член или не е подкрепен от партия." Този, който е качествен и може не би се занимавал с политика еднолично и само за себе си, защото ще е 1-10-30 отделни хора, избрани защото са те. За да има такива кандидати, се връщаме на системата и промяната на конституцията - Сенат от 50 души, без партии и президентска република, което в нашия вид си е диктатура на тези, които могат да си купят кампанията и/или гласовете на избирателите, или да изберем Стичков, защото всички го обичаме като голям футболист. За това, ще се върна на идеята, защо те нервя нарочно и с добро чувство, уважение и интерес. Това, което искаш е единственият нормален начин на управление, който обаче е отречен от модерната либерална доктрина, защото ще роди най-човешкото и добро управление - конституционна или ограничена от закон монархия с наследствени благородници и чинове - пирамида на властта. Бъди здрав.
цитирай
15. vladtepes - За България
15.03.2023 15:02
България има нужда от държавник от ранга на Влад Цепеш, за съжаление не се вижда такъв.
цитирай
16. zarabotka - Оптимист си! Отчаян! Вярваш, че дупедатот шъ чете нас тук и ще пропусне ОПОРКИТЕ ОТ БАЙГЪН?
18.03.2023 00:02
kvg55 написа:
Ха–ха–ха!
Ама че въпроси задаваш.
Лошото е, че май кандидатите за дупедати май не ни четат.
А вярващите в аллаха победиха "вярващите" в демокрацията, защото се бореха за свобода и независимост, а вторите се бореха за пари.

цитирай
17. shtaparov - Имаш право г-н учителю!
28.03.2023 15:52
Изборният закон е наистина лош щом не предвижда най-тежки глоби за лицата,които са управлявали но не са изпълнили предизборните си обещания,с което са излъгали народа ни!
цитирай
18. mihailts - Отговор за shtaparov -
03.04.2023 18:07
Благодаря!
цитирай
19. zaw12929 - мерси, но не върви
13.05.2023 07:01
мерси, но не върви
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667183
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27318
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031