Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2012 17:20 - Ястребино — синоним на фашистките зверства
Автор: komunisticheski Категория: История   
Прочетен: 19342 Коментари: 24 Гласове:
4

Последна промяна: 20.12.2012 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ШЕСТТЕ ЯСТРЕБИНЧЕТА
Едва ли ще има честен българин , чието сърце да не е трепне, запознавайки се с трагичните събития в с. Ястребино на 19 декември 1943 година.

Трите деца Стойне, Иван и Надежда са от едно семейство — на бедния чакълджия Петър Калайджийски. 
Най-малкият е Стойне — седемгодишен първокласник, роден на 18 декември 1936 година. Той още не може да изговаря буквата “р”, но е първенец на класа, чете най-изразително, изписва най-красивите букви, макар понякога да няма пари за тетрадка и молив. 
Иван е деветгодишен, роден на 19 декември 1934 година. Съсредоточено и будно дете. Мечтае да стане машинист.
Най голяма е Надежда — дванадесетгодишна, родена на 16 ноември 1931 година, ученичка в първи прогимназиален клас. Мечтае да стане учителка. Двете по-големи дъщери на семейството са в града — слугуват на богатите, а синът Рангел е партизанин.
Димитринка Петкова Стоичкова е родена на 3 ноември 1932 г. Баща й е член на БЗНС. Братята и сестрите на осемчленното й семейство са поели вече своя път. Един от братята й — Стойне за последен път е бил в селото през декември 1940 г. Работи като градинар в Унгария и Чехословакия. Заради неизвестността му фашистките управници често измъчват семейството.
Четири от невинните жертви на фашизма на Тузлушкото село Ястребино са от семейството на Иван Димитров. Две от тях са сестричките — близначки Ценка и Цветанка, родени на 5 март 1930 година. 
Ценка и Цветанка 
След като завършили първоначалното си образование в Ястребино се записват в прогимназията в с. Любичево. Всеки ден , в студ, мраз и виелица децата ходят до съседното село и се връщат. Те знаят къде се укрива батко им Митко с другарите си и поддържат връзка с тях. Носят им храна, дрехи, информират ги за обстановката в селото.
image

Краят на 1943 година.

Неспокоен е Тузлушкият край. Ястребино е снабдителна база на партизаните от Омуртагския отряд, а за фашистите - опасно “комунистическо гнездо”. На Никулден — 19 декември 1943 г. многохилядна войска, полиция и жандармерия нахлуват в селото.
В дома на предания ятак и стар комунист Петър Калайджийски нахлуват въоръжени войници с натъкнати на пушките ножове. Подкарват цялото семейство — родителите с трите деца - Стойне, Иван и Надежда, към кметството. Не е отминато и семейството на Петко Стоичков. В дома са бащата, майката и 11-годишната Димитринка, Митка, както я наричат. Отвеждат и тримата.Полицаи нахлуват и в дома на Ценка и Цветанка. Отвеждат ги заедно с майка им и баща им.
Кметството на с. Ястребино е претъпкано от арестувани. Разпитът не продължава дълго. Не трепва закоравялото сърце на озверения подпоручик К. Йорданов (учител по професия) . Въпросите в питащите очички на децата остават без отговор. Малцина освобождават. 
Фашистите избират жертвите си — осемнадесет души, от които шест деца!                                                                                                                                                      
След пладне ги извеждат извън селото. Край селската горичка ги спират и зловещ картечен изстрел ги покосява. Незасегнат между труповете остава Стойне. Зашеметен и уплашен, той моли да не го убиват. Жесток злодей стреля и детето пада мъртво. Трагедията, разиграла се в Ястребино на 19 декември 1943 г., не е завършила. На следващата нощ убийците продължават гаврата с жертвите си. Изваждат набързо заринатите трупове и далеч от димящото село ги изгарят на клада, за да заличат престъпленията си.

image
Ястребино - текст и музика Димитър Янев

image
Народна песен за ястребинчетата
  image
    източник: ЧЕРВЕНО ДЕЙСТВИЕ



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Гадове мръсни! Точно техните по...
20.12.2012 18:33
Гадове мръсни! Точно техните потомци управляват в момента.
цитирай
2. germantiger - Всяко насилие над деца е... дефицит на думи да квалифицирам!
20.12.2012 21:18
Жалко за ястребинчетата - по живково като хлапак съм посещавал комплекса.

Насилието и убийството на деца е позор и престъпление без значение кой го върши!

В този "ред на мисли" - ГЕРМАНСКИ ДЕЦА ИЗБИТИ ОТ:

- РАЗСТРЕЛЯНАТА ПЛЕМЕННИЦА НА ФРАУ ХЮРТИНГЕР В ШАРНХОРСТШУЛЕ ОТ ЧЕХИ НА 18 МАЙ 1945Г.

- ИЗНАСИЛЕНИЕ И УБИТИ ДЕСЕТКИ ГЕРМАНСКИ МОМИЧЕНЦА В РЬОССЕЛИН ОСТ ПРОЙССЕН ОТР СЪВЕТСКИ ВОЙСКАРИ НА 28 ЯНУАРИ 1945Г.

- ИЗГАРЯНЕТО НА ГЕРМАНСКИ ДЕЦА НА ВЕНЦЕЛПЛАТЦ В ПРАГА НА 20 МАЙ 1945Г.

МОИТЕ ПРЕВОДИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog.bg/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger.blog.bg/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822

...

1. kushel - Гадове мръсни! Точно техните по...
18:33
Гадове мръсни! Точно техните потомци управляват в момента.

...

Объркан пенсионер (с цялото ми уважение към пенсионерите) - управляват твоите другари, но просто ти си слязъл от въртележката и няма лапалома за теб.
цитирай
3. lambo - А защо ?
21.12.2012 00:19
- Защо тогава българските семейства са имали по 6-8 деца,
при социализма само по 1-2, а сега нямат и толкова ?

Фашистите убиха 6 български деца,
но комунистите убиха най-малко 2 милиона
( толкова по-малко деца са се родили за 45 години при социализма, спрямо едно нормално демографско развитие ),
а пък демократите убиха други 2 милиона ( толкова млади емигрираха за последните 23 години)

Само циганите си стоят тук, получават на наш гръб детски и помощи, и заради тях имат по 10 - 20 деца във всяко семейство

И фашисти, и комунисти и демократи сте национални предатели и унищожители на българската нация. Господ да ви съди !
цитирай
4. sande - А 12-те младинци във Ваташа, Македония? Заплакало е село Ваташа ...
21.12.2012 10:56
Събраните са по домовете им по донесение, че ще бягат при партизаните.

А са наши деца.

За тези престъпления няма давност. Вечно проклятие ще тежи срещу извършителите от българска страна, но и над онези, които се правят, че не знаят това или се оправдават, че "времето било такова".
цитирай
5. samvoin - Всичко друго е ясно и е добре, ама ...
21.12.2012 12:07
Всичко друго е ясно и е добре, ама какво общо не разбирам, има с цялата работа генерал Христо Луков - намесен съвсем манипулативно и също жертва, на едно подло, мръсно и гадно политическо убийство на наемници?
Какво общо може да има с тоя случай, като по това време вече си спомням, че е убит?!
В началото на същата тая 1943-а година...
Доколкото зная, Луков последно е военен министър в периода 1937-1939-а година, в който България възстановява своята разнебитена от Антантата армия, а преди това брани сам Кюстендил.
От 1939 година, като лидер на легионите е опозиция на Борис Трети и неговите режими - преди и след това.
Как е могъл, като опозиция и като вече убит, да има нещо общо с цялата тая работа?
А че това е едно позорно дело и "тъмно петно" на онази власт, макар обстоятелствата и извършителите да не са доизяснени с точност и прецизност - до край, камо ли да е ясна тяхната съдба след това и след 9 септември, в това спор няма и мисля, че всички нормални хора сме единодушни.
Въпроса обаче наистина е, колко такива "тъмни петна" и позори има властта след 9 септември 1944-а година и сред наказаните, колко ей такива убийци имаше и само такива и предимно такива ли бяха избитите, наистина?
Не може с едно престъпление и извращение срещу българи, прикрито зад някаква борба с някаква реална или измислена заплаха, да се оправдават други престъпления срещу българският народ и нация...
Поне аз така си мисля.
А да не говорим, че зная например съдбата на един подобен масов убиец на ятаци - предполагаеми и установени в Стряма - Пловдивско, избил ятаци - сред които и юноши, няколко дни преди 9-и и останал жив и здрав след това, като е обвинен съвсем невинен човек за това своеволие - бил на фронта срещу германците в това време и по - специално в Македония и въпреки, че е с отличия първа степен и е напълно оправдан, дори от "народния съд" - през 1952-а е изпратен в лагера "Росица", където "почива" в 1954-а година.
Истинския убиец на ятаците - поручик Желязков, бива спасен от комунисти
цитирай
6. samvoin - и прикрит някъде. Същата е съдбата и ...
21.12.2012 12:15
и прикрит някъде.
Същата е съдбата и на друг избивал партизани и ятаци и измъчвал - стражар от Трилистник, където след 9-и е подобна вакханалията над изцяло невинни, като тази в Стряма (Само за няма и месец, са избити по най - зверски и садистичен начин - 60 души, нямащи нищо общо с предишната власт и аполитични или дори опозиционери - земеделци, някои от които - укривали и спасявали партизани, цялата местна власт и кметство...).
Той пък е спасен лично от член на прословутия отряд "Чавдар"...
Разбира се, че е негов роднина и се обажда, да бъде освободен, че е "техен човек" на местните шумкари - искали да го ликвидират.
Изтеглен е някъде из Пловдив и работи в милицията - жив и здрав, наверно дълги години след 9-и.
А да разказвам ли случая, в който стражар - изнасилвач, подобен изверг като гореописаните - изнасилил 14 годишно сляпо момиче по време на служба и издаден от своя колега, съответно уволнен и осъден по царско време на 15 години строг тъмничен затвор - без право на замяна и след 9-и освободен като "репресиран", пак от свой братовчед - шумкар?
Този същия, бива назначен в милицията и започва кървава разправа с колегата си, семейството му и други посочени от него като "фашисти" и "врагове на народа"...
Мога да разкажа и една много позорна история, която прочетох скоро в един от броевете на отдавна неизлизащото у нас списание "Отечество" от 1990-а година - печатен орган на казионната ОФ, съответно никак невъзможно да го упрекнем във "фашизъм" и симпатии към режими преди 9-и...
От нея вече, ще се въздържа. Много ще стане...
Само нека се заинтересуваме и кои преследват горяните в старозагорско след 9-и и ги разстрелват в църкви край селата и какви са били преди 9-и те и какво са вършили?
Това вече, "за домашно"...
Аз съм далеч от "идеализирания", за разлика от "другарите" в блог.бг, на строеве или организации, дори от преди 9 септември и на тогавашните режими!
А посочения по - горе Цанков кой е, вече съм писал в моя блог и то няколко пъти.
Няма да обяснявам сега ту
цитирай
7. samvoin - к. Само бих искал да дам още една з...
21.12.2012 12:17
к.
Само бих искал да дам още една задача "за домашно", да се проверят имената на "професионалните превратаджии" от 9 юни 1923-а година и 9 септември 1944-а година и пак да си говорим, дали пък не съвпадат нещо имената? ;)
Чия рода се пада днес Гиньо Ганев?
А Кимон Георгиев?
За кого беше женен той?
цитирай
8. samvoin - И дали може Кимон Георгиев и как, на 9 ...
21.12.2012 12:17
И дали може Кимон Георгиев и как, на 9 септември, някак да е станал "чисто нов" - от онзи през 1923-а?
цитирай
9. samvoin - Освен това, нека все пак посочим, в ...
21.12.2012 12:29
Освен това, нека все пак посочим, в интерес на историческата коректност и правда (Макар да съм далеч от това, да му бъда "адвокат" - не веднъж съм го критикувал, но съм отбелязвал и положителните неща, които е направил!), че по това време и посоченият Цар Борис Трети - вече не е сред живите...
Може ли мъртъв човек, при определено извършено престъпление и укрито при това в суматохата на войната и кървавите бомбардировки над България - предизвикали хаос и своеволия и от "двете страни" срещу невинни, да бъде все пак виновен и "вдъхновител" и "разпоредител" на поне конкретно това престъпление?
Не, няма как...
Позор е това престъпление!
Позор е и другото сходно нему - убийството на ранени германски войници край Жабокрек, което обаче минава за "висш героизъм", според някои.
И двете мисля, остават съвсем ненаказани - от една и съща власт и от следващите, но едното при това е и "героизирано" до днес...
цитирай
10. rustocks - по-големи мърши от кумънизите нема
21.12.2012 15:13
по-големи мърши от кумънизите нема
цитирай
11. apostapostoloff - А Ловеч е синоним на
21.12.2012 15:51
комунистическите зверства!
цитирай
12. bojil - Понеже всичките тия неща ги пишат ...
21.12.2012 22:08
Понеже всичките тия неща ги пишат победителите (комунисти,кретенисти и прочее "исти"),на които ние знаем измамническия хищнически нрав,с пълно право можем да се усъмним в истинността на твърденията за "убити деца" през 1943 г. !!! Каква е истината? Тя говори,че в България никога не е имало фашизъм- никога до 1944 г. и никога след 1990 г. Единствените фашисти в България сега и на всички времена са били комунистите,марксистите и кретенистите,които се покриха с такива престъпления срещу човечеството (на наш гръб разбира се!!!), пред които съдбата не на шест,а на шестстотин хиляди деца бледнее!!!!! Какво е за тези проклетници насилственото помакедончване на над един милион Българи в бивша Югославия и убиването на 5-10% от населението на Вардарска България? Нищо!!! Какво е за тях унищожението на хилядолетната БЪЛГАРСКА икономическа независимост,която не можаха да унижат дори турците? Нищо!!!!! Какво е за тях спирането на БЪЛГАРСКАТА раждаемост и поддържането на туркомангалската? Нищо!!!!! Какво е за тях прогонването от България на близо 2 милиона чисти БЪЛГАРИ? Нищо!!!!! За тях е важна само наглата измишльотина за съдбата на няколко БЪЛГАРСКИ деца,вероятно избити от самите комунисти,а не от измислените от самите тях митични и невиждани от никого "фашисти" !!!!! Според техния любим похват за "убийци" са набедени борците за България,а истинските убийци се крият под маската на активни "борци" срещу фашизма!!! Е,като сте активни борци срещу фашизма,къде бяхте през сталиново време,та не обявихте война на най-черните злодеи и изедници,измъчвали някога България,а именно- сталиновите фашисти,избили близо 100 милиона невинни руснаци????? Пипахте си "ушите" навярно,докато целия БЪЛГАРСКИ НАРОД страдаше и пъшкаше под тежкото иго на съветските окупатори,чуждестранни шпиони и злодеи,
престъпници срещу човечеството!!!!! АНАТЕМА за всички видове човеконенавистен комунизъм и фашизъм- вечна АНАТЕМА!!!!!
цитирай
13. samvoin - комунистическите зверства!Де да ...
22.12.2012 01:48
apostapostoloff написа:
комунистическите зверства!
Де да беше само Ловеч...
Извън лагерите са се вършили много повече зверства, отколкото в лагерите.

цитирай
14. samvoin - Аз не зная, по какъв критерии точно и ...
22.12.2012 01:58
Аз не зная, по какъв критерии точно и до днес, баш "фашизма" е някак си единица - мярка за масови избивания и жестокости?
Питам това, без да имам никакви симпатии към последния и още по - малко, особени такива към жабарите и към Мусолини, които показват в интерес на истината, най - слаби воински и други качества през войната.
Не че се опитвам да оправдавам фашизма на Мусолини и неговата насилническа същност и похвати или който и да е тоталитаризъм, стигащ в един момент до самозабравяне и осигурявайки си пълната безкритичност у обществото, под заплахата от репресии ( Дори и най - успешния такъв, в стопански, икономически или социален план и постигането на някои важни цели! Което разбира се, не е малко и все пак, не може да го оправдае там, където стига в моменти на извращения и отклонения на правилния път към целта!) и не че искам да ангажирам някого с моето мнение и ред на мисли и засъждения, но все пак:

1. Нима и преди фашизма, че и преди болшевизма - няма насилнически режбими и форми на управления, надминали в пъти престъпленията и насилието на фашизма?
При това - главно срещу собствения народ и нация, доколкото последното понятие го е имало въобще при повечето от тях!...
Тук дори бих поспорил, дали това е абсолютната монархия която Европа познава и особено от момента, в който тя добива национален облик и ликвидира феодализма в Европа.

2. Нима ранната "Велика Френска Революция" още, не беше в пъти по - насилническа от фашизма и изобщо отстраняванията на абсолютните монархии в повечето страни на Средна и Западна Европа, като изключим Англия?
А как се установи капитализма и буржоазния диктат, след ликвидацията на монархиите?
С "мир и любов" и безкръвно? Без гилотини и купища трупове?

3. Болшевизма е първия тоталитарен режим в Европа през 20 век поне (Преди това разбира се, в нея и по света са познати и други "революционни", истински революционно - национални и абсолютно - монархически такива.) и е взел доказано много повече жертви от фашизма, поне сред своя народ
цитирай
15. samvoin - , а дали не взе повече и сред други, ...
22.12.2012 02:08
, а дали не взе повече и сред други, тук също мога да споря.
Последния също стига в някакъв момент, до сходни последици: война "в името на революцията", към която Мусолини апелира и в крайна сметка, изродила се от отбранителна в агресорска (Да си спомним Балтийските републики, Финландия, Япония в края на ВСВ - която запазва НЕУТРАЛИТЕТ спрямо СССР, както и България! Унгария и Чехословакия, на по - късен етап... Ами Полша, Афганистан и прочие?... Ами разгрома на протести в Грузия и други републики на СССР?).
Също отнема, най - малкото не по - малко жертви от фашизма и нацизма, в следствие на това и сред други народи.
Та с какво например, фашизма трябва да се приеме - като повече "еталон за насилие" и масови убийства, при това безогледни и на всякаква основа, отколкото болшевизма?

4. В България има насилие и то далеч по - ожесточено политическо насилие, не само след като фашизма си отиде в Европа и ужким и в света, че то стана по - ожесточено от всякога и се видя такова на всякакви основи, но и далеч преди фашизма.
Да си спомним Стефан Стамболов...
Тогава той от "фашизма" ли е вдъхновен и по - малко ли убива политически?
Да си спомним 1923-1926-а година.
Когато Цанков управлява у нас, фашизма едва прохожда в Италия и не е настигнал и надминал и на милиметър по насилие, чистки и политически убийства, режима на Цанков.
Надминали са го обаче вече болшевиките в бивша Русия - СССР, по това време и особено по времето на Ленин - Бланк, Троцки - Бромщайн и Зиновиев - Алфелбаум...
Да не говорим, че масовите разстрели при Цанков на невинни и изградените "чрезвичайки" (Да, така ги наричат!) - трябва да е ясно на всеки грамотен, дали са взаимствани от фашизма или от някъде другаде?!
Ами именуването на службите за сигурност, именно тогава на "ДС"?!
Как се казват тези в СССР?
Респективно, май похватите на насилие у нас, не ще да са били "вдъхновени" и при буржоазно - плутократичните насилнически режими, от преди 9-и, баш от фашизма...
Хитлер пък още не е и мечтаел за власт в
цитирай
16. samvoin - Германия. . . Ами репресиите на &...
22.12.2012 02:16
Германия...
Ами репресиите на "Оранжевата гвардия" и исканията за специални съдилища и трибунали, за "виновниците за въвличането на България в ПСВ", като постоянно се "наслагват" нови такива - според случая, конюктурата и това кой критикува властта и се оправдават стари - клекнали пред властта?
Ами безпощадния разгром на транспортната стачка при Стамболийски, арестите на всеки опозиционер - помислил си да излезе на улицата и протестира и унищожението на наши патриотични организации - врагове на Ньойския престъпен диктат?
(Някои твърдят, че "Оранжевата гвардия" е взаимствата точно от "Черните ризи" на фашистите в Италия, а Даскалов възхвалява идеите за аграрна реформа на Мусолини, след посещение там и ми е цитиран техния вестник, брой и дата...При комунизма обаче, Стамболийски не беше "фашист"...)

5. Национал - социализма на Хитлер, идва на власт в Германия - далеч, далеч след болшевизма в бивша вече Русия и фашизма в Италия...
Огромната и съществена разлика и преимущество, каквото и да говорим за последния и каквито и грехове - верни или не, да можем да му приписваме като идеология.
Все пак:

- Национал - соцоализма, НЕ ИЗБИВА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, а той е над всичко и заема централно място, в неговата идеология.
Още по - малко пък, толерира някъде избиването на деца от своя народ.
Да, накрая пред Берлин ги хвърля срещу Червената армия, от която са безпощадно прегазени и ги употребява като "щитове" на столицата си, но това е друг въпрос.
Тук прави, точно както и комунизма и както прави Сталин - край Сталинград и Ленинград.
В тези отношения, Хитлер често започва да взаимства от него и да го дава за пример, по отношение на "драконовските мерки", за които обаче е скептик, че ще минат в Германия...

- Национал - социализма, не репресира на верска основа и няма отношение към религиозни борби и подтисничество.
За него вероизповеданията са без значение, той е светски тип идеология и все пак, не е атеистичен и не прокарва атеизъм или определена религия с насилие.

цитирай
17. samvoin - - Национал - социалистите като о...
22.12.2012 02:24
- Национал - социалистите като окупатори, не си поставят за цел промяна на чужда идентичност към германска, за разлика от старите версии на немски "национализъм" дори или на "анти - фашистки" идеологии и други режими, империи и окупатори - познати на историята.
Не отнема и частната собственост, на мирно стоящите окупирани, нито образованието или религията им.
Не върши насилническа дейност, на тези основи.
Прочие, огромните извращения на Изток, не са вършени от Хитлер и германците като цяло и не са нареждани от Хитлер повечето, но това историята има да доказва тепърва.
Както вече доказа истината за Катинската гора и за "газовите камери" в "лагерите на смъртта" или за това - имало ли е или не, 6 000 000 евреи под властта на Хитлер в Европа.
Излишно е да се спирам на това.
Наскоро гледах и един руски документален филм, който практически без да иска опроверга, че чудовищните изгаряния на Хатин и поредица още села в Беларус, е било дело на германците и разпоредено от Хитлер.
Установи се и доказа, че е било дело на украинските паравоенни милиции и че германски крак, там не е стъпвал.
Така както и в Батак не е стъпвал турски крак и редовен турски аскер, а в Стара Загора и Търново, зверствата са дело ако не изцяло, то почти на местни и придошли евреи и друга измет или на еничарски и колониален на Англия башибозук - в Батак и Стара Загора...
За "младотурците" и кои са те, също съм показвал в блога си...

- Национал - социализма, установява една социална система за своя народ и нация и то само за четири години, при която всякакви форми на експлоатация от германец над германеца, са почти ако не напълно ликвидирани.
Въведен е 8 часов работен ден.
Едрите тръстове са национализирани - германски и чужди.
Пустеещата земя - конфискувана и отдадена на работоспособни безимотни граждани.
Повече от 17% от общия оборот, не могат да влизат в частни джобове...
Съжалявам, но това са факти и е необективно да ги премълчаваме.
Всичко това, национал - социализма като вече преминала от демократи
цитирай
18. samvoin - чна и то плавно и постепенно, към ...
22.12.2012 02:33
чна и то плавно и постепенно, към диктаторска система на управление, еднопартийна, тоталитарна и от революционен тип, с революционни промени - постига с много по - малко кръв ако погледнем, отколкото всяка предхождаща го, а може би настъпила и след него - с много малки изключения революция.
Поне сред своите сънародници...
Постигна го без Гражданска война, която наблюдаваме в тези години у нас, преди това в Русия, след това в Испания и прочие.
Мусолини е принуден да въвежда специално репресивно и извънредно законодателство и наказателни "съдилища" и органи.
При Хитлер, такова нещо не се забелязва...
Освен това, Хитлер посочва комунизма като един от основните, главни и непремирими врагове на идеологията и режима му, но подчертава изрично в указания и речи, че безогледното насилие е нежелателно срещу германски представители на идеологията и че трябва да е само в краен случай, насилието въобще - като форма на отбрана и отговор на агресия.
Той залага на преубеждението и превъзпитанието на своите...
Да, залага на принудителния труд също, но без масови жестокости, убийства и издевателства или поставяне в непоносими условия на живот, каквото представлява ГУЛАГ.
Не коментирам разбира се тук, дискриминативните мерки и репресиите срещу евреи - много от които, без доказана вина.
Но дали това е прецедент - преди и след Хитлер или преди и след ВСВ, вече съм го доказал в блога си.
Както и от къде взаимстват и двамата със Сталин концентрационните лагери, специалните военновременни закони и мерки - срещу "потенциално враждебни елементи към държавата", засягащи цели народи и религиозни групи и прочие...
Ами държавите се казват Англия и САЩ, колкото и да разочаровам тук пък, "другарите" капиталистолюбци, либерали и пишман - демократи, ортаци на комунистите през ВСВ...
Колкото и да разочаровам тук, глобализираните и видиотени идиоти, че Запада бил "еталон за демокрация" и то винаги, че и за "човешки права"...
Кой може да оспори, всичко това?
Ако Хитлер репресираше и сегрегираше евреи,
цитирай
19. samvoin - какво правеше Сталин с чеченците и с ...
22.12.2012 02:42
какво правеше Сталин с чеченците и с други народи? А?!
Какво правеше Англия с бури, индийци и египтяни?
Франция в Алжир?
А САЩ, Канада и Австралия - със своите граждани от японски и германски произход?
А Айзенхауер срещу германците?
А през ПСВ, пак горепосочените - с германците?
В коя държава и до днес има готови за употреба концентрационни лагери и кошмарното творение - лагер на релси? Знаете ли?!
Ако Хитлер вероломно нападна СССР, когато имаше договор за ненападения там и в следствия на това се извършиха там много зверства и престъпления, отключиха се ниски - реваншистки и фанатично - шовинистични местни страсти и прочие (Дали толкова руснаци и белоруси загинаха само по вина на едната страна, темата е дълга, спорна и сложна...), то какво направи пак питам Сталин с Балтийските републики, Финландия, Румъния и Япония?
С България 1944-а?
България не изстреля и един патрон срещу СССР, а СССР утвърди териториалната неправда и Геноцид срещу нас, редом с двамата други престъпника и масови убиеца, но Румъния която кла руснаци - не и бе отнета и педя земя и генералитета и от баш фашизоидната хунта, почти не беше пипнат, за разлика от изтребания наш - дори в частта му, която се сражава с германци и италианци по - късно (Което беше трагедия и драма за нас!).
Каква е съдбата на нашите офицери след 9-и, борили се срещу германците, бе "другари - антифашисти"?
Обвинява се Хитлер за нападението над Югославия.
А какво различно направи СССР с Унгария?
Нима и Сталин не нападаше ако теглим чертата, колкото и Хитлер "малките", както и СССР - след него?
Нима не върна целите на руската имперска хегемония?
Ами Афганистан?
А какво да кажем на "другарите" - глобалисти, за "зверствата" от които "нежните им души" са потресени, че нацистите вършили, но които виждаме днес в Ирак, Афганистан, Либия, Пакистан, Сирия, Палестина, преди в Ливан, Иран, Египет, Виетнам, Куба, Корея и най - чудовищното дело на века, което човечеството познава - атомните бомби над Япония, мините - играчки и писалките -
цитирай
20. samvoin - бомби за нашите деца, които и цио...
22.12.2012 02:52
бомби за нашите деца, които и ционистките зверове прилагат по - късно над палестинците?
Нима не всички тези зверства, се вършат от любимите вам страни или с техни оръжия, средства и произведения днес?
С чие оръжие ни избиваше Османската империя или великосръбските, великогръцки и мамалигарски зверове?
А това, че някъде един комунист - наш съблогър, с гордост тук ни признава, как комунисти - шумкари и англо - американски пилоти работили в "тясно сътрудничество" и комунистите получавали помощ от страните на тези и как англо - американските пилоти били сред "героите в борбата срещу фашизма" и то посочва датите на това "активно сътрудничество" - съвпадащи именно с тези на най - чудовищните и кървавите бомбардировки над нашата страна и именно същите дати и година, в които са избити не само ястребинчетата, но са осакатени и унищожени стотици и хиляди наши деца в същия момент, с мините - играчки и писалките - бомби на същите тия "борци срещу фашизма и хуманизъм", а нашите пилоти се самоубиваха в небето ни, за да ни има нас днес и за да бъдат изкарани после цинично "фашистки убийци" от пропагандата, ще го оставя без коментар.
Всеки да си прави изводите, за "нетърпимостта и войната" между капитализма и комунизма, като се сетим коя страна призна властта на Ленин за легитимна първа, както и СССР като държава и чии президент...
Ако е жалко за тези няколко ястребинчета - деца на нашия народ и нация, нима е по - малко жалко, за хилядите деца - осакатени от англо - американските мини - играчки и писалки - бомби, по точно същото това време?
За десетките и стотици хиляди наши деца - останали сираци?
За тях виждам, не се казва нищо в този блог, иначе съжаляващ за убийствата на наши деца, в което не се съмнявам...
Но тези убити и съсипани завинаги деца, не са по - малко деца на нашия народ.
Нито убитите деца от изверга Марко Фридман и сие, в църквата "Света Неделя" или "Свети Крал" тогава...
Нито наистина, избиваните деца от изверга Тито в Югославия, за които се спомена вече или от
цитирай
21. samvoin - гръцката чудовищна хунта в Бело...
22.12.2012 02:54
гръцката чудовищна хунта в Беломорска Тракия и Егейска Македония през 60-е, за които тогавашната ни и днешна "официална история" и "плачещите за убитите български деца от фашисти", не казват нищо...
цитирай
22. schumpov - Каква е вината на децата отишли с ...
24.12.2012 09:46
Каква е вината на децата отишли с родителите си в църквата "Св. Неделя" и дали са съвсем невинни децата заедно с родителите си сложили се в услуга на въоръжена терористична банда. И едните и другите са жертви и тези жертви трябва да тежат на съвестта на хората с петолъчките. Колко са българите убийци обозначаващи себе си с пречупен кръст и колко са българите убийци обозначаващи себе си с петолъчка.
Другарю, ти може и да не си убиец, но ти си съмишленик, съидейник и съпартиец на убийци. Ти си от онези, който поемат вината с мезе, но помни , че онова с което си замезваш , такова ще дадеш за курбан. Затова - бой се от бога и почитай царя.
цитирай
23. samvoin - Каква е вината на децата отишли с ...
24.12.2012 11:33
schumpov написа:
Каква е вината на децата отишли с родителите си в църквата "Св. Неделя" и дали са съвсем невинни децата заедно с родителите си сложили се в услуга на въоръжена терористична банда. И едните и другите са жертви и тези жертви трябва да тежат на съвестта на хората с петолъчките. Колко са българите убийци обозначаващи себе си с пречупен кръст и колко са българите убийци обозначаващи себе си с петолъчка.
Другарю, ти може и да не си убиец, но ти си съмишленик, съидейник и съпартиец на убийци. Ти си от онези, който поемат вината с мезе, но помни , че онова с което си замезваш , такова ще дадеш за курбан. Затова - бой се от бога и почитай царя.
То в момента, Цар имаме ли?


цитирай
24. lightsaber123 - Много тенденциозна статия
27.12.2012 10:45
А защо не погледнем колко деца израстваха без родители понеже последните са били по лагерите на смъртта. Колко деца израстваха сред насилието в ТВУ-та. Иначе сте много "човечни" а в ранния комунистически режим избивахте цвета на нацията. Изроди е имало и явно винаги ще има - без оглед на партийна или верска принадлежност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: komunisticheski
Категория: Политика
Прочетен: 675645
Постинги: 157
Коментари: 266
Гласове: 347
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031