Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2022 18:46 - Пийте това в: Библейските тайни за превръщането на водата във вино
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2115 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.05.2022 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Пийте това в: Библейските тайни за превръщането на водата във вино

„Какво друго известно събитие звучи като това в Писанието?“

imageОт WND Staff
Публикувано на 15 май 2022 г. в 7:49 ч
https://www.wnd.com/2022/05/drink-bible-secrets-turning-water-wine/?

image

(Снимка от Saman Taheri на Unsplash )

Това е едно от най-зрелищните чудеса, записани в Библията: Исус моментално превръща водата във вино по време на сватбено пиршество.

Всъщност това беше първият публичен знак, даден от Божия Син, както Писанието го нарича „това начало на чудесата“ (Йоан 2:11 KJV) .

Но има ли нещо повече в историята от появата на невероятно чудо, което привидно противоречи на законите на физиката?

„Целият разказ за Исус, който превръща водата във вино по време на сватбено пиршество, е не само впечатляващ, но и притча от реалния живот, изразяваща удивителни и важни послания, ако просто отворим очите и ушите си за Божия Дух“, казва Джо Ковач, автор на чисто новата книга „Достигане на скоростта на Бог: Отключване на тайното излъчване, разкриващо мистерията на всичко“.

ТЕНДЕНЦИЯ: Шумът на левицата около консерваторите, които се противопоставят на разказа за Украйна

"Това събитие не само се е случило преди около 2000 години, но има много скрити пророчества, вградени вътре. То далеч надхвърля физическото събитие на превръщането на водата във вино."

Разказът е записан във втора глава на Евангелието от Йоан, където Исус присъства на сватба в областта Кана в Галилея.

По време на празника виното за гостите свършва и Исус инструктира слугите да напълнят с вода „шест тенджери“ или големи делви.

Тогава той им каза: „Сега извадете малко и го занесете на сервитьора“. И те го направиха. Когато сервитьорът вкуси водата (след като е станала вино), той не знае откъде идва — макар че слугите, които са черпили водата, знаеха. Той повика младоженеца и му каза: „Всеки първо дава хубавото вино, а след това, след като хората се напият, по- долното .

„Както всичко останало в Библията“, казва Ковач, „трябва да запомним няколко ключови принципа, за да декодираме това интригуващо събитие. Първият е, че Исус учи изключително чрез символични притчи (Матей 13:34) и второ, Бог е постоянно „обявявайки края от самото начало“ (Исая 46:10) , излъчвайки заключението на въпроса още от самото начало.

„Така че в допълнение към това историческо събитие, Бог използва притчи – аналогии или метафори – за да предава удивителни съобщения за Неговия Главен план за вечен живот, който ни се предлага.

Авторът, известен със своята поредица "Шокирани от Библията", моли читателите да помислят кое е най-важното сватбено тържество на всички времена.

„Не се жени принц Чарлз за лейди Даяна, нито Ким Кардашиян се омъжи за Кание Уест“, казва Ковач.

„Разбира се, истинският отговор е сватбеното пиршество в края на времето, когато Бог (крайният Младоженец) се завръща на Земята, за да се ожени за Неговата булка, колективната група от разкайващи се вярващи“, обяснява той.

(Изображение е предоставено от Pixabay)

„Нека се радваме, радваме се и Му отдадем слава, защото дойде бракът на Агнето и Неговата невеста се приготви“ (Откровение 19:7 CSB) .

„Блажени онези, които са призвани на брачната вечеря на Агнето“ (Откровение 19:9 KJV) .

„И така, сватбеното тържество в Кана в Галилея е, когато се види чрез Божия Дух, предварителен преглед на края на тази физическа епоха и началото на новия период от време, в който бракът на Бог с покаялото се човечество е завършен. Той е обявявайки славния край на историята още от самото начало, с „това начало на чудесата“.

Ковач също така фокусира вниманието на читателите върху шестте огромни буркана, пълни до ръба с вода.

image

(Изображение от Марк Паскуал от Pixabay 

„Споменаването на шест големи буркана, всяка от които съдържа „двадесет или тридесет галона“ (Йоан 2:6 NKJV) често се пренебрегва като незначителна подробност, но когато го свържем с други стихове в Библията, то съдържа потресаващо значение.“

„Какво представляват тези гигантски делви? Казано по-просто, когато свържем точките в Писанието, е очевидно, че представляват човешки същества .

„ Скъпоценните деца на Сион ... те се смятат за глинени ДЕЛКИ , дело на ръцете на грънчар!“ (Плач 4:2 CSB) .

„Сега имаме това съкровище в глинени делви , така че тази изключителна сила да бъде от Бога, а не от нас“ (2 Коринтяни 4:7 CSB) .

Защо водата беше излята в шест буркана?

Ковач обяснява: „Шест е числото на човека, който беше създаден на шестия ден от седмицата (Битие 1:31) и чиято работа трябваше да бъде извършена за шест дни (Изход 20:9) . Така че тази връзка № 6 разкрива как Бог подчертава, че делвите представляват цялото човечество."

Освен това, той казва, че има причина, поради която Библията споменава два различни размера буркани, всеки от които съдържа 20 до 30 галона вода.

"Ако тежим 20 до 30 галона вода, това означава 160 до 249 паунда."

Ковач отбелязва: „Според Центровете за контрол на заболяванията, средното тегло на една жена е 170,6 паунда, а средният мъж тежи 197,9 паунда. Това бие ли вече? И двете цифри просто попадат в рамките на това, което Исус имаше спомена за теглото на водата в бурканите. Това не е съвпадение, това е божия скорост. Двата размера на бурканите и тяхното съдържание представляват хора – жени и мъже! Дори във физическия свят вече знаем, че голяма част от нашето телесно тегло е вода."

image

Работниците на фронтовата линия и военните семейства аплодират по време на празника на четвърти юли, неделя, 4 юли 2021 г., на южната морава на Белия дом. (Официална снимка на Белия дом от Чандлър Уест)

В Библията водата се свързва с Божия Дух в много случаи, включително: „Когато каза „жива вода“, той говореше за Духа  ( Йоан 7:39 NLT) .

„Така бурканите, които се пълнят с вода, представляват човешки същества, които са изпълнени със Святия Дух, самото присъствие на самия Бог“, продължава Ковач.

„И тогава какво се случва? Удивителна, мигновена трансформация. За миг на око водата се трансформира от едно състояние в друго, превръщайки се в по-вкусен, ароматен и съвършен продукт, наречен вино.

„Какво друго известно събитие звучи като това в Писанието? Какво ще кажете за моменталната трансформация на нашите човешки, смъртни, физически тела от плът в нашите безсмъртни, усъвършенствани, духовни тела? Да, това прекрасно събитие в крайна сметка ще се случи, но не до края… сватбеният празник, когато Исус се завръща. Апостол Павел описва ускоряващата се промяна по следния начин:

Това ще се случи след миг, в миг на око , когато се надуе последната тръба. Защото, когато зазвучи тръбата, тези, които са умрели, ще бъдат възкресени, за да живеят вечно. И ние, които живеем, също ще се преобразим . Защото нашите умиращи тела трябва да бъдат трансформирани в тела, които никога няма да умрат; нашите смъртни тела трябва да бъдат превърнати в безсмъртни тела “ (1 Коринтяни 15:52–53 NLT) .

Ковач казва: „Така че, както обикновената вода на сватбата в Кана се е променила като по чудо физическата си природа в един миг, за да се превърне в нещо съвсем различно (а някои биха казали много по-добро), така и нашите обикновени тела ще се променят по чудо „за миг“. на око" в нещо много по-висше: тела, които никога не умират. Фактът, че виното, запазено за края, се нарича "добро", "най-добро" или "фино" вино, в зависимост от вашия превод на Библията, вероятно се отнася до доброто естество на тези, на които им е даден вечен живот. С други думи, те са се покаяли за греховете си и ще станат съвършени в очите на Бог, точно както доброто вино става по-добро с възрастта. И трансформацията се извършва в края, точно както нашите трансформацията в нашите безсмъртни тела става в края на тази епоха."

image

(Снимка на Клара Куликова на Unsplash )

„Тези акценти само надраскват повърхността на това, което може да се извлече от чудото на Исус да превърне водата във вино“, казва Ковач. „Има много повече за разкриване, когато се задълбочим в допълнителни подробности, включително кой е бил поканен на сватбеното пиршество, известното изявление на майката на Исус и защо сватбеното пиршество се проведе на „третия ден“. Има безброй вдъхновяващи истини, които да пием, когато правим скока от физическото ниво до духовното ниво на Бог с бързината. Както Исус каза на учениците Си, „блажени са очите ви, защото виждат, и ушите ви, защото чуват“ ( Матей 13:16 KJV) .

image

Забележка : „Reaching God Speed“ вече е аудиокнига ! Освен това, поради извънредно търсене, Amazon временно разпродаде изданията на тази книга с твърди корици, но все още има меки корици . Междувременно версиите с твърди корици може да все още са достъпни чрез други продавачи на книги, включително  Barnes & Noble Books-A-Million и ConservativeReaders .)

Одобрен от Чък Норис и други християнски шампиони, "Reaching God Speed" не е нищо друго освен пробив, тъй като изследва скритите послания на Бог, вградени в популярни филми, хитови песни от (Адел и Бийтълс до Франк Синатра и Led Zeppelin) , истории, които разказваме на децата си, ежедневни фрази, които всички казваме , исторически новинарски събития, известни рекламни кампании , самата природа и типични житейски дейности, като например вдишване на всеки дъх , сън, събуждане и много други.

Тя включва безброй зашеметяващи библейски откровения, като книгата:

  • Решава с яснота три от най-големите мистерии в Писанието, разкривайки изненадващо простото значение на „звяра“, „числото на звяра“ и „белега на звяра“
  • Лесно обяснява как Бог вгражда скрити послания, предсказващи бъдещето във физическите, исторически събития, записани в Писанието е послания относно човешкото раждане на Бог , включително духовното значение на Исус в ясли, истинската причина овчарите да се „завърнаха“ и никога не тръбената, величествена картина, която цялата история изобразява за вашето собствено славно бъдеще
  • Демаскира чудото на слепец, изцелен чрез измиване на кал от очите му. Указание: Има нещо интригуващо в калта, което става очевидно, когато свържем точките в Писанието
  • Разкрива невероятната причина, поради която Библията постоянно споменава „три дни“ както в Стария, така и в Новия завет. Това надхвърля времето, прекарано на Исус в сърцето на земята.
  • Разкрива възвишените, допълнителни значения, произтичащи от „Да бъде светлина“ и „В началото Бог създаде небето и земята“. В началото има много повече, отколкото някога сте си представяли.
  • Осветява причината, поради която тъмнината на нощта в крайна сметка ще бъде елиминирана и ще съществува само безкрайна светлина
  • Излъчва никога досега не тръбеното значение на Изхода от Египет. Древното събитие в дните на Мойсей всъщност е картина на нещо огромно и славно, което тепърва предстои във вашето бъдеще
  • Обяснява невероятното значение зад змиите, пълзящи по коремите си
  • Разкрива удивителната тайна зад Втората Пасха и фантастичното бъдеще, което тя крие за милиарди хора
  • Изследва двойното значение на „Съмняващ се Тома“ и зашеметяващите добри новини, които съдържа за всеки, който някога се е съмнявал в Бог или в някоя библейска история
  • Обявява нечуваното, духовно значение по отношение на отглеждането на деца
  • Осветява защо древните египтяни са били парализирани с три последователни дни на тъмнина, докато Божият народ в Госен имаше светлина в жилищата си
  • Осветява изненадващото и вдъхновяващо значение на „тъмнината, която може да се усети“ (Съвет: това е нещо, което можете да направите точно тази секунда)
  • Обяснява какво конкретно е имал предвид Исус под „външна тъмнина“
  • Ясно разкрива защо Библията многократно споменава езически народи като ханаанци, аморейци, хети, гиргасити, йевусейци и евейци. Той далеч надхвърля тези древни племена с трудни за произнасяне имена, тъй като всъщност се отнася до определени хора, живи днес, с които имате работа всеки ден
  • Разказва защо Писанието толкова често говори за тръни и тръни. Те са много повече от просто остри бодли, които растат във вашата градина
  • Изследва неизразимото значение на конфликта между Давид и Голиат: има огромно значение, което учителите в неделното училище изглежда са пропуснали
  • Извлича удивителни тайни послания, които Бог е вградил в известната история за Йона, погълнат от голяма риба. Везните най-накрая ще паднат от очите ви, когато най-накрая видите какво сте пропуснали. Плюс още стотици...

Книгата се изкачи до позиция №1 в няколко категории на Amazon както преди, така и след официалното пускане.

„Достигане на скоростта на Бог“ вече е достъпно в Amazon и други книжарници и можете да научите много повече информация на ReachingGodSpeed.com.

Тези, които желаят да се свържат или интервюират Джо Ковач, могат да му пуснат имейл тук .

СВЪРЗАНИ ИСТОРИИ: 

„Терминаторите“: Битката за раждане (и убиване) на деца има допълнително измерение

Открити са тайните на Содом и Гомор, включително солен стълб

Яростната атака срещу библейския герой е насилствена атака срещу




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750159
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031